- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adguard van a telefonomon, nem fizettem érte, nem láttam még egy reklámot sem.
Mit tud pluszban a fizetős verzió? -
dReFiX
senior tag
Sziasztok, amazfit gtr okosorat használok, de néha arra küldi a telefon a hívásokat illetve hangot is. Ezt nem lehet valahogy le tiltani? Köszi!
-
törölt tag
válasz
MikeWazowski #3094 üzenetére
Nekem bevált, borravalót is adtam érte. Wipr 2 is készül. Kipróbálhatod az ingyenes AdGuard kiegészítőt, ha neked beválik, nem kell tovább keresned.
-
s.Oliv3r
senior tag
válasz
MikeWazowski #3094 üzenetére
Én is wipert használok, szerintem megéri a pénzét.
-
joey04
titán
Ha kevés lenne a tárhely, és nem akar az ember felhőt használni: [link]
-
Ferdzsoo
addikt
Így lassan két hét után is csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a telóról, semmi nem hiányzik nekem személy szerint androidról áttérve (Gmail sem). Biztosan csak a használtai szokásaim miatt, teljesen elvagyok a safarival meg a mail-el is. Igaz eddig brave-et használtam böngészőként, a reklámok az egyetlen ami valamennyire zavar, de nem vészes.
Az akkuidő az valami megváltás, 6-7-8 óra SOT mindig megvan kb 20%-ig hagyva merülve.
2 napot lazán elmegy nálam. Várom már hogy meglegyen a 14 nap és a 9 öt órán túli töltés hogy az optimized charging bekapcsoljon. Kamera is beteg, igaz azért én egy 4 éves telót cseréltem.
Az első bottleneck amibe belefutottam hogy PC-re a képeket nem egyszerű átraknom.
Konkrétan sima böngészőből van olyan kép amit meg sem jelenít a winfos. Márhogy nem megnézni nem tudom hanem maga a fájl sincs..
Erre mi a legbarátibb megoldás hogy képeket átrakjak PC-re?
iCloud-ot nem használom, 5GB ígyis úgyis semmire nem elég, meg ehhez valahogy még mindig boomer vagyok hogy a képek a felhőben legyen. Mert ugye ez lenne a legegyszerűbb, de ettől ódzkodom.
Van erre valami app amit az apple ajánl - apple devices asszem.
Mit ajánlotok ti alternatívaként?
Köszönöm! -
xhege
veterán
Igen, vagy főkamera vagy 2x vagy 5x. A köztes megoldások nem az igaziak PM esetén. Mondjuk én azért vettem PM-ot, mert a 2x és a 3x között nem gondolok annyira nagy különbséget . Amihez kell a 3x ahhoz sokszor picit közelebb menve elég lehet a 2x is, viszont ott van még az 5x, ami nagyobb távolságok esetén nekem hasznosabb. Nyilván a korlátai ismeretében.
Nyilván ez felhasználás függő. -
joey04
titán
mindegy, hogy melyik látószöget használtam a 15 PM-on
igen, de ha 3x körüli képeket csinálsz, akkor trágya. ha zoom nélkül használod a főkamerát, vagy max 2x, vagy az 5x kamerát használod, akkor egész jó képek lesznek. De az, hogy 2-5x tartományban nem tudsz fényképezni, eléggé limitál. De az alap kérdés az volt, hogy elég-e a 3x. ez nem olyan, hogy az 5x jobb.
ha 3x van, akkor az 5x kép lesz szar. ha 5x van, akkor meg a 3x. ezért kellene már nagyon plusz egy kamera.
-
-
joey04
titán
válasz
csakany2001 #3074 üzenetére
Más látószög. Attól még 3-5x között hulladék a PM sajnos.
-
Fuvaros
senior tag
iphone 15 pro - elég a 3x optikai zoom? mit gondoltok
-
SharpSA
veterán
Kinek mi tetszik és mi elég...
Többször megnézem már az Outlook-ot, de nekem az is fapados. Egyik számomra fontos hiányossága, hogy nem lehet beállítani előnézeti sornak legalább 3-at, de inkább 4-et. Szabályokat meg mobilon jelenleg csak az Airmail tudja, illetve nemrég a Canary Mail is megkapta, de az még mindig hiányos, viszont tudja az olvasottság kérést.
Google naptár nekem szintén fapados és ronda is, de működik. BusyCal-nál nagyon jó az összes nézet és havi nézetben külön tetszik, hogy adott napra nyomva egy nagy teljes sorra kibontja jól láthatóan a bejegyzéseket, amelyek ezáltal sokkal könnyebben kezelhetők. -
SharpSA
veterán
Airmail, Spark, stb. Van választék az appáruhazban. Én az Airmail-t használom kb 5 fiókkal (3 céges, 1 Gmail, 1 outlook), szabályokkal és rendben működik.
Naptárnak meg javaslom például a BusyCal-t. Többet kipróbáltam már, ez nagyon jó külalakkal és widgetekkel rendelkezik.
Én androidon sem használtam a gyári fapados appokat.
-
Joachim21
őstag
Nálam van egy Sandberg audio link is az F10-ben, de nem vagyok vele megelégedve, főleg amit hívásokkal művel ilyenkor az iPhone. Beállítom, hogy a BMW-n szóljon, de mikor felveszik a hívást megint átvált a Sandbergre, és én sem hallom, engem sem hallanak, tiszta idegtépő minden hívásnál ezt eljátszani. SZerintem a kábeles összeköttetés sokkal megbízhatóbban működik, vissza is álltam arra, csak ha tölteni kell menet közben akkor Sandbergezek.
-
swoody
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani fm transzmittert kocsiba i15 pro-hoz, ami bevált?
Köszike.
-
joey04
titán
válasz
MikeWazowski #3055 üzenetére
Passz. Gondolom van app ami kezeli. Én csak egy közönséges gmail címet akarok úgy elérni, hogy azonnal megkapjam a leveleket, és tudjam kezelni értesítésből, aminek hatása szinkronizálódik minden eszközön
-
dReFiX
senior tag
válasz
MikeWazowski #3051 üzenetére
Pont most akartam kérdezni ugyan ezt, ha esetleg megjött írsz róla hogy tetszik ?
-
joey04
titán
válasz
Hallosz #3048 üzenetére
Telefonálni ritkán szoktam, ahhoz nem tudok hozzászólni, az emailhez igen.
A gyári mail appot én sem használom, viszont gmail-es email címem van, egyetlen account, a következőket szeretném: Azonnal jelezzen. Legyen lehetőségem már az értsítés alapján törölni az emailt. És ezek szinkronizálódjanak az eszközeim között. Erre jelenleg gmail esetében csak iOS-en van lehetőségem. A gyári gmail app androidon csak a szerencséseknek jelez azonnal (részletek: [link] és [link]). Ezért más appot kell használni. Azokkal meg az a gond, hogy ha jön egy email, (tekintsük el attól, hogy az sem azonnali, hanem kb. 10-15mp késés ios-hez képest), megjelenik az értesítés egy androidos készüléken, látom, hogy törölhető, törlöm, akkor eltűnik az értesítés az iPhone-ról is, és PC-n is ha belépek Gmail-re akkor ott is eltűnik a mail. Viszont egy másik androidos eszközön (pl. egy tablet) kint marad az értesítés, ha rányomok, akkor meg értelemszerűen nem tudja megnyitni a már törölt mailt. Szóval ott meg az értesítések nincsenek szinkronban. További extra, hogy iOS-en a gmail app tökéletesen tudja tördelni a tartalmat a kijelző méretéhez igazítva, androidon viszont nem. A fenti tapasztalatok gyártótól függetlenül jelentkeznek nálam androidos eszközökön. Apróságok, de számomra nagyon érdekes tapasztalat, hogy jobban működik az egész email kezelés gmail esetében iOS-en, mint "otthon" androidon. A pdf csatolási problémát szerintem már többször olvastam tőled, és többször írtak is rá választ, de arra viszontválaszt részedről még nem láttam, így nem tudom nálad mi lehet a gond, nálam működött.
-
válasz
MikeWazowski #3051 üzenetére
Re-brand-elt ali/temu minőség jó drágán.
-
MikeWazowski
veterán
Valaki vett már mobilfox tokot? Elvileg most akciósak így rendeltem egy pro shock tokot. Jó féle?
-
Hallosz
senior tag
válasz
Ferdzsoo #3039 üzenetére
Velem is így kezdődött, 15 perc belefér, gondoltam.
Van olyan, hogy napi 30-40 mailt kapok amire válaszolni kell. Sokszor útközben. Ilyenkor már a 15 perc más dimenzió.
Fokozza az érzést, amikor a válaszlevélhez PDF állományt kellene csatolni. Még nem sikerült.
Persze sok hívás is jön napközben, sebaj most már 2.500 hívást megőriz az előzményekben, ez király, nosza keressük meg a hívót. Jaaa, hogy nem lehet, mert nincs keresés az előzményekben.
A naptár szürke, sebaj, ott Google naptár, szépen hozza színesben amit kell.Aztán felmerült a kérdés.
A napi munkámban, nem hogy segít, hanem inkább hátráltat, akkor miért erőlködni vele?
Bár gyönyörű és baromira tetszik a kinézete, napi rutin nagy részében nem támogató.Az adott feltételekkel munkára tökéletes a Google, ezt még a Samu OneUi-ja sem tudja elrontani. De, mivel tetszik van egy SE-m és szűkebb ismeretségi körben azt (is) használom.
-
Zsolt,72
senior tag
-
Ferdzsoo
addikt
5G- be van kapcsolva minden beállításban azonban soha nem láttam még 5G jelet. Van ebben valami extra trükk amiről tudnom kellene? Nem volt meg 5g-s telefonom, nincs tapasztalatom hogyan kellene/nem kellene ennek működnie.
-
joey04
titán
válasz
Ferdzsoo #3039 üzenetére
Igen, az elvileg menni fog. Amúgy iOS-re váltással nem kell elengedni a google appokat, én a gmail mellett a naptárat is megtartottam, mert pl. havi nézetben a gyári csak szürke pöttyöket mutat az eseményeknél, a google naptár meg szépen színekkel, feliratokkal mutatja az eseményket.
-
Ferdzsoo
addikt
Lassan sikerül minden atvinnem ios-re, ami rögtön feltűnik hogy ugyanazok az appok szebbek, és kicsit mások is, leginkább jobbak mint androidon. Amire még nem sikerült rájönnöm hogy miért nem kapom meg mailban egyből a Gmailes leveleket.
push-ra van állitva, de így sem jön meg sokszor csak ha kézileg frissítem az appban . Erre van ötletetek? -
törölt tag
válasz
MikeWazowski #3029 üzenetére
Főleg, ha nincs ikertestvéred és nem jön Ethan Hunt a te arcmaszkoddal.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Ferdzsoo #3025 üzenetére
Ha a Beállítások/Mail/Fiókok menüpont alatt hozzáadod a Google fiókot és kiválasztod a Naptár hozzáadása opciót, akkor a gyári naptárban is látni fogod a Google naptárat. Ehhez a Naptárban is engedélyezni kell. Lépj a Naptárba, alul közepén Naptárak és pipáld ki, hogy mi jelenjen meg:
Szerintem érdemes adnod egy esélyt, mert nekem nagyon beváltak az Apple saját cuccai (persze, nem mindenkinek felel meg, nekik ott a teljes Google környezet, ami simán és jól működik iOS alatt).
-
Ferdzsoo
addikt
Tegna megjött végre, első körben félelmetesen kényelmes a faceid.
Sokkal egyszerűbb, barátibb mint az ujjlenyomat.
Gondoltam tennék egy próbát a gyári appokkal, safari/mail stb.
Google naptárból tudok valahogy a gyári appba integrálni adatokat? -
dReFiX
senior tag
Köszi!
-
dReFiX
senior tag
Sziasztok, Ki lehet valahogy kapcsolni hogy ne villanjon fel a kijelzo értesítés esetén?
Hiába guglizom nem jövök rá
-
-
gretzky77
veterán
Szia, korábban volt nálam Apple watch 9, de a mérete és üzemideje nem jött be, utána pedig egy watch Ultra. Na ennek az üzemidejével már ki tudtam békülni (ez sem egy világbajnok, de azért jobban használható), igaz én éjszakára kikapcsoltam. Aztán eladtam, gondoltam kicsit luxus 1/4 millát hordani a kezemen, de mostanában agyalok rajta, hogy csak kellene egy. Iszonyú jó, reszponziv és nem mellesleg nagyon minőségi darab! Úgyhogy lehet keresek egy Ultra 1-et, nekem az elég mindenre is.
Amúgy tényleg érdekes olvasni mostanában mennyi ex Androidos vált és marad iOS-en
-
jacis
nagyúr
válasz
Ferdzsoo #2993 üzenetére
Nekem is egy pár hónapos kitérővel több mint 10 éve csúcs androidos telefonjaim voltak. Decemberben vettem egy Z Fold 5 telót és gondoltam megy minden tovább. Aztán sokat szemeztem a i15PM-el is és gondoltam veszek egyet próbára, hogy milyen most egy iPhone-t használni. Felváltva használom őket, de egyelőre annyira meggyőzött az iPhone hogy maradok Apple felhasználó a továbbiakban. A Z Fold megmarad amíg működik aztán a droidnak egy időre nálam lőttek
Tegnap megnéztem az Apple Watch Ultra 2-t a telómhoz. Totál szerelembe este. Kezd bekebelezni az Apple ökoszisztéma. -
Krisztianby
tag
crt+c/crt-v.
Sziasztok ha már volt kérdés ez ügyben akkor bocsi.
Iphone 13 pro-t cseréltem Iphone 15 pro max-ra.
Az iphone 13 pro rádugva a gépre (windows11) közvetlen elértem a képeket amiket át tudtam másolni a gépre. Iphone 15 pro max esetében maga a tárhely se jelenik meg saját gépben. Próbáltam több kábellel mindegyiknél rányomtam hogy igen engedem hogy eszköz hozzá férjen... de nem történik semmi.- Itunes nem lát semmit
-3uTools(32bit) nem lát semmit
- usb vezérlő tudja hogy ez egy iphone -
Mike81
senior tag
válasz
Ferdzsoo #2993 üzenetére
Az én kálváriám is hasonló
Vettem egy 14 PM-et de kb 3 hét után ment a háztól mondván hogy jobb a droid nekem jobban fekszik. Aztán lett S23U de valahogy nem hagy nyugodni a dolog hogy valószínűleg nem hagytam neki elég időt hogy összebarátkozzunk. És sok olyan dologra ami engem rohadtul idegesített tudtam meg hogy milyen alternatívák esetleg beállítások lehetnek ahhoz hogy nekem is jó legyen., ha csak kompromiszummal is. Nagyon jó a 23U pontos az újlenyomatolvasó de nekem piszkosul hiányzik a Face ID, nem tagadom beleszerettem
. Imádtam hogy elővettem és már nem is kellett semmit csinálnom. És ez már zsinorban vagy a 4 Samsungom de mindegyikkel megvolt az a gondom hogy egyszerűen nem figyelte a tekintetem hogy ne akarja lezárni a telefont miközben olvasok pl. Na ez az Iphone-nál teljesen jól szuperált. Szóval most megy a dillemázás hogy csak bele fogok ugrani egy 15PM-be és most több időt adok annak hogy haverok legyünk
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
MikeWazowski #3010 üzenetére
-
MikeWazowski
veterán
Hogy tudok olyan képernyő mentést csinálni, hogy ne csak az legyen benne ami a képen látható? Pl. egy hosszabb changelog, ami több képernyő hosszú.
-
törölt tag
20 perc? Várj még szerintem. Amúgy igen, alaphelyzetbe állításkor a "Hello" képernyő után kínálja fel a visszaállítást.
Az iPhone, az iPad és az iPod touch visszaállítása biztonsági mentésből
-
törölt tag
válasz
gretzky77 #3004 üzenetére
Dehogy. Ha userek feedback bombáznak egy céget mindenféle opciókról (nekem is lenne pár kívánságom), az simán belefér a természetes fejlődésbe. Például bár nekem nincs és nem lesz Pro Max méretű telefonom, pont itt ebben a topikban én is aláírom, hogy a méretnövekedést szoftveres oldalról nem nagyon követték le Cupertinoban, jogos igény lenne pl. a fixen fentről lefele ikonrács megváltoztatása. Ha már láthatatlan widget appokkal lehet tologatni lefele, akkor ennyi erővel legyen rá gyári módszer.
Inkább azzal van bajom, amikor törvények alapvetően megváltoztatják a terméket a cég filozófiájával ellentétesen. Az már akkor valami más lesz. Érdekes EU DMA kijött és a Spotify, Epic, Microsoft, Mozilla stb. mind elégedetlenek továbbra is. (warez vérpistike is, mert a sideload lehetőség nem olyan sideload lehetőség lett)
-
-
Srácok, hol lehet visszaállítani icloud mentésből a telefont? Én vagyok ennyire béna, de nem találom, csak az alaphelyzetbe állítást. Adott 2db iphone, egyikről költözne át a másikra, de csak pörög nem csinál semmit 20 percen keresztül sem. Így mentésből ami tegnap történt jó lenne visszaállítani az adatokat stb..
-
gretzky77
veterán
Hasonló cipőben járunk, mondjuk részemről a földhöz vágás utáni vágy nem volt meg, de meghirdetni meghirdettem anno! Aztán normális áron nem volt jelentkező, így maradt, megbarátkoztam vele én is. De tény, hogy szerintem aki droidról jön az ne kapkodja el, hagyjon kellő időt a megszokásra. Én kicsit úgy érzem, hogy az iOS leszoktatott a droidon használt, de mostanra feleslegessé vált dolgokról. Öregszem na!
M1995 : azért remélem nem a mi nyakunkba szeretnéd varrni, hogy változik az iOS is?
Amúgy teljesen megértem amit írsz és sokmindenben egyet is értünk! December óta használom az iPhone-t, régebben nem tudtam vagy nem hagytam elég időt a megszokásra de azzal én sem értek egyet, hogy az EU ilyen szinten beleavatkozik egy rendszerbe. Nem értem miért kell, mindenki el tudja dönteni, hogy szeretné e használni vagy nem a "hátrányaival" együtt. -
törölt tag
válasz
Ferdzsoo #2997 üzenetére
Egyre több opciót rak bele az Apple, az EU törvények miatt is nyitottabb lesz iOS, a legnagyobb Android gyártó Samsung az Apple ökoszisztémát másolja. Aki megunja a Samsungot, mert éppen OneUI vagy Exynos dolgok miatt, Androidon belül nem nagyon tud máshova menni, a Google Pixel minőségbiztosítása és hivatalos elérhetősége gyengébb világszerte, Sony kevés, kínai Xiaomi nem mindenkinek szimpatikus, így Galaxy flagshipről adja magát az iPhone Pro-ra váltás. Hiszen már a Samsung is diktál több mindent, ahogy az Apple szokott, akkor úgy képzelem több user számára mindegy hova megy.
Én szívesen mondom mindenkinek üdv a klubban, viszont az is igaz az új iOS opciókkal és új törvényi kötelezettségek miatt az iPhone is eltűnik ahogy eddig ismertem. Régen azzal neveztem be Nokia Lumiáról iPhone-ra, hogy elfogadtam kevesebb opció, zártabb rendszer, korlátok, viszont ami működik, az mindig stabilan. (Android nekem kimaradt mint saját készülék, csak amikor családban nyomogatom valakiét) Mostanában iOS 16 és 17 ami jött új funkció, szinte bug és glitch party és az új érkezők miatt még több új dolog kerül bele, ami nem lenne baj alapvetően, csak nem bírják a tempót követni a mérnökök. WWDC nyáron X db új funkció bejelentve, fele hiányzik őszi megjelenéskor, majd iOS 18.3 környékén hónapok múlva és várunk .5 verzióra kipofozzák az új bugokat. Mert új funkciók új hibákkal járnak. (pl. új háttérválasztó menü konkrétan laggol és mivel nem prioritás úgy is maradt)
Jobb hasonlat nem jut eszembe: az üdvözlés mellett nekem olyan érzés is, amikor a turisták miatt átalakul egy város az új igények miatt és a helyi lakos fogja a fejét mi történik.
-
Morris
veterán
válasz
Ferdzsoo #2991 üzenetére
Meglehet. Bár még csak január vége óta vagyok almás.
Kezdetben gyűlöltem. Többször földhöz tudtam volna vágni, de szépen lassan változott ez a dolog és már egyre jobban szeretem.
Nagyon ráuntam én is a droidra. S22u-ról váltottam és már mondhatom, hogy nem bántam meg.
Tényleg megszerettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hővezető paszták
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- World of Tanks - MMO
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest