- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
-
7900 - 7801
28595 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 03:44 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rem-X
senior tag
Sziasztok!
Aggódjak, ha a frissen beszerelt R5 2600-os 20-25 perc Battlefield 5-tel felkúszik 76 fokra a stock hűtővel?
Prime95 2 perc alatt felnyomta 86-ra

-
syIex
nagyúr
-
micafighter
nagyúr
-
palfitom
félisten
Szerk.: dehát már megtaláltad!

-
micafighter
nagyúr
-
Tomko78
addikt
-
Thrawn
félisten
Kezd túlbonyolódni az egész

Innen indultunk: [link]
van az energiagazdálodások profilok közt egy ryzen profil
az mindig magas órajelent tartja a procit akkor is ha az alsó értéket leveszem 5%-raErre írtam, hogy ez nem oké, vissza kell vegye az órajelet. Aztán meg elkalandoztunk minden irányba, de arra még nem jött rá senki sem, nála miért ragad be maxon az órajel. De van egy tippem: a legtöbb helyen azt ajánlják, hogy kapcsold ki az összes energiatakarékossági opciót BIOS-ban ha tuningolsz. Én sosem szoktam, anno a C'n'Q-t sem lőttem ki és mégis ment a tuning stabilan. Most is megy. Ha a kolléga kikapcsolta ezeket ahogy kell, akkor meg is van a megoldás. Ha viszont nem piszkálta őket ahogyan én sem, akkor még mindig nem jöttünk rá arra, hogy mi lehet a gond nála.
Nálam ez a helyzet:
-
syIex
nagyúr
Sziasztok!
280-as vízhűtőt szeretnék vásárolni, mert az is bemegy a gépházamba és nyilván kicsit jobb is, mint a 240-es (gondolom én). Ha nem, akkor jöhetnek azok is.

Toronyhűtők nem tetszenek, tehát mindenképp AiO hűtést vásárolnék.
Szóval a keret az 35 rá és egy Ryzen 2700x-re kellene. X470F alaplapban van és In-Win 805C házban!
Előre is köszönöm a tanácsokat!

-
Jacek
veterán
-
micafighter
nagyúr
-
subaruwrc
félisten
-
Jacek
veterán
-
dergander
addikt
-
subaruwrc
félisten
-
Jacek
veterán
-
subaruwrc
félisten
-
bads1
aktív tag

-
Jacek
veterán
-
chros
őstag
Nagyon koszi a linket! Nem lattem elotte, erdekes olvasmany volt, s tartalmazott uj infokat is szamomra.
"mert tényleg hardveres, ez az AMD SenseMI Technology"
Ertem en, de mi a Ryzen Balanced Power Plan-rol beszeltunk, vagy nem? Mert en igen

Ha felreertettuk egymast, akkor bocsi
De ehhez hasonlo hardveres control van mas procikban is."A Ryzen Balanced Power Plan, hasonló a Windowsba épített Balancedhez, de agresszívabban vált a P-statek között"
Igen, koszi, ezt tudtuk.
"The AMD Ryzen Balanced power plan ... This lets the hardware take full control more often."
Azaz, a plan abban segit, hogy a CPU maga szabalyozzon minel tobbszor, de nem mindig.
Vagyis ugy kepzelhetjuk el, hogy (mint az a cikkbol is kiderul) a Win-es Power Plan-ekkel jatszottak/kiserleteztek, s megprobaltak a beallitasokat optimalizalni az adott Ryzen CPU-hoz.
De ettol meg a Ryzen Balanced Power Plan onmaga nem lesz hardveres
En errol beszeltem."The sophisticated power management technology in the “Zen” core can autonomously enter and exit these CC-States as quickly as 1ms. Software tools, unable to see through the sleep, will simply report the last P-state known to the OS before the core entered a CC-state. Don’t be alarmed! The effective frequency of a sleeping core is much lower (generally sub-1GHz)."
Ezt emlitette wwenigma helyesen tobbszor is.
"2. Performance of the AMD Ryzen™ Balanced power plan should be on par with the High Performance plan. We're interested in your feedback on this, too."
Ez kb igy is lehet.
"1. The AMD Ryzen™ Balanced power plan still permits aggressive power management. There should be little difference between the OEM Balanced and the Ryzen Balanced plan. We’re interested in your feedback!"
Na ezzel nem ertek egyaltalan egyet!
Mint emlitettem, nem is kell meromuszer, csak "azonos korulmenyek" kozott jaratni a procit egy fix idointervallumban es nezni a hofokot: nagyobb freki, tobb fesz, tobb ho. Ennel egyszerubb nem is lehetne.
Es hatarozottan van kulonbseg a 2 kozott, nem is "kicsi". Az mas kerdes, hogy hogyan definialjuk a "kis kulonbesget"
"3. Finally, if you see a third-party tool reporting “idle” clocks in the range of 3200-3400MHz, you can be virtually certain that the core is actually sleeping and the tool is simply reporting the last known P-State."
Az 1-es pont ismereteben azert ez eleg meresz kijelentes: pl. miert 60 fokos a Ryzennel, mikor a Balance-al 55?
A masik amit abszolute nem ertek, hogy a miert van a Ryzenben a min CPU 90%?! Mert ez viszont tokeletesen megmagyarazza a 3-as pontban emlitett 3200-3400MHz-as ertekeket.
Majd jatszok vele a hetvegen, hatha okosabb leszek.
-
SECTORnooB
addikt
-
subaruwrc
félisten
b-dieokat próbálgattam ma de meg kell mondjam arra számítottam hogy többet tudok kihozni belőlük.
3733 no go
3600 c12 no go
talán bios miatt talán ez az imc vége.értékek se olyan hú de acélosak ( pl pár hsz-szel feljebb 3200 c14 megver copy-ban ) de mókának jó volt.
pl egy két fesznél elég jól érződik már hogy mi az ami bestabilizálja és mi az ami csak ront a tuningon.
-
bads1
aktív tag
- G.Skill DDR4 3000 16GB Aegis CL16 - Fekete KIT (2x8GB) F4-3000C16D-16GISB
- MSI B450M MORTARAkkor ez így mehet? Vagy legyen más a RAM, lap párosítás? A proci az fix 2600-as.
Ha lapból ez nem lenne mi legyen helyette? Csak matx játszik. -
SECTORnooB
addikt
-
BRABUS113
aktív tag
Itt is remélhetőleg a héten megválok a kis tuningos FX 6300-mtól, végre érkezik az új konfig

- AMD Ryzen 5 2600 BOKSZ
- ASUS AM4 Prime X470-Pro 90MB0XG0-M0EAY0
- G.Skill DDR4 (2x8) 16GB/3200 RipJawsV CL16 KIT fekete F4-3200C16D-16GVKB -
chros
őstag
Jol nez ki
De remelem a Win10-et csak betalloztad, s nem vetted meg! 
(#7863) fisi: Ahogy (#7864) wwenigma is mondja, valszeg a Ryzen profil van beallitva Power plan-nek (ha feltelepitetted a chipset drivert), allitsd at Windows-os Balanced-ra. A fokokat HWInfo-val nezd meg utana.
(#7864) wwenigma: "Ryzen energia management hardveres"
Ezt nem tudom mibol gondolod, hogy igy van, mert nem hiszem hogy az lenne
(mar masodszor irod le, igy goldoltam valaszolok)
Ugyanazokat a parametereket allitjak, csak mas ertekre, mint a tobbi power plan-nel. Akkor lenne hardveres, ha nem kene power plan egyaltalan hozza
Ezek valszeg kernel parameterek (ugyan Win eseteben nem tudom biztosan), mint Linux-on a governor-ok eseteben: ott is hasonlokepp tudod allitani a CPU bizonyos tulajdonsagait. -
subaruwrc
félisten
-
chros
őstag
-
Rem-X
senior tag
Sziasztok!
Tegnap összedobtam az új konfigot (MSI Gaming Plus, R5 2600 és 16 GB 3200 DDR4) egy kis inteles kitérő után (i6500). Az már most látszik hogy ég és föld a teljesítmény és hogy az RX480-as VGA még nem is olyan gyenge, csak nem volt kihajtva.

Az lenne a kérdésem, hogy a gyári hűtőnél mennyire normális, hogy az alap zúgás mellett azért hallani egy kis búgó hangot is, ami a sebességváltozást is szépen leköveti? Nincs még rajta a ház oldala, tehát ezt még beleszámolom, de akkor is fura hanghatás. Nem tervezem húzni a procit, illetve semmit ezért nem is terveztem más hűtőt mint a gyári.
-
wwenigma
Jómunkásember
Nov. 15én rendeltem preorderben, Dec. 2án adták fel, figyelni kell vagy kérj alertet mikor elérhető lesz megint. Úgy nézem valóban real time monitoroz, de majd ha megjön kiderül.

Fisi: ryzen esetén normális ha ryzen balanced energiaséma van beállítva. FX volt nekem előtte, annál nem tapasztaltam amit írtál.
-
fisi
senior tag
-
fisi
senior tag
-
subaruwrc
félisten
-
Thrawn
félisten
-
dudu5130
őstag
Na végre belépek a klubba. Holnap jön a lap, a proci elvileg még a héten és a ramok meg jövő hét elején. Aztán kezdődhet a móka
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
wwenigma
Jómunkásember
-
fisi
senior tag
Sziasztok!
Régi Fx 8350kombómat leváltva én is bejelentkezem egy Ryzen 5 2600 al ami egy Asus B450 Prime Plus alaplaban teszi a dolgát 2x 8 Gb G.Skill cl 16 RAm mellett.
Kérdésem következő, mert csak egy régi bejegyzést találtam de megoldást ott sem.
Első kérdés - AIDA 64 ben alaplap 35 fok- proci 35- 40- CPU dióda 88- 92 fok- ez mitől van??
Gondolom ha reális lenne már elolvadt volna a ház is nem hogy a többi kütyü.. Proci venti (gyári) 850- és 1200 közt forog...
A másik pedig már az FX óta fennáll -de mivel szinte minden ki lett cserélve a gépben, nagyon fura.
Tehát ctrl-alt-del teljesítmény grafikon az eszközkezelőben.
Elhoztam a gépet proci órajel 1,2.- 3 GHZ közt váltakozott szépen terhelés függően. Eltelt egy nap most 0-2%- os terheltség mellett is folyamat 3 GHZ és felette pörög.Ilyen volt az FX is. Ha feltelepül vmi pl WIn10 frissítés vagy új VGA driver akkor pár napig megint jó az órajel utána megint beáll a stabil magas értékre.
Az FX 8350 nél ráadásul anno ez érezhető is volt - mivel elég rossz alaplapot választottam hozzá, nem tudta kihajtani a procit és ilyen esetekben mint amit írtam szaggatott belassult a rendszer ..
A Ryzen ilyet nem tesz de érdekelne a jelenség oka. -
zsolti1
csendes tag
Köszönöm
Most egy hűtőt kéne nézzek a
procira mert magasnak vélem a
hőmérsékletét.
Van itthon egy bontatlan thermalright-hr02
lehet megpróbálok venni hozzá valahol lefogatót.
Vagy nézek valami másikat még nemtudom. -
wwenigma
Jómunkásember
Nézd, fentebb azért került a gyengébb VRM-es lapok közé mert 1,4V-on all core 4GHz-es 2700x esetén légáramot kérnek a fetek...azért az már tud kajálni.
Alap opciók megvannak benne, 30e alatt megkapod és összességében nem egy f0s lap...Pano: nincs vele baj, felszereltsége jó, működik.

-
dergander
addikt
Attól függ ki hogy nézi. Lehet úgy is hogy éppen nem olcsó a lap-od újonnan. Azért tartalmazzon alapvető dolgokat. A tunning épp nem alapvető,de a konkurenseknél sokkal több finomhangoló funkció van. De ha azt nézzük hogy beleraksz egy 2700x-et és van XFR hozzá, arra ahogy írod teljesen tökéletes.
-
Pano
veterán
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Pano
veterán
Köszi az infót

Igazából engem a tuning és állítgatás teljesen hidegen hagy, lényegében munkához és középkategóriás játékhoz akarom az egészet használni.Alapjáraton i5 8400-at terveztem, de árban most jobb kijön AMD fronton, mondhatni a VGA árának a felét megspórolom, de megmondom őszintén a VRM melegedési problémák megtorpantottak kicsit.
-
dergander
addikt
Ezen hol van LLC? Már említetted hogy neked működött.
-
Alvin_ti4200
félisten
Tévedés, nekem az AORUS B450 I PRO WIFI-ben volt és működött is (bár Auto-n hagytam végül).
Más: megváltam az eddigi legszebb buildemtől, mert nem tudtam érdemben mire használni (szokás szerint...), de alig telt el egy nap és már építeném a következőt
Ez valami betegség lesz vagy egyszerűen csak így ütközik ki a kreativitás és az alkotói vágy
Főleg, amikor 60 ezerért látok újonnan boltban Ryzen 7 1700-at LED-es gyári hűtővel...WTF. -
blackmacs
senior tag
Nem tudom mi lehetett a baj,mert először én is a Media Creation Tools-al csináltam meg a pendrivera a telepítőt,azzal se bootolt,aztán meg rufuszal,és azzal sem akart,mintha nem csipázná ezt a tipusú pendriveot
(Adata).
Haver meg átjött ő is rufuszal csinálta meg a pedriveját és elsőre ment a boot!
Ki érti ezt.. -
dergander
addikt
Pont most veséztük ki a Gigabyte-nak milyen tré lett a biosa. Feszültség opció 3 menüpont. Egyikbe sincs LLC , kivéve a Gaming 7-be ami majdnem 90e forint. Így az AMD procihoz végképp nem érdemes ajánlani a lapokat, kivéve ha fel nem oldják biosfrissítéssel egy-két finomhangoló feszt.
-
Pano
veterán
MSI-ről nem hallottam túl jókat, hogy a BIOS hagy kívánnivalót maga után.
Gaming plus alatt szintén MSI-t értesz?
Bár megmondom őszintén, inkább Asus és Gigabyte fronton választanék, ezekkel jók a tapasztalataim. -
SECTORnooB
addikt
-
Pano
veterán
Sziasztok!
Először titeket kérdeznélek, mert ti többet foglalkoztok konkrétan ezekkel a procikkal és így ebben tájékozottabbak vagytok.
Ryzen 5 2600 alá keresnék egy megbízható lapot. A VGA RX 570 lesz mellé. A ram pedig Kingston Predator HX430C15PB3K2/16
Megbízható és jövőbe mutató lap kellene, amit esetleg később nyugodtan fejleszthetek proci ügyileg és jó memória kezelése, BIOS-a. Húzás, tuning egyáltalán nem lesz.
Néztem az ajánlottak közül az Asus Prime B450 plust, de mellette szóba került nálam esetleg egy gigabyte B450 aourus m vagy egy ASUS ROG STRIX B450-F GAMING, bár ezt az utóbbit kicsit túlzásnak érzem.Tudtok nekem egy rövid iránymutatást adni? Nem szeretnék szívni melegedésekkel, kompatiblitási marhaságokkal, csak menjen

Köszönöm! -
subaruwrc
félisten
-
MaxxDamage
félisten
Tökéletes lesz (szerintem) és + OC nem feltétlen kell oda, (vagy finom hangolás, időzítés hangolás) gyári XMP-vel megy és minden f*sz* , grat!
Én sem nagyon játszok vele (pl. 3600MHz) mert az 1-2 FPS-t ha hozna... és nem igazán éri meg játszani vele. Használd nagy megelégedéssel, jó játékot rajt! -
Astroboy
őstag
-
GFerr56
aktív tag
-
subaruwrc
félisten
-
Lukitomi
aktív tag
-
zsolti1
csendes tag
Sziasztok
Ramok mennek 3466 mhz.-en. elsőre!

Nagyobb órajelen nem próbáltam,
csak játszani használom a gépet úgyhogy azzal is teszteltem (battlefield v) meg aida ram teszt.
Végül is #7801 MaxDamage útmutatásait követtem mert ez hiányos ismereteim ellenére
még nekem is egyszerű volt.
Köszönöm szépen nélkületek nem sikerült volna!
Van még valami,szerintetek amit be kellene állítanom a bios-ban?

-
micafighter
nagyúr
-
Archttila
veterán
-
chros
őstag
-
subaruwrc
félisten
-
hokuszpk
nagyúr
-
wwenigma
Jómunkásember
Pedig feladatkezeloben - ha 0%-ra állítod a legkisebb teljesítményt akkor - megjelenik a "leallitva" címke a magon ha raviszed az egeret. Tudom, ez tapasztalat FX alatt és csak ezért merem mondani.
Na Ryzen esetén a masfelekeppen megvalósított energia management miatt nem kell azt piszkálni, csinálja magától. Már úton van Kínából az "okos" aljzatom amivel wifin keresztül online tudom monitorozni a fogyasztást, ha megjött mérek és kiderül mennyit jelent a 90% és mennyit ha leviszem. -
danico
csendes tag
-
blackmacs
senior tag
Már most bootol a haver pendrivejáról.
-
chros
őstag
Thrawn-al ertek egyet: nem hiszem, hogy igy muxik.
En ugyan nem mertem ki, de egyszeru tesztelni egyebkent: allitsd a CPU venti-t fix fordulatra es teszteld a ket semat kozel azonos korulmenyek kozott/ideig, s latni fogod, hogy a Ryzen semaval joval melegebb lesz a CPU mint a masikkal, igy nagyobb frekin megy / tobb feszt kap. -
blackmacs
senior tag
-
subaruwrc
félisten
-
blackmacs
senior tag
Üdv urak!
Összeraktam a gépet próbálnék win 10-t telepíteni de nem jön össze sehogy.Biost frissítettem,ram megy xmp-vel 3200-on csak nem akar bootolni rufussal készített pendrivról.Cmos clear már megvolt.Most olyat csinál biosba rányomok hogy save and reboot,aztán mintha újraindulna de visszalép a biosba.Debug ledek csak a boot világit,de nem villog.
Van valami ötletetek?
-
turistakolbi
aktív tag
Köszi Srácok. közben megnéztem én is és láttam hogy "régi a bios" már intézi a dolgokat. jelentkezem ha később is probléma lesz. 1000 THX
-
wwenigma
Jómunkásember
Alapra bios, F3-as felrakasa (hozott a mikulas), reboot es XMP profil allitas, semmi mas. Ha fagy, akkor az órajelet visszavenni 3000 vagy 2966-ra
-
subaruwrc
félisten
próbáld ki csak az egyikkel
lehet hibás az egyik modul mint általábansoc voltage legyen 1.1v
dram 1.4
-
turistakolbi
aktív tag
Sziasztok
Ismerősöm bajban van, ram ügyileg. próbálgattunk dolgokat (távolról) 1,38 fesz XMP profil 1,2 sima 2933 as profil. Aida Errort dob. 3200 on fagy.
8GB 3200MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL16 (2X4GB) (HX432C16PB3K2/8)
giga B450 AORUS M (F2 es bios augusztusi elméletileg A2 B2 ben a ramok
Ryzen 2600 társaságában.Kéne neki egy két pontos utasítás mit csináljon. Nekem sosem volt giga lapom, nem ismerem az elnevezéseke
2400 mhz felett minden beállítás fagy neki és errort dob.
ha valaki tud leírni pár dolgot amit bemásolok neki, hogy mit tegyen, az nagy help lenne!
Köszi -
Jacek
veterán
Jah....
-
micafighter
nagyúr
Én ki akarom majd próbálni a BCLK-t a strixen, a Giga X470 Aorus ultra Gamingben szépen ment, kitolta az XFR-t a 2600-nak. Mondjuk túl messzire nem lehet elmenni vele, mert BCLK 105 körül már gond lehet az NVME csatlakozón, 110 körül pedig a PCIE már nem fog menni 3.0-án csak 2.0án. De azért ha 104ig el lehet vele menni gond nélkül annak mar örülnék, az is +4%.
Asusnak van asynchronous BCLK a legjobb lapjukon (crosshair 7 hero), strix-f (második legjobb lapjuk) nem tudja, ez csak a procinal állítja a BCLK-t úgyhogy nem lesz gond NVME, PCIE, SATA vagy más csatlakozón, de a jelenlegi megoldásuknál kb plusz 10-20 ns memória késleltetés van, úgyhogy játékhoz nem biztos hogy megéri használni. Ez a 20ns a gyakorlatban nem tudom mennyire lenne érezhető mondjuk. Mindenesetre ha meg tudnák oldani ezt késleltetés nélkül, az király lenne.
-
subaruwrc
félisten
hm.
nem tuningolok bclk emeléssel úgyh erről nem tudok nyilatkozni.végre van amiben a giga jobb

-
micafighter
nagyúr
7 hero. Pl BCLK mellett kell egy csomó workaround hogy a többi OC funkciót használni tudd, és még úgy is boot után kell egy perc mire rendesen betöltenek a p-statek.
Ezzel szemben Gigánal pl BCLK t állítasz, es úgy megy a gép mint ha mi se történt volna, a gép nem is tudja hogy OC történt, csak minden nagyobb frekvencián megy a BCLK miatt. És természetesen nem kell 1 perc a boot után hogy a P-statek rendesen működjenek.
-
subaruwrc
félisten
6 vagy 7 hero ?
mi a baj vele ?nekem a legjobban hajtja a ramokat az összes közül.
thrawn
nekem a full hd uefi tetszik leginkább

meg még adtam egy utolsó tanácsot a kontaktnak hogy akkor legalább gyárilag hozzanak olyan biosokat ami mondjuk llc 2-3 hogy alacsony vagy 0 legyen a drop aztán tökmindegy h nem lehet állítani
-
micafighter
nagyúr
-
Thrawn
félisten
Az LLC hiánya még nem is zavart volna, de olyan pocsék VRM-eket csináltak a megfizethetőbb alaplapjaikon, hogy az már fáj. Kár, pedig sok gépet raktam össze az utóbbi években rájuk építve és magamnak is szívesen választottam volna ASRock alaplapot.
B450 nem OC-ra van? Ezt megbeszélték az AMD-vel is?
-
dergander
addikt
Oké, de tessék megnézni az árát. A gaming 5 is közelebb van a 7hez árban mégsincs abba se LLC. A biosa teljesen ugyanaz mint az enyém. ugyanazok a setupok vannak. és akkor a 7-be minden földi jó megvan. Akkor se normális ez az egész.
-
subaruwrc
félisten
hát ja
x470 taichi ami meg egyébként OC lap,szar ln2 alatt
-
micafighter
nagyúr
-
dergander
addikt
Még mielőtt megveszem a 2700x-et ,lehet-sőt biztos váltok alaplapot is.(Pedig már annyira megszoktam a Gigát).
Én is írtam a helpdesknek de még semmi válasz nem jött. Ahogy írtad, valami változás lehetett a cégnél mert a nagyobb kategóriás lapjai is , szó szerint gyagyik lettek. Gyengébb hűtés, egy hangaudió meg sorolhatnám.
(#7814) micafighter : épp ez az , emiatt vagyok szomorú
-
micafighter
nagyúr
-
palfitom
félisten
-
micafighter
nagyúr
-
subaruwrc
félisten
-
dergander
addikt
-
subaruwrc
félisten
jo csak ez kb az utolsó utáni utáni utáni beállítás amihez nyúlni kéne
a ryzen mem oc biblia video és a saját tapasztalataim után úgy érzem.meg az a fesz ha jól rémlik alapból 0.9 és ha jól rémlik a figura a videoban azt mondja hogy az a recommended max.
előbb kéne soc 1.1-et állítani ahogy Maxx is írja plusz a ramfeszt 1.4-re vagy 1.45-re
procODT-te meg 48-53-ra.vddp-hez én pl nem nyúltam és köszöni szépen a 3200 jól elvan b350-ben.
viszont a 3600mhz-es kísérlethez lehet hozzá fogok nyúlni.
btw asrock llc kérdésben úgy néz ki nem fogunk semmit elérni.
írtam a kontakt emberemnek aki konkrétan a developmentnek szegezte a kérdést h miért nincs llc.
hivatalos válasz az hogy mert a b450 chipsetes lapok nem oc-ra vannak és az llc azok kiváltsága marad.
majd megkérdeztem hogy és az jó e hogy cserébe a konkurenciánál meg egy csomó lapban van llc de erre még nem jött válasz
vélhetően nem fogják meggondolni magukat.
sorry
-
MaxxDamage
félisten
Mikor még új volt a lap nekem (és a sok ismeretlen beállítási lehetőség) akkor én is állítgattam mindent és pár hetet/hónapot el is ment stabilan, aztán jött a gond (elszállt - se kép se hang kb.) és rájöttem, CPU SoC Voltage 1.1v és XMP 2.0 Loading és no problem. (nem kell annyira csűrni csavarni a dolgot és túl bonyolítani) ja és Taiphoon Burner meg RYZEN DRAM Calculator a 3466MHz-hez 1.38v -ot ír és korábban az szerint volt be állítva, minden teszten átment, de 1x csak elszállt és sima XMP profil betöltéssel és (fix.) CPU SoC Voltage állítással megoldottam.
-
micafighter
nagyúr
Ha így se menne a RAM akkor meg lehet próbálni hogy manuálisan állítod be a RAM sebességet, tehát nem XMPvel, és minden idozitest auto-n hagysz. Feszültség is maradhat auton. Ha így se megy akkor manualisan be kell állítani a feszültséget is (1.35 memória feszültség, ha így se megy akkor soc feszültséget is 1.1-re, ha így se megy, lehet próbálni 1.4 vagy 1.5 memória feszültséget)
Ryzenen a 3600os sebesség nem biztos hogy menni fog, 3200-3400 az menni szokott.
-
dergander
addikt
-
subaruwrc
félisten
-
dergander
addikt
-
zsolti1
csendes tag
Huh köszönöm mindenkinek a villámgyors segítséget.
Délután jelentkezem a fejleményekkel.

-
Thrawn
félisten
3600 MHz-es memórajelet nehezen köhögnek ki magukból a Ryzenek, de ez nem a RAM hibája, ez úgymond adottság. Szerencsére van lehetőséged igen szoros időzítésekkel 3200 MHz-en járatni a RAM-okat (14-14-14-14-30-44), vagy akár a 3466-ot is elérheted ha picit lazítasz rajtuk (14-14-15-14-30-44) és ha kell adj nekik plusz feszt is.
-
MaxxDamage
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
7900 - 7801
28595 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 9800X3D BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core i9-10850K 10-Core 3.6GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.20 GHz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- AKCIÓ - Surface 4 - 15" 2496 x 1664 ~2k touch, i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R5 5 2600 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- iPhone 15 Pro 128GB 89% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Többi lapra most jött az 1.0.0.6os agesa.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Főleg, amikor 60 ezerért látok újonnan boltban Ryzen 7 1700-at LED-es gyári hűtővel...WTF.
Én sem nagyon játszok vele (pl. 3600MHz) mert az 1-2 FPS-t ha hozna... és nem igazán éri meg játszani vele. Használd nagy megelégedéssel, jó játékot rajt!
2400 mhz felett minden beállítás fagy neki és errort dob.