- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Feriboy2 #5596 üzenetére
Közben itt találtam egy olyan tippet, hogy a 3. PCIE csatiban kellene kipróbálni. Erre gondoltam is de már annyira bele voltam fáradva az egész marhaságba hogy inkább mára hagytam. Csak most meg nem tudok aludni mert bosszant a dolog.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Feriboy2 #5596 üzenetére
Persze, hogy a VGA-ba dugtam a kábelt.
Egyébként ez nem befolyásolná az alaplapi diagnosztikát, annak ugyan mindegy, hogy a HDMI-Displayport stb kábelek be vannak-e dugva. Természetesen a szükséges tápcsatik is rámentek a VGA-kra, az egyik 1x6 pines kártya, a másik 2x6 pines. Táp, tápkábel szintén hibátlan.
(#5597) Krogoth: Hát az sem semmi... Én meg még streameltem is a mostani gép összerakást. Amikor a CPU hűtőt kivettem az elég gáz volt... a hűtő alatti műanyag darabokra volt törve és ragasztószalaggal volt összeragasztva. Később amikor úgy döntöttem mégis kipróbálom a coolert, a műanyag törmelékeket úgy kellett kihalásznom a hűtőpasztából... Nem mondom, hogy sikerült mindet kiszedni de amit láttam azt kimazsoláztam belőle. Ezen azért lepődtem meg mert a CPU doboza le volt ragasztva AMD-s "pecséttel" ami eredetinek tűnik számomra és nem volt megbabrálva. A matrica szélein bevágások vannak, ha felvették volna szerintem az látszana rajta, a matrica vastag volt és én vágtam szét először, nem volt fölötte más ragasztószalag. Ennek ellenére a tapadását is megnéztem, nagyon erős így kizártnak tartom hogy akár gőzzel szedték volna le.
-
Dyingsoul
veterán
Megjött a Ryzen konfig fel is ültem egyből a cumimotorra...
Asus X470-F + 2700X + F4-3200C16D-16GTZR memóriák + Samsung 970 Evo m-2-es SSD és nem hajlandó képet adni GTS 450-es VGA-val. A Pascal kártyám épp szervizben van. Van még itthon egy GTX 460 SE-m is, azzal sem ad képet. A lapon van 4 db dignosztikai LED, közülük kettő: a fehér (VGA) és a sárga-zöld (BOOT) led is világít az alaplapon. Mindkét VGA-t teszteltem egy régebbi, AM3+ konfigban 6350-es CPU-val simán működnek. -
Alcsi69
senior tag
válasz
micafighter #5592 üzenetére
Azt nézem most, hogy ha az MSI X470 Gaming Plus-t venném, akkor a keretbe eléggé csisszen, sőt egy kicsit túl is lépve azt, de beleférne egy 2700 is.
Jobb lenne ez a kombó esetleg?
Köszi egyébként az igen részletes leírást. -
micafighter
nagyúr
válasz
Alcsi69 #5589 üzenetére
Asus tuf felejtős. Ha x nélküli procit szeretnél, akkor MSI oldalon nézelődnék, gaming pro carbon pl kiváló választás
Jobb a lap felépítése tuning szempontból mint az Asus, a fix szorzós tuninghoz az MSI a legjobb x470en alsó-kozep kategóriában
Amit esetleg érdemes vásárlás előtt megnézni az egy BIOS bemutató videó a lapokrol, mert az olcsóbb lapokrol (igen, 50ezer HUF még olcsóbb lappnak számít a gyártók szerint) előszeretettel spórolnak le dolgokat. MSInel pl CPU offset voltage-t szeretik lesporolni, de fix szorzós tuninghoz az nem kell, ami ahhoz kell az fix vcore meg LLC, és azokat tudják az MSI lapok. A pro carbonnal még a switching freq is állítható, AHOC csinált róla tesztet youtubeon. Plusz a közép kategóriás MSI X470 lapok vrmje és vrm hűtése a legjobb az arkategoriaban, úgyhogy az x nélküli procibol a középkategóriában (35-50k) szvsz msi lappal fogod tudni belőle kihozni a legtöbbet.
-
csiga8
senior tag
Lenne köztetek valaki, akinek MSI B450 Gaming plus lapja + R5 2600-as procija van? + (2x G Skill Aegis F43000C16-8Gisb )
Összedobtam a gépet a fiataloknak, érzésre be is állítottam a BIOS-t, de ha valaki segítene - ha egyáltalán kell - azt megköszönném. ( Vagy segítsetek hova menjek kérdésemmel )OC mode normal
cpu ratio auto
Core Performance Boost auto
Downcore control autoA-XMP profile2
Dram DDR4 3000
Memory Try it disabledCPU Core Voltage 1.184 auto
CPU NB/SOC Voltage 1,154 auto
DRAM Voltage 1.392 autoAuto Advanced DRAM conf: 1-16-18-18-18-38
Mit érdemes állítani?
A BIOS dátuma 06/27/2018 Van újabb. Érdemes frissíteni?
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
2600 mellé Asus Prime X470 Pro vagy MSI X470 Gaming Pro Carbon lenne jobb választás, vagy kb egy szinten van a két lap?
-
Albigator
őstag
válasz
subaruwrc #5575 üzenetére
A 3200-at miért nem?
Sztem ha alaplapi QVL-ben szerepel azon a sebességen akkor nagyon nagy valószínűséggel nem lesz gond.Nálam a CL 16-os 3200 MHz-es RAM megy simán, 3266 MHz-en használom de tesztelgettem 3333 és 3400-on is szintén CL16-on és nem volt gond úgy is ment, csak nem volt sok különbség ezért maradtam alacsonyabb órajelen kisebb fesz (és egyéb értékek, pl Trfc) mellett.
-
-
nubreed
veterán
válasz
AeSDé Team #5550 üzenetére
Megvártam az I9 9900 K-t de engem nem győzött meg, és túl drága is, pontosabban ez a bajom vele, majdnem dupla annyi mint a Ryzen 2700X kb 15% teljesítmény többletért, szóval nálam nyert az AMD. És pont ez érdekel engem is, hogy ha most veszek egy Ryzen 2700X-et, hozzávaló jó alaplapot, akkor a 2800X (ha egyáltalán lesz ilyen, egyelőre csak pletykák vannak) illetve a 3700/X bele fog e menni abba az alaplapba, amibe most a 2700X-et tenném. Remélhetőleg igen.
-
jeni
félisten
válasz
hajnerk1337 #5570 üzenetére
Msi b450M QVL lista
-
subaruwrc
félisten
válasz
hajnerk1337 #5568 üzenetére
b450-be én nem erőltetném a 3466mhz-es ramokat.
3200-at se biztos. -
Feriboy2
aktív tag
válasz
kikerestem neked egyet a listából [Kingston HyperX FURY 16GB (2x8GB) DDR4 3466MHz ] 55 ezertől indul és megy 3466 mhz-en. bár csak cl19-es ezt elsiettem
lehet inkább ez jobb lenne: [Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz HX432C16PB3K2/16] 3200mhz-es de CL16-os, kb 52-től indul az ára
-
jeni
félisten
válasz
Az Msi lapodnál QVL lista amiben fel vannak sorolva az ajánlott memória típusok.
Kingston Predator
Geil
Corsair azok amelyeknek a verzió számuk 5.30 felett vannak. A boltban kell erre rákérdezni. -
csul1
tag
válasz
https://www.msi.com/Motherboard/support/B450M-GAMING-PLUS#support-mem-14 itt kiválasztod a Pinnacle Ridge-t és az alatta felsorolt ramok bármelyikéből válszthatsz.
Biztos ilyen kicsi alaplapot szeretnél? -
csul1
tag
válasz
hajnerk1337 #5568 üzenetére
QVL listából választasz akkor nem nagyon nyulhatsz mellé. Érdemes 3000 Mhz körüli ramot választani vagy gyorsabbat persze a pénztárcád dönt.
-
hajnerk1337
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Tervezem egy R5 2600X beszerzését, egy MSI B450M Gaming-plus alaplappal. Ehhez szeretnék még 2x8GB RAM-ot venni amihez szükségem lenne a tanácsotokra, hogy melyek az ajánlottak.
Előre is köszönöm!
Üdv,
-
sb
veterán
válasz
wwenigma #5421 üzenetére
sb: printscreent kersz a levélről amit én küldtem nekik anno, a helyett hogy fórumot terheljem mielőtt minden lehetőséget kimeritek? ....
Szerintem filozofálj majd pár órát arról, hogy miről szól a fórum. Ha nem tapasztalat megosztása és kérdések/válaszok akkor nem igazán tudom mire. Avagy minden kérdésről lehetne a amd/hűtő/ram/lapgyártónak is emailezni amiről ez a fórum szól.De ha gondolod írd bele a bevezetőbe a "beugró" feladatokat. Viszonylag értelmes vagyok, google-t is ismerem, használom a fórum keresőt, sőt még a topicok között is meglepően jól szoktam disztingválni. Persze van akinek semmi nem jó...
Itt is beírtam pl. előbb a hűtés topicba, előtte meg rákerestem cm-nél, itthoni árkeresőkön, nagyobb boltokban, külföldi oldalakon, bármennyire is meglepő és hihetetlen mivel nem nyújtottam be róla igazolást.Nem hiszem, hogy olyat kérdeztem ami annyira kilógna a sok sz*r közül ami ezredjére van megkérdezve itt vagy kb. semmi értelme - mert ilyen is van dögivel szvsz.
Szumma: Mivel boltban itthon nem volt, a világ másik feléről is alig, a hivatalos forrásnál pedig kifutott és nem kapható termékekre mutattak az elsődleges linkek talán elég megalapozott és életszerű kérdés volt azon a helyen ahol a leginkább infó gyűlhet össze érintettség okán. Kimerítettem a lehetőségeket vagy legközelebb még másik AM4 fórumba menjek előtte, itt ne összemocskolva a szent helyet? De lehet, hogy most a CM email szerverének backupját is összemocskoltam ám!
ps: Egyébként elég fura dolog ez. Betévedtem már régebben is pár kérdéssel, érdemi infó sokszor nincs csak ökölszabályok meg sok hülyeség - nem csak itt és most, általában a fórumban, régóta - mitől megy +0.1GHz-et még +50W-tal a konfig. Aztán valahogy nem alap kérdésekben érdemi infóknak meg magának kell utánajárnia az embernek.
Na mindegy.
Az A320+200GE konfigom már áll. Túlvagyok némi ram tuningon, hpet, hwinfo állítgatáson, az AHCI freeze-t is sikerült kérdés nélkül megoldanom. 3D frame packed képet még csak custom felbontással sikerült kitolni és így nem jó... infó erről sincs kb. sehol a neten de ha megleszek majd megírom én.
Ide meg biztos jövök még kérdéssel. A B450+2600-at még csak most fogom összerakni. Előszedem a screenshotokat a Phenom II és Llano p-state tuning beállításaimról oklevél gyanánt és igyekszem majd a nagyon minimális, mensa szintű kérdéseimre szorítkozni. -
fischnek
csendes tag
válasz
SECTORnooB #5564 üzenetére
csak xmp profilt állítottam, a frekihez nem igazán értek
-
fischnek
csendes tag
Sziasztok,
adva van egy MSI B450M Bazooka lap, Ryzen 5 2600 proci és Kingston 2x4GB DDR4 3200MHz HyperX Predator XMP összeállítású konfig (tegnap érkezett meg a rendelésből)
A BIOS-ban ha a memóriát 3200Mhz-re állítom akkor a windows telepítő (vagy a telepített windows) instabil, kék halállal elszáll folyton. 2933Mhz-en stabilnak tűnik. Ez azt jelenti hogy nincs rá mód hogy 3200-ra állítsam a memóriákat? -
Dyingsoul
veterán
válasz
wwenigma #5560 üzenetére
Hát igen, csak van jövő és nem szoktam évente cserélni bár ez látszik a jelenlegi konfigomon is.
Mondjuk a jövő évi 7nm-es ryzen procit mindenképp tervezem mivel csak a CPU-t magában is lehet majd cserélni.
Már ha nem lesz túl drága a csere és valóban hoz majd 10-15% IPC növekedést.
Egyébként érdekes dolog ez a váltogatás... DDR5-öt nagyon várom és ha hasonló startja lesz, mint a DDR4-nek mármint hogy megjelenése után fél év-év múlva alacsony lesz az ára akkor mindenképp újabb teljes csere lesz... De az kb 3 év múlva lesz. -
Dyingsoul
veterán
válasz
Albigator #5558 üzenetére
Én a 4770K-ról fogok váltani de megmondom őszintén kicsit félek, hogy nem lesz nagy ugrás játékokban. Viszont videók renderelésében, streamelésben és munkában biztosan nagy ugrás lesz a 2700x. Meg azt a pici bottleneck-et is biztos leveszi amit a 4770K jelentett, amiket eddig mértem azok alapján 10-15%-ban visszafogja 1080p-ben a 1080 Ti-t a 4770K. Viszont monitor csere is lesz 1440p-re egy időben a konfig cserével úgyhogy áki-táki.
-
Csak offba merem rakni és képet sem merek beszúrni. Cinebench 226 pont Q6600-al
Varárnap estére már remélhetőleg több lesz
-
Milka 78
nagyúr
válasz
AAAgold #5532 üzenetére
Kipróbáltam mindkettőt, butább mint az MSI több téren is, vagy nevezzük inkább egyszerűbbnek. Mondjuk ez nem feltétlenül baj ha nem vagy pro user.
Ezen felül igen végigpróbáltam mindkét lapot ( többet is ezért is alkotok róla véleményt) és nem vagyok seggszikla harter, sőt köztudottan kedvelem a gyártó munkásságát és aktívan használom a termékeiket jó ideje, de esetünkben az MSI említett lapja minden téren felülmúlja a Pro4m-et.
Persze mindenki azt vesz amit akar, sőt lehet érzelmi alapon is vásárolni és ettől még használható lap de a lényeg ugyan az marad -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
kago akira #5552 üzenetére
Hát, te tudod...majd 2 év múlva kiderül megérte e ódzkodni tőle most. Én is szívtam már Giga lappal mert biost frissíteni csak IDE HDD bizonyos szektoraibol tudott automatikusan egy védelem miatt - jó kihívás volt - de attól még nem utálom.
-
kago akira
tag
válasz
wwenigma #5549 üzenetére
Igen a gigabyte lett volna nálam 350esek közül a befutó csak mint márka nálam el van kaszálva. Egyéni véleményem nem fejtem ki bővebben, de a lenyeg hogy én nem ajánlom senkinek. Ettől még specre jó cuccokat gyárt.
30 alatt nem tuninglapot várok sőt tölem biosból akár le is löhetik a magasabb tuningot de azért legyen mindenen hütőborda. Nem kell nagy de tegyünk rá hogy ne 90fokon álljon tuning nélkül.(vizhuteses topikban egy intel hedt lapnál lépte meg az asrock hogy a nyák hátára tett 2 adag vrm-et. Szerencsetlen tulaj agyon hütötte mindenhogy lapot mire kikutattuk hogy a vrm2 az ott van.. na ha a kezét oda erintette akkor 20 fokot esett a hömérséklet. Tehat kell a minimális aluhuto. Én málnapc-hez valo hutobordát tettem ezert az alaplapom hutetlen alkatreszeire.)
Igen lassan alapfelszereltség lesz az RGB viszont mivel nincs felára szinte egyáltalán ezért sem értem egyeseknél miért kizáró ok.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
AeSDé Team #5550 üzenetére
B450, X470 mindegyik elvben.
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
A ma kapható alaplapok közt van olyan, amely támogatni fogja a jövőbeli Ryzen processzor generációkat is?
Szívesen fektetnék valami olyasmibe, amiben később legalább egyszer cserélhetek CPU-t. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
kago akira #5536 üzenetére
-
motorhead
aktív tag
válasz
kago akira #5546 üzenetére
Ez nem fóbia. Tök felesleges feature amiért fizetsz, holott nincs rá szükséged. Nekem legalább is nincs. A hűtőborda azért kissebb mert nincs rajta hangzatos felirat. És igen, itt fent is, lent is van hűtőborda. Inkább ez legyen mint ez a búcsús RGB. Talán még megnézek más mini atx-es lapot. Engem az ár annyira nem érdekel, nagy eltérések nincsenek. Se túl nagy választék ebben a méretben. Ránézésre az ASRock bennem komolyabb benyomást kelt.
-
kago akira
tag
válasz
motorhead #5538 üzenetére
Ránézésre nem rossz lap mert van rajta ket ssd foglala, szeparált audio,90fokkal elfordított sata, bár kisebb a hutőborda de oldalt és fent is van rajta. Nálam ott hal el hogy itt is a négy slot közül a másodikban kezd a 16x PCIe. ami csak kevésbé kompakt házaknál jó. pl itt: [link] de ez a ház is eléggé atx méret..
Amugy nem értem ezt az RGB fóbiát
felteszed a progit, beállítod offra. Majd törlöd a progit és onnantól kezdve megjegyezte hogy soha ne világitson a lap. Problem?
-
jeni
félisten
válasz
motorhead #5538 üzenetére
Az MSi-t venném. Az Asrock korábbi B350 M (Pro?) lapnál gyári széria hibások voltak. Amúgy nem minden bolt adja meg a 3 év garit az Asrock-ra. Az MSi alapból 3év garis. Bár olvastam elrontott gyári BIOS miatt meghalt MSi lapokról,a jó benne,hogy gariztatni lehetett ezeket.
-
motorhead
aktív tag
válasz
kago akira #5536 üzenetére
Köszi a hozzászólást!
Én is jelenleg az ASRock B450m pro4 és az MSI B450 Mortar közt vacillálok.
Az előbbinél a vrm hűtés ránézésre is nagyon rendben van, nekem nem tetszik az MSI bazári felirata meg az az egész kialakítás e tekintetben. Egy hűtőborda az legyen hűtőborda, nem kell rá semmi csicsa. Másik ami megint az ASRock mellett szól, legalább is nálam, az az RGB amire nekem semmi szükségem. Megint egy tök felesleges vacak aminek semmi értelme. Gyerekeknek biztosan bejön.. Az MSI hangrendszere az tényleg jobb, ez a leírásokból azonnal kiderül. Én spec. tuningolni már nem akarok, egy megbízható, inkább egyszerűbb, iparibb lapot akarok.
Nehezen hiszem el, hogy akár a legnagyobb Ryzen azért mert ez ASRock nem menne benne atom stabilan.
ASRock-nál is csatlakozók armadája van jelen, pár dolog van csak ami az MSI-nél jobbnak látom.
Sehol sincs, legalább is én nem találok külföldi összehasonlító tesztekben, fórumokon sem elrettentő példát miért lenne érdemesebb ezt vagy azt választani.
Én azt gondolom , olyan nagy eltérések ma már itt nem igen lehetnek az alaplapok tekintetében. Szinte azonosak a benchmark pontok is a két lapra vonatkozóan, sőt akármelyiket nézem szinte tök ugyan az mindegyik.
Ezt a fórumot is csak azért kerestem meg, hogy van e esetleg olyan tapasztalat ami elrettentő akár melyik lapra nézve is amiről szó van. -
-
kago akira
tag
válasz
motorhead #5516 üzenetére
Én is mAtx-ben utazom es vagy két hónapig vaciláltam 350es és 450es lapok kozott. Sajnos az van hogy ha 450est akarsz akkor szinte az osszes lap kompromisszumos.
Nálam ezek voltak az elvárások:
- Pcie sín legyen a 4 slot közül a legfelső sorban. Mert sok lapnál ez a 2 slotban van viszont igy nem kapna max levegőt a vidikarim. Ezt azert szokták eljátszani hogy ne kelljem sokat tervezni a nyákon mert ahhoz hogy w legfelso slotba legyen a kártya ahhoz a foglalatot egeszen fentre kell tolni a lapon igy pedig nincs sok hely a vrm-nek.-4 ram slot. Nehogymár ilyen low end deszkát vegyünk ha van hely teljes értékű mAtx helye az embernek.
-Rendes csatlakozó kinálat. Video kimenetek legyenek rajta. Minimum 6+ usb hátul( egér, bill, usb hosszabito, vezeteknelkuli egerbill dongle, htc vive usb, es 1 szabad hely azert legyen).
-Normális vrm hutés. Megint csak nem a 20e-res ligában vagyunk, ha atx meretben van rendes borda itt is legyen ugyan annyi pénzért.
-Rendes hutő férjen el a backplatees 580ammal.
-Teljes meretu mAtx lap. Nem kell kisebb méret mert ha csak 5 csavar tartja flex eseten akkor nagyobb az esely eltorni a lapot mert nincs alátámasztása.
-2018ban legalább 1 alaplapi ssd foglalat.
-sata portbol legalább 4.
Na ezekkel a feltételekkel jelenleg csak az Msi b450m mortar rendelkezik. Az osszes tobbi ilyen csonkitott képességü.
Amit ez a lap nyujt:
-2 db alaplapi ssd. Juhuuu msinel olcsobb lapoknál simán megvan ez csak amd-t szivatják 1el.-Rendes minőségi hangkimenetek es hozza tartozo reszegység. Ez is juhuu hogy 10zen ev alatt meg mindig van amikor ikyen retkedék minőséget kapsz 25e folott.
-Full Rgb tehat kepekkel es leirassal ellentetben te állitasz rajta mindent, azt is ha nem kell. Msi mystic progi kell hozzá de beállitás után torolheto.
-Nincs 90fokban elforgatott usb3 csati sem 24pin. Mondjuk ez eléggé extra lenne bar filléres dolog. Cserébe szar helyen van az usb3 csatija nekem. Ez viszont egyeni problem.
-vrmnél nincs a fenti kettőn hutőborda, de ez még a jobbik eset mert vettem rá én azt felpattintottam mert negyzetes alakban vannak a chippek igy siman lehet tenni rájuk. Bar ez nem valami kedves mert az atx meretben van gyárilag..
-Lehetne mégtobb usb rajta de ez igy is elegendo a legtobb embernek. Egyik usb az vr ready. Pont jok jon nekem.
-venti csatlakozokbol asszem cpu-n kivul meg 3om 4 pines van, ez is ekszelent jó.
-Dual bios jo lenne de nincs
-Debug ez led is jo.
Szóval van jó és rossz oldala is, de messze legjobb mAtx lap amik most vannak. Szerintem.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
MaxxDamage #5534 üzenetére
Nekem Giga lapommal USB3-as hazban es 3.1 porton 250MB/s az SSD-rol. Megnezheted hogy gyari MS vagy AMD driver van e fenn.
-
Érdekes dolog, hogy a régi B350F Gaming lap USB portja gyorsabb volt, mint az X470 Taichi Ultimate alatt most... Ez mitől van/lehet? B350-n lassabb USB 3.1-s port volt.
(160-180+ MB/s volt azzal a sebesség) a Taichivel jóval lassabban másol át a gépről.
-
Silεncε
őstag
válasz
Milka 78 #5529 üzenetére
2600-at vettem én nem tervezem húzni. Minek? Nem igazán tudok olyan dolgot mondani, amire az alap frekije nem lenne bőőőőven elég
Múltkor nézgelődtem az AMD oldalán, és itt listázva van például a Ryzen 5 2500X is. Ezekkel a kisebb procikkal mi van? Nem tervezek kisebbre váltani, csak kíváncsi vagyok
-
Milka 78
nagyúr
Korlátozottan ajánlott, kisebb procik, ohne oc gépekbe.Kb ez van az összefoglalóban.
Butított bios,nincs manuális llc és jobban melegszik mint egy Gaming Pro.
Egy 2600 meg finoman szólva is jobban kalapálja a vrm részt mint egy 2200g és ugye a aki 2600-at vesz ott előbb utóbb gurul a gyógyszer és adja is a feszt pluszba...
Persze ideális a Raven Ridge alá,de nem sok érvet tudnék mondani, hogy miért is vegyem az Asrockot az MSI helyett, igaz én gondolkodás nélkül Mortart vennék. -
jeni
félisten
válasz
Hachiko95 #5525 üzenetére
2x16GB 3000Mhz
2x16GB 3200Mhz
2x16GB 3333Mhz
2x16GB 3600Mhz
a Predatorban Samsung B-die chip vanu.i:
természetesen 2933Mhz felett mind tuningnak számítanak.Az Intel lapban HX436C17PB3K2/16 memó KIT az XMP profil elfogadása után rögtön 3600Mhz-n megy az i7-7700K+Asrock Z170 együtt
-
Hachiko95
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék összerakni egy Ryzen 7 2700X konfigot. Alaplapok közül a ASUS PRIME X470-PRO tűnik ésszerű választásnak.
Ehhez kellene valamilyen 3600MHz-es 2x16GB-os memória modul. A kinézett példány [link] megfelelő lenne hozzá? -
csumpa93
tag
Sziasztok!
Ha a r5 2600-as procihoz egy b350-es alaplapot veszek (rog) akkor szenvedek bármi féle hiányt a b450-hez képest?
-
Simi37
őstag
Nem tudom mirol beszelsz. Pont mostanaban raktam ossze egy gepet Asrock B450M Pro4 alaplappal. Semmi baj nincs vele. Raadasul ajanlott lap az alaplap topikban. Lehet, hogy van olyan lapjuk ami vacak, de azert az osszes B450re ezt kijelenteni alaptalan!
Szerk: 2200Gvel van hasznalva (65w mint a 2600)
-
motorhead
aktív tag
válasz
SECTORnooB #5517 üzenetére
Ez mivel lehet jobb? Sokkal kevésbé tetszik a felszreltsége.
-
motorhead
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem egy Asrock B450M PRO4 alaplapot Ryzen 5 2600 mellé. Van valakinek bármilyen negatív tapasztalata ezzel alappal? Esetleg ebben az ársávban érdemes más lapot venni? Kizárólag micro-ATX lap érdekelne.
-
Tomko78
őstag
válasz
SECTORnooB #5512 üzenetére
1.4 v kér , az meg már elég nagy ugrás , meg nagyon elkezd melegedni is
-
Albigator
őstag
válasz
Tomko78 #5511 üzenetére
Sztem is nagyon szép ez így.
Nálam sokkal több fesz kellett a 4.1 GHz-hez amivel még az IBT Very High le is ment de a Max már nem.
-
Helsing
aktív tag
Én is filózom, hogy mit vegyek. 2600-at meg egy ALPENFÖHN Brocken 3-at és szükség esetén tuning. Vagy 2600X és gyári hűtővel nulla tuning.
Árban majdnem ugyanott vagyok. Az egyik esetben van egy picit jobb procim, a másikban pedig egy sokkal jobb hűtőm.Én az első verzió felé hajlok.
Szerintetek? -
hokuszpk
nagyúr
válasz
grabber #5501 üzenetére
"Tudom telhetetlenek vagytok Intel után
"
az a vicc, hogy amikor nincs melo, mint pl. most, akkor valamiert a jol belakott feloldottmagos phenom elott ulok, amire nekem kell, boven sok ez is. Meg kellene mar cserelni a ket gepet, egy ev alatt nemsikerult...
** mondjuk lehet a w10 miatt... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
grabber #5501 üzenetére
65W az alap órajelen, alap xfr-el. Ha húzod, akkor all-core húzod 4GHz fölé, úgy pedig azért kell némi feszkó neki és így fogyasztani is érezhetően jobban fog.
Full terhelés alatt a komplett gépem 145W-ot fogyasztott a 2600-al, gyári beállításokban. 4.0GHz-re húzva 195W lett a fogyasztás, ami 50W plussz. Most 4.15GHz-en jár, úgy mondjuk +60W. Ez meg úgy azt jelenti, hogy rá kell rakni egy jobb hűtőt, nekem Brocken2 van rajta, az le tudja hűteni kvázi minimális zajjal ilyen beállításokban.
Kép a mért fogyasztásokkal: [link]
-
Alapjáraton is elég,akkor minek jobb proci?
Tudom telhetetlenek vagytok Intel után
Valaki linkelt egy tesztet,hogy felhúzta 4Ghz körülre a 2600-ot és nem kapott sokkal több pontszámot,mint alapon XFR-el. Ha jól vettem ki nagyon nem is éri meg tuningolni. Vagy valamit benéztem?
Milyen hűtőt javasolnátok hozzá? 65W az nem olyan sok,mint az én Q6600 quazánom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest