- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tknof1871
őstag
válasz
darvinya #153357 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget! Most majdnem megjártam. Azt hittem a Mi Átköltözés mindent megold.
4-5 videót megnéztem, a Mismart csatornán is a magyar sráctól. Erről nem volt szó. Semmi értelme nem volt a Mi Átköltözéss appal szöszölni?
Én már próbáltam droid 10-ra felrakni 8-ig jó schematikus app-ot,
Ez milyen app?Üzi és hívásnaplót csak úgy tudod átküldeni, ha egy külső app kiszedi magának, azt átküldi másik telon lévő ugyanannak az app-nak, ami android verziónak megfelelően visszaállítja.
SMS Backup & Restore + Telefonhívás rögzítő - ACR (ACR Pro Lincence kifizetve) már korábban telepítve lett.
Ez az átküldés azt jelenti, hogy ha felhőbe mentés be van kapcsolva akkor szinkronizálódnak az SMS-ek és a hívásnapló + a névjegyek a két telefonon az SMS Backup & Restore app által? Én nem felhőbe, hanem a belső tárolóba mentek és onnan szoktam HDD-re másolni. -
Somatom
veterán
válasz
darvinya #153350 üzenetére
Tudom, hogy sokan bántják, de sztem user szempontból a Whatsapp megoldása példaértékű. Engedélyeztem a felhő mentést (Gdrive) és kiválaszthattam, hogy miket akarok menteni (pl. médiafájlok). A másik telón telepítettem és amikor bejelentkeztem, rögtön szólt, hogy talált mentést és mit tegyen. Tok-vonó visszakaptam az előző telón használt Whatsappomat. Nem hiszem el, hogy ezt ne lehetne más appnál is megoldani, kliens oldali titkosítással.
-
Peterhappy
őstag
válasz
darvinya #149221 üzenetére
Lehet, hogy adok neki egy esélyt, csak első nekifutásra baromi zavaró volt, hogy ugyanolyan értesítéseket kaptam a céges és a privát leveleimre, és azonnal kukáztam. De lehet, hogy adok neki még egy esélyt.
Kipróbáltam más tárcsázót és ott sem működik az exchange névjegy keresés. Titkon reméltem, talán az a ludas, de nem.
Hát... azért köszönöm szépen a segítséget!
-
crok
Topikgazda
válasz
darvinya #149037 üzenetére
Szerintem meg a piros pont egy random pont és az a pont az út túloldalán van ahhoz képest ahonnan közelítenéd (alulról közelít, jobb oldalon, célpont meg a bal oldalon) és mivel autóra van állítva így ez a legrövidebb út. Nagyíts bele sokkal jobban, szerintem ez lesz.
-
crok
Topikgazda
válasz
darvinya #147653 üzenetére
Az szerintem nem tud még ilyen ELM327 OBD-vel kommunikálni, az még régi ehhez, szerintem is csak a Ford saját PWM protokollját tudja, spec. pin-en, nem a 2&10-en (ezt találtam).
-
crok
Topikgazda
válasz
darvinya #147645 üzenetére
Akkor ott az adapter hibádzhat, a 2-es & 10-es pin kéne akkor hogy bekötve legyen az OBD oldalról ha J1850 PWM a protokoll, a többihez mégtöbb info pl. itt meg itt és itt. Ha Debrecen környékén jársz írj rám, van itt pár adapter amin gyak. minden ment eddig amit néztünk és OBD-s, szivesen kölcsönadom (nem tudom milyen autó ECU-ja a cél, 2000 környéki autóknál még necces hogy OBD-t tud-e de azért cca. 2002..2003-tól felfelé már szerintem minden is tudja).
-
crok
Topikgazda
válasz
darvinya #147636 üzenetére
Egészen pontosan melyik chip (linket tudsz adni?) meg melyik protokoll? Mindkettő kell ugyanis. Most ha a SAE J1850 PWM-ről - mint protokollról - kérdezel akkor első körben a chip kell tudja, aztán jól jön hogyha be van kötve rendesen minden pin hozzá az OBD csatlakozójában (lentebb van blokkdiagram az egyik PDF-ben a pinekkel) és ha utána az app lekéri AT parancsal a chip által ismert protokollokat majd utána ki tudja AT parancsal választani hogy akkor innentől ezt a protokollt használd.. (vagy 00h-ra, automatára állítja.. és végigmehet az ismerteken try-al) na, utána az AT parancsok megintcsak adottak az OBD PID/TID lekérdezéshez a chip felé, a chip meg intézi a többit (a kommunikációt, soros áramöri illesztést a vonalakkal..) a kiválasztot egységgel. Terminálból csináltam ilyet kézzel (vagyis scriptet írtam rá) mert minél gyorsabban kellett az adat az ECU-ból és számomra nem volt elég granuláris a kapott adathalmaz ahogyan az appok kihúzzák az infot az ECU-ból (logolásnál mire egy teljes PID kör lekéréssel megvoltak a tesztelt appok addigra eltelt 0.8..1.1s, ha meg a kis script-em csinálta lement 0.4..0.5s környékére egy ugyanolyan környi PID adatsor (rekord) kinyerése).
A "közbeékelődés" miatt lett felkapott az ELM327 (az app fejlesztőjének nem kell tudnia mit és hogy kell kommunikálni az ECU felé (se bit/byte se elektronikus illesztés szinten) kb. csak azt kell tudnia hogy az OBD parancsok hogy néznek ki és a visszakapott értékeket hogy kell feldolgozni - viszont ez mind szabványos és relatív jól dokumentált [1] [2] [3]), meg mert mindig gyorsan visszafejtették a chip-eket reverse engineering-el és nagyon olcsón reprózták, a fejlesztéseit is
a kínai klónok miatt vannak az ELM327-esekben levő chip-eknek érdekes hardververziószámozásai is.. pl. van olyan, ami egyáltalán nem is létezett hivatalosan sose de Ali-n mégis csilliárd van belőle
És ezért nehéz vásárlás előtt megsaccolni hogy egy adott ilyen olcsó kütyü jó/stabil lesz-e vagy nem.
De ezt most itt abba is hagyom mert baromira off, sorry, csak már belekezdtem.. -
svgyula
addikt
válasz
darvinya #146560 üzenetére
A helyzet az, hogy a p40-től nincs kugli. Viszont nem kell senkinek világvégét kiáltani mert szinte minden alkalmazást fel lehet tenni egyéb forrásból. Nem áll meg az élet a kugli nélkül ez csak rémhír. Én évek óta nem teszek fel semmit a kugliról, inkább külső egyéb helyről. Arról nem is szólva, hogy egyre agresszívebben meríti a telefont a kugli és azokhoz az alkalmazásokhoz is internet hozzáférést akar/követel amihez nem kell!
-
tpeter77
addikt
válasz
darvinya #145789 üzenetére
Szia
Ja arra gondolsz? Én is azt használom, piros boríték az ikonja, ott felvettem az Exchange fiókot, de a terjesztési listás emailcím nem látszik.
Kipróbáltam az Outlook appal, amit itt ajánlottatok, de nem megy.
Írok egy hibaüzenetet az üzemeltető felé, majd mondanak rá valamit. -
crok
Topikgazda
válasz
darvinya #145550 üzenetére
Lehet ez is.. de inkább tippelném hogy emiatt van:
Truecaller Data Breach – 47.5 Million Indian Truecaller Records On Sale in Dark Web
Akkor data breach hogy több kamion egymás mellett is megfordul benne egyszerre.. -
Bozek
nagyúr
válasz
darvinya #145431 üzenetére
Mi ez a "rendszer stb, app telepítés/adathoz van fenntartva 4GB, ide csak root-tal jutsz be"? A telepített alkalmazásokat nem fogja a system partícióra rakni, sőt, még a rendszeralkalmazások frissítéseit sem. És mivel oda nem tud a felhasználó root nélkül semmit sem tenni, így nem is tud elfogyni.
-
kmarci25
veterán
válasz
darvinya #145114 üzenetére
Ha ezt elfogadjuk, akkor biztonságban lenni eleve lehetetlen.
Ugyanis a biztonságod sosem csak saját magadtól függ, hanem a társadalom tööbi tagjától is, ergó rá vagy kényszerülve némi bizalomra. Pl. autóvezetés közben bízom abban, hogy a többi forgalomban részt vevő ugyanúgy vigyáz rám, mint én őrájuk, illetve bízom abban, hogy az autóm biztonsági eszközei működnek, és védenek annyira, amennyire képesek erre (légzsák, biztonsági öv stb.)
-
mobilizmo
Topikgazda
válasz
darvinya #145075 üzenetére
Én értem, hogy van nálad, nem kell elmagyaráznod, csak az szerintem nem célravezető. A 3 számjegyből az elsővel jelölöd a CD-t (csak azt hogy "CD" nem írod ki, semmi szükség rá), a 2. és 3. számjegy meg a track sorszám. Ez a módszer 9 lemezes gyűjteményt, lemezenként 99 trackel lekezel. Létezik még az 1/01, 1/02...2/01, 2/02 változat, de csak jelölésben tér el. Minden normális ID3 tagger program ami sorszámozni is tud, ezt a két jelölést alkalmazza.
-
Somatom
veterán
válasz
darvinya #145062 üzenetére
Nekem totál szedett-vedett a zenetáram, de a Gonemad tökéletesen lekezelte. Nagyon jól paraméterezhető az állomány megjelenítése és nem csak tagek alapján. Sajnos, hálózatot nem támogat. Anno fájlrendszerbe csatolással ezt ki tudtam kerülni, huszonezer számot rendeztettem be vele a NAS -omról. Sajnos, 4.4 -es Android óta ez nem akar sikerülni. A helyi médiát viszont le tudja kezelni.
-
Tökimanó
senior tag
válasz
darvinya #144951 üzenetére
Basszus világosan látszik hogy nem ismeri ezért jelöli is. Szerinted én húztam alá kékkel nehogy neked legyen igazad? Másrészt megint nem arra válaszoltál amiről beszélünk. Egyiken elmentette másikon mégsem ismeri. Hol van az általad emlegetett központba mentés?
De mindegy is ,hagyjuk. -
Tökimanó
senior tag
válasz
darvinya #144948 üzenetére
Szerintem nem értjük meg egymást,vagy elbeszélünk egymás mellett. A jobbodali képen az a telefon látható amin tegnap beírtam a szavakat. Rendben el is mentette,most simán beadta már nekem is. Tehát elmentette a szót valahová a központba.A baloldali képen a másik telefon,ami még ma is ismeretlennek jelöli. Ami ugye azt jelenti hiába helyes nyelvtanilag mégsincs mentve központilag,mert akkor itt is beírná és nem jelölné ismeretlen szónak.
-
bigrock
addikt
válasz
darvinya #144938 üzenetére
A #144862 hsz-emre válaszolj kérlek.
Tehát: a telefoncsere után az új telefonon, ugyanazzal az accounttal, ugyanazzal a verziójú Gboard-dal, WIFI-re csatlakozva: megjelennek-e azok a szavak, amit az előző telefonomban bevittem új szóként, DE a személyes szótáramba nem vittem fel és nem is szinkronizáltam a felhőbe. -
-
bigrock
addikt
válasz
darvinya #144856 üzenetére
Ez nyilvánvaló. Viszont az a tulajdonsága, ami régebben volt: miszerint gépelés közben idegen szót beviszel, azt automatikusan megjegyzi és pl. hetente egy kattintással csinálsz egy szinkront a felhődbe: ne az már nem működik. És hát valljuk be: sokkal macerásabb egyenként kézzel feltölteni a szótárt, az összes ragozott, tárgyesetes, többes számos stb. szót felvinni - kinek van erre energiája egy hosszabb levél begépelése közben?
-
Bozek
nagyúr
válasz
darvinya #144512 üzenetére
A MiX-ben nem találtad? Jobb fent 3 pötty - Szerverek - Start FTP Szerver. Ha a ceruzára nyomsz a végén, akkor be tudsz állítani jelszót is neki.
Távoli eléréshez router IP? Minek, ha mobilneten van a telefon? Vagy úgy érted, hogy az otthoni gépet érd el távolról telefonról? Ahhoz se feltétlenül, én DynDNS-t használok, a routeren meg be van állítva egy VPN. Szóval ha arra csatlakozok, akkor az összes hálózati erőforrást elérem akár távolról is.
-
Somatom
veterán
válasz
darvinya #144503 üzenetére
Én semmilyet. Az egyik screenshotodon írja, hogy távvezérelhető a teló. Egyébként miért csak belső hálón működik? Pl. ha Servers Ultimate -ben csinálok egy szervert, akkor a hotspot belső IP -je, és/vagy a mobilnet IP -je is választható. Persze, NAT esetén az utóbbi zsákutca.
-
Bozek
nagyúr
válasz
darvinya #144483 üzenetére
Jó, akkor nézd is meg ezeket egy kicsit tüzetesebben. A MiX Silver-ben benne van az Image, a Tagger, az SMB 2.0/2.1 és az Archive. Csak a PDF, a Metadata és a Codecs az, amit külön le kell esetleg tölteni, ha szükséged van rá. Nekem ezek közül csak a Codecs, ami fel van telepítve.
-
mobilizmo
Topikgazda
válasz
darvinya #144483 üzenetére
Mi az, hogy nem tud távoli elérést? Te mit értesz ez alatt a kifejezés alatt?
Jelenleg nekem 3 különböző Drive, 1 Mega van beállítva, ezekhez midegyikhez lehet beállítani jelkulcsot is. Van ftp, sftp, webdav, még szerver is van ftp, http, tcp. Ezenkívül valóban van egy csomó addon is. -
Fall-N
veterán
válasz
darvinya #144468 üzenetére
Én használtam annó az ES-t, de te biztos nem próbáltad a MiX-et vagy bármi mást, mert akkor nem írnál sületlenségeket.
Mutass melyik tudja egyszerű Gyors elérést, FTP, stb., kezdő lap beállítást, csúsztatásos ablak váltást, nézet váltást, felhőtár kezelés, beépítet nézegető, stb.
Ezt már rég tudja az összes népszerű fájlkezelő. Sőt a MiX többet. Eleve nem két ablak lehet hanem végtelen számú, ami között lehet csúsztatással váltani. Ezenkívül van beépített videó-, kép- és zenelejátszó, MP3 (meg a többi zenefájl formátum) tag editor, EXIF szerkesztő, teljes tömörítő program (RAR is!) Stb. -
-
Face8814
őstag
válasz
darvinya #144302 üzenetére
Valahogy így képzeltem el én is a gboardot. Ez kellene + a kurzor mozgató nyilak. De ezek szerint csak a 2013-as AnySoft változat tudja csak ezt? A legfrissebből ezt kivették?
Illetve ez a billentyűzet tanul? Egy telefon váltás esetén megmaradnak a megtanult szövegfordulatok? -
Face8814
őstag
válasz
darvinya #144300 üzenetére
Köszönöm,így már látok néhány ékezetes betűt de úgy tűnik ez a beállítás sem rakja ki az összeset. Ha jól gondolom akkor itt sem lehetséges hogy egy külön sorban az összes ékezetes karakter megjelenjen... Illetve ez a csúsztatásos kurzor mozgatás sem áll nekem annyira kézre. A Swifkey megoldása ebből a szempontból számomra kényelmesebb.
Azért köszönöm szépen a segítségeteket. -
bigrock
addikt
válasz
darvinya #143552 üzenetére
Nem ugyanarról beszélünk. Volt egy trükk a Gboard-ban: Egy régi, 6-os verziót kellett telepíteni apk-ból, majd frissíteni. Ezzel a módszerrel benne volt a megtanult szavak szinkronizációja, felhőbe. Magyarul, ha nem egy ismert szót gépeltél be neki, azt berakta a saját szótárába. Amit te írsz, az egy sima szótár, amibe kézzel egyenként fel kell vinni a szavakat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- E-roller topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged