Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alvin_ti4200
félisten
Sziasztok! Egyik barátomnak megkotlott a Z97-es alaplapja és úgy döntöttünk, hogy hagyjuk a fenébe a negyedik generációs Core i5-ös platformját és váltunk. A kérdésem az lenne, hogy azonos áron melyik a jobb vétel 1080p-re egy RTX 2060 mellé: Ryzen 7 1700 vagy Ryzen 5 2600? Nem lesz tuning, beállítjuk 3000 MHz-re a RAM-okat (mindkettőm volt, tudom, melyik milyen RAM-okat szeret), aztán ennyi. Deszkának valami jóféle B450-et választunk. Annyi a lényeg, hogy 3-4 évig jó eséllyel nem nagyon fog hozzányúlni, a VGA-t is most vette egy R9 280x helyére. Ha nem is sűrűn, de szeret játszani (a Far Cry 5-öt, Call of Duty, illetve Battlefield szériát, valamint FIFA-t említette), minden másnak elég volt az i5-4590 is. Köszi előre is.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
dergander #7852 üzenetére
Tévedés, nekem az AORUS B450 I PRO WIFI-ben volt és működött is (bár Auto-n hagytam végül).
Más: megváltam az eddigi legszebb buildemtől, mert nem tudtam érdemben mire használni (szokás szerint...), de alig telt el egy nap és már építeném a következőt
Ez valami betegség lesz vagy egyszerűen csak így ütközik ki a kreativitás és az alkotói vágy
Főleg, amikor 60 ezerért látok újonnan boltban Ryzen 7 1700-at LED-es gyári hűtővel...WTF.
-
Alvin_ti4200
félisten
Mi az az óriási feature, amiért kifizetsz 100 ezret egy alaplapért? Nem piszkállak, csak érdekel. Ha ennyire overkill deszka kell, ott van AMD vonalon az ASUS ROG Crosshair VII Hero Wi-Fi, bár tuningra tök mindegy, milyen deszkát veszel egy bizonyos szint felett, ha csak emiatt érdekes az egész. Wi-Fi és Bluetooth meg van harmad ennyibe kerülő lapon is
-
Alvin_ti4200
félisten
Az X370-as alaplapokat tavaly márciusban kezdték el gyártani és ma már elsősorban a megmaradt raktárkészletet értékesítik mindenhol. Simán lehet olyan példányok a piacon, melyek fél éve vagy még régebben hagyták el a gyártósort. Az F20-as BIOS-tól van Ryzen 5 2600 támogatás, ami február elején vált elérhetővé.
-
Alvin_ti4200
félisten
Szerintem túl régi BIOS lehet az alaplapon, ami még nem támogatja a második generációs Ryzen processzorokat, ezért nem indul el vele, nem a VGA miatt. Két lehetőséged van: vagy kérsz kölcsön egy első generációs Ryzen processzort valahonnan vagy beviszed egy számtech boltba és megkéred őket, hogy frissítsék Neked a BIOS-t. Elképzelhető, hogy ezért díjat fognak felszámolni, de ha jófejek, akkor megcisnálják ingyen. Érdemes azzal a bolttal kezdeni, ahol az alaplapot vetted (már, ha nem használtan került hozzád).
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Gergőőőőőőőő #6018 üzenetére
Játékra egyértelműen jobb a 8600K, bár a jelenlegi árakon semmiképpen nem érdemes megvenni. Nekem volt 8400-am, ami alacsonyabb órajelen megy és sehol nem éreztem kevésnek, szintén egy GTX 1080 volt alatta - igaz, én 1440p-ben játszom. A két processzor közül jelenleg a 2700X a jobb vétel, de ha csak és kizárólag játékra kell, akkor egyértelműen Intelben érdemes gondolkodni. Ha 1080p-ben játszol és a létező legtöbb fps-re van szükséged (mert mondjuk van egy 144Hz-es vagy még magasabb képfrissítéssel rendelkező monitorod), akkor az Intel procik jobb választások a számodra. Ha viszont ilyen igényed nincs és/vagy 1440p-ben játszol, akkor a 2700X lesz a Te barátod.
8600K-t csak akkor "érdemes" venni, ha tuningolni is tervezed (ehhez Z370 vagy Z390 chipsettel rendelkező alaplap és jó hűtő szükséges), egyébként a 8400 pont ugyanúgy elég egy GTX 1080-nak és egy mezei B360-as lap is elég hozzá. Azt kalkuláld bele, hogy amint felpörög a TSMC-nél a gyártás, úgy az Intel processzor árai látványosan csökkennek majd, ergo a most megvett CPU-n nagyon sokat fogsz bukni, ha el szeretnéd adni, illetve feleslegesen fizetsz ki érte egy csomó plusz pénzt.
Itt egy videó egyébként, amiben egy Vega 64-gyel néztek egy csomó játékot különböző Intel és AMD processzorokkal, a Ryzen 7 2700X még nincs benne, mert egy éve készült, de képzeld az 1800X helyébe (annál egy picit gyorsabb) és látni fogod, mi a pálya.
-
Alvin_ti4200
félisten
No, miután elkezdtek érkezni a 20k-s ajánlatok a 3200-as Predatorokra, fogtam magam és visszatettem őket, a Corsair-eket meg viszem vissza az Alza-ba. Jelige: "mert hülye azért nem vagyok"
Az RGB világítás szabályozását kipróbáltam a Corsair saját iCUE programjával is, semmivel nem jobb, mint a Gigabyte RGB Fusion-je, ugyanúgy néha vacak lesz, csak itt nem mindkét, csupán az egyik RAM. Nonszensz.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #5998 üzenetére
iPonban 49-ért mérik a 2666 CL13-as Predator kitet, van valakinek tapasztalata vele esetleg?
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
wwenigma #5994 üzenetére
56 ezerbe kerültek, ami egyébként nagyon jó ár értük. Van már egy NVME SSD-m (240GB Kingston A1000), arról megy minden, igaz, kezdek kicsit helyszűkében lenni, így gondolkodom egy olcsó 240-es SATA-s páron (az SSD-s topikban már kaptam útmutatást). Az a baj a RAM-okkal, hogy számít a kinézetük és a buildembe nagyon nem illenek a Patriotok, hiába olcsók
A Predatorokból meg 2x8GB már 52 ezer forint, ami meg elhanyagolható különbség a Corsairekhez képest.
-
-
Alvin_ti4200
félisten
Hát skacok, dögöljek meg (ne!), de én semmi különbséget nem veszek észre 8 és 16 GB memória között - még Forza Horizon 4-ben sem, aminek a minimuma az előbbi, ajánlott pedig az utóbbi. Ráadásul az RGB Fusion szoftver néha visszaállítja pirosra a Corsair Vengeance RGB RAM-ok színét, még rá kell jönnöm, miért. Ha nem viszik el jövő héten a Predatorokat, lehet, visszaviszem a Corsair-eket, mert ez a plusz kis világítás nekem lehet, nem éri meg a bő 30 ezres diffit
By the way, hibátlanul mennek XMP-vel 3000 MHz-en a lapomban (Gigabyte AORUS B450 I Pro WIFI), amiben a Predatorok instabilak 2800 felett - hátha fontos infó ez valakinek.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
micafighter #5941 üzenetére
Alaplap: Gigabyte B450 I AORUS PRO WIFI (BIOS: F2)
CPU Vcore:
- Auto
- Normal (ekkor elérhetővé válik a Dynamic Vcore(DVID) alatta)
- 1.00000V - 1.50000V között szabadon apró lépésekbenDynamic Vcore(DVID):
- Auto
- Normal
- -0.13750V-tól +0.20000V-ig szabadon apró lépésekbenCPU Vcore Loadline Calibration:
- Auto
- Normal
- Standard
- Low
- Medium
- High
- Turbo
- Extreme -
Alvin_ti4200
félisten
A kör bezárult, elkészült az új kedvenc masinám
Holnap világosban csinálok rendes fotósorozatot a DSLR-rel, a világítást így is a telefonommal tudtam csak extrém alacsony expóval úgy megörökíteni, hogy a valósághoz legközelebbi színeket adja vissza (ennél jóval világosabb a környezet persze, de akkor már kiégett volna a LED-ek miatt a lényeg). Még egy apró tereprendezés lesz a fotózás előtt, az átlátszó (ATX) kábelrendezőket előre hozom és szebben "eldolgozom"
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
micafighter #5941 üzenetére
De van ám
Küldök kicsit később.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
micafighter #5935 üzenetére
Van LLC beállítás a BIOS-ban, csak még nem nyúltam hozzá
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
grabber #5922 üzenetére
Én tegnap próbálgattam a 2600-asomat és 4 GHz egy pár perces AIDA64 stress test szerint stabil volt 1.3V-on, az a Te eredményed alapján jónak számít, ha jól látom
Terhelésre nem is nagyon kapott annál többet, néha 1.32-őt láttam HWinfo-ban, de jellemzően 1.3-1.32 között mozgott. 1440p-ben mondjuk sok értelme nincs egy GTX 1070 mellett annak, hogy rommá hajtsam szerintem
-
Alvin_ti4200
félisten
Az MSI honlapja szerint 2933 MHz-en fogod tudni használni az említett procival, a feszültséget lehet, hogy kézzel be kell majd állítani 1.35V-ra.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #5880 üzenetére
Kész a cuccos
CPU: Ryzen 5 2600 stock
Hűtő: EVGA CLC 240, rajta két 120 mm-es Be Quiet! Silent Wings 3 PWM-mel
Rendszerhűtők: 2 x Be Quiet! Pure Wings 2 PWM (55 fok felett 100%-on mentek, így ők voltak a legnagyobb zajforrás, így leszabályoztam őket egy picit, a lenti eredmények nem változtak ettől függetlenül)
Ház: NZXT H200Fan curve (pumpa és a két Silent Wings 3) beállítás:
50 fok alatt: 50%
51 fok: 55%
62 fok: 60%
71 fok: 70%
85 fok: 100%AIDA64 Full CPU Stress test 10 perc után: 72 fok
Zajszint: hát nem sokMegjegyzés: a pumpának 100%-on már van azért egy kis hangja, a ventiknek még akkor is alig...
-
Alvin_ti4200
félisten
QVL-en rajta van a Zen+ résznél a laphoz trtozó PDF-en, szóval reménykedni azért lehet
palfitom: köszi
Majd jövök hőfokokkal meg zajszinttel meg tuning eredményekkel, amint lesznek
H700i-vel kezdtem az "NZXT-zést" tavaly, aztán jött a H500, most meg a H200, imádom mindegyiket
-
Alvin_ti4200
félisten
Jó nagyot kívánok!
Szabad-e Betlehemet járni...izé, csatlakozni?
Avagy Hello World!
Raven Ridge-ről (2200G) jövök, a kuckó egy NZXT H200, a RAM-ok jelenleg 2x4GB HyperX Predator DDR4-3200 CL17, de 2800 MHz-nél feljebb ezzel a procival sem stabilak, a 2200G-vel sem voltak azok...holnap viszont érkezik a 2x8GB Corsair Vengeance RGB DDR4-3000 CL15-ös kit (dizájn miatt, mert ez egy dizájn build lesz/lett) meg a fekete harisnyázott kábel hosszabbítók
Remélem, azzal azért a 3000 MHz menni fog, bár dedikált VGA-val nincs olyan sok jelentősége.
-
Alvin_ti4200
félisten
Sziasztok!
Ha 1440p-ben szeretnék játszani egy GTX1080-nal, akkor nagy butaság egy Ryzen 7 1700X (75e) egy Ryzen 5 2600X (71e) helyett? Kivételesen hosszabb távra terveznék és nem tudom, a plusz 2 mag ér-e bármit, tuningolni nem tervezném egyik CPU-t sem. Ha mindkettő felesleges, akkor szívesen veszek olcsóbb alternatívát
Játékok, ahol a magas fps érdekes lehet (single playernél nem izgat az ilyesmi): Quake Champions low beállításokon, illetve talán egyszer majd Overwatch.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Ryzen 7 CPU-k
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest