- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #5896 üzenetére
RGB biztosan nem 5.20 verzió lesz vagy azon kapható ma. az annyira új modell,hogy biztosan 6-s verzió szám lesz rajta
a memória egyik oldalán ahol az adatmatrica van ,ott van feltüntetve a verziószám.a dobozon nem lesz kiírva,csakis a terméken van.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #5896 üzenetére
nekem mar elborul az agyam, ha a Corsair 3000 CL 15 stringeket kombinacioban latom, nem vettem eszre, hogy RGB, bar szerintem ugyanaz a memoria lesz, csak tettek ra fenyszorot.
remeljuk a legjobbakat)
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #5880 üzenetére
Kész a cuccos
CPU: Ryzen 5 2600 stock
Hűtő: EVGA CLC 240, rajta két 120 mm-es Be Quiet! Silent Wings 3 PWM-mel
Rendszerhűtők: 2 x Be Quiet! Pure Wings 2 PWM (55 fok felett 100%-on mentek, így ők voltak a legnagyobb zajforrás, így leszabályoztam őket egy picit, a lenti eredmények nem változtak ettől függetlenül)
Ház: NZXT H200Fan curve (pumpa és a két Silent Wings 3) beállítás:
50 fok alatt: 50%
51 fok: 55%
62 fok: 60%
71 fok: 70%
85 fok: 100%AIDA64 Full CPU Stress test 10 perc után: 72 fok
Zajszint: hát nem sokMegjegyzés: a pumpának 100%-on már van azért egy kis hangja, a ventiknek még akkor is alig...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
hat. remelem a Corsair verzioszamat vasarlas elott lecsekkelted, bar remelhetoleg mar mindenhol elfogyott az ominozus V5.20.
-
AAAgold
senior tag
Ahogy néztem, kijött új BIOS Asrock B450 Pro4 -hez (v1.4). Valaki esetleg feltette már innét, van személyes tapasztalat?
-
dudu5130
őstag
Ezzel a rammal van valakinek tapasztalata?
-
zzola
titán
válasz
Alvin_ti4200 #5885 üzenetére
Naja, végül is az hal meg utoljára!
-
Alvin_ti4200
félisten
QVL-en rajta van a Zen+ résznél a laphoz trtozó PDF-en, szóval reménykedni azért lehet
palfitom: köszi
Majd jövök hőfokokkal meg zajszinttel meg tuning eredményekkel, amint lesznek
H700i-vel kezdtem az "NZXT-zést" tavaly, aztán jött a H500, most meg a H200, imádom mindegyiket
-
csumpa93
tag
Most akkor hogy legyen?
Legyen egy 2400-as CL12-es vagy egy 2666-os CL13-as. A 3000-es CL15-ös is vajon garantáált, hogy hozza a 3000MHz-et. Vagy inkább akkor legyen kissebb MHz, de azt fixen hozza?! Vagy nem hozza? Persze továbbra is HyperX-ről van szó. Igazából játékra kell, max egy nagyon minimális videóvágás, max 1-2 évente, van értelme a 3000-nek vagy mondjuk egy 2400-as is untig elég?!
Az a baj, hogy részletre szeretném a gépet venni, és gondolom ott nem úgy megy, hogy így meg úgy elállogatok majd jobbra ballra
vagy a Ramot inkább vegyem meg külön és majd elbohóckodok.
Egy kis off. A mai RX kártyák mennyire ciripelősek mostanság? Az elmúlt időkben (GTX770, GTX 970, GTX 1060) csak ilyen kártyát fogtam ki és örültem, hogy megszabadultam tőlük. Vagy ez AMD oldalon is ugyan úgy megvan? Az Asus fajtát nézegettem az RX580-ból. Most váltani szeretnék Intel- Nvidia után, csak szeretnék biztos lenni benne, hogy jól választok majd.
-
zzola
titán
válasz
Sokan azt mondják, nem jó a páratlan időzítésű modul Ryzenhez...
-
Alvin_ti4200
félisten
Jó nagyot kívánok!
Szabad-e Betlehemet járni...izé, csatlakozni?
Avagy Hello World!
Raven Ridge-ről (2200G) jövök, a kuckó egy NZXT H200, a RAM-ok jelenleg 2x4GB HyperX Predator DDR4-3200 CL17, de 2800 MHz-nél feljebb ezzel a procival sem stabilak, a 2200G-vel sem voltak azok...holnap viszont érkezik a 2x8GB Corsair Vengeance RGB DDR4-3000 CL15-ös kit (dizájn miatt, mert ez egy dizájn build lesz/lett) meg a fekete harisnyázott kábel hosszabbítók
Remélem, azzal azért a 3000 MHz menni fog, bár dedikált VGA-val nincs olyan sok jelentősége.
-
surgyi
senior tag
válasz
hokuszpk #5877 üzenetére
micafighter,hokuszpk köszönöm, ki is próbálom,kíváncsi leszek mit mutat.
Viszont sajnos csak kb 2 hét múlva leszek a gépnél,ma is annyira volt időm összelegóztam,win10 fel rá,de még egy nyamvadt játékkal sem volt időm meglesni.Még valami: Ha engedélyezem az A-XMP a Biosban, akkor 1,360V-ra emeli a RAM feszültséget,az mehet annyin? Hírtelen nem találtam meg hol lehetne állítani a fesz. értékeket. (Msi X470 G.P.C. lap)
Biost érdemes a legfrisebbre, ha nem az van rajta,de mondjuk probléma mentes a működés?
Msi oldaláról az összes drivert fel kell tolni? ( amd chipset driver,stb)
-
Hachiko95
aktív tag
Most még én is utánanéztem itt [link] csak a 4x8GB 3600-as kit van benne.
Viszont úgy látom, hogy bővítették ezt a listát [link] és az egyik 2x16GB-os predator kit sem B-die exclusive. Benne is van ebben a listában a 2x16GB 3600-as ugyanazzal a típusszámmal egyszer Hynix C-die, egyszer Samsung B-die.Mintha 2x16Gb-osból ritkább lenne a Samsung, de amíg a Hynix C-die is bírja a leggyorsabb profilját, addig nincs baj.
-
surgyi
senior tag
Sziasztok! CPU hőfokot mivel mértek? AIDA 46 C mutat (bár nem friss verzió), a Core Temp 1.12.1 szerint 26 C.
Melyik lehet a valós?Biosban MSI X470, A-XMP amit engedélyezni kell a memória "tuningra"? Ekkor a CPU-nál is tuningol valamit, mert a hűtő venijei egyből hangosabbak lesznek.
-
Lendova
őstag
A CLDO_VDDP az utolsó(k) között van, mint opció, hogy stabilizáld a ramot. Nincs rá software, hogy megnézhesd a gyári vagy az általad beállított értékét. Beállítása után kell egy "hideg" restart.
A VDDP-t a HWinfo kiírja, legalább is az én lapomnál igen. Az értéke kb addig elmehet, mint a Vcore, de ha 1V vagy az felett valamivel sem segít, akkor a jóval nagyobb érték sem fog, mint pld 1.4V. -
Den Hadnagy
senior tag
válasz
GFerr56 #5847 üzenetére
Nos itt az ígért visszajelzés:
2 órás memtest után kijelenthető, hogy az említett ramok stabilan futnak 2800 mhz-en, 1.35-ös feszültség mellett.
Úgy döntöttem, hogy ez elég, azt a +5 százaléknyi extrát nem éri meg az oda-vissza posta meg a nyűglődés, pláne, ha a másik kit se 100, hogy menne 3200-n.Köszönöm szépen a segítséget.
DH
-
jeni
félisten
válasz
Hachiko95 #5870 üzenetére
Utólag átnézve és csak a 3600 és a 4000-s amikben Samsung D-die chip van,bár lehet az a táblázat ma már bővítésre szorulna.
Hymix sem rossz.Lehetséges,hogy itt is az van mint a Corsairoknál,hogy az 5.30 felettiek a jók.
A Predatonál ez,hogy van jelölve?
Nekem is van Hynix chipes 2x16Gb Corsair-m ami 5.39 verziós,igaz csak a névlegesig működik hibátlanul,afelett már nem tudja produkálni magát. Az Asus Rog Hero VII-ben nem tud XPM-re 2933Mhz felett működni,még manual beállítások mellett sem.
Az Intel Asrock Z170-ben a Corsairral elsőre XMP-re 3000-re állt rá,amúgy a lap szerint képes 3866Mhz is működni-de nem ezzel a Corsair CL15 memóriával,pedig lassan 3 éves gyártású az a lap.
A Predator KIT-m ami 3600Mhz CL17 ott meg 3466Mhz-n megy. Az Időzítéssel még nem próbálkoztam.Ettől függetlenül érdemes az összefoglalóba berakni egy Excel-t,hogy mely lapokban tételesen felsorolva milyen ramok mennek hibátlanul.
-
hokuszpk
nagyúr
Lendova szaktarsnak a summit topikban volt egy jo talalata.
mondjuk erdekes, hogy ott a lenyithato listaban 0.973V -ig sorolja, szoval vagy az MSI beallitasainal van valami elkefelve, vagy tenyleg mehet 1.2V -ig, a V5.20 -as Corsairnal megprobaltam azt is.
-
sb
veterán
válasz
hokuszpk #5867 üzenetére
Köszi.
Közben nagy nehezen találtam vmi fél hivatkozást ami szerint VDDP és a CLDO_VDDP nem ugyanaz.Ez zavart, hogy az egyik helyen 1V felett látszik a másik helyen 0.7-ről indul... ráadásul itt a topicban is kisebb értékeket olvastam tőled jellemzően.
(És akkor erre jött rá, hogy a SOC voltage meg gyárin kevésnek tűnik és azt sem így hívják Asrockéknál. Már 1V-ra is +0.2-vel jutok el amit bepirosoz.
Kissé zavaró.)
Kipróbálom eszerint, ahogy írtad. Most első körben SOC 1.05, CLDO_VDDP 0.9-en aztán megyek fentebb.
-
hokuszpk
nagyúr
a cldo_vddp -t akkor erdemes elkezdeni piszkalni, ha instabil a memoria, az AMD aszondja ne legyen magasabb, mint a dram fesz - 0.1V , valahol azt olvastam, 1.2V a max ; sajat tapasztalat szerint 1.05-1.06V korul van az optimalis ertek, a Corsair 3000 CL15 -tel is ez volt a legstabilabb, most, hogy Aegis + Corsair kombo van, igy hozza a legmagasabb merheto sebesseget. aidaban 1-2GB kozotti olvasas/irasi sebessegkulonbseg van az auto es a manualis beallitas kozott.
sajnos olyan szoftvert meg en sem talaltam, ami mutatja mennyi a aktualis vddp ertek, talan az ujabb Ryzen master , de arra mar regen nem neztem ra.
-
nemeth989
senior tag
-
zzola
titán
válasz
csumpa93 #5862 üzenetére
Hát elég lutri, az tény!
A 3200-es Predator nálam (és másoknak is) simán megy gyári beállításokkal 3200-on (Hynix), épp tegnap írták meg, hogy a 3600-as KIT CL17 megy 3200-n CL14.
Ha jót akarsz magadnak, akkor kizárólak neten rendelsz boltból számlával, ahol lehet kérd a kompatibilitási vizsgálatot (pl. PCLand, IPON), ha mégsem működne pár nap alatt elállsz.
AZ alaplap gyártó által megadott QVL lista is egy vicc, több esetben előfordult már, hogy az ott szereplő modul még sem működött megfelelően az adott lapban.
A sokak által istenített Samsun B-DIE sem készpénz mindenre!
G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB moduljaim voltak korábban, ezek Asus X370/470 PRO Prime lapban pl. 2933-on mentek szépen.
Egyébként most már 45k körül is vannak 3000/3200 KIT-ek, nem biztos, hogy érdemes többet költeni erre, csak hát idő, míg kiteszteli az ember...
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Így bele-bele olvasva a topikba, látom, hogy néhányan memória "gondokkal" "nehézségekkel" kűzdenek. Ilyen nehéz a megfelelő memóriát kiválasztani egy Ryzenes konfig mellé?
Esetleg segítene nekem valaki kiválasztani a megfelelőt, hogy majd minden fasza legyen?
Az alaplap még kérdéses, vagy az Asus Rog B450-ös ATX vagy miniITX és ugyan ennek a chipsetnek a Gigabyte változatai lesznek 2600 vsgx 2700 mellé. Én a hyperx Predator memóriákat néztem, Ebből melyik lenne szerintetek a legjobb választás?
Előre köszönöm a segítséget
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
MaxxDamage #5855 üzenetére
Soc volt mennyi volt arra emlékszel?
-
R3laX
addikt
válasz
South Velen #5856 üzenetére
-
jeni
félisten
válasz
South Velen #5856 üzenetére
szerintem mindegy a lapnak,hogy 3200Mhz-n 1,35V működik-e?
ha 3466Mhz rakod és az is 1.35V akkor az alaplapnak mindegy, az más kérdés,hogy elindul-e vagy lefagy idő után.
a lapnak nem igazán tesz kárt a freki emelés. rosszabb esetben nem bootol be. -
subaruwrc
félisten
válasz
MaxxDamage #5855 üzenetére
Nem számítok sok jóra én se.
-
South Velen
addikt
na beszereltem a kicsikét
természetesen B-die
jelenleg 3200@14-14-14-en stabil és ez is volt a cél
de lehet sokkal több van benne, mert amikor beraktam 1,2V-t adott neki az alaplap és 3066 CL16-on ment (az előző ramokat így járattam), szóval biztos van itt még potenciál, 1,2V-vel sztem epic a 3066 CL16
de B450-ben nem szívesen megyek 3200 fölé
-
-
fischnek
csendes tag
Visszatérve a kérdésre:
látva hogy a b450m bazooka lappal a hyperx 3200 Mhz-es 2x4 kit nem tudja kihozni magából azt ami a dobozra van írva, és most hogy visszaküldtem őket, szerintetek mi lenne a megoldás?
a) rendeljek egy másik ugyanilyen kitet bízva hogy jobb lesz, vagy beletörődve hogy 2600 környékén mennek, vagy
b) rendeljek valami más 2x4-es kitet alacsonyabb frekin.
És ha a "B", akkor melyiket javasoljátok? A keret sajna most ~30e ft, nem több. -
Albigator
őstag
válasz
Pro!Petya #5849 üzenetére
De én azokat próbálgattam amiket kidobott a calculator.
A 2933 MHz már CL14 (14-16-16-32). De azt talán érdemes lenne pont emiatt tesztelni.
A 3000 CL 16 (16-16-16-34)
A 3200 ugyanaz mint a 3266 (16-18-18-36)3400 fölé pedig már nem fogok azért menni ezekkel a Hynix C die modulokkal. Az már CL17 lenne amúgy is.
-
fischnek
csendes tag
válasz
Den Hadnagy #5846 üzenetére
Nem akarlak kiábrándítani, de pont ezt a kálváriát futottam végig két napja. Iponos konfib MSI B450M bazooka lap és ezek ramok.
fagyás szakadás stb. (hiába van a támogatási listán)
Teszteltem együtt és külön így és úgy, az egyik bírt a másik nem. De még 2800-on is kifagyott.
A nóta vége: elállás, visszaküldtem a ramokat a boltba.
Oszt most itt a gép ram nélkül és nem tudom mi legyen... -
Pro!Petya
addikt
-
Albigator
őstag
Na hamár Predator RAM-ok egy kis beszámoló következik. Még most se tudtam eldönteni h 3266 MHzen vagy 3400 MHzen használjam a memóriákat CL16-on mert amikkel eddig teszteltem, aida mem and cache bench és inkább CPU testek/benchek (pl IBT) elenyésző volt a különbség.
GTX1060 ROG STRIX 6GB, 2600X XFR+PBO-val:
1.35 V 3266 MHz (16-18-18-36) vs 1.375 V 3400 MHz (16-19-19-38)Felbontás 1920X1080p.
1/a Heaven Ultra
3266
3400
1/b Heaven Low
3266
3400
2/a Far Cry 5 Bench Ultra (Motion Blur: On, Field of View Scaling: 75, Anti aliasing: TAA)
3266
3400
2/b Far Cry 5 Bench High (Motion Blur: On, Field of View Scaling: 75, Anti aliasing: TAA)
3266
3400
2/c Far Cry 5 Bench Low (Motion Blur: Off, Field of View Scaling: 75, Anti aliasing: TAA)
3266
3400
2/d Far Cry 5 Bench Low (Motion Blur: Off, Field of View Scaling: 60, Anti aliasing: SMAA)
3266
3400
A látószög állításnak nem is volt itt jelentősége utólag rájöttem.
A végeredmény gondolom jól látható, kb semmi különbség nincs a 2 beállítás között egy középkategóriás videokártyával. -
GFerr56
aktív tag
válasz
Den Hadnagy #5845 üzenetére
...szerintem ezen a szinten nincs nagy jelentősége, egyébként meg pár százalékért eléggé zsebbe kell nyúlni.
Üdv
Manuálisan állítottam, de csak az időzítések miatt (lazábbra vettem), meg persze a fesz ilyenkor 1.35 V, SoC-t ki kell tapasztalni. Mondom, a bencseknél is AIDA-val nézve pl. írás-olvasás alig valamivel rosszabb, mint instabil 3200-on szorosabb időzítésekkel...szóval, ha nem a végletekig akarod kifeszíteni a rendszert (és inkább a stabilitásra mész), akkor max pár fps-t, bencs pontot bukhatsz....én csak netezésre, néha kódolásra, videó szerkesztésre használom a PC-t, ezért (is, meg a b@zi hardver árak miatt) vettem mellé egy XB1X-et, amit 4K-val használok...
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
GFerr56 #5844 üzenetére
Ok, a következő lépés 2900 környékén lesz, hiszen a memtest 2400on hiba nélkül lefutott... 3200vel még játszottam is, nem fagyott a Win10 némi feszültségemelés után, bár a memtest hibákat dobott.
Ha megtalálom a sweet spotot 3000 alatt kicsivel, akkor már boldog leszek, mert ahogy néztem, még a +800 mhz az alapfrekihez képest (tehát 3200) is csak 9-10 százalékot hozhat, attól meg nem megyek Dunának, csak elvártam volna, hogy menjen, ami a dobozra van írva.
Nem jártam eléggé utána
-
GFerr56
aktív tag
válasz
Den Hadnagy #5838 üzenetére
Hay!
Én nemrég váltottam "vissza" egy 2400G-XB1X összeállításra. A PC-t alap dolgokra használom, szerintem pontosan ugyan olyan memóriáim vannak. Eljutottam addig, hogy 3000-en mennek, ezidáig úgy tűnik, stabilan. Nem a legelfogadottabb teszt program (rész) az AIDA (stress system memory), de egy percen belül hibát dob, ha nem stabil a RAM. CB pl lement, használat közben sem fagyott 3200-on, de az AIDA eldobta. 3000-en órákat fut, semmi hiba...
Egyébként, ha nem bencs eredményekre hajtasz, akkor jelentős eltérést a 3000-3200 között nem veszel észre, sőt, amire én használom, ott a 2400-3000 között sem. Egyébként az alap 2400-on teszteld, ha ott hibázik, akkor nagy valószínűséggel tényleg a memória hibás, egyébként függhet a laptól, IMC-től...meg alapon a RYZEN sarokpontja a "rossz" memória kezelés (mármint pl az Intelhez képest, ami egy álom, de az XMP, ugye az ő szabadalmuk asszem...). Meg jelenlegi árak mellett 30e alatt mire számít az ember fia, még működjön is?!Üdv
-
válasz
Első körben, mint ahogy a kolléga is javasolta, "memtest 86" ami kell oda.
-
jeni
félisten
válasz
Ezen oldalon kitudod választani magadnak a 3200Mhz frekis memóriát
Predator 3200Mhz nincs Samsung chipes.
Nekem ez van és még nem hallottam,hogy ezzel gondok vannak másutt.
58000Ft a legolcsóbb helyen és 99hó garis.
HX436C17PB3K2 16
kikeresve most találomra egy AMD jelőlésű Flarex memória KIT
-
South Velen
addikt
válasz
[link] Ennek mennie kéne 3200-on. Lehet már kicsit ódzkodsz a predatoroktól, de ezen elvileg B-die van (már többen is megerősítették fórumokon.)
Bár ettől még sokfelé lehet a baj (imc, lap), ami miatt nem megy 3200-on, szóval ez sem 100%.
Mindenesetre az én MSI Mortar lapomban simán ment 3200 CL16-on a hynix-M chipes RAM-om, és valszeg a tieden is ilyen chipek vannak. BIOS-ból nincs frissebb esetleg ? MOD: Ja írtad hogy nincs. Mondjuk ahogy észrevettem az Anus lapok különösen kényesek a ramra
Azért én is rendeltem ilyeneket, ma veszem át. Holnap meg tudom mondani, B-die -e.
EDIT: ja várjál, most látom, hogy 2x4GB RAM-okat keresel. Azokhoz sajnos nem értek, akkor tárgytalan a fentebbi mondandóm számodra.
-
subaruwrc
félisten
válasz
ramfeszt nem nagyon van értelme növelni
hynix meg egyéb gyengébb ick általában negatívan reagálnak a túlzott feszre
SOC voltaget érdemes 1.1 volt körülre emelni az segíthet stabilizálni a ramfrekit de szerintem 2933 felett nem lesz stabil sosem. -
Den Hadnagy
senior tag
válasz
subaruwrc #5837 üzenetére
A prime blend folyamatosan megy a háttérben, kb. 10 perce tekeri a procit maximumon, közben netezek-fórumozok ugyanúgy, de eddig semmi hiba.
Próbálkozzak a memória feszültségének megemelésével? Egyelőre nem nagyon szeretnék a gépházban nyúlkálni, nehogy kárt tegyek valamiben, és ne tudjam érvényesíteni a 14 napos elállást adott esetben.
Tudnátok a PCX ajánlatából alternatívát javasolni, ami tuti menni fog 3200-on?
-
subaruwrc
félisten
válasz
Den Hadnagy #5836 üzenetére
bootolható memtest 86+ v5.0.1
egyféle vanprime blend 99% ram kihasználtsággal stabil ?
-
subaruwrc
félisten
válasz
Den Hadnagy #5832 üzenetére
nekem is úgy kezdte a ram halál
érintésre pöckölésre azonnal reboot.
szerintem neked is az egyik predator halt be.próbáld ki egyesével 99% hogy az egyik modul OK lesz
-
sb
veterán
Sziasztok!
Asrock B450M-Pro4 lapról van szó.
Az létezik, hogy alapból 0.8V a SOC voltage (Asrock biosban ez NB voltage ha minden igaz)?
Visszaolvasva a VDDP is segíthet ram tuningban, ott viszont 1.05V az alap a bios szerint (mérésben nem láttam sehol, hwinfoban sem, vagy rosszul nézem?), a topicban viszont ennél kisebb értékeket láttam. Már 0.9V körül is emelt értékekről olvastam.Ill. még kérdés számomra, hogy a rakás - gyanítom SOC-hoz tartozó - advanced beállítással mi a helyzet?
Nyilván sokkal több ilyen van és 99%-át vélhetően nem kell piszkálni, de pár bejegyzésre így duplikációk vannak. Pl. itt is találtam VCore, CLD0_VDDP beállításokat, nem csak az OC menüben... és utóbbi pl. itt manualra rakva 0.7V-ról indul defaultban.A kérdés, hogy itt ezeket érdemes-e piszkálni vagy elég (egy helyen mert duplikált) a standard biosba kiemelteket állítgatni.
Ill. VDDP-t tudok valahol monitorozni, hogy akkor mennyi is az annyi a kettő közül?Köszi!
-
zzola
titán
válasz
Den Hadnagy #5832 üzenetére
Memtestet kell futtatni, egy nap alatt kiderül úgy is...
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
subaruwrc #5830 üzenetére
Nincs kékhalál, csak sima reboot.
Hogyan tudom kideríteni, hogy hibás-e?
A táp Be Quiet Pure Power 400, nem hiszem, hogy baja lenne.
A frekit felvettem 3200-ra manuálisan, meg a feszültséget 1,35-re, de nem akarja az igazságot.
Próbálkoztam az előre beállított profilokkal is, az se jó. DOCP volt a neve.PCX vásárlás gépösszerakással (+háztól házig gari), annyi, hogy az SSD meg a VGA itthon pattant bele.
Ha hibás, akkor álljak el a vásárlástól, és cseréltessem a memóriát (még 24 órája sincs, hogy megjött...)?
Ha cseréltetem, milyen kitet vegyek helyette, ami menni fog 3200-on? -
zzola
titán
válasz
Den Hadnagy #5829 üzenetére
A lap nem támogatja-a leírás szerint-ettől függetlenül még mehetne 3200-on. Ha külön-külön próbálod a modulokat, úgy működik? XMP profilt töltöd be? Manuális beállítást próbáltad?
A2-B2 csatornában próbáltad? Ha igen, a másik kettőben is próbáld, hátha...
A 3200 már erősen tuning, garancia nincsen rá, hogy a lapodban menni is fog illetve ahogy fentebb is írták, lehet akár hibás is a modul, vagy a lap. -
subaruwrc
félisten
válasz
Den Hadnagy #5829 üzenetére
kékhalál kíséretében rebootol a gép vagy csak úgy ?
3200-as predatorok közül sajna elég sok a hibás,lehet az egyik modulod szar neked is.
-
Den Hadnagy
senior tag
Sziasztok!
A mai nappal lettem tulajdonosa az alábbi konfignak:
CPU: Ryzen 2600, Lap: ASUS TUF B450M-Plus Gaming, 2*4 GB HyperX Predator (HX432C16PB3K2/8)
Minden szép és jó, de a memóriákat valamiért nem tudom 3200-on futtatni, csak 2400-en stabil a rendszer.
Bios friss, onnan próbáltam a gyári tuner profilokat 3200 és 3000 esetében, de rebootol a w10 pár perc használat után.
Tudom, hogy komoly tuningpotenciál van a vasban, igazából csak a dobozon ígérteket szeretném viszontlátni. Érdemes ezzel foglalkozni?
Tudtok nekem abban segíteni, hogy merre kezdjek el tapogatózni? Nektek mi a tapasztalatotok?
Köszönöm:
DH
-
Milka 78
nagyúr
válasz
GFerr56 #5827 üzenetére
Nem. Az élettartam gari ismeretlen fogalom a magyar jog szerint,de pont a fent említett bolt szerint addig garis amig tart a termék életciklusa és a gyártó tudja azt cserélni. Kérésemre kb 6-7 évre saccolták ezt az időt...majd ráírták a 36 hónap garit.
Persze ha a gari lapra ráírják, hogy teszem azt 99 hónap akkor okés,de esetünkbe ez nem tötrtént meg az előzetes egyeztetések ellenére sem elírásra hivatkoztak,stbstbstb... -
Milka 78
nagyúr
válasz
SECTORnooB #5813 üzenetére
Ne járj utána, mert tőlük van a Predatorom ami életartam garis és a végén 36 hónap lett belőle. Az élettartam garit te intézheted a gyártó felé
-
válasz
micafighter #5820 üzenetére
Nah ja...80k+ az annyi amennyi
-
micafighter
nagyúr
válasz
MaxxDamage #5814 üzenetére
De ez c19
Nem biztos, hogy jobb, mint a tiéd. Mondjuk olcsóbbak olcsóbb
-
Jacek
veterán
válasz
MaxxDamage #5817 üzenetére
SniperX-is csak van belőle ilyen olcsóbb is, de szerintem 3400 ez is mehet sokkal alacsonyabban.
-
palfitom
félisten
válasz
SECTORnooB #5797 üzenetére
-
Jacek
veterán
válasz
MaxxDamage #5814 üzenetére
Igen de ez c19, ez olcsó mindenhol. De gondolom alacsonyabb frekin jóval lejjebb lehet húzni az időzítéseket.
-
-
apa111
aktív tag
válasz
Szia!
Ez a bolt 17-kerületi élettartam garival[link] -
Feriboy2
aktív tag
llc: load line calibration
leegyszerűsítve ez arra való, hogy ami feszültséget beállítottál a procinak azt folyamatosan meg is tudja kapni, pl.: beállítász 1,3 voltot proci feszültségnek, akkor előfordulhat hogy amikor elindítasz valami megterhelőt akkor a feszültség leesik 1,25-re a hirtelen nagy terhelés miatt és ha ezen a feszen nem stabil a proci akkor lefagy a gép. az llc ez ellen van.
msi alaplapokon mode 1 től megy mode 8-ig, ahol az 1-es a legerősebb beállítás. az szerintem már túl durva beállítás túlfeszeli a procit illetve nagyobb terhet ró az alaplapra, kb a mode 3 az ideális szerintem. -
-
Jacek
veterán
válasz
Nem otthon vagyok, itt meg mindehol a korlátozott élettartam gari él rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged