Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
Busterftw
üzenetére
Az a bizonyos %-os értékelés nagyon megtévesztő mert 2060 vs 1060
300% vs 600%
szerintük dupla olyan erős de sok más kártyánál is ezt látni
aztán valójában meg 10-20fps ami nem olyan nagy különbség az akkori dx11 játékoknál
persze most hogy beérett a dx12 már hozza a számokat de annak idején emlékszem ezért nem cseréltem mert nem volt számottevő -
-
-
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Itt legalább nem a kukába landol mint sok más területen amikor jönni szokott a felügyelet ellenőrizni.
Nálunk is olyankor gyorsan 2napig selejtezünk előtte nehogy kiderüljön hogy ezzel van gyarapítva a cégértéke meg ugye sok cégnél a Q1-re a gyerttyácska vagy grafikonok erősen megtörnek
de ezt nagyon szeretik a befektetők lehet megint újra kezdeni felfújni a lufit. -
Miért gondolod hogy olyan nagy sláger mint írtam a HD5000-es időszakából vagy még pár évig ami szintén ott van a statisztikában 2012 HD7000-es eladások.
Minden statisztika szerinted korrupt ugyan már.Akkor volt 30-40% és azóta csak csökkent elsőnek a felére 20% aztán megint a fele 10%
szóval nem nagyon lehet mellé lőni világ viszonylatban se annyira minimális az esélye.
Lényegtelen ha esetleg vissza hozott pár %-ot a játékosokból akkor is teljesen kizárt hogy hozná azokat a számokat amik régen voltak.
Erre írtam kár ezen rugózni hogy mi van ha a játékosok amik pont le vannak szarva már nem nekünk csinálják a kártyákat ami észrevehető. -

De ez a tényeken nem változtat semmit ez egy tény 92% nvidia 2025Q1
Ezen mit vitatkoztok nem értem
Ezek olyan adatok amiket a tőzsdefelügyelet is szem előtt tart mert egy cégnek minden negyedéveben el kell számolnia ezeket az alapfogalmakat nem tudja itt sok ember az probléma.Aztán se lett csoda már mert Q2-ben meg
Q2 2025, NVIDIA held a 94% share of the discrete GPU market
A Q3 meg még hivatalosan nem zárult le mivel nincs vége a szeptembernek csak spekulációk vannak:
(valami ismeretlen forrásból csetdzsípíti besegített biztos offical)
(The third quarter (Q3) of the year 2025 runs from July 1, 2025, to September 30,)Based on Q3, NVIDIA now holds a 90% market share, Based on the third quarter, NVIDIA's market share is now 90%, a decrease of 2%.
De alapvetően is pár %-on rugózni teljesen felesleges mert már rég nem megy jól nekik mint még 2010-ben a DX11-el sose lesz már akkora előrelépés mint a HD5000 volt.
-
-
ez is érdekes nem igazán van jobb minősége badass-nek de 2x annyi teljesítmény kell

-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Kolbi_30
üzenetére
zsé degeneráció gondolkodni nem tudnak annak idején mondjuk 2d után 3d nyilvánvaló volt és ahogy egyre jobbak lettek a játékok így a gyártók is egymást közt inspirálódtak és versenyeztek. Most már inkább monopólium vagy kartellezés mert mindegyiknek megvan a haszon nem kell erőlködni.
Megállt a fejlődés de az embereknél is xD . -
válasz
AsakuraDave
üzenetére
sok a vak ember sajnos
most saját topikomban 5080 is összefutottam eggyel még isteníti és védi is az nv-t
mert a multi frame gent kéne használni szerintecsak ő nem látja hogy a 3 kamu kép jut 1 valósra ami annyit jelent hogy oda copy/paste-elek az előző képből még 3-at ettől nem leszek előrébb csak szemfényvesztés
doom-ban is semmit nem ért nem volt gyorsabb semmivel a játék menet csak aki vak az nem látja
vakoknak nehezen lehet elmagyarázni a szivárványt
-
-
akkor amikor kijött a ps5 186.000-ért volt medimarkt-ban gondolkodtam rajta de végül nem én vettem meg hanem tesóm aki azóta is használja.
(persze az irányítása miatt sose lesz nekem)GTA6 érdekes lesz kíváncsian várom mi jön előbb ps6 vagy gta6
így is halasztva lett sajnos meg PC-re +6hónap lesz mire kijön (666
) -
-
válasz
DudeHUN
üzenetére
Hidd el leginkább én szerettem volna nem piszkálni upgradelni folyamat a pc-t mert nem szeretném szerelgetni.
De se anno a 2400G budget hazugság nem jött össze se utánna az akkori árakon összetákolt ryzen 2400 + Gtx1660Amiről írtam is cikket nézd meg.
Még cyberpunk időszak volt azzal teszteltem nem kellett az akkori ray tracing se de ugye változnak az idők most meg már kényszeresen beletehetik.
Én lettem volna a legboldogabb ha még használható marad és nem kell cserélni még más a konzolt ugye nem kell cserélje.
Igen sajnos ez egy nagyon drága hobbi főleg hogy 1080p után mentem 1440p aztán már most ha a lúd legyen kövér akkor 4k. ( Cpu-val is most a BF6 megszivatott mert nem elég persze ez a multi miatt single playereknél nem kell erősebb cpu a 12600k-nál ) -
válasz
DudeHUN
üzenetére
Azért nem mindegy hogy 180-ból játszol 7évig vagy a folyamatos upgradet csinálod de a lényeg akkor is hogy sok évig hozzá se nyúltak unokatesómék csak játszanak vele.
A minőség meg nem látszik a kettő között már régóta mert 4k tv-n kell játszani.
Anno csak a hd tv-n meglepődve tapasztaltam hogy jobban néz ki az cod mw2 mint nálam pc-n.A tv felskálázta és kijavította a pixeles képet ami nálam látszott nem véletlen hogy elsőnek konzolra van megírva minden játék a többi csak egy pc port lesz mint ahogyan Abu már megmondta ezt 2010-benn.Érdemes újra olvasni azokat a cikkeket dx11 tesszeláció.
-
válasz
DudeHUN
üzenetére
Ez volt anno az annyira nem igaz mert az egyik 2021-es a másik 2022 és újkorában elég meredek árakon ment
De szerintem azt nem értetted hogy aki beszállt a kezdetén a konzolba 180.000ft volt tesóm is akkor vette az még most is simán használja én meg azóta hogy csupán működjenek a játékok 3x cserélgettem helo.
Eleve 2 évente jön ki az "új" videokártya
-
Ps6-ot meg nem kell majd bővíteni.
nyilván most a ps5 már kiöregedett de jobb befektetés mivel 1x veszed meg aztán működik aki megvette akkor jól járt.De simán jó a ps5 unokatesómék csak azt tolják nagy tv-n 4k-n elvannak vele aim assist azt kész jobban lő sniperrel a fortniteban mint én egérrel vicc az egész .
Én csak az irányítás miatt hanyagolom. -
válasz
DudeHUN
üzenetére
5700x-et biztosan nem az 2022 és100.000ft legalább.

6700xt 2021-es és 300.000ft+
Az az asus lap se olcsó basszus
le se írom nem ér annyit nyilván tuning király de akkor se 6év a szavatosságaAlaplapot elhiszem hogy konzol árában megvetted annak idejében oké mire mentél vele.
Jobb a konzol ár/érték arányban ennyi.
( en is pc parti vagyok mert a joystickot nem szeretem irányítás más meg bill egerrel is) -
válasz
DudeHUN
üzenetére
Figyelj ahhoz mérten hogy a konzol fix 4k gaming ps5 óta ami 5 éve semmi upgradet nem igényel mert futni fog rajta minden játék.
Én is tudok olcsón építeni pc-t sőt építettem is 2018-19 ryzen 2600 + GTX1660 hát az már szart se ér mert az Alan wake2 1080p low grafikán kell épphogy menjen wow
Aztán az lazán egy konzol árba volt csak 140 a cpu+vga még a többi egyéb nincsen benne táp, ház, egér, billentyűzet, memória, alaplap............. Azt miről beszélünk hol a 4k gaming 5-6-7-8 vagy akár 10-évre mert van aki a mai napig ps4-et használja és vannak hozzá új játékok is
nem tudnak lemondani róla -
válasz
DudeHUN
üzenetére
Chipelés másolt cuccok ugyanúgy vannak konzolra ezt így fölösleges belekeverni.
A pc a drágább mert mint irta valaki "csak" 400.000ft-os konfigja van hát az 2 konzol ára és a konzolt nem most vehetted 3éve mint az 5700x ryzent hanem 6éve kiszolgál nem kell upgrade folyamatosan
A pc-be meg cserélgesd az alkatrészt még a konzol simán elvan 4k-n 6 éve ez a nem mindegy.
Addig a pc-hez 1millió forint elmegy legalább ugyan azért a 4k-ért cserébe ez nagyon nem megérős hobbi. -
Pc nagyon drága
Főleg a 4k ugyan azt megkapod max 200-ért és 6-évig elvagy bár van aki a ps4-el is
aztán az kb 10-éve nem akar váltani.
Hát azóta nekem kb volt nem olcsó gépeim sora intel 4770k gtx560Ti; gtx580 Ryzen 2600+ gtx1060 gtx1660
Intel 12600k+ rtx3070 +4070Ti Rtx5080 , 14700kOlcsóbb: Gtx750Ti, ryzen 2400G(baromi rossz kísérlet mert azt ígérték teszteken hogy gamer azt 720p alig vitte a farcry5-t
A teszt meg csalás volt mert asus hero lappal ami még csak új volt akkor de 100.000ft legalább és a ramokból is a legdrágább kellett volna FlareX cl14 az is 100.000ft.
Azt olcsó gamer gépként promózták akkoriban hogy nem kell vga költeni persze persze csak költs minden másra 30fps-ért.) -
válasz
huskydog17
üzenetére
Igen egy magos használat
amikor már intel belépő szintje is lassan 10 magos lesz.
Elő kéne venniük a tökeiket és bevállalni hogy húznak egy határt nem kell minden konfigon futnia terelni kellene a népet az új felé mert probléma az hogy mindenkinek meg kell felelni pedig ez nem fog menni.Na mindegy majd talán az új konzolok változást hoznak kb 2017 és a ps4 elmegy a pî. nyugdíjba.
-
Új dolgokat meg kell tanulni tovább képzést igényel és még utánna jön a rutin de sokat hibáznak addig.
Ez se túl komoly ennél az engine-nél 60fps
5.6:
The latest version, emphasizing the ability to build and deliver high-fidelity, large-scale open worlds at 60 FPS on current-generation hardware.Na akkor majd talán az új vga-k megkűzdenek vele 2017-ben 120Hz-en. A witcher ha olyan open world lenne mint a 3 volt nagy xar volna de "szerencsére"árkád pályák lesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Eladó erős 1080p Gamer konfig Gamer monitorral
- XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 CORE 16GB 256bit, ALZA számla és garancia 2027.10.13-ig!
- 27% - ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6
- 27% - Gigabyte RTX 3060 12GB OC DDR6 GAMING Videokártya!
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3317, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
jól van 60fps ezeket a szinteket overkill pont hanyagolni kell multi fps lövöldében aminek amúgy sincs értelme sőt még rosszabb lesz észre venni a célpontokat
megkapod a választ

4090 szintjét meg messze elkerülte
)