- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vacs
veterán
válasz
7Sony7 #175824 üzenetére
ADB parancsal tedd whitelist-re (win pc kell hozzá) és a következő újraindításig a memóriában marad, így hátha lesznek értesítések is.
(de ez csak egy ötlet, van a családban egy Moto G72 + G34 és nincs velük semmi baj).
adb shell dumpsys deviceidle whitelist +com.facebook.orcaEz meg megmondja hogy mi van a whitelist-en:
adb shell dumpsys deviceidle whitelist -
stefi68
addikt
válasz
7Sony7 #175824 üzenetére
Ezek szerint nem javítottak rajta. Mi ezért adtuk el ~1 éve. Vadi új volt az is.
Mindent kipróbáltam ami infó fellelhető volt a neten (xda, Reddit, stb).
Olvastam a support ügyfeleknek adott válaszait. Semmit mondó, udvariaskodó, sablonos válaszok voltak....
Remélem Te nem jársz így, gyűjtsd az infókat, hátha van már megoldás... -
playmore
tag
válasz
7Sony7 #175824 üzenetére
Csak tipp mert nekem is ilyen gondom volt új Xiaomi telefonnál. Minden ment csak a Gmail nem jelzett. Az app beállításoknál kikapcsoltam, hogy "alkalmazás aktivitás szüneteltetése, ha nem használják". Azóta hibátlanul megy minden. Magyarázatot nem tudok, más appoknál be van kapcsolva - alapból - és mennek.
-
svgyula
addikt
válasz
7Sony7 #174590 üzenetére
Szinte biztosan valamilyen rendszer alkalmazás kapcsolja le a fogyasztás és vagy a tétlenség (értsd nincs tapi) miatt. Nálam kettő ilyen alkalmazás is van. Nyilván ez gyártó/rendszer függő. Az egyik (nálam) akkumulátor alkalmazás(törölve ~1 éve!) a másik a telefon kezelő. Utóbbi csak tiltva van mert állandóan törölni akart alkalmazásokat és idióta üzeneteket írt ki a lezárt képernyőn, vagyis ez is állandóan futott a háttérben. Sajna a saját tapasztalatom az, hogy több rendszer alkalmazás nagyobb kárt és akumlátor merülést okoz mint amennyi a hasznuk! Persze sok 1bit-es luzernek kell az ilyen placebó információ, ezért a gyártók nem takarítják le......
-
-
crok
Topikgazda
válasz
7Sony7 #169157 üzenetére
Az SD Maid-et lassan "befejezik", már nem lesz hozzá csak bugfix, nincs új feature, 12 évig ment kb. az összes azóta kiadott Android főverzióval kompatibilisen.. na ezt a dolgot már nem akarja a fejlesztő karbantartani így, hogy Android 8+ felett mennyit változott a storage kezelés Android-on.. a fejlesztő az SD Maid SE FAQ-ban leírt mindent is.
De röviden: az SD Maid 1 licensze nem átvihető az SD Maid SE-be és a nagy különbség hogy az SD Maid már nem fog kapni csak max bugfix-et (később pedig max. security patch-et ha valami nagyon olyan derülne ki..) mert a fejlesztés az SD Maid SE-re fókuszál és az SD Maid SE sokkal jobban és gyorsabban képes működni, főleg új (Android 8 és feletti) Androidon.
-
-
-
-
joelke HU
őstag
-
crok
Topikgazda
válasz
7Sony7 #166634 üzenetére
Nekünk (koppkopp) szerintem másfél éve nem volt gondunk vele (akkor is csak valami apróság amit valami két nappal később egy frissítés meg is oldott), pedig MIUI-n (is) van használva (most meg egy Samsung-on is meg egy Huawei-en még ami mindhárom előkelő helyen szerepel a dontkillmyapp.com-on).
-
crok
Topikgazda
válasz
7Sony7 #166632 üzenetére
10..12 percenként mindenképp csinál egy mintavételt és a körben levő emberekre lehet "pingelni" is (kérni egy helyzetmeghatározást igény szerint) meg van saját üzenetküldő része is. Egyébként 10 éve is ajánlották már neked
-
svgyula
addikt
válasz
7Sony7 #166419 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni A HONOR 6-ban már 3GB RAM volt 2014!!-ben. A HONOR 20 6GB 4 éve! De ugye az előző telefonomat majdnem a duplájáért adtam el 1,5 évesen mint amennyiért te vetted! Nyilván aki megvette tisztában volt vele, hogy az még évekig nem lesz lassú!
A memória hízást azt kb 40%-ban a droid 10-20% a gyártó a többi pedig az alkalmazások hízásának tudhatod be! Nagy szerepet játszanak a csilli-villi weboldalak is a memória zabálásban! Sokszor van az, hogy semmi pluszt nem adnak de szépen kiszínezett meg telerakott koki-kuki-zsákutca-átverés linkekkel szereznek örömöt és lopják az idődet. Ugye ez sem mellékes, és nem 1-2mp amit ellopnak azzal, hogy ide-oda irányítanak a semmiér.
Ezeket mind, mind, el kell valahova helyezni és ilyenkor kezd izzadni a SOC. Na ezért szoktam én le az alsópolcos meg a lite verziókról. Sajna ez van, ezeket a meccseket le kell mindenkinek játszani magában. -
svgyula
addikt
válasz
7Sony7 #166412 üzenetére
Szia! Lakatold le azokat amit sűrűn használsz ha "zavar"
a pár mp várakozás. Mivel olyan telefont vettél ami "alsó polcos" átlag felhasználónak, nagyinak, papinak tökéletes nem kell csodálkozni.
A memória bővítést sokan nem értik. Az nem okvetlen a gyorsaság mint inkább a mennyiség miatt van. Rengetegen használják úgy a telefont, hogy soha nem foglalkoznak az optimalizálással. Na ezt pl a MIUI elintézi helyettük). Na meg pár évente megduplázódnak a RAM igények az android rendszernél is. Nálam eleve több mint 4GB a RAM használat úgy, hogy én szoktam rendesen "gyomlálni"! Az előző telómon GT 5G az átlag RAM 6-7 GB volt. Ott is volt a 12GB(fizikai) mellett +8GB bővítés de ugye az UFS 3.1 ami kicsit gyorsabb mint ami neked van. A 4GB az sajna a 13-hoz igen karcsú a REALME UI rendszeren! Sajna rövid az az idő ami után már csak valós telefonálásra lehet használni ezeket a telefonokat, a többi funkcióhoz pedig idő és türelem szükségeltetik. -
Fall-N
veterán
válasz
7Sony7 #166412 üzenetére
Mivel a belső tárhely jóval lassabb, mint a RAM, így semmit sem ér. A virtuális memóriát pedig a belső tárhelyből veszi el a rendszer. Semmi új nincs a nap alatt, ugyanez volt régen a Swap Windowsnál. Ott sem ért semmit, érdemesebb volt még RAM-ot venni.
Mondjuk 10+ éve nincs PC-m, de emlékszem, hogy 2008 körül (?) építettem egy Core2 Duo alapú "gamer" PC-t és akkor 4 GB RAM-ot vettem bele, amikor az általános az 1-2 GB volt. Meg is hálálta sokáig a gép. Manapság meg röhelyes ez a mennyiség, telefonokban már 8-12 GB RAM van.
-
-
vacs
veterán
válasz
7Sony7 #166147 üzenetére
Ingyenes alapszintű reklámblokkolás:
Telefon beállítások > WiFi és Internet > Privát DNS
Oda kell beírni: dns.adguard-dns.com
Forrás by Crok. -
mobilizmo
Topikgazda
válasz
7Sony7 #165754 üzenetére
Ha az app már a családi könyvtár létrejötte után volt vásárolva, akkor simán megoszthatod a családtagjaid között akár 5 készüléken. Ha nem akkor a másik telefonra is felrakod azt a gmail-es email címet és így mehet arra a telefonra is.
-
Aurig@
őstag
válasz
7Sony7 #165698 üzenetére
A play áruházban állandóan panaszkodnak. Nálam, feleségemnél, gyerekeknél sosem volt ilyen probléma, öcsém, unokaöcsém szintén használja, hibátlanul. Pedig az esetek többségében mindig a legújabb van fent. Jelenleg a 20.5.0.0 üzemel és teljesen hibátlan. Pikk-pakk indul.
Én, ha esetleg ilyen hiba lenne, az egész le, majd újratelepítés. Akku optimalizálás kikapcs. Igaz mindig apkmirror-ról frissítem így el tudom kerülni, hogy automatikusan lefrissítse magát. -
viewdetails
addikt
-
crok
Topikgazda
válasz
7Sony7 #164600 üzenetére
Az a baj hogy régi rajta a droid és azóta rohadtsok dolog változott a Play Services-el kapcsolatban.. itt leginkább a Project Mainline-ra gondolok..
Mivel most volt factory reset úgy veszem hely az van (ha nincs akkor legyen).
Idő legyen relatív pontos hogy a cert-ek érvényességével ne lehessen gond.
Google Play Services-t keresd meg az alkalmazások listájában (rendszeralkalmazások megjelenítését igencsak be kell majd kapcsolnod hogy látható legyen) és force-close && cache- + adattörlés, frissítésestől mindenestől. Play Store && Google Services Framework ugyanígy. Letöltések nevű alkalmazás(ok) ugyanígy. Majd restart. Meg lehet még próbálni hogy a Play Services-t letiltod meg visszaállítod, az is szokott segíteni néha. A nethozzáférés lehetőleg ne legyen "adblocker-el szűrt" nehogy valamelyik régi Play-hez tartozó DNS kérést ne oldja fel rendesen ami benne van a tiltólistában..Ha ezután legalább a Play Store megnyílik (esetleg most is megy azért?) akkor [ez a Google Play Services linkje] ezzel meg tudod nyitni a Play Store-ban és ha ad fel frissíést akkor innen is meg lehet próbálni frissíteni vagy kézzel APKMirror-ról pl.
De van erre hivatalos útmutató is meg egy remek XDA guide is - bár ahogy nézem ugyanez van leírva ott is.
-
-
válasz
7Sony7 #160466 üzenetére
Én ezt használtam, mikor ilyenre volt szükségem: control screen rotation.
Somatom:
-
válasz
7Sony7 #160460 üzenetére
Nem tudom, milyen tárcsázót használsz, az alap Google Telefon app nem is működik fektetett módban.
Pontosabban a tárcsázó része igen, de ha felépül a hívás, már visszavált álló nézetbe.
Szóval talán egy másik tárcsázó app (ami rendben működik fektetett módban) megoldhatja a gondot. -
svgyula
addikt
válasz
7Sony7 #160433 üzenetére
Szia! Hát nem egy "ördöglakat"
Balról azt jelenti, hogy lezárt kijelzőnél megjelenik az értesítés.
középen a legfelső sávban az óra, töltés, stb mellet megjelenik az értesítés.
Jobb oldal feloldott kijelzőnél az alkalmazások felett megjelenik az értesítés.
A többi hang, rezgés, egyértelmű. -
svgyula
addikt
válasz
7Sony7 #160018 üzenetére
Szia! Csak egy egyszerű kérdés és látod a lényeget! Szerinted a szoftverfejlesztők unaloműző szórakozásként csinálnak egy telefonhoz több féle régiós ROM-ot? Vagy esetleg tisztában vannak a helyi frekvencia használattal, kódolási rendszerrel? A hatósági hozzáférési engedélyekkel? Az, hogy fel lehet rakni nem jelenti az adott régióban a hibátlan használatot. Az pedig szinte biztos, hogy bukod a további frissítéseket. EU ROM->EU régiós IMEI! Az indiai ROM-ra EU IMEI-vel biztosan nem lesz frissítés! Tehát ha esetleg működni is fog akkor is minden alkalommal ugyanígy mókolni kell a frissítésekkel! Ugyanezért az IMEI eltérésért nem kap sok telefon frissítést, mert a beszállító megvette a sokkal olcsóbb kínai belpiacos/egyéb régiós megmaradt telefont és rátett egy EU-s ROM-ot aztán eladta Európában. Aztán jönnek a különböző fórumokra a hozzászólások "nem megy fel a frissítés, hibával kilép" pedig látszólag teljesen ugyanaz a telefon.....
-
zsoltip
őstag
válasz
7Sony7 #160018 üzenetére
Sziasztok.
App: Google MapsKörnyezet, amiben a jelenséget tapasztalom:
Android 11, 12 rendszer.
Samsung, Xiaomi készülékekRendkívül lassan találja meg magát, rendkívül lassan (percek) alatt tervez útvonalat alkalmanként. Az okát egyelőre nem tudom.
Többen tapasztalaták már ezt, de mi a túró van a hátterében. Korábban rendkívül flottul üzemelt.Ezzel párhuzamban más app pöccre talál lokációt, tervez útvonalat.
Értetlenül állok... -
-
-
-
Fall-N
veterán
válasz
7Sony7 #159487 üzenetére
Lényeg, hogy megvette egy analitikai cég. Az összes keresést, amit a Nova keresőjében indítasz (vagy ha a Sesame search telepítve van, akkor onnan, azt is megvették) meg a telepített alkalmazások listáját küldi a szerverre és eladják reklámcégeknek. Így csinál pénzt az új tulaj meglovagolva a Nova népszerűségét.
-
svgyula
addikt
-
válasz
7Sony7 #154391 üzenetére
Nézd, én megértem a felháborodásod, elég szar dolog bizonyítani a nyilvánvalót, ami legalábbis neked az. A szolgáltatók viszont bármikor ellenőrizhetik a szolgáltatást használók jogosultságát. Lásd, ha felszállsz a buszra, jöhet ellenőr, hogy megnézze a bérleted/jegyed, akár többször is.
Lehet, hogy valami változott a szokásaidban, amit kiszűrt egy algoritmus, és tartanak tőle, hogy feltörték az accountod, és most kértnek tőled valami bizonyítékot. De az is lehet, hogy tök véletlenszerűen csinálják ezt, és most a te nevedet dobta ki a gép. Ha lehet, kérdezd meg, hogy erre miért van szükség.
-
Bozek
nagyúr
válasz
7Sony7 #154389 üzenetére
Fordítva ülsz a lovon. Te akarsz igénybe venni egy szolgáltatást, neked kell bizonyítani, hogy jogosult vagy-e rá.
Jövő héten én is bemegyek a bankba felvenni mondjuk 1 milliár Ft-ot hitelre. Azt mondom nekik, hogy havi 100 milliót keresek, de bizonyítsák ők, hogy tényleg így van-e.
-
-
válasz
7Sony7 #154372 üzenetére
Valószínűleg blokkolni fogják a google accountodat. Valamiért azt hiszik, hogy nem vagy még 18, és fiatalkorúak csak szülői felügyelettel használhatnak google accountot. Egész pontosan a határ Magyarországon 16 év, a felett már nem kell szülői felügyelet, de akkor is bele kell egyeznie a szüleidnek, hogy legyen accountod, ha még nem vagy 18.
Itt minden le van írva: [link]
-
-
crok
Topikgazda
válasz
7Sony7 #144287 üzenetére
Ugyanaz lesz legjobb valószínűség szerint, főleg ha utána ugyanazokat az appokat teszed vissza ugyanúgy. Szerinetem annyit lehet most ezzel a rendszerrel tenni, hogy adb-vel vagy root-al kérsz egy kényszerített DEX optimalizálást, sokszor elég ennyi is:
Root-al egy terminálból ha Nougat-od (Android 7.1.2) van:
su
cmd package compile -r bg-dexopt -a
PC-ről adb-vel:
adb shell cmd package compile -r bg-dexopt -aAppok számától/nagyságától kb. függően ez egy olyan 10..30 percig fut mire mindenen végigmegy (rendszerappoktól telepítettekig mindenen), elindítás után nem látszik semmi folyamatjelző vagy ilyesmi (türelmesnek kell lenni, na) és amikor kész van visszakapod a promptot. Utána max. egy restart. Próbáld ki, FR-t utána is csinálhatsz..
UI. másoknak - Oreo és felette:
Root-al egy terminálból:
cmd package bg-dexopt-job
vagy adb-vel:
adb shell cmd package bg-dexopt-job
Kicsit részletesebben itt írtam róla, keressetek arra, hogy "dexopt". -
-
Somatom
veterán
válasz
7Sony7 #134190 üzenetére
Egyes alkalmazások ragaszkodnak a pozícióhoz. Mivel a GPS adatok magasabb prioritásúak, mint a hálózati helymeghatározás, így egy ilyen programmal hamis földrajzi pozíciót lehet megadni. Valamint, olyan eszközön is lehet földrajzi pozíciót megadni, amelyik nem rendelkezik GPS vevővel (pl. Androidos boxok). Persze, ez csak statikus helymegadásra alkalmas. Dinamikushoz GPS tether kell, ami egy teló aktuális pozícióját küldi át folyamatosan wifin, vagy kékfogon.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest