Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoItYourself
Topikgazda
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz baandii #1492 üzenetére
M18-ra még nincs olyan konyhakész megoldás, mint a Mini MX-ekre, de egy kis bütyköléssel megoldható sztem. A Mini MX féle Libreelec ilyen módon már fut rajta, legalábbis ezt olvastam az amlinux-on.
Leírás az nincs, de ami eszedbe jut, az jó eséllyel megoldható, mert ezek mini PC-k, android vagy linux operációs rendszerrel, rengeteg külső szoftverrel.[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
interstate76
addikt
válasz baandii #1492 üzenetére
A felhasználási területet elég nehéz leírni, mert nagyon széles. Én droidon korábban a Flud-dal torrenteztem, csak külső táppal dugok rá külső vinyót és játékkonzolként (utóbbiról itt és az előzményekben írtam) is funkcionál a kicsike.
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz baandii #1586 üzenetére
Az openELEC egy speciális linux operációs rendszer, amit a Kodi alá fejlesztettek ki. Többféle platformra is elérhető (x86, arm) és van külön céleszközökre szabott változat is. Ennek egy néhány hónapos leágazása a LibreELEC. Kérdés, hogy a jövőben melyik fog továbbfejlődni, most úgy tűnik a LE-nél nagyobb a pörgés.
-
interstate76
addikt
válasz baandii #1686 üzenetére
Ha csak médiaplayer kell, akkor ebben az árkategóriában egyetlen megoldás van, ami jobb: RPi + OpenELEC.
Ha kell az android is, akkor pedig olyan, S905-ös CPU-val szerelt eszközt keress, amire van SD kártyáról futtatható OE. Pl. Beelink Mini MX Ver 1.0.
Ha nem zavar a kadenciahelyesség hiánya (sokan észre sem veszik a dolgot), akkor több jó opció is van.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz baandii #2513 üzenetére
Win32DiskImager-el kell kiírni, úgy csináltad?
-------------------
A nyári szabadság és a nagy csend után visszatért Alex az amlinux-on egy eMMC-re való LibreELEC build-el: LibreELEC-Amlogic.aarch64-MiniMX-7.0.2.001-update.zip
-------------------
gabywap: beleolvastam a DVB topikba, van infó benne bőven, csak értse az ember amit olvas.[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz baandii #2518 üzenetére
Szét kellett hajtanom egy gemkapcsot és úgy is csak harmadszor sikerült eltalálnom a doboz belsejében lévő mikrokapcsolót, nem egyszerű mutatvány a MiniMXIII-at resetelni úgy, hogy közben a tápkábelt is be kell dugni.
A KODI-ban van képkalibrálás, a beállítások között megtalálod.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz baandii #2521 üzenetére
Inditsd újra, a LibreELEC-nek kell egy újraindítás az első boot után, hogy magához térjen.
-----------------
KTU: nem resetel semmit se, a fogpiszkálós trükk csak egy alkalommal kell. Az Android érintetlen marad, ha SD kártyás OE/LE-et használsz.[ Szerkesztve ]
-
Zebra23
csendes tag
válasz baandii #2531 üzenetére
A Kodi CEC-cel HDMI-n kiolvassa a TV-ből régiót.
Tehát ha a TV-t magyarra állítod akkor a Kodi is magyar lesz.
B megoldás kézzel is át lehet állítani:
https://www.tvaddons.ag/kodi-language/C megoldás a manuális nyelv telepítése:
http://kodi.wiki/view/HOW-TO:Install_languages_offline[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz baandii #2550 üzenetére
Kipróbáltam már vagy 8 féle Kodi-t 3 platformon, de a TMDB-t mindegyik tartalmazta, nem kellett telepíteni. Amikor hozzáadod a forráskönyvtárat, ott kell kiválasztani, hogy melyik scraper-el dolgozzon, és ez az alapértelmezett, ha jól emlékszek. Itt az első kép, jobboldalon.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz baandii #2614 üzenetére
megelőztek.
Nálam is volt hasonló, hogy nem tudtam másikat letölteni és kerestem a neten hozzá adont és penről feltettem. Volt, hogy még feliratot sem tudtam meg nyelvet sem. Melyik rendszeren van ez a hiba?[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
junkpod
veterán
válasz baandii #2644 üzenetére
Szerintem aki nem akar szenvedni, annak dobni kéne ezt az A95X vonalat, rendesen esetleges, hogy milyen soc, milyen csatik, van-e reset... Én ezt a csoportot a a nem ajánlott kategóriába tennem. Nem is tudom miért ilyen népszerű, ennyire olcsó? Szerintem ha 10eft belefer, akkor 20eft is.
Box's don't touch!
-
Beni2360
félisten
válasz baandii #2978 üzenetére
Szvsz mind1 mit kötsz rá. nekem van ez is meg most erősítő is.
Az első, hogy a 2.0 nem bántod a hangoknál marad úgy ahogy van.
van olyan amikor a droid hangerejét 100%-ra kell tenni mert különbem kerreg.
Kéne tudni, hogy mi a baj.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz baandii #2980 üzenetére
A média box nincs a tv hdmi bemenetére kötve? mert ha oda dugod akkor arcon keresztül menne a hang a hangprojektorba. Vagy nem értem a képnek semmi köze a hanghoz e tekintetébe szerintem. Szokott olyan lenni ha előbb kapcsolom be a boxot mint a tv nekem sincs semmi, ilyenkor kikapcs box és bekepcs box. Más 5leletem nincs.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz baandii #2988 üzenetére
ezenkívül minden mást kivettem, jó ez így? - hát majd a gyakorlat megmutatja és ez attól függ mit tud a hangprojektorod? Kiindulásnak megfelel.
-
junkpod
veterán
válasz baandii #2988 üzenetére
csak olyan hangtovábbítási módot (DD vagy DTS) kapcsolj be amit ismer a projektor beépített "erősítője".
Javaslom még az AC3 transcoding opció bekapcslását (ha van DD a projektoron), mert akkor az AAC hangok is DD-ben fognak kijönni (ehhez kell a 2.0 hangcsatorna beállítás).Box's don't touch!
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz baandii #3050 üzenetére
A Kodiban a LibreELEC beállításainál kapcsold be samba protokollt, kb. ennyi.
(#3049) FainZero: Sunvell T95M $33 inkább ezt válaszd, ha nem vagy kalandor típus.
[ Szerkesztve ]
-
nyakec
tag
válasz baandii #3050 üzenetére
Sziaztok! Szeretném a hozzáértok véleményét kérni.TV Box vásárlására készulok és két processzor kozott lavirozok /Amlogic S912 és Rockchip RK 1295/ Tudom ,hogy a boxok most szálingoznak csak a piacra ,de talán a procik adataibol már lehet valamit kiolvasni....elore is koszonom és kívánok szép napot...
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz baandii #3092 üzenetére
Win10 alatt engedélyezd amit Csicsóka mondott:
Vezérlőpult \ Hálózat és internet \ Hálózati és megosztási központ \
Speciális megosztási beállítások \ HálózatfelderítésKipróbáltam a samba megosztást OE-el, nekem egyből működött. Egy 2,5"-os WD mobil vinyót kötöttem rá (NTFS), és egy nagyobb fájlt másoltam PC-ről. Az átviteli sebesség 18-22MB/s között ingadozott, ext3/4 fájlrendszerrel valószínű jobb is lenne. Érdekesség, hogy ameddig ment a másolás, a Kodiban nem tudtam egy filmet se elindítani.
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz baandii #3346 üzenetére
Attól félek ezek már nem adnak nekem semmi pluszt a meglévő hardver limitációimhoz.
TV max: fullHD, 2D, (nincs HDR, nincs 3D, nincs 4K)
Erősítő+hangszórók: DTSHD és DDMA 5.1 (nincs Atmos és egyéb nyalánkságok)
Szóval szerintem az S905 pont az a termékvonal amire szükségem van és ki is tudom használni még legalább 5 évig. És persze azt gondolom, hogy az itthoni többségnek már a fenti kép és hang minőségek sem elérhetőek.
Eddig ez a legjobban szerethető boxomtcr: és tényleg működik a hosszú OK gomb! királyság, köszi!
Box's don't touch!
-
Balinov
titán
válasz baandii #3575 üzenetére
42 WebOS2.0-es van, de hol kell nezni a beallitast? A95X hdmin keresztul nyomja a hangot, ha 6-os droid, ha az azon futo Jarvis verzios KODI megy. TV-n nem allitottam be semmit,
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
nagyúr
válasz baandii #7360 üzenetére
Fogalmam nincs tik mit bénáztok, nálam tökéletesen megy Win10 Pro ról az SMB megosztással(jelszóval és jelszó nélkül is) az összes BOX om, az 55.Gigás BD iso fájlok is vaj simán mennek, még a beletekerés is egyből megy semmi várakozás!
Akinek ilyen problémája van hogy akadozik meg nem megy, leírhatnál már hogy hogyan van összekötve a BOX és a pc és mi van közötte(milyen rúter/switch) beiktatva! És milyen rendszer van a PC.n neki!
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz baandii #7360 üzenetére
A fenébe, megosztott tartalmat nem lehet nézni? Ez még a WD TV Live-nak sem probléma. Én sem akarom állandóan másolgatni. Ez wifi vagy LAN?
Olvasom, hogy Win7, LAN. Nekem Win7 alatt sokszor nem találta a megosztott mappát, de a lejátszással akkor sem volt gond. Win10-el már mindig látja a tartalmat.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz baandii #7366 üzenetére
a laptop mivel kapcsolódik a Rúterhez? ha Wifi máris felejtős, ha lan és csak 100Mbps az se túl jó megoldás, és az se ha egy 4-5.éves tetű lassú celeronos noti!
a megosztást elég hülyén csináltad lehetne 1szerűbben is! Nekem a PC-n az a HDD amin vannak a filmek meg minden egyéb média teljes egészében meg van osztva nem csak 1 mappa hanem a teljes HDD és a megosztásnál amit már sokan írtak hozzá kell adni hogy mindenkinek legyen joga hozzá!
kodiban ahogy írtad oké: ott Win SMB -t választani és látni fogja melyik gépen mi van megosztva ott simán hozzá tudod adni ahol vannak a filmjeid vagy akár az egész HDD-t/Partíciót
****************************************************************************************
Pelican tudom hogy nem te akarsz, és szerintem a kolléga akiről szó volt ő sem WiFin akarja használni, bár ha a notija Wifin megy a rúterre akkor kb ugyan ott van mindha fordítva lenne(a box menne wifin a noti meg lan on)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- Napelem
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Asszociációs játék. :)
- LEGO klub
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Automata kávégépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest