- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-igu-
veterán
válasz
s.Oliv3r #3591 üzenetére
mellé bejön az is, hogy valaki, valahol kitalálta, hogy a titánium karcálló
hát nem az
sok jó tulajdnosága akad azért: acélokkal hasonlú szintű szilárdság jóval alacsonyabb sűrűség mellett (vagyis sokkal könnyebb), korrózióálló, hőálló, de a savaknak is ellenáll (még a királyvíznek is), ráadásul nem mágneses
az ötvözetlen titánium az általánosan használt aluötvözeteknél ~másfélszer nehezebb, ellenben a szakítószilárdsága kétszerese azoknak
iparban jellemzően ezen tulajdonságai miatt használják különböző ötvözeteit (akár vanádiummal vagy molibdénnel is ötvözhető, nem csak alumíniummal)a titánium nem kemény anyag, nem áll ellen a karcoknak
szerk: üdv mindenkinek, két napja vagyok iPhone 15 Pro tulaj, ez az első ios vas nálam
-
s.Oliv3r
senior tag
válasz
waszabi07 #3584 üzenetére
Maga az gáz, hogy ilyen telefonokat árul mindenki, ami tokban tartva is kopik. Mindegy, hogy samsung vagy apple vagy xiaomi. Hidd el, hogy lenne olyan srác is az s24 topikból, aki téged kérdezne fel, hogy nem tudja te mit látsz de az ő telefonja makula.. a csajának az iphoneja meg tiszta karc. Teszem hozzá, én nem a 15 pro matte finishét szídtam, mert ez elég jó a karcokkal szemben... hanem a polished stainless steelt/alut. Felőlem beszélgethetünk erről még órákig, de ami polírozott fém, az karcolódik. Akár mit csinálsz, pl kiveszed a tokból - kis por bejutott - a tok levételnél meg belehúzod. Nem atomfizika ez.
-
waszabi07
aktív tag
Kamera ami gáz, kb csak kint napfényben tudok jó képeket csinálni róluk. Akksiban sem az igazi nekem az ultra, hiába 2 sim meg minden de a 13 pro max jobban bírta nekem. Gesztusvezérlést sem sikerül nagyon megszokni...
Illetve apple watch is jobb szerintem sokkal, hiába az 1 napos üzemidő de mégis jobb minden másban.
Na meg ez a külső kopás idegesít, pedig az elején nagyon tetszett, meg van is sok dolog ami jobb az ultrán, de pont a fontosabb dolgokban szerintem jobb volt a 13 pro max is ennél, de szerintem még egy ideig marad ez. -
waszabi07
aktív tag
válasz
s.Oliv3r #3582 üzenetére
Nem tudom te mit látsz, volt pár iphone-om az elmúlt években de mindegyik kb karcmentes volt egy év után is, tokban hordva. Na most az s24 ultra kb 3 hónap után full karc és kopás a széle és a keret, na erre mondhatnád hogy karcolódik, pedig ugyanúgy minőségi tokban van tartva, ez az ami gáz inkább.
-
joey04
titán
válasz
s.Oliv3r #3582 üzenetére
Ó rengeteg dolog van ami miatt nagyon szeretnék már túladni a szifonon, de ha egyszer nem kopik, akkor nem kopik. Nem karcolódik, nem karcolódik. A vízállóság kezelése meg mindenhol lutri, átverés. Ahogy téged sem érdekel, hogy nekem nem karcolódik, nem kopik, úgy engem sem érdekel, hogy nálad a samsung hogy kezelte a beázást.
-
s.Oliv3r
senior tag
Ez nem arról szól kinek van igaza. Hanem arról, hogy engem "cikiztek" azért, mert:
- nem csípem amikor azt mondják, hogy valami vízálló - pedig nem az
- azt állítjuk, hogy a gagyi rozsdamentes acél, illetve ez a titanium utánzat nem karcolódikSzeretem én az iPhone-t.. DE valljuk már be ha valami gagyi benne, ne legyünk már ennyire elvakultak, és ne más gyártók felé kezdjünk el fröcsögni.... hogy háááát a többi is ezt csinálja, a többi is rossz, stb. Nem érdekel a többi, az érdekel ami nálam van, ezért adtam pénzt.
-
törölt tag
Az iPhone 7 és az újabb készülékek por-, csepp- és vízállósága
A por-, csepp- és vízállóság mértéke nem állandó jellemző. A készülékek ellenálló képessége a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet.
A folyadékok okozta károk megelőzése érdekében kerülje a következőket:
Úszás vagy fürdés az iPhone-nal
Az iPhone nyomóvíznek vagy nagy sebességgel áramló víznek való kitétele, például zuhanyzás, vízisízés, wakeboardozás, szörfözés, jetskizés stb. közben
Az iPhone használata szaunában vagy gőzfürdőben
Az iPhone szándékos vízbemerítése
Az iPhone használata az ajánlott hőmérséklet-tartományokon kívül, illetve rendkívül magas páratartalom mellett
Az iPhone leejtése vagy egyéb hatásoknak való kitétele
Az iPhone szétszerelése, beleértve a csavarok eltávolítását -
s.Oliv3r
senior tag
válasz
Zsolt,72 #3576 üzenetére
Még mielőtt.. : nem csípem a Samsungot, nem hiába jöttem át Apple-ékhez... de ez az egyik legnagyobb gáz az alma készülékekben, hogy azt mondják vízálló - nem az, azt mondják nem karcolódik, titanium keret, stb - ez is kamu. Tekintsünk el joey adamantium keretes kerámia bevonatos telefonjaitól, járjunk utána a neten, mik vannak... és valahol arrafelé lesz az igazság.
-
s.Oliv3r
senior tag
Nem tudom miről beszélsz, de állj le zölddel.
Az meg más téma, hogy képtelen vagy felfogni, hogy a polírozott dolgok karcolódnak. Itt van a falamon egy eredeti katana, ami "kicsit" keményebb fémből van mint a te csoda 13-asaid, és !!kéééépzeld!! csupán attól megkarcolódik, hogy a !!FA!! tokból ki-be húzogatod hetente (olajzás, takarítás céljából).
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
s.Oliv3r #3573 üzenetére
Persze, pozitív példa éppúgy található, mint az ellenkezője (gyártótól függetlenül). De nem életszerű az egyik gyártót “szemét” jelzővel illetni, miközben máshol is van negatív példa. Pont úgy, mint ahogy pozitív eset is előfordul bármely gyártónál, mégsem ez az általános.
-
tothl
addikt
Nekem a samsung egyébként nagyon bevált, még medence aljára is mentem velük.
Az S5 volt az utolsó gagyi ami beázott, az S7 és azóta a ragasztottak már jók.Az 15 Pro Max -ot eddig még csak egyszer mostam le csap alatt, mikor pár hete olaszban a pincérnő ráöntött egy pohár bort. Azt bírta.
Alkesz konstrukció. -
dnelb
veterán
-
kircsi28
aktív tag
Sziasztok!
van egy 15 pro maxom, július elején garanciába kijelzőt cseréltek, és most hogy nyaralunk készítettem pár képet vízban, hát nem kellett volna…
reggel a kezembe vettem azt írta nincs sim kártya, kiszedtem megtörölgettem visszatettem működik, de az összes kamera be van párásodva de nagyon. Apple vízkárra nem vállal garanciát, valami ötlet mit csináljak vele? -
pamesz
tag
November 15 pro max 781 ciklus 98%
-
Sasi001
senior tag
December 15 pro max 132 ciklus 99%
-
moordavid
aktív tag
válasz
MikeWazowski #3557 üzenetére
15 pro október óta 153 ciklus 100%. Optimalizált töltés minden este. Kb 3 hetente simán újraindítom mert ilyenkorra kevesebb szufla marad benne estére. Utána megint a körül mint újkorában. Ez lehet csak placebo hatás, vagy beragadós appok vagy fene tudja.
-
s.Oliv3r
senior tag
válasz
MikeWazowski #3557 üzenetére
Az enyém november óta van meg, 180 ciklus - 100%. 15 Pro
-
MikeWazowski
veterán
Tudom-tudom nem lényeg meg stb. a telefont használom aztán kész, csak mondom megjegyzem, hogy 132 ciklus után 99%-os lett az aksi. Nem nézem minden nap, így nem tudom pontosan mikor csökkent le. 15pro, februárban vettem.
-
BogyóBP
addikt
Ez a telefon kameraban jobb mint az s24 ultra??
-
knox83
senior tag
Utána olvastam és nagyon vegyes a fórumokon is. Lehet sutyiba mókolnak valamit majd a 16-nál gyártás közben, vagy dettó ugyanez lesz..Egyébként a töltésen kívül nálam nem jelentkezett sehol melegedés. Gondolom játék közben (én nem játszom) meg hosszabb kamera használatnál nyílván van hő de az kb bármelyik gyártónál lesz, főleg ebben az okádék melegben..
-
Ferdzsoo
addikt
Ha nem szempont a sebesség 5w-os töltővel ajánlom esténkén, kimértem a környezethez képest 2-3 fokot melegszik csak ilyenkor a telefon amit szinte észre sem veszel userként.
20w-os töltővel töltve pedig majdnem 10-et. AMi igen jelentős lehet mondjuk 28-30-ról indulva így nyáron. -
-
knox83
senior tag
válasz
Zsolt,72 #3530 üzenetére
Kedd óta van meg a telefon háromszor töltöttem, mindig ez volt az üzenet. Tok nélkül, aztán tokkal 20 wattal 7.5 wattal is.
Első alakalommal nagyon meleg volt, de azt betudtam az iosnek ahogy itt írták. Után már érezhetően hűvösebb volt töltésnél pl a honoromhoz képest még mindig melegebb..
na mindegy nekem ez új 12 év androidozás után
Van egy b telefonom, egy sima 13 és az nem írja pedig az is meleg. -
Zsolt,72
senior tag
Ilyen meleg időben, esetleg tokban töltve, normálisnak tekinthető, hogy működésbe lép a védelem. Nálam tavaly nyáron az iPhone 13 egyszer, idén nyáron az iPhone 15 kétszer jelzett melegedés miatti felfüggesztést.
Amikor tok nélkül töltöm, akkor egyszer sem jelez, persze ezt tokja is válogatja.
-
Sasi001
senior tag
válasz
Zsolt,72 #3515 üzenetére
Én pont egy Alza rendelésnél fogtam ki egy ügyintézőt rendeltem egy Meross garázsnyitót ami működik az otthon alkalmazással és használtat küldtek. Karcos volt és hiányos. Telefonon hívtam őket és közölte az ügyintéző, hogy én is összekarcolhattam. Mondtam, hogy semmi gond küldöm a videot a kicsomagolásról. Innen már ment simán pár nap alatt visszautalták az árát. Viszont ha valaki nem veszi fel a kicsomagolást akkor mehet a vita. Egyébként egy darab volt direkt figyeltem visszarakták bontott termékként. A megfelelő jelző erősen használt és hiányos lett volna.
-
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
s.Oliv3r #3517 üzenetére
Nekem volt. Miután százezreket hagytam náluk, rendszeresen vevőjük voltam, egy pillanat alatt elszúrták a sokéves hűségemet a cserébe adott, minősíthetetlen jótállási ügyintézéssel.
Pont nem volt komoly az összeg (15k), de azóta sem vásároltam náluk és sokakat le is beszéltem róluk. Ha nem kell az addigi elégedett, visszatérő vevő pénze, akkor nem kapják meg a továbbiak során.
Kicsinyes, piptiáner stílusú ügyintézés, a hangnem sem volt korrekt tőlük, de mindegy is, ha ennyit tudnak felmutatni, akkor nincs dolgunk egymással.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Bednarik #3512 üzenetére
EMAG esetén ő a forgalmazó? Ügyelj rá, hogy ne csak piactéri eladó legyen, mert az hátrány lehet.
Amúgy sokkal inkább javallom az ALZA-t, velük van pozitív tapasztalatom (elállás: gyors volt, extra körök nélkül, visszajött a pénz hamar).Az EMAG/EDIGITAL esetén csak rossz élmény volt a családban... az itteni topikja is elég riasztó.
-
knox83
senior tag
A második vezetékes töltès már nem volt annyira meleg, gondolom lefutottak a háttérfolyamatok, 70-80 között kifejezetten langyos volt már a telefon viszont az akkunál megint azt írja, hogy a hőmérséklet miatt fel lett függesztve az iphone töltése. Ez normális? Más is tapasztalja?
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Joachim21 #3505 üzenetére
A Waze nem tud olyat, hogy csak akkor éleszti fel a kijelzőt, ha van érdemi tudatnivalója?
Mind az Apple Térképet, mind pedig a Google-ét így használom, szerintem komoly segítség az akkumulátor és a kijelző kímélésére, amikor hosszabb-rövidebb ideig nem lesz változás a menet során. Beégéssel egyik gyártó, egyik operációs rendszerén sem találkoztam eddig.
-
Ferdzsoo
addikt
Arra van valami apple mepgoldás hogyha google-n rákeresek valamire, pl egy autókozmetika akkor rábökök hogy útvonalterv és ne a google maps-kelljen neki?
Mert eddig nem raktam fel. A probléma ott van hogy az ios maps nem talál meg minden kisebb üzletet, helyet amit a google maps pl igen. Így nem tudok ios maps-al navigálni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest