- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
válasz
Skillet #91526 üzenetére
Nem úgy gondoltam a sz.r kártyát hogy hibás lenne. Mint írtam nálam is volt már olyan hogy hibátlanul ment a kártya több újratelepítésnél is aztán áttettem másik boxba és azon meg nem is akart képet adni.
Nem minden kártya ugyanakkora bájtra pontosan, és lehet hogy ez kavar be nálad is. Én is 16 GB-s kártyákat használok, Kingston Canvas, egyik kártyával sehogy sem tudtam életre kelteni a boxot egy másik ugyanolyannal meg elsőre működött. Szóval simán lehet 2-ből 2 kártya is nem kompatibilis. Ja meg ha tudod próbáld ki még pendrive-ról is ha nincs több kártyád.
Mennie kell a legújabb CE-nek mert támogatja az S905X-et is. Changelog is írja a CE 19.2-nél.
* Worked on gxl_p212_1g, gxl_p231_1g, gxl_p231_2g, gxl_p241_1g and gxl_p281_1g to get more devices booting on project Amlogic-ng
-
cof
veterán
válasz
Skillet #91514 üzenetére
Többi p212 dbt-t is megnézted? A p200 az sima S905-hez való, az újakban már nincs benne mivel megszűnt a támogatás (de aztán lehet ezzel fog csak menni ha az alaplap még S905 de a SOC már S905X, ahogy írtam feljebb is voltak ilyen hibridek), csak a CE 9.2.8-ban nem ng-s verzióban van az utolsó.
Aida az segíteni fog mert elvileg kiírja milyen board van benne, p200, p212, p281...
-
cof
veterán
válasz
Skillet #91509 üzenetére
Persze, próbáld meg ezt is gxl_p212_1g_slowemmc.dtb nem veszítesz semmit. Ha valamikor ment már rajta a LE/CE akkor most is mennie kell.
Még az Aida64 is segíthet mert kiírja hogy pontosan milyen alaplap van benne a rendszernél, ez a build szám nem sokat segített, voltak ilyen S905X-S905W hibridek is amikor azt pakolták rá az alaplapra amit a raktárban találtak.
-
cof
veterán
válasz
Skillet #91506 üzenetére
Igen, ez akkor S905X lesz ha Android 6.0 is van rajta.
Lehet a kártya nem rossz, csak fene tudja milyen változtatásokat eszközöltek a frissítések során. Nálam is volt olyan hogy egyik BOX-ban működött a kártya de egy másikban meg már nem is akart sehogy sem bootolni.
Más tanácsot nem tudok adni mint másik kártyával is ki kell próbálni. Amikor először indul a rendszer akkor hozná létre a Linux partíciót és szerintem ott elhasal a dolog.
-
Skillet
addikt
válasz
Skillet #91502 üzenetére
Időnként újraindul, bejön a logo, utána megint fekete képernyő. Passz, hogy hol van a gebasz.
Infónak annyi, hogy simán bekapcsolva bejön a droid. Szóval a ketyere amúgy működne...
Droid alatt ki lehet választani a km playert. Bejön a Kodi, talán 17.2 vagy ilyesmi... Működik. -
cof
veterán
válasz
Skillet #91497 üzenetére
Na bocs, nem tudtam hogy a W32DI ilyen fapados hogy csomagolni kell.
Igen az LE link külső forrásból nem megy már úgy nézem. Próbáld meg jobb egér és link mentése másként. Vagy itt az oldal: [link]
A remote.conf-ot is másolhatod oda ahova a dtb-t az mSD gyökérbe. Viszont ha telepíted belső tárhelyre a CE-t akkor mindenképpen be kell másolni a \Configfiles mappába majd.
-
cof
veterán
válasz
Skillet #91492 üzenetére
Miért csomagoltad ki? Én sehol nem írtam hogy ki kell az útmutatómban, és szerintem az öf. leírásában sincs ilyesmi.
Itt egy remote.conf: [link]
Csak másold a szöveget egy jegyzettömbbe és nevezd el remote.conf-ra.
A vfd.conf miért kell? Van rajta valami kijelző? Mert akkor nem sima X96.
-
L4CI2
aktív tag
válasz
Skillet #34801 üzenetére
Szia
"akkor ez a kis ragacsos szivacs az, ami átvezeti a hőt a "bordára"
Az még véletlen sem "ragacsos szivacs"thermal pad vagy esetleg hővezető lap és igen ez felel a hőátadásért.
"többi csippen nem kellene legyen, azok nem melegszenek?"
De melegszik a memória és a és a tárhely is csak nem olyan mértékben szóval marathat így borda nélkül."csavart kicsavartam a bordából, akkor inkább ne rakjam vissza?"
Az a csavar sajnos elég rossz helyen van előfordulhat hogy nem tud teljesen felfeküdni miatta a hővezető lap ha nem rázod vagy dobálod a BOX-ot szerintem kihagyható , de ha sokat mozgatod nemárt rögzíteni a fém hűtőt."és a procit pasztázzam meg, rakjam rá a szivacsot, utána azt is pasztázzam meg, és úgy pattintsam össze a kütyüt?"
Megpróbálhatod hogy az ARM CPU-ra és a bordának nem mondható fém lapra teszel egy kis pasztát. Kicsit segíteni fog a hőelvezetésben ha nem viszed túlzásba (ha túl sokat teszel fel rosszabb lehet a hőátadás).
Amúgy minek akarod moddolni kikapcsol túlmelegedés miatt vagy mi a gond?Én például kivágtam az alját az x96-nak és megfelelő hóvezető bordaragasztóval felragasztatom egy bordát meg kapott egy RP-SAM anya csatlakozót a wifi antennának csak úgy fan-ból
-
Skillet
addikt
válasz
Skillet #34796 üzenetére
nem volt csavar, csak szét kellett pattintani.
KATT és KATT
akkor ez a kis ragacsos szivacs az, ami átvezeti a hőt a "bordára"? többi csippen nem kellene legyen, azok nem melegszenek? csavart kicsavartam a bordából, akkor inkább ne rakjam vissza?
és a procit pasztázzam meg, rakjam rá a szivacsot, utána azt is pasztázzam meg, és úgy pattintsam össze a kütyüt? -
dugynok
senior tag
válasz
Skillet #34682 üzenetére
Én a tv hàtàra ragasztva hasznàlom a boxot, hogy a teteje van a tv felöli oldalàn, az aljàra meg egy usb-s kis ventit ragasztottam. A venti a tv-ről kapja a tàpot, így csak akkor kapcsol be, ha a tv is
Így 40 fokos a box LE-vel terhelés alatt. A ventinek szinte nincs is hangja. -
pixta78
senior tag
válasz
Skillet #34669 üzenetére
A HW infonál nézd meg a hőmérsékletet. Arra saccolok, h indokolatlanul magas, ami fagyáshoz vezet. Szedd szét és kend meg a procit új pasztával, a borda rögzítő csavart ne tedd vissza, mert el tartja a bordát a procitól. Egy kevés szilóval rögzítsd és ami a legfontosabb, fejjel lefelé tedd a tv mögé a szellőzés miatt. Nekem ez a megoldás ~-10℃ csökkenést erdményezett.
-
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Skillet #32911 üzenetére
Nálam se erőgép, egy 8 magos AMD ráadásul. De munkára (virtuális hostok futtatása is bele tartozik) és torrent/webdav funkcióra bőven elég, együtt. Szvsz jó pár éve már úgy van szerintem, hogy nem a CPU erőből fut ki az emberfia (legalábbis x86-64 vonalon), hanem RAM-ból, de pl. én otthoni környezetben 16 GB-vel is nagyon jól elvagyok.
-
-
sugarforce
addikt
válasz
Skillet #32886 üzenetére
Ha egyébként is megy a gép (majdnem nasként is üzemelve), akkor teljesen mindegy, úgy más azért a dolog.
Azért a legtöbb esetben nem azért nem megy a samba, mert sz@r a protokoll és instabil, hanem mert (mint a mai példa is mutatja), hanem mert sokan még az összefoglalót sem olvassák el, emiatt minimális banális beállítási hibák lépnek fel.
Nem látom körülményesnek, egyszer kell beállítani és az is 10 perc. Ha meg valaki a biztonság ellenében mégsem akar jelszót irkálni, a windowsban bármikor vissza lehet engedélyezni az smb v1-et is, pár kattintás az egész. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Skillet #32804 üzenetére
Ha már olyan sokan itt vannak a HTPC topikból, biztos akad valakinél egy Windows Media Center kompatibilis távirányító (MCE remote). Az enyém minden billentyűre ad kódot, ha másnak is ilyen kódot ad, akkor már csak egy remote.conf-ot kell összehozni belőle, a munka fele már kész van.
-
canniball
nagyúr
válasz
Skillet #32806 üzenetére
"Tanítsd be a nullára, vagy valahova. A gyárin ez menni fog."
Ahhoz nem kell a gyári, a nullát tudja alapból.
Ez is egy opció, na de akkor nem lesz nullám vagy valamim!
Megpróbáltam a Kodi vagy az App nevezetű parancsokra rátenni, de ezekkel is elbuktam..."Amúgy van stop a gyárin is, nyomva kell tartani a jobb alsó sarokban az x-et
Az ok gomb nyomvatartása meg a pause."
Bázz, és tényleg! Ezek a trükkök a Harmonyval nem működnek...na nem mintha így akartam volna használni..."Amúgy szerintem meg nem ismeri azt a jelet a kodi, amit a harmony stop-ként ad neki."
Kipróbáltam a stopot a gyári rendszeren lévő KDlayer-ben (ami valami Kodi klónnak tűnik), abban működött. Igaz csak pauzálta, de működött.De most már teljesen összezavarodtam. Én eddig azt hittem az IR-vevő csak veszi a jelet (tök mindegy mi az), aztán hogy a gép azt hogy értelmezi az csak (jelen esetben a Keymap Editorral történő) programozás kérdése.* Fail. Aztán lehetne még az, hogy olyan kódokat kell küldeni amit a Kodi ismer, de átállítottam a Harmonyt HTPC-re és ami ott működik az itt nem. Fail. Ezek szerint csak olyan jeleket lehet használni, amit az IR-vevő és a Kodi IS ismer?
* Anno a hőskorban volt egy IR-vevőm, az így működött. Vettem hozzá egy tőle teljesen független távirányítót, aztán a szoftverben beállítottam hogy adott jelre mi történjen.
-
canniball
nagyúr
válasz
Skillet #32804 üzenetére
"Lassan már mindenki itt lebzsel a htpc topikból"
Próbálkozunk, próbálkozunk; de a végleges döntés úgyis csak akkor születik meg ha minden perfektül működik (vagy nem)."Gyanítom, nem azt a jelet várja a kodi."
Na de a Keymap Editor elvileg nem bizonyos jele(ke)t vár, hanem csak egy valamilyen (teljesen mindegy milyen) jelet. Ha akarom akár a teljesen ellentettjét is nyomhatom neki és így a play IR-jelre fogja végrehajtani a stop műveletet. De az a problémám hogy semmiféle jelet nem vesz ha a stop-ot nyomom."Gondolom, nem tanítható a táv..."
De tanítható, csakhogy a gyári távrángatón nincs stop gomb így sajna nincs miről betanítani. -
-
junkpod
veterán
válasz
Skillet #31182 üzenetére
Egyszer majd elarulod milyen tv és milyen csatlakozóval kötöd a boxra?
Pontosan "korlátozott" szinterben dolgozik a LibreElec, a htpc-d volt eddig szerintem az ami (Windows?) Full-Rgbben akart dolgozni és azt valóban érdemes volt átállítani.
Nézd meg milyen kép üzemmódok vannak a tv-n. -
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Skillet #31136 üzenetére
Áruld már el milyen tévéről van szó. Ált. bemenetenként megjegyzik a beállításokat a tévék.
Android - LE váltás:
30b. Operációs rendszer futtatása SD-kártyáról, dual-boot
SD/microSD/pendrive-ról indított LE esetén a operációs rendszerek közötti váltás is egyszerűen megoldott, az adathordozó eltávolítása nélkül:LibreELEC SD kártya a gépben:
bekapcsolás > LE > Power menü: Reboot from NAND > Android > újraindítás > LELibreELEC SD kártya nincs a gépben:
bekapcsolás > Android > újraindítás > AndroidHa nincs Reboot from NAND, mert nem az alap skint használod, akkor a 64-es pontot olvasd el.
-
mexel
veterán
válasz
Skillet #31084 üzenetére
Szerintem ne a meglévő kártyát próbáld ki USB portban mert ha lassú a kártya és az a baja, ugyanott vagy, nem sok minden derül ki. Telepíts egy teljesen másik kártyára, de inkább penre egy új LE-t és próbáld ki úgy.
Ahogy Sugarforce is írta lehet kártyaolvasó is, ez hirtelen eszembe sem jutott, tehát ha usb-ről jó akkor még nem csak kártya lehet hanem kártyaolvasó is akár, azaz nem zárhatod ki még teljesen akkor a dobozt
De ez simán kizárásos alapon való tesztelés, találgatás helyett ez a legjobb hirtelen. Pár perc egy új LE-t feltenni egy penre vagy egy másik SD-re, és majd látod ha van különbség.
Közben látom már Junkpod is javasolta a kártyacserét, esélyes nagyon a dolog hogy ott a bibi -
-
mexel
veterán
válasz
Skillet #31069 üzenetére
Nálam okozott ilyet egy lassú SD kártya, de érdekes módon formázás, újratelepítés után gyorsabb lett, csak egyszer csinálta. Igaz én csak tesztelésre használom, egy 16GB-os régi darab. Próbáld meg egy penre feltenni a LE-t, ha azzal más ( jobb vagy jó) a rendszer akkor a dobozt kizárhatod a hibasorból.
-
-
Beni2360
félisten
válasz
Skillet #30595 üzenetére
62b. Device tree fájl (dtb.img) választása,letöltése:
Ez a fájl a kulcsa a LE helyes működésének, ezért olyat válassz belőle, ami megfelel a lejátszódban lévő hardver elemeknek.
S905X chipes lejátszók általában dtb.img fájl nélkül is működnek, mert a LE tartalmaz egy általános device tree fájlt.
Itt kutassál. -
Beni2360
félisten
válasz
Skillet #30585 üzenetére
Nem pontosan írtad.
LibreELEC-S905.arm-7.0.3.012l.img.gz - ez a te gépedhez való?
Ott kel lennie a boxodhoz való dbt.img fájlnak is.
Leszedtem a LibreELEC-S905.arm-7.0.3.012l.img.gz fájlt. - -LibreELEC USB-SD Creator-ba betallóztam, és kiíratod vele.
Aztán ha kell a hozzá való dbt.img fájlt kell az sd kártyára átmásolni. win alatt.
Ezután már jó - aztán fogpiszka a tv out jack csatiban benyom, tápot adni neki, resetet csak akkor felengedni, ha már látom a libreelec logot?
Nagyjából ennyi lenne. -
Celtis
veterán
válasz
Skillet #28979 üzenetére
Alapvetően meg lehet oldani. Persze egy gombhoz csak egy művelet rendelhető, de az lehet egy script indítása is. A script lehet makró jellegű: nyisd meg a rendszer abalakot, lépj ide-oda, nyomj OK-t, stb; vagy ha találsz rá direkt linux parancsot. Itt írnak róla, de pont az xrandr parancs nem megy ARM-on. Taláűn valaki itt tudja, mi van ARM-on helyette.
-
-
válasz
Skillet #26878 üzenetére
Szia ez még van 905x de nem x96
vagy itteni tapasztalatok alapján a 905w-s x96 mini is vállalható (Az nem EU de 24USD átjön ÁFA fizetés nélkül)
Franc se érti a Gearbestet, ami tegnap 16 USD volt, az ma 33 USD... (Bár nem EU raktár)
-
dugesz77
őstag
válasz
Skillet #26108 üzenetére
Sajnos nem olcsó de a Minix neo u1-nek van füles kimenete ráadásul még jó minősége is. Sajnos ritka, szerintem olcsó kategóriában nem is érdemes keresni. Ha a 4k nem érdekel akkor azt tudom nyugodt szívvel ajánlani. Ha meg a 4k is kell akkor ott a MINIX NEO U9-H de az még drágább.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motoros topic
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- ASUS ROG STRIX B450-F GAMING II Alaplap + AMD Ryzen 7 5700X3D
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest