Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz Goose-T #12453 üzenetére
Nálunk fiam 1 éves korában volt elválasztva az anyatejtől, lányommal is így fogunk tenni. Feleséged hogy bírja a "harapást"? Sógornőm a gyerekek 3 éves koráig adott nekik cicit, de már visított a végén.
Az elapasztás feleségemnél nem volt problémás, egy ideig kellett mellszívót használni, aztán szépen lecsökkent a mennyiség.Fiamat meg felvették oviba. Nem volt egyszerű a dolog, mert első körben elutasították, merthogy szeptember 14én tölti be a 3 éves kort, így igazából nem óvodaköteles még. Írtunk fellebezést és nem régen kaptuk meg az elbírálást, hogy felvételt nyert, mert lett üresedés. Középső csoportban fog kezdeni, mert egyelőre ott van hely. Kíváncsi leszek hogyan fogadja majd.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz Goose-T #12362 üzenetére
6 hónapos a hugi, fogzik... mellette már pörög-forog, meg jön egy újabb fejlődésbeli ugrás, így mostanában ritkább az alvás. Persze ő el van, nem sír, csak hangos. Bezzeg 2,5 éves fiam este 9ig elalszik és reggel f7-7ig durmol.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
DeFranco
nagyúr
válasz Goose-T #12362 üzenetére
nem kell addig várni, az első hónapban minden gyerek tök OK aki egyébként "nagykönyvi" problémamentesen jött világra, utána kezdődik a bugi.
aztán persze jönnek ennek fokozatai
én mindenesetre még mindig egyik bámulatból a másikba esek, hogy minden időpillanatban úgy érzem és éreztem soha nem volt még ilyen jó mint az aktuális mostani.
-
-
Real_Necro
veterán
válasz Goose-T #12147 üzenetére
Lényegében egyik sincs kizárva, lehet megpróbálunk eljutni még addig Brendonba, bár Dávidot nehéz rávenni, hogy egy üzletbe bárhova is leüljön. Ellenben kocsiba beszerelve még egyik ülésnél sem reklamált.
Ezekbe már tulajdonképpen ő is be tud mászni ugye? Utána mmég azt kell majd elmagyarázni neki, hogy az övet ne csatolja ki.
-
DNReNTi
őstag
válasz Goose-T #12012 üzenetére
64.
Viszont masik kerdes:
8 hetes lanyunk nagyon utal hason lenni, pedig kellene a mozgasfejlodeshez, nem igazan tudom most hol kellene tartania ebben, ha hasra tesszuk, akkor ordit, rugkapal, de nem igazan tud feltamaszkodni, ha megis sikerul, akkor legalabb a fejet megtartja. Ez normalis ilyenkor, vagy le vagyunk maradva? Mit tegyunk?but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
Real_Necro
veterán
válasz Goose-T #11955 üzenetére
Nem leszúrás, és semmilyen jelzőt nem tettem rátok, kollégám tapasztalatait osztom meg. Ott az egyik gyerkőc testvértől kapta és rajta intenzívebben elő jött, mint aki "haza hozta", azaz szenvedett a gyerkőc rendesen. Anno ő javasolta, hogy érdemes beoltatni.
Mi úgy vagyunk vele, hogy nem csak a kötelezőket adattuk be, hanem a fizetőset is. A rota mondjuk kimaradt...
-
Real_Necro
veterán
válasz Goose-T #11951 üzenetére
Oltast nem kaptak? Tudtommal sokkal szenvedosebb lefolyasu a dolog, ha testvertol kapja el...
-
senior tag
válasz Goose-T #11521 üzenetére
A Hervis hívta vissza, vagy a fogyvédelmi vizsgálata lett rossz? Mert itt nem szerepel visszahívásban, igaz ami szerepel, ott nem kérnek blokkot. Megtaláltam, fogyvédelmes. Valszeg a cég hivatalosan még nem értesült. Küld el nekik e-mailben hogy mi kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
Balinov
titán
válasz Goose-T #11216 üzenetére
tudom,hogy picit nagy (bar eleg magas) de nem akartunk egy vese arabol 12-est venni 1-2 evre, aztan megint egy 14-est. Potkerekkel hasznalja, aztan ha no akkorat,hogy nem kell, ugyis leveszem
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
DeFranco
nagyúr
válasz Goose-T #10997 üzenetére
azzal nem. én mondjuk néztem töréstesztet és ahol egyáltalán láttam a kamerabeállítástól a crash-dummy arcát, ott elég komolyan belefejelt a pajzsba, szóval az sem egy leányálom (igaz a nyakrándulás sem az, egyik se legyen), meg az sem, hogy ha nincs isofix, akkor külön vissza kell kötögetni az ülést üres állapotban is, hogy ne lambadázzon hátul a csüccse szabadon.
de amúgy szerintem jó a cybex, mi is azt vettünk volna ha megmaradt volna benne Elnök úr.
-
Melack
veterán
válasz Goose-T #10951 üzenetére
Nagykáta helyileg a Heim Pálhoz tartozik, meg oda kell majd még mennünk a bokája miatt is. Az a lényeg, hogy gyorsan túl legyünk rajta. Szerencse, hogy az ovi jövő héten zár nyárra, így nem marad ki több dologból már. Köszi az infót
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
mirci18
addikt
válasz Goose-T #10928 üzenetére
Nálunk az eggyik legkedveltebb utazási forma a bevásárlókocsi otthon.
Van mikor ebben is aludt el.
Egy két játék bele és már lehet is tologatni le fel az udvaron.Apropó pelenkakiütés ellen van valakinek valami hatásos szere.
Most találkoztunk vele elősször.
Védőnő elmondása alapján kenegetni kell szellőztetni ha esetleg rosszabbodna elmenni tanácsadásra hozzá.
Mi jelenleg gyakrabban cseréljük a pelenkát áttöröljük minden cserekor popsitörlővel majd neogranormonnal kenjük.
Délutánonként meg ha kimegyünk az udvarra levesszük a pelenkát és egy gatyát adunk fel helyette.
Mikor pelenka nélkül pisil elősször meglepődik a fiam de nagyon örül az efféle szabadságnak ahogy látom.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Real_Necro
veterán
-
föccer
nagyúr
válasz Goose-T #10722 üzenetére
Meg jo lenne ha valahogy megoldanak h nyaron me legyen 80 fokosal a csuszdak.
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
mirci18
addikt
válasz Goose-T #10667 üzenetére
Mi is hordozóban kezdtük el a hozzátáplálást.
Majd kaptunk ajándékba egy ehhez hasonló etetőszéket.
Könnyű takarítani kivehetős a tálca van rajta a lábnak támasz plusz az alján van egy tartó ami az olcsóbb verziókon nincs.
Nekünk ez a kategória bőven megfelel de van aki az állítható székre esküszik ami jóval drágább.Szerencsére szükség is lett rá most bő 7 hónaposan már elég szépen tudunk ülni kúszni mászni.
Csak még enni nem szeret a kisfiam mindíg azzal küzdeni kell.
De a szobában már tudja hol vannak a konnektorok és kábelok úgyhogy muszáj barikádoznunk plusz a tv-hez szerezni egy rácsot hogy a tv-t és a kábelhalmot ne érje el.Mostanában (amilyen jó alvó volt pedig eddig) elkezdett random módon éjszakánként felkelni.
Nem minden nap.
Eddig egyszerű volt a történet felsírt felvettük majd vissza aludt egyből.
De most a napokban felébredt altattuk 1.5 órán keresztül majd beraktuk a kiságyba és rá 5 percre felébredt.
Így lefektettük közénk ott reggelig olyan szépen aludt ( nem úgy mint mi).
Én szeparációs szorongásra gyanakszok mert lassan abban a korban lesz hogy lesznek olyan pillanatok amikor csak anya és az ő közelsége lesz csak a jó.
Már csak az lesz a kérdés ezt a jövő eldönti hogy a fiunk milyen gyakran és meddig igényli azt hogy éjjel velünk akarjon aludni.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
albiosz
őstag
válasz Goose-T #10484 üzenetére
Köszi! Néztük ezeket is, de valahogy nem szimpatikus a konstrukció.
Valóban igazad lehet, mi kettőt szeretnénk, így már minimális a különbség árban. 2 gyerek 1-1 évi bérléséből kb. kijön az őrös verzió. Viszont nem utolsó szempont a support sem, amiről DeFranco írt. Na adj Isten elromlik a cucc a második gyermeknél, amikor a gari már lejárt, akkor megette a fene az egészet.
IKEA-s bébiőrt azért lehet beszereznénk egy sajátot. Ebből az elemes verzió is jó? Van olyan, ahol mindkét egység 4-4 elemmel üzemel.
-
mirci18
addikt
válasz Goose-T #10373 üzenetére
Nem lenne egyszerűbb olyan homokozót építeni vagy venni aminek vissza hajtható fedele van?
Én is olyat csinálok most a fiamnak. Szebb is mint a fólia plusz legalább rá tud ülni.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Real_Necro
veterán
válasz Goose-T #10369 üzenetére
A rönk viszont tartósabbnak tűnik. Persze, lakkozást nem fogom megúszni... valamint ha kinövi gyerkőc, akkor meg gondolom többnyire tűzifának mehet, mert addigra már nem lesz eladható állapotban.
-
Real_Necro
veterán
válasz Goose-T #10364 üzenetére
Néztem jófogáson használt rönköket. Két-három év után azok sem néztek ki túl biztatóan.
Egyébként lehet elég lenne egy hinta meg egy homokozó. Az extrábbra meg felkeresünk egy játszóházat vagy kalandparkot.
-
Real_Necro
veterán
válasz Goose-T #10360 üzenetére
Gondolom okkal nincsenek kint árak. Kinézet alapján kijön belőle két-három kettőstömegű csere a Mondeo-n.
A jatszoterpont oldalán nézegettünk, de ha hozzá teszem még a csúszdát, akkor 200 alatt meg sem állok... és a szállítást még nem is néztem.
Az Aldiban lesz hamarosan 180-ért 3 év garival, ingyenes szállítással házikó csúszdával, homokozóval meg mászó fallal, de azon nincs sajnos hinta.[ Szerkesztve ]
-
Pocee
senior tag
válasz Goose-T #10229 üzenetére
igen,orrmandulával van baj...azt mondta a fül orr gégész,hogy az egész orrlégzése blokkolva van (sajnos),nyilván ha meg kell csinálni akkor meg kell.csak basszus annyira sajnálom.
Ha nem tolakodás és túl Vagytok a műtéten kérdezhetnék majd párat?
Köszönöm annak aki írt és még eztán fog!Mr.Brightside
-
rgeorge
addikt
-
emmm
őstag
válasz Goose-T #9752 üzenetére
Nem baj, Petikém, holnap dedokaéderest kapsz.
(#9751) DeFranco: nálunk megtanulta egy idő után, hogy:
1. Apa mindig betartja az ígéretét.
2. Anya nem hagyja összekenni még a ruháját sem.
3. Senkinél sincs apelláta.
4. Ha jót csinál, akár jutalmat is kaphat, ha rosszat, abból ő lesz a tűzifa[ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
válasz Goose-T #9674 üzenetére
Lehet hogy igazad van.
Mert általában a mászkálástól nyugszik.
Használunk napi szinten biogai-t nála. És Espumisant.
Szükség van rá mert az elején biogai nélkül sokat szenvedtünk a széklettel.
Mindenesetre kösz a tippet és a biztatást.Így két hónap után egy kérdés merült fel bennem.
Sok férfinál láttam azt akiből apuka lett.
Nehezen viselte az első egy két évet mivel a gyerekkel úgymond még nem bírt mit kezdeni.
Ráadásul az elején ugye nagyon problémásak és zűrösek.Én két hónap után is azt mondom hogy számomra nagyon sokat ér hogy az első napjától a fiammal vagyok és figyelemmel kisérem a fejlődését.
Sokszor nehéz és van jó pár lemondás. De mint szoktam mondani a türelem s egy két üveg sör csodákra képes.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
DeFranco
nagyúr
válasz Goose-T #9663 üzenetére
nálunk anyuka túlféltette az elején plusz lehet kicsit túladminisztráltuk, de elég hamar elmegy a kedve attól ami nem sikerül. felmászik a csúszdára, de nálunk ilyen rámpa van, nem létra, ha most tippelnem kellene azt mondanám neki se állna ennek. meg úgy általában ez van, hogy annyira nem fekszik bele a kihívásokba, ha nem megy valami (felmászni az ágyra, meglökni a lendkerekes kisautót, kiszedni a lufit a rácsos ágyból) akkor nem erőlteti. megcsinálja, ha sikerül, de ha nem, akkor úgy hagyja. pl. régen felmászott az ágyra simán, most valamiért nem ment neki, fel is hagyott vele, lufit nem éri el a rácsos ágyban (ő kint, lufi bent) nem nyújtózkodik érte, hanem sír, hogy kell neki. tv-asztal alá berúgott kislabda ugyanez, mutat rá és kéri, ha nem veszem ki vagy ott hagyja vagy követeli valamilyen formában.
tény, hogy a lakás is kicsi, és a szobákban a konvektor és a ruhaszárító állvány miatt sok a tiltott terület, így be is van kicsit korlátozva ha fent vagyunk.
amúgy egy engergiagombóc ő is, szeret is lent lenni, jó a mozgáskoordinációja is, szépen mozog szépen jár, meg is old mindent, de a nagy kihívásokkal nem kínozza magát.
-
Goose-T
veterán
válasz Goose-T #9661 üzenetére
Sőt, három évesen már ezzel a durvább mászófallal is megbirkózott.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
DeFranco
nagyúr
válasz Goose-T #9661 üzenetére
a csúszdázós videót néztem meg, mert nekünk korban az az aktuális...
hú de szépen mozog. nálunk nincs ilyen létra, rámpa van, felmászik Elnök úr is, de ilyen koordinációt meg izomerőt (többször karból húzza-tartja magát) nem láttam nála.
hogy csináljátok? hogyan fejleszt(etté/i)tek a mozgását?
-
mirci18
addikt
válasz Goose-T #9609 üzenetére
Az elején minden bátyó vagy nővér kedves de utána ha látja hogy nem körülötte forog a világ akkor jön a hiszti.
S ez sokáig is eltarthat.
Sógornőméknél van egy kettő és egy 5 éves kislány folyton egymást ütik.
Mindíg a figyelem középpontjában akarnak lenni s mindíg az a játék kell amivel a másik játszik.Mondjuk ők egyébként is rosszul nevelik a gyerekeket következetesség nélkül.
De náluk két éve mióta a kisebb lány megvan ez megy.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
DeFranco
nagyúr
válasz Goose-T #9603 üzenetére
kitartást. tényleg nem okoskodni akartam, csak leírom nálunk mi van, és ha van belőle valami fél-ötlet ami használható, már jó, ha nem akkor elfér.
ha egyébként ezt a kistesó kérdést a fejében rendbe teszitek és érzi hogy ettől még ő is első számú családtag (mint mindenki más) akkor át fogja vészelni. esetleg egy konzultációt lehet megérne valami szakemberrel, elég tipikus jelenség, lehet adna pár jó ötletet.
-
Real_Necro
veterán
válasz Goose-T #9603 üzenetére
Hadd kérdezzem meg, hogyan adtátok tudtára, hogy kistesója lesz? Hogyan történt az első találkozás?
Kollégámék pl azt csinálták, hogy hordozóban letették szobába és oda raktak egy kis autót, majd első találkozáskor mondták nagyobbik gyerkőcnek, hogy jött a kistesó és hozott neki ajándékot. Persze ott is történtek később extrák, de kíváncsi vagyok...
-
DeFranco
nagyúr
válasz Goose-T #9601 üzenetére
mennyit beszélgetsz erről vele? akár a hiszti közepén, akkor is ha úgy látszik nem figyel?
nálunk is van most hisztikorszak, és elkezdtem neki a legnagyobb önföldhözcsapkodás közepén elmondani, elővéve a legmélyebb brummogó apukás hangomat, hogy
megértem hogy most ezt és ezt szeretné csinálni, amiben lehet nagyon szeretnék neki engedni és kedvezni, de amit akar az veszélyes/helytelen, még pedig ezért és ezért. értse meg, hogy hiába hisztizik, nem fogom engedni, akármeddig csinálja, mert szeretem, jót akarok neki és szeretnék vigyázni rá. legyen inkább jó fiú, keressünk valami vidám elfoglaltságot amivel jókat lehet mókázni.
ezt szükség szerint ismételve akárhányszor közben áthatolhatatlan erővel megakadályozva hogy azt tegye amit épp tiltok.
meglepően hamar megértette többször is, hogy mit szeretnék és elfogadta, ellenőrző kérdésekre is jól válaszolt ezzel kapcsolatban.
én simán oda fordulnék és megbeszélném vele, hogy megérted mit érez most, ahogy viselkedik annak ez és ez az oka, te nagyon szeretnél segíteni, és kéred, hogy működjön együtt veled. ha kell százszor. nálunk működik.
(félreértés ne essék, én is ráadom a pólót erővel, ha nincs más, meg húzom a földön ha nincs más, de amikor nincs valami elháríthatatlan ok (pl a zebra közepén tör ki a hiszti) akkor igen is megállok és beszélgetünk. ha kell, a bolt közepén. le van sz.va hogy más mit szól meg hova kellene odaérni, fontosabb, hogy a gyerekemmel megértessem a helyzetét és segítséget nyújtsak neki.
-
Goose-T
veterán
válasz Goose-T #9565 üzenetére
Helyesbítek: abszolút kibírhatatlan lett a nagytesó, véget nem érő hisztizés minden apróság miatt, fejhangon üvöltés, ruhákat felvenni nem akarás, bepisilés, boltban szökni próbálás. Nagyon-nagyon nehéz ilyenkor megállni a fizikai erőszakot, néha véresre harapom a nyelvem miatta, annyira felhúz. Fizikai kényszert (értsd: akkor is feladom azt a pólót, akkor is arra megyünk, ha húzni kell) gyakran kell alkalmazni, mert szép szóból nem ért, és nincs mindig idő letörni az ellenkezését (legtöbbször amúgy is lehetetlen szelíd eszközökkel). Vasárnap annyira felült a hisztivonatra, hogy el kellett vinnem fürdeni és hajat mosni (nyugi, meleg vízzel), az billentette csak ki, utána kezesbárány volt.
Persze érthető ez annak a fényében, hogy most kezdte az ovit szeptember elején, és rögtön utána, 16-án megszületett a kishugi. Feleségem tagja több anyukás csoportnak a Facebookon, és ott is meséltek hasonló sztorikat, amikor egybeesett az ovikezdés és a kistesó-születés.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Goose-T
veterán
válasz Goose-T #9464 üzenetére
Megszületett a kiscsaj tegnapelőtt, nagyon cuki. Még jó, hogy császár lett, mert mondta a doki, hogy kétszer a nyaka köré volt tekeredve a köldökzsinór. Szerencsére minden rendben van vele, 3100 grammal és 52 centivel született. Jó nagy haja van. Meg nagy szívóereje. Szerencsére tej most is van bőven, a tejfakasztásról gondoskodtunk tegnap a haverokkal.
-
bobsys
veterán
válasz Goose-T #9259 üzenetére
Decemberben a ket hetes szunet alatt mi ra is szoktattuk a budira. Az elso 3 nap volt kemeny akkor azert felmosoval mentunk egesz nap a kolok utan (nem is mentunk ki a lakasbol), de utanna mar oke volt a dolog. Kocsiban volt egy uveg ha gaz lenne. Ejszaka elofordul(t), hogy bepisil, de mielott lefekszem elviszem pisilni es akkor nincs problema ejszaka sem.
Szukito nincs a budin ha meg olyanja van akkor a samlira allva pisil (latja, hogy mi hogyan csinaljuk), bolcsodeben meg csak a kettes szamu akciohoz ul le.[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
hdman
őstag
válasz Goose-T #9259 üzenetére
Nálunk februárban lesz 3 a gyerek, és ha hiszed, ha nem, egyik napról a másikra elkezdte zavarni a pelenka, meg az is, ha már egyszer belepisilt. Egyszerűen nem birta elviselni. Azóta bugyiban van, persze 20percenként sulykoljik, hogy pisiljen a bilibe. Kb 2-3 hete kezdődött az egész, ezalatt 2x pisilt be, az utolsó is már legalább 1 hete volt. Már a bilibekakilás is megy, az most pár napja. Azért éjjelre még pelus van, a biztonság kedvéért, annyira menők még nem vagyunk Persze már sokszor pisilt korábban bilibe, meg szűkítóvel a wcbe, de nem akartuk erőltetni, inkább csak irányt mutattunk neki, hogy a nagyfiuknak nincs pelusa, nekik bugyijuk van, apának is bugyija van, apa nem pisil bele, stb. Az udvaron meg kineveztünk egy fűzfát pisilős fának, de azóta már mindent lepisil.mint valami kóbor kutya. A multkor kiveszekedte, hogy lepisilhesse asszony kocsijának a kerrekét
Vladi: kicsit több,mint 2,5év lesz a különbség.
Sopron city :)
-
Balinov
titán
válasz Goose-T #9055 üzenetére
bazzeeee, ha en ezt tudom...mondjuk eleve ugy kellett volna kezdeni,hogy google, aztan megijedni jol
CharlieDrop: jaa,ertem. sajna 1 hotelen, meg egy B&B-n kivul nincs Belfasti tapasztalatom
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
DeFranco
nagyúr
válasz Goose-T #8933 üzenetére
én nem hiszek az agglomerációban, nagyon speciálisnak kell ahhoz lenni az elérhetőségének (vagy nagyon speciális élethelyzetnek kell lenni) hogy élhetőnek higgyem.
ismerősék élnek dunaharaszti közelében, szeretik, meg is oldják, ők az élő példa, hogy lehet csinálni, de én nem vágnék még bele.
viszont kőbányára sem mennék, a jót könnyű megszokni, és a nyugodt, csendes környezet, meg hogy bármikor nyugodtan sétálok az utcán, meg hogy nem lehet kiosztani 150-200 év szigorítottat a helyi érdekű buszon/trolin nekem nagyon sokat ér.
@Dr.Zoo: alapból kettővel terveztünk, akkor amikor ott voltunk ahol most Ti, mi sem gondolkodtunk másodikban, most már el tudnám képzelni, most egy nagyon jó időszak van.
@hdman: igen, nézegetni is kellene, meg képbe kerülni, szükséges lenne, de valahogy erre már nem jut stamina akárhogy is. nyilván a gyerek miatti leterheltség is, nyilván lehetnének rendezettebbek is a dolgaink (szerintem ezt itt senkinek nem kell magyarázni, hogy mi kopik a legjobban ilyen terhelés mellett), nyilván le kellene ülni beszélgetni hogy akkor mit is akarunk 3-6-12 hónap 2-5-10 év távlatban.
-
Balinov
titán
válasz Goose-T #8912 üzenetére
hmm..augusztus elejen lesz 2 eves de sztem meg ahoz piciny a draga,hogy oldaltamsztek nelkuli szeken anelkul uljon,hogy agyfaszt ne kapjunk,hogy nehogy leessek. Viszont mivel eleg magas a korahoz kepest, lehet iden tenyleg kelleni fog.
-
Balinov
titán
válasz Goose-T #8910 üzenetére
na, ezt a tippet/linket koszi, istbiz mindjart berakom a google calendarba jovo nyar elejere emlekeztetobe...
Mi belefutottunk a tipikus elsoszulottnek a leheto legjobban ordogi korbe, ami volt annak az uj ara valami 150€ korul volt, sikerult majd' patika allapotban hasznaltan 40€-ert hozzajutni, de igy utolag inkabb tort volna le a kezem, mikor beraktam anno a kocsiba...takaritast leszamitva is egy kisebb remalom a kezelese, a hattamla hatrafele dol, nem allithato, raadasul akkora, hogy kb masfel felnottremeretezett ebedloasztal szeket foglal(t) el..ezt meg gyk, csak beqrjuk a sarokba 45mp takaritas utan
-
DeFranco
nagyúr
válasz Goose-T #8879 üzenetére
igen, pont erről beszélgettem valakivel, hogy az éjszakai ébredések legvalószínűbb oka, hogy szomjas a gyerek.
viszont nagyon kíváncsi lennék, hogy hogy lehet ezt orvosolni egy olyan egy évessel aki nem iszik nappal sem. kínáljuk rendszeresen, evés után mindig, de amúgy is, iszik két kis kortyot a harmadik korty meg már szökőkútként megy az előkére-ruhára, nem kér többet.
valahogy pedig itatni kellene, egyrészt nappal jön a meleg, este meg ébred, pedig már lassan tényleg végig kellene aludnia az éjszakát.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Goose-T #8753 üzenetére
Igen. Pont erről. Mi nem tartunk keresztelőt, mert azt majd eldönti a gyerek, hogy hova akar tartozni, ha akar. Nem vagyunk vallásosak. Viszont "keresztszülőt" mindenképp szeretnénk a második gyereknek is, aki ugye cuculista nevén, névadó szülő lesz. Viszont most az öreglány köti az ebet a karóhoz,hogy egy fiú és egy lány lehet... hát ezen meccselek most velük, hogy ezt én szeretném eldönteni.
Amúgy a törvényből kikerült már, így sok önkormányzatnál már nem is tartanak ilyet. Nálunk még van a XIX.-ben.
[ Szerkesztve ]
-
-
bobsys
veterán
válasz Goose-T #8636 üzenetére
Egyet en is vettem, kb masodik nap esett szet, nem ikeas volt. Aztan ugy is maradt a gyerek meg miutan masodszorra csipte oda az ujjat nagyon gyorsan megtanulta, hogy hogyan kell becsukni a fiokot.
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
tildy
nagyúr
válasz Goose-T #8605 üzenetére
Nem mindig adok rá sapkát ha épp hordozom. És többnyire hordozom. Télen.
Magyarországon természetesen van rajta sapka, amikor jöttünk -2 fok volt. Londonban 10-15 fokban így télvíz idején nem mindig.
A legborzasztóbb tildy, ő már belebújós bodyt sem ad a gyerekre, csak végig patentosat, mert "nem szeret öltözködni".
Nos látod ebben mellényúltál, ugyanis nem azért adok elölgombolós, réklis bodyt rá, mert sír ha öltözik(tény, hogy nem szeret öltözni, de ettől függetlenül van egy két kapott fejen áthózós body, és nem mindig sír), hanem amiatt, mert utálom a fején áthúznia szaros bodyt. Igen, volt már, hogy a háta közepéig szaros volt.
Mellesleg, én sem kommentelem mit hogyan csinálsz a gyerekeddel, de még csak le sem szóllak, mennyire borzasztóan csinálsz valamit, úgy csinálod , ahogy nektek jó, semmi közöm hozzá. Úgyhogy a kis játszmázásból, beszólásból hagyj ki, Köszönöm.[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
törölt tag
válasz Goose-T #8605 üzenetére
Nem értek veled egyet. A gyerek ha nem érzi jól magát egy 1-2-3-4 órás autóúton akkor előbb-utóbb te sem fogod magad meg a párod sem! Nálunk is csak patentos volt, mert sokkal könnyebben lehetett kezelni, egyszerűen praktikusabb. (próbálj meg egy bespeedezett polipot felöltöztetni ) Naugye!
Amúgy ha megkönnyíti a gyerek és mi életünket valami akkor alkalmazzuk/alkalmaztuk.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz Goose-T #8414 üzenetére
Azt javasoljak, autosulesben ne legyen anorakban a gyerek. Inkabb valami takaro rajta, de ne uljon bele anorakban.
A masik amit modnani akartam : nalunka gyerek utalja az anorakot. Vittem haza Magyarorszagra is, de kinszenvedes volt beleszenvedni. Azota vettem egy footmuffot ( labzsak) , meg neha ala meg takarot rakok. Tokeletes.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
DeFranco
nagyúr
válasz Goose-T #8418 üzenetére
nem teljesen van így szerintem, mert egy jó ülés körbeöleli a gyereket annyira, hogy adott esetben egy marutiban is növeli az épen maradás esélyét, feltéve, hogy csak a lendületből eredő erőhatások érik, és nem közvetlenül a gyerekülés kapja az ütést.
szerintem mindegy, hogy isofix vagy nem, ha helyesen van bekötve övvel az ülés, akkor pont ugyan olyan biztonságos, mint isofixszel. erre való az övfeszítő, nem megy az az ülés onnan sehova akkor sem, ha az öv tartja. ha meg megindul, akkor ott olyan erőhatások vannak már, ahol mindegy, inkább akkor induljon meg, az is elnyel valami energiát, amit az isofix nem (lásd kovács istván egyenes vonalú egyenletes mozgása bátonyterenye irányába a'la totalcar)
az isofix azért lenne számomra előnyös, mert hülyebiztos, csatt-csatt és bent van tökéletesen, nincs hibalehetőség, az övvel meg trükközni kell. ezért is szeretem, hogy a hordozóhoz van bázistalpunk, az gyakorlatilag analóg az isofix-szel, nem kell övezni, csak beteszem, becsattan és go. az ülést viszont nem tervezzük kiszedegetni, így ezért nagy felárat nem érdemes fizetnem.
a fentiek mellett úgy gondolom, hogy igazad van, most lettem kész a stattal (összelőttem hogy mit tesztelt az adac (127), és ebből mi kapható itthon (66), nyilván beszerzési helyekkel, árakkal, értékeléssel (32 gut, 2 sehr gut). ebből lesz most kimazsolázva, hogy mi van 60-70k alatt, és azokból lesz válogatás.
@emmm: amikor voltunk a gyermekmentő szolgálat oktatónapján, ott azt mondták, hogy nekik az a tapasztalatuk (és az van nekik sajnos) hogy a legolcsóbb hiperes gyerekülés is 80%-kal növeli a túlélés esélyét. a maradék (20-x)%-ot adja a felár (jó esetben)
úgy látom, hogy a 60-70-es kategória már mindent tud biztonságban amit a 120-as, ilyen trükkök nincsenek benne, hogy kifordítható, kislámpa jelzi ha jól van bekötve, behűti a söröd, hétzenés k'arcóra van benne, stb.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Goose-T #8414 üzenetére
nem a bajsága, én is így használom a klímát (annyi, hogy manuális, tehát nincs célérték), hanem ahogy beletettük a gyereket, teljesen kiengedett pajzssal, és egy sima nadrágban pont befért a kezem a combja meg a pajzs alja közé, úgy, hogy most kezdjük 10 kilósan. ezért merült fel, hogy mi lesz amikor másfélszer ekkora lesz, vajon belefér-e, lesz-e elég hely a lábának.
azért kezdtük el ezt nézegetni, mert amikor feltettük az ülést a próbahelyre, akkor odajött egy ürge, és elkezdte mesélni, hogy ők is nézték, és ezért vetették el, a lányának már szoros volt combban.
sejtésem szerint igen, azért a cybex nem szarral gurít, valószínűleg gondoltak erre, de ha már felmerült, gondoltam megkérdezem. a beizzadás kb. ugyanez, én beizzadnék, ha a hasamon lenne egy párna nyáron a kocsiban.
@emmm: tény, hogy az etetőszékkel is jól jártunk hétvégén mindenképpen kimegyünk a brendonba, ott lesz próbálgatás, és meglátjuk. most csinálom a kiértékelő táblicskut, meglesz az összes magyarországon kapható gyerekülés fellelési helyekkel, árakkal, adac tesztekkel
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest