- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DS39
nagyúr
válasz
Viktor0610 #175795 üzenetére
ADB-vel szerintem az is simán törölhető.
-
DS39
nagyúr
Használ valaki Gmail-ben Outlook levelezést (IMAP)?
15-20 perce teljesen leállt, kéri a Gmail hogy adjam meg újra a hitelesítő adatokat, de nem tud csatlakozni. -
DS39
nagyúr
válasz
WhiteWalker #171366 üzenetére
Könyvtár menüpontban mutatja a mappákat, ott lehet állítani, hogy mit szinkronizáljon.
-
DS39
nagyúr
Van ez a Google biztonsági mentés, ami elvileg alkalmazások beállításait menti.
Hogyan lehet abból ténylegesen visszaállítani bármit?
Factory reset után abba a fiókba belépve sem ajánlja fel még a Chrome Gmail YouTube stb sem, nemhogy Google-től független appok. -
DS39
nagyúr
válasz
Viktor0610 #165908 üzenetére
Köszi, hogy megnézted, igen ezeket találtam én is, nálam sem segített.
Remélhetőleg a Google-nél rájönnek, hogy mit kottáztak el, és javítják majd. -
DS39
nagyúr
válasz
Viktor0610 #165906 üzenetére
Köszi, valóban ez jó.
Ha már Chrome, a 114-ről 115-ös verzióra váltás után a könyvjelzők ikonjai "pixelesek" (blurry) lettek nálam 2 eszközön is.
Erre is kerestem, keresnék megoldást, eddig nem találtam.
Te tapasztaltál ilyet? -
DS39
nagyúr
válasz
Rigormortiis #165759 üzenetére
lehet ingyen blokkolni a reklámokat.
-
DS39
nagyúr
ti milyen 2FA appot használtok? Google vagy MS vagy egyéb?
-
DS39
nagyúr
-
DS39
nagyúr
van valami különösebb oka, hogy a Chrome (114) useragent-je Android 10-nek hazudja a telefon OS-ét? (miközben Android 12 ill. 13 lenne a valós adat az én eszközeimen)
viszont a Firefox átadja a válós adatot ezzel kapcsolatban.
ezen az oldalon lehet csekkolni: [link] -
DS39
nagyúr
válasz
WhiteWalker #165593 üzenetére
jaja.
Magyarországon elég kevesen használják.
FB Messenger, Viber elterjedtebb sokkal. -
DS39
nagyúr
csak félig illik ide, ezért offba is teszem, de ez a topik látogatott.
YouTube Premium esetén az alkalmazás és a google play előfizetéseknél az látható, hogy a következő levonás / számlázás holnap (júl. 6-án) lesz számomra, ennek ellenére ma megtörtént a levonás, jött is róla sms. Ez normális, hogy 1 nappal előbb vonták? Előfordulhat, hogy hiba és holnap is le akarják majd vonni ismét?
Aki régebb óta előfizető, volt már ilyen eset? -
DS39
nagyúr
válasz
Cs1csó #164357 üzenetére
Igazából semmi, inkább régimódiság, csak arra használok külön appot, amit sokszor használok, napi szinten akár többször is.
Mindenesetre ez a probléma rejtélyes, mert más oldalon ahol be kell jelentkezni, nem tapasztaltam ilyet. (A szövegjavítási beállítások is azonosak, és miért pont a jelszó mezőben javítaná ki automatikusan a Gboard, máshová beírva nem teszi...)
Együtt tudok vele élni, mert miután elsőre hibát dob, másodikra nem is erőltetem, nehogy kitiltson, egyből a bemásolás opciót használom, és egyből jó lesz.
Inkább csak a technikai rejtély miatt tettem fel a kérdést, hátha van valakinek tippje pl. arra, hogy az ilyen kicsillagozott mezők tartalmát hogyan lehet megnézni, ha maga az oldal erre nem ad opciót. (Mert ezen felül az OTP IT osztályán tudnák megmondani, hogy milyen adat megy át szerver oldalon.)
-
DS39
nagyúr
furcsa hibajelenségem van, és nem tudok rá megoldást.
adott egy telefon, amin időnként belépnék az OTP netbankba (régi felület), ehhez böngészőt (Chrome) szoktam használni. de nem tudok mert az adatok megadása után hibát ír (hogy valamit rosszul adtam meg).
először netbank hibára gyanakodtam, de nem az, és nem is elírás (tényleg). azt vettem észre, hogyha kézzel adom meg a jelszót (Gboard), akkor kapok hibát.
ha egy másik szövegmezőbe beírom ahol látszik és onnan átmásolom a jelszó mezőbe, akkor nincs hiba, be tudok lépni.
TÉNYLEG nem elírás (általam), viszont mivel nem látszik mit visz be a virtuális billentyűzet, elképzelhető, hogy valami karaktert módosít a Gboard (pl. kis -nagybetű)mindezt azért is gondolom, mert egy másik telefonon ugyanígy szoktam és ott nincs ilyen gond. (mindkét esetben naprakész Chrome és Gboard van)
böngésző cache, és süti törlés már volt.
van ötlete valakinek?
-
DS39
nagyúr
válasz
Rigormortiis #163324 üzenetére
a Wi-Fi direct nem tud ilyen sebességet, szerintem.
Biztos hogy nem felhőtárhelyes képek voltak? és csak meg lett osztva számára? -
DS39
nagyúr
válasz
Csuklósbusz #163107 üzenetére
örülök, hogy sikerült.
-
DS39
nagyúr
válasz
Csuklósbusz #163049 üzenetére
Amikor még megvolt ez a telefon, én ADB-vel tiltottam le az appot, így nem zaklatott.
(a letöltött állomány törlésére nem találtam megoldást, de igazából elfért.) -
DS39
nagyúr
válasz
zeon.hu #162939 üzenetére
Igen, korábban is volt. Csak a további extra volt újdonság, hogy a buborékok helyett emojik és gyümölcsök jönnek elő ha tovább forgatod.
Megnéztem egy régi Android 8.1-es LG-n, ott az Oreo kekszen ha "forgatok", akkor egy polip* jelenik meg amit lehet szintén mozgatni.
* Gondolom onnan jött, hogy 8 csapja van.
-
DS39
nagyúr
Nem alkalmazás (inkább gyári "rejtett" funkció), ezért off-ba teszem, de hátha valaki nem tudta, szerintem jópofa.
Ugye van az a funkció, hogy az Információk a telefonról menüben az Android verziószámra kattingatva előjött régen is valami ábra, Android 13 esetén ez egy analóg óra, aminek a mutatója tekerhető.
Ha pontosan 1 órára állítjuk be (13 óra), akkor átvált az óra 13-as számra és körülötte ilyen színes buborékok vannak.
Ezt már láttam hogy valaki bemutatja TikTok vagy YouTube videóban.
Viszont azt még nem, hogy ha ebben a helyzetben van cucc, akkor már nincs mutató, de ha úgy csinálsz, mintha lenne, és tekered ismét az órát, akkor mindig más és más színes ábrákat jelenít meg.
Pl.:
[kép] [kép] -
DS39
nagyúr
parandroid topic.
egyébként most teljesen komolyan, én szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban.
az NMHH programozója kétlem, hogy jobban tudja, hogyan kell adatokat törölni pl. egy Samsung telefonról, mint a Samsung vagy a Google mérnökei. szóval én megbízom abban, amikor a rendszer kiírja, hogy a visszaállítás minden adatot töröl. -
DS39
nagyúr
válasz
Somatom #162856 üzenetére
ez csak zárt platformmal működhet rendesen, ahogy az iOS.
amíg engedik a gyártóknak a "vadhajtásokat"*, addig szerintem nem lesz komplex backup rendszer androidon. (+ a fejlesztőket is kötelezni kellene, hogy engedélyezzék a szükséges beállításokat az appjukban)*bár ugye ezekkel meg jobb lesz a rendszer, adott telefonon. régen a Huawei féle EMUI sokkal több extrát tudott, mint a Google gyári. és most is a Samsung egyedi megoldásaival teljesebb a rendszer.
-
DS39
nagyúr
válasz
Dr Bubo #162773 üzenetére
Firefox kiegészítőkkel:
- uBlock Origin
- YouTube HD
- Background play fixMár csak egy olyan kiegészítő lenne jó, nem csak YT-hoz, amivel bele lehet nagyítani a videóba, hogy kitöltse a telefon képernyőjét, mint az appok. (pinch zoom)
-
DS39
nagyúr
Nem is kell. Nem azért írtam.
De root nélkül, az általa telepített Vanced ami semmilyen engedélyt nem kért és nem is kapott, gyakorlatilag nem tud olyanhoz hozzáférni, amivel gondot okozhatna.
Legalábbis szerintem.
A poén hogy még a play protect ellenőrzés is lefutott rá és nem jelzett hogy problémás. -
DS39
nagyúr
válasz
Rigormortiis #162743 üzenetére
le tudják, ha akarják.
addig kapcsold ki a privát dns-t. -
DS39
nagyúr
válasz
Winnie The P #162702 üzenetére
A Telex egy másik hírportál, nem egy app.
Szerintem valamelyik banner vagy szöveg tolja ki az Indexet. -
DS39
nagyúr
válasz
szabi__memo #162697 üzenetére
Majd leszoknak róla.
Hivatalos szerv ne titkolózzon. -
DS39
nagyúr
a menetrend.app nevű alkalmazást használom régóta, és most szembesültem vele, hogy fizetőssé tették azt a funkciót, amiért ezt használom pl. a BKK-s megoldás helyett, vagyis hogy offline is működjön.
tudtok alternatív appot vagy ennek melyik régebbi verziója az, ami még használható offline?
-
DS39
nagyúr
válasz
Viktor0610 #162314 üzenetére
eredetileg én #162304-re reagáltam, abban volt. (hogy az adguard dns nem szedi ki neki a reklámot)
-
DS39
nagyúr
Az normális hogy a YouTube gyári appja csak 60 Hz-en megy?
Nem csak videók közben hanem a menüben, a listákat görgetve.
Míg a Vanced ott 120 Hz-en megy.
(Videók esetén az is 60) -
DS39
nagyúr
válasz
WhiteWalker #162183 üzenetére
Mutassa meg a jóember a forráskód login részét, bemondásra nem hiszem el, hogy tisztességesen jár el, főleg azok után amit Parcival és Lezsoval lerendezett a topikban.
Egyébként meg miért nem lehet anélkül használni az appot hogy belépnél?
A weboldalt is lehet regisztráció nélkül használni. -
DS39
nagyúr
válasz
WhiteWalker #162176 üzenetére
Az egy nem hivatalos alkalmazás, a készítőjében valaki vagy megbízik, vagy nem.
-
DS39
nagyúr
Fejlesztői eszközökben ki lehet kapcsolni hogy az alkalmazásoknak legyen betöltő képernyője?
Android 12-vel jött ez a remek feature de engem zavar, korábban enélkül is betöltött egy app, minek lassítják?
Erre gondolok: [link] -
DS39
nagyúr
TikTok app esetén régió függő lehet a dark mode? Nálam nincs benne ott ahol a weboldaluk leírása mondja.
-
DS39
nagyúr
a legtöbb telefonon van ilyen karbantartó / optimalizáló app, aminek lehet több hasznos funkciója sok ember számára, én mindig arra használom, hogy az alkalmazások gyorsítótárát (mely ugye külön kezelt az adataitól) egyszerre törölni lehessen, ne kelljen ezt egyesével megtenni időnként.
ennek hiányában milyen alkalmazással lehet ezt megtenni?
play-en rengeteg ilyen cleaner app van, de amiket próbáltam, vagy fizetősként tudja ezt vagy rengeteg reklámot tartalmaz. -
DS39
nagyúr
Az Android 12 feature, hogy a háttérkép színei alapján módosul a Messages, Számológép, Chrome, Telefon, stb (Google appok) színezése? (Kisebb-nagyobb mértékben)
Ki lehet valahol kapcsolni? -
DS39
nagyúr
válasz
kaciokos #158504 üzenetére
én úgy tapasztaltam korábbi android verzión is külön engedélyezni kellett ismeretlen forrásból származó apk-k telepítését.
de ha ezekre a jövőben még nagyobb szigor lesz, azt az Apple köszöni szépen.
minél jobban korlátozzák a rendszer szabadságát, annál inkább vágják a fát alatta. -
DS39
nagyúr
Android 12 (Realme UI 3.0) alatt a Telefon (ami elvileg gyári google) alkalmazásban nem jól működik a név szerinti rendezés. Hiába állítom be, hogy vezeték név szerint, akkor is keresztnév szerint rendezi. Elég furcsa, hogy a google ilyet elszúr. (vagy a gyártó, bár látszólag gyári az app)
A másik, hogy régebbi telón, amin 9-es droid fut, apk-ból lehet telepíteni, yt vanced-et, 12-őn viszont nem. még az apk-t is kitörli a rendszer. Erre tud valaki megoldást? Ki lehet játszani?
-
DS39
nagyúr
válasz
dbius #155965 üzenetére
Az alkalmazás egész koncepciója rossz. A havi bérletet folyton "érvényesítened" kell QR kód beolvasásával, ez pont az egyszeri jegy esetén lenne egy értelmes felhasználás, nade azt meg nem lehet venni.
A kommenteket olvasva sok baj van vele.
Még mindig jobb a papíros megoldás.
Mondjuk a Kari Geri ingyenessé tehetné nem csak a 14 éven aluliak számára, és akkor probléma megoldva.
Nem kell appot fejleszteni, úgy sem megy, bérlet automatát és pénztárat sem kell fenntartani egy darabot sem.
Lehet nem is buknának olyan sokat. Az ellenőrök, ügyfél koordinátorok, pénztárosok fizetését is megspórolnák.
-
DS39
nagyúr
Chrome vagy Gboard beállítás kérdése, hogy a weboldal jelszó mezőbe írt karakterek megjelenjenek-e a javaslati sávban?
Korábban nem jelent meg, ha ilyen mezőbe írtam.
Vagy ez egy bug lenne?
-
DS39
nagyúr
válasz
kiraly.andra #152248 üzenetére
Úgy kevésbé feltűnő, hogy nem dolgozol, mintha folyton a telefonodat nyomkodnád.
-
DS39
nagyúr
válasz
szabi__memo #152224 üzenetére
Telefonos verziókra gondoltam.
Ki chatel manapság pc-n böngészőből?Igazából az lenne a jó, ha lenne egy erős alternatíva a FB csevegőire, amit sokan használnak. (És nincs benne reklám sem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest