Hirdetés
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz csurgoi #130803 üzenetére
Szia,
kérdezted a miahelyzetet a PowerAmp-al kapcsolatban.
A helyzet az, hogy Dec. 12-n tolták ki az utolsó beta v3 frissítést és 14-n már élesben ment ki az új, teljesen átdolgozott v3. Az egyik változás az új UI vagyis új felület - neked igencsak ezzel akadnak össze a régi skinek mert nem voltál beta verzión eddig és nem tűnhetett fel csak már most (Play-ből changelog idézet: "• as previously, 3rd party skins are available (v2 skins are not compatible)").
-
crok
Topikgazda
válasz WhiteWalker #130890 üzenetére
Én is beállok a sorba DessertFox és tibike8 mellé: sok éve vagyok elégedett Sygic felhasználó, kifejezetten tetszik a megjelenése és a működése (én spec. szeretem a kétkopp+húzás megoldást a zoomolásra mert egy kézzel is megy), szerintem amennyire offline annyira naprakész is, talán az évek alatt ha egyszer futottam bele olyanba hogy körforgalom épült valahova és még nem volt benne és pár hónapja már van lehetőség online is útvonalat tervezni és "leküldeni" az fiókoddal belépett eszközre (amikor online..).
-
crok
Topikgazda
válasz zsoltzsolt #130972 üzenetére
Én csinálnék egy mentést a telefonról (recovery-ben TWRP-vel vagy más custom recovery-vel, Heliummal, Titanium Backup-al, Swift backup-al.. mindanéggyel.. is) majd eltávolítanám a Google account-ot, restart, hozzáadnám, beszinkronizáltatnám, restart.. aztán Play.. jártam már így - ugyan pár éve, még Lollipop-on talán.. de - nekem megoldotta.
-
crok
Topikgazda
válasz Tyrel #131241 üzenetére
Mert a MIUI okosan optimalizalta..
Es felulirja az app ezen beallitasat az Android beallitasokban (nem a sima beallitasok / ertesitesek menu alatt).Playben szedd le a MIUI Hidden Settings appot, nyisd meg az Android verziodnak megfelelo oldalon a Manage Notification-t es keresd meg a Messenger appot, majd ott az Override Do Not Disturb-ot kapcsold ki. Nem tudom restartot tuleli-e mar.. mert a MIUI "optimalizalt / okos"..
-
crok
Topikgazda
válasz Aurig@ #131285 üzenetére
Ha push tester appal tesztelve se jo, akkor ami nekem mindig bejon: Google Play Services, adatok es cache torlese, update torlese, telefon restart.
Ezutan mukodni fog szerintem amig nem frissiti vissza a Play Services-t vagy olyanra nem frissiti ami megint jo (sajat tapasztalat).
-
crok
Topikgazda
válasz Viktor0610 #131314 üzenetére
-
crok
Topikgazda
válasz Viktor0610 #131317 üzenetére
höpppá, mi scusi, elirtam..
-
crok
Topikgazda
válasz Mofarguru #131327 üzenetére
Nezd, leirtad mit szeretnel, en ezt ajanlottam mert tudja es szerintem jo es ingyenes (meg.. es szerinzem az is marad, a fizetos resze nekem teljesen off) de en keepass2android-ot hasznalok es a keepass fileom Mega-n tartom, kezzel "szinkronizalom".. igen, lehet kovezni, lehet fikazni, oldschool vagyok : D
-
crok
Topikgazda
válasz Nikaré #131276 üzenetére
Ha belépsz a Google fiókba PC-n és bal oldalon megkeresed a Security-t, aztán legörgetsz és lent a Third party access részt megnyitod.. na ott nem tudod kinyitni azt a myp2 bejegyzést? Nekem minden egyes bejegyzésre van leírás, URL-el, kontaktal meg miegyébbel. És ott van az is hogy Report app ha bejelentenéd hogy cinkes. Merugye' nem csak app lehet hanem inkább weboldal ahova mondjuk Google account-al lépsz be.. de igaza van Viktor0610-nak: letiltod és ha valami sír hogy hát eddig ment most meg nem.. akkor valszeg' az volt az.
-
crok
Topikgazda
válasz #98193408 #131384 üzenetére
Nem tudni milyen telefon milyen ROM milyen egyeb valtoztatasok voltak..
De itt van az uninstall zip
De ha ennyire rootmentesiteni kell akkor en egy clean ROM install-t javaslok vagy minimum egy dirty hogy a boot (kernel) es a system particio is visszaalljon.
(Bar ez itt szerintem offtopic.) -
crok
Topikgazda
válasz nyisziati #131452 üzenetére
IPv6 atallas/migracio + DNS gondok - ez az ok egyebkent a sok Google nyavajara mostanaban. Pl. egyes backend hostnevekre sokaig nem volt IPv4 cim ("eltunt") csak IPv6 vagy volt de az elso talalat IPv6 volt es nem ment az Android rendszer a kovetkezore (ami IPv4 lett volna amugy), szoval igy egy IPv4-only halozatban ugye elhalalozott egy csomo minden.
-
crok
Topikgazda
válasz kiraly.andra #131500 üzenetére
Ha van rá igény szivesen leírom miért nem megy sok app mentése Heliummal (app fejlesztőtől függ, nem Android verziótól vagy egyéb misztériumtól, végtelen babramunkával megoldható), hogy PC-re még külön program se kell csak pl. egy Chrome kiegészítő is elég meg hogy ha van root akkor hogy lehet a Heliumot rávenni hogy PC nélkül is "aktiválható" legyen a jog ami kell neki. De nagyon-nagyon off ide, igazából csak amolyan "jó tudni" info akit érdekel.
-
crok
Topikgazda
válasz mobilizmo #131533 üzenetére
Bizonyos appok metadata részében API level 23 és felette (szóval Marshmallow és felette, az AndroidManifest.xml-ben) a fejlesztő explicit megadhatja, hogy az android:allowBackup="false" legyen szóval "menthetetlen legyen" - ezek azok az appok amiket ADB-vel nem lehet menteni, így Heliummal se. Patch-elni kell az APK-t hogy működjön (true-ra állítani, bár pl. bizonyos beállítások, mint pl. értesítések, engedélyek így se menthetőek). Persze patch után uninstall, majd install.. és frissítés után újrapatch.. szóval nem igazán felhasználóbarát. Angol XDA leírás (a toolokkal együtt) itt található a patcheléshez (azért nem bonyolult annyira és ehhez se kell root):
https://forum.xda-developers.com/android/software-hacking/guide-how-to-enable-adb-backup-app-t3495117Szóval időigényes és nehézkes.. Android 5-ig megérte használni mert ment out-of-the-box, de felette.. Az app utolsó frissítése is 2016. október 2-n kelt és a fentebb írt tények miatt szerintem nem véletlenül.
Egyébként ugyanezek az appok nem menthetőek pl. a MIUI saját backupjával se ami csak annyit mond, hogy "zöld" és "0byte", de persze nem köti az orrunkra a MIUI az okot pedig millió helyen érdezik / kérik / követelik a megoldást (itt nem megoldás a root mert rootként is ugyanaz a logikai folyamat / megkötés fogná meg).
A Heliumnak elég egyébként PC-n (ADB driverek megfelelő telepítése után természetesen) az alábbi Chrome extension is (ez az amit tényleg a clockworkmod.com jegyez):
https://chrome.google.com/webstore/detail/helium-backup/gpglbgbpeobllokpmeagpoagjbfknanlNem sok értelme van de ha mégis kéne..
root-olt telefonon az alábbi scriptet kell futtatni rootként hogy a Heliumnak a megfelelő jogot megadd:pkg=$(pm path com.koushikdutta.backup)
pkg=$(echo $pkg | cut -d : -f 2 | sed s/\\r//g)
CLASSPATH=$pkg app_process /system/bin com.koushikdutta.shellproxy.ShellRunner2 $@ &
exitTusom, tákolt de működik.
Ezen kívül egyébként a Google saját mentése van még ami használható root nélkül, de arra "van pár korlátozás" pl. már helyben menteni nem lehet, jól csak Marshmallow és felette működik, az app data nem lehet 25MB-nál több, lehet kérni hogy kényszerített csináljon mentést de időben korlátozott, lefelé nem kompatibilis (nem másolom be ide mert minek, a Logout blogomban leírtam hogy hogy kell csinálni, keress arra, hogy "Google mentés kényszerítés", de 24 óránként max. egyszer mert letiltják az account-ot akár 3+ napra hogy menthessen).
-
crok
Topikgazda
válasz kiraly.andra #131596 üzenetére
Ezt az egészet alapvetően nem a fejlesztők hanem a Google találta ki hogy a felhasználókat és adataikat védje (vagyis a saját bizniszüket, de majd a végén látod mire mondom).
Azt nyeri hogy megnehezítheti a app visszafejtést, megnehezítheti az USB debug által kinyerhető adatokat amikkel akár vissza lehet élni (persze itt is él a régi iskola mondása: amint van fizikai hozzáférésed onnantól kb. mindegy, itt ez a hozzáférés a root jogosultság). Inkább mindent megpróbálnak saját maguk "a felhőben" (titkosítva, etc..) megoldani, úgy vannak vele hogy reinstallnál / új telefonnál ahhoz hogy - a legtöbb appot - használni tudd úgyis be kell lépned, és ha már úgyis beléptél akkor akár a beállításaid is lehetnek a felhőből behúzhatóak. (Szívás pl. elég sok üzenetküldő app ahol nem exportálhatóak a beszélgetések de nem is menthető az app.)
Ha van rá időd nézd meg a saját appjaid közt mi menthető és mi nem, olyanok nem lesznek menthetőek alapvetően amikhez a belépés/azonosítás egyébként is "létszükséglet" vagy eleve pl. fizetősek (ha menthetőek lennének pl. pályaállások akkor abból már pénzt lehet csinálni..).
-
crok
Topikgazda
válasz Somatom #131598 üzenetére
Így van.. nekem az is mindegy lenne ha kódoltan (vagy akárhogy) de lehetne exportálni, felhőbe menteni, akár apponként egyesével (szóljon róla egy leírás hogy mi történik az adotokkal aztány legyen letudva a felhasználó értesítése).. csak valahogy áttelepülni egyik telefonról a másikra vagy egyik ROM-ról a másikra ne járjon már egy R1 usernek se "bevállalt kieséssel" se esetleg órák eltöltésével..
-
crok
Topikgazda
válasz Fall-N #131603 üzenetére
Működött is ez szépen - Marshmallow-ig, addig működött a Helium is.. egy lépés előre, kettő vissza.
Áh, mindegy is, mert ezek olyan küzdelmek hogy.. azt látom, hogy a felelőtlen R1 userekért (TL;DRclickclickfinish--ohwaitthatwasamalware) és adatkezelési jogaikért való küzdelem oltárán feláldozzák azokat akik felelősen állnak hozzá.. értem én, tényleg megértem hogy a Google, a gyártók és az appfejlesztők is a saját bizniszüket óvják így direkt vagy indirekt módon.. de azonosulni nem tudok vele. Az igényesebbje megoldja, ad lehetőséget.
Most annyi van, hogy használod a gyártó (módosított Android) oprendszerét a saját maguk által írt backup rendszeralkalmazással (ami ugye kicsit több jogot ad az appnak) így felhőbe tudja menteni esetleg a cumót root nélkül, aztán vagy megbÍzol ebben a backup appban és a gyártó felhőmegoldásában vagy nem.. vagy root meg amit akartok. Én mondjuk minden készüléken minden ROM-ot első "teljes boot" után root-olok. -
crok
Topikgazda
válasz kiraly.andra #131609 üzenetére
A Google Play Cloud Save a dev. részéről pénzügyileg nem jár semmivel csak egy regisztrációval amit a nagytestvér dolog miatt sok dev. inkább kihagy. A limit az ittt is pl. a 25MB kvóta per app per eszköz (ebbe valamiért nem akarnak beleférni páran pl.. pedig amúgy nem számít bele a GDrive terhelésbe) meg hogy pl. játékokhoz kell a Google Games és hogy abba belépjen a felhasználó és nem nagyon akarják használni de az implementálása a dev oldalon átgondolt tervezést igényel (minimum checkpoint vagy hasonló de erősen appfüggő). Innentől mindenki eldöntheti hogy van-e értelme nem engedni meg nem rákárdezni a felhasználótól hogy rendben van-e ez neki így (vagy úgy) és hogy miért nincs pl. feltűntetve Play-en (érdekes kérdés pl. hogy fizetős app egyik telefonról átköltöztetése a másikra mentési lehetőség (se Google, se egyéb cloud, se file export..) nélkül mennyire számít cinkesnek.. pénzért..).
-
crok
Topikgazda
válasz Somatom #131693 üzenetére
A Mega alkalmazás eleve megcsinálja és tudod vele egyből menteni ha megnyitsz egy Mega file linket utána azt választod hogy az appban nyitod meg - és mented onnan. [Szerk.] Nem nézi mennyi van.. mert ugye közben multitasking is mehet (akár új app nyílhat vagy záródhat be / szabadulhat fel RAM) úgyhogy csinálja míg tudja aztán ha vége a
dalnakRAM-nak akkor error..[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz Saccco #131707 üzenetére
Nem irta mivel oldja meg a tiltast. A legtobb roo-ot hasznalo call blocker pl. megcsinalja, hogy se csorges, se rezges, se ertesites, se semmi "audiovisual disturbace" a telefonon de a hivo meg csak hallgatja a vegtelen kicsorgest.. ez jobb mert "eszrevetlenebb" mint a sima felvesz-lerak vagy a kisipoltatas megoldas.. aztan ha akarod akkor a call blocker logjaban megnezheted hogy volt-e egyaltalan hivas (vagy SMS).
-
crok
Topikgazda
válasz Viktor0610 #131714 üzenetére
Főleg ha direktben van beledrótozva az appba..
-
crok
Topikgazda
válasz #33253120 #131726 üzenetére
Nezd.. Tampermonkey van Androidra is. Bugos. Plusz sokan azt hiszik hogy a PC-re fabrikalt userscriptek menni fognak Androidon is. Nem fognak. (Nem mind es nyilvan nem pont ugyanugy). Ha van kedved kiprobalni hogy az ami neked kell megy-e akkor itt van a Play link Tampermonkey-hoz ( :
-
crok
Topikgazda
válasz csabyka666 #131967 üzenetére
Az nem jó, ha megkeresed az appot a telepített appok listájában a beállításokban és ott megvonod tőle a mobilnet használatot és csak a Wifit hagyod meg?
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz Somatom #131976 üzenetére
A non-root megoldások (mint az AdGuard és társai) csak úgy tudnak működni ha csinálnak egy (local) VPN szolgáltatást és azáltal szűrik kinek mit lehet (FAQ). Másik VPN pl. nem tud futni ami service-ként futna (ez nem anomália, ez ismert hátrány). Airplane módot nem tud kapcsolni (jogot se kér hozzá). "Kaphat" netet mégis olyan app, amit ugyan letiltottál de más appon keresztül kap netet (példa: appon belül linkre kattintást webview-ban nyit meg az app: ha nincs a webview letiltva akkor menni fog a link megnyitása). Egyéb anomáliákra mind pl. "semmi se kap netet" választ ad az 51-es számú kérdés válasza (meg az 52.. ha véletlen lockdown módba teszed és elfelejted..), meg ami még van az adatmennyiség mérésének "hibája": egyes Android verziókon a NetGuard fog mutatni minden forgalmat és azok az appok amik át vannak zavarva rajta kvázi nullát fognak mutatni (ez a local VPN hurkolás miatt van).
-
crok
Topikgazda
válasz Somatom #131984 üzenetére
Így van, próbálkozik mert nincs tudomása róla hogy nem lesz internethozzáférése (nincs ráutaló jel) - de ha jól emlékszem a Youtube mobilnet tiltás volt az eredeti kérdező kérdése - arra jó lehet ez is.
Amit te írsz az már ahhoz képest más irány szerintem, arra a kondicionális jegelés valóban jobb lehet, a Greenify ezért kér device admin "jogot". Esetleg a másik üdvöskét nézd még meg: Brevent [@XDA] [@Google Play]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic ezüst 47mm bluetooth okosóra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest