- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zicokuka
senior tag
válasz
CPT.Pirk #12099 üzenetére
Alap netezés alatt elég hangtalan,inkább a többi venti van hogy hangosabb
Bár aki totálisan csend mániás max dob rá egy noctua coolert és ámen.Tesztek stb.. miatt lett aztán ez a kiszemelt.Nem vagyok annyira csend mániás így úgy van beállítva az egész konfig hűtési profilja hogy a hőfokokat ne engedje elszabadulni,de persze alap felhasználásnál vissza van lőve
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Zicokuka #12097 üzenetére
Az nem rossz érték, nekem a Brocken2-vel húzva 75 fok körül járt stressz teszt alatt emlékeim szerint és ott már neki is van hangja.
Vagyis kézi venti vezérléssel azonos hőfok mellett halkabbra lehet kihozni a vízhűtéssel. A szivattyúnak van valami hallható hangja, mikor csak netezel? A Brocken ventije gyakorlatilag hangtalan netezés alatt.Albigator: Oh!
-
Zicokuka
senior tag
válasz
CPT.Pirk #12093 üzenetére
Bár nem tőlem de nekem egy Deepcool Maelstrom 240T van,4,1-en 65-70fok stresz teszt alatt.Mondjuk azért terhelve megjön a hangja,de valamit valamiért.Hasonló elv miatt vettem rá pár hete,ami volt léghűtés Alpenföhn Ben Nevis az nem bírta normálisan kordában tartani, a gyári cooler meg hát arra jó amire kitalálták,de nem épp tuningra van.
-
alexy92
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Most vettem észre, hogy a biosban 2 opcióm van: Manual OC, vagy AMD CBS. Jelenleg AMD CBS-en van, és így teljesen 4gigán megy a proci. Hogyan tudnám visszaállítani a gyárira? -
Albigator
őstag
Ehhez egy kis magyarázat, hátha segít: 4946 hsz
(Nekem se ment magamtól először, sokat kérdeztem itt a fórumon hozzá)(#12093) CPT.Pirk
Nem nekem van vízhűtésem. Félre értetted.
Egy másik hozzászólásában írta le koko arra reagáltam még.Nálam egy Mugen 5 Rev B hűti a procit.
A mostani beállításaimat, és eredményeimet itt találod.
-
Albigator
őstag
válasz
koko52 #12062 üzenetére
Teljesítménycentrikuson volt? Ja.
Most próbálkoztam így és stress teszt legelején egy pillanatra felmegy minden mag nálam 4.125 GHz-re...Utána persze szépen vissza 4.05 GHz-re.
"AIO víz mellett azért döntöttem, mert 16 pénzért ilyen hűtést nem találtam jobbat. A torony hűtőket meg rühellem mint látvány mint szerelhetőség (RAM nem fér alá) miatt."
Cooler Master 240 meg elég kafa hűtés azért, 16 rugóért tényleg jó vétel volt. (most 27 ezertől indul ák. szerint)
Így jó, hogy meg volt a 3.9 GHzA toronyhűtő és szerelhetőség pedig relatív. Attól függ milyen hűtőd és RAM-od van...
-
Márk
senior tag
válasz
#50433536 #11846 üzenetére
Töltsd le a Dram Calculator for Ryzen nevezetű progit, töltsd ki értelemszerűen az általa kért adatokat, majd pötyögd be a BIOS-ba az általa kiköpött adatokat, hátha sikerül működésre bírni ezáltal a ramjaidat 3200 MHz-en.
-
Zicokuka
senior tag
válasz
rumkola #12080 üzenetére
1.45 is sok a 4,1-re ár erősen lap függő is a dolog ahogy látszik,na meg procija válogatja,nálam 1.387v alatt megy így,felette viszont elszabadul,így nem is éri már meg tényleg az a 100-150Mhz.Bár azért így is szépen nyer az ember 700Mhz körül minden magra ami azért nem rossz
-
Dyingsoul
veterán
válasz
micafighter #12014 üzenetére
Azonos alkalmazás-beállításokkal teszteltük az Intelt az AMD-vel szemben.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Dragon3000 #12077 üzenetére
1,2V-vel játszogattam 3900-en gond nélkül órákig, emlékeim szerint még a 4.1Ghz is ment 1.45-el.
Aztán elkezdem cinebench-el nézegetni mert itt linkelgették, és az azonnal fagyott ezeken az értékeken.
1.35V kell a 3900-hez, felette meg sehogyansem megy. -
-
rumkola
nagyúr
válasz
koko52 #12075 üzenetére
Itt az idegesít és nem hagy nyugodni a lényeg, a PC buzizás.
De ha alapon még sem lesz sehogyansem semmivel sem annyi, hanem tuningolgattatok sunyiban, akkor irgumburgum!
Far Cry 3-ban +10 fps volt a különbség a a 3700 vs 3900 között. Hozzá teszem én sosem játszom VGA limites grafon, inkább smooth legyen mint csilivili. -
koko52
nagyúr
válasz
rumkola #12074 üzenetére
Kihasználod egyáltalán? Én pl 1060 6gb-al használom és a CPU kb 40%-on dolgozik. Ha nem egy 1080 ti vagy 2080 mellett van szvsz tök felesleges kísérletezni.
Éjjel teszteltem energiatakarékos módban (all core 3.7ghz) és pontosan ugyan annyi FPS-em volt mint all core 3.9-en. VGA limit esetén kár babrálni, sőt lehet marad így, mert a hőfok 48c-ról lement 42c-ra. Idle 27c egy 22c-oss szobában. Az alaplap vrm melegebb volt 32c.AIO víz mellett azért döntöttem, mert 16 pénzért ilyen hűtést nem találtam jobbat. A torony hűtőket meg rühellem mint látvány mint szerelhetőség (RAM nem fér alá) miatt.
-
-
AAAgold
senior tag
válasz
koko52 #12062 üzenetére
nem elsősorban a profil típusra gondoltam
ha a részleteket megnézed, be lehet állítani, hogy mennyi legyen a max teljesítménye a procinak (ez ugye 100% általában), illetve a minimumot is be lehet állítani - na, ha a minimum is 100%-on van, akkor nem feltétlenül veszi vissza a frekit
-
fcbarca
őstag
válasz
Zicokuka #12066 üzenetére
Auto-n se ment normálisan, alapbeállításokon pedig megcsak bootlni se akar. Probaltam az msi bios tuningjat, felhuzta 3850-re,azzal mar bootolt, de kekhalalozott, ujraindulgat. Itt már csak proci és ram lehet, sztem a legvaloszinubb a proci. Holnap elmegyek szervizbe, megpróbálok keriteni egy masik procit, azzal is igy viselkedik e. A ram amúgy patriot Viper 4 3200 2x8 ghz
-
koko52
nagyúr
válasz
Dragon3000 #12065 üzenetére
Még az elején felraktam a gyári tuning progit App centerből. Nem állítottam semmit, de már csak 3.7ig boostolt. Ment neki az uninstall...
-
Zicokuka
senior tag
válasz
fcbarca #12053 üzenetére
Próbáld a régi módszert,táp kihúz elemet kiszeded a lapból és vársz pár percet és mehet.Auton se ment normálisan ? 1.4v 4Ghz felett kell legalábbis nekem,450m Gaming Plus deszkában.Igaz most a beta bios annyi kárt okozott,hogy az offset nem megy azon az órajelen így fix feszt kap.Előtte ment.
-
fcbarca
őstag
válasz
fcbarca #10909 üzenetére
Meg jött az msi b450 mortar alaplapom és azzal is ezt csinálja amit ez előző hozzászólásomban, az msi logójánál lefagy, pendrive bootra szintén lefagy. Megpróbáltam +feszt adni a processzornak, elkezdett működn, fel is tudtam tenni a Windows-t kb 3 perc működött, és kékhalál.Aztán meg próbálgattam allitgatni a biosban, nem ment ugyanúgy normálisan, meg próbáltam 1.4 voltot adni neki, ez sem segített rajta. Aztán biosbol csináltam egy resetet, mostmar pedig képet sem ad. Egyértelmű processzor hiba, selejtes? Ram tuti hogy nem, a múltkor volt tesztelve másikkal.
Remélem nem nyírta ki az alaplapot, ha tényleg a proci szar -
rumkola
nagyúr
válasz
koko52 #12042 üzenetére
na én úgy felbaxtam most magam a procitokon, hogy hogy hétfőn elkezdek válogatni a lapok és a 2600osok között, és azt viszem haza amelyik a legjobb, ezeket meg visszateszem a polcra
nálam az all core cpu stress alatt 3660Mhz
emelhetek offsetet/feszt anyáémig akkor is
besírok
-
Tubica
senior tag
Sziasztok
Van itt MSI B350 Tomahawk Arctic tulajdonos ? Ha igen, az új BIOS-t felrakta, és miben változott az beállítása, támogatottsága ?
Előre is köszönöm a válaszokat
Üdv. Tubica
-
Zicokuka
senior tag
válasz
norbert1998 #12045 üzenetére
Na meg 1.5v már kva sok a procinak.örök dolog hogy procija válogatja
-
norbert1998
nagyúr
No, megnézegettem, de ez a rpcoi az istennek sem akar stabil lenni 4 géza felett.
Játszottam a vcore-ral, a vsoc-cal, visszavettem a ramokból, cnq-ból, pstate-et piszkáltam... Annyira képes, hogy 1.5 volton lemegy fagyogatva a cb15 4.1 gézán. A 4 GHz meg 1.375V-on stabil.
Szóval akkor ha nincs más tipp, akkor ennyi volt a vége azt hiszem -
AAAgold
senior tag
válasz
koko52 #12042 üzenetére
nekem ma nincs mázlim a képeiddel, amit most beraktál, azon az all core (12 threads) az 3,77...
persze, azt hozzá kell tenni, ez a táblázat átlagos értéket mutat, azaz terheletlenül lehet 3,9 all core is ettől még
#12044: az all core, az 6 mag / 12 szálat jelent legjobb tudomásom szerint, a táblázat pedig szálakat mutat csak, azaz a 12 szálasat kell nézni
-
lostprophet
aktív tag
válasz
ScomComputer #12006 üzenetére
Köszi, akkor ebbe jól belefutottam
Mindegy, jövő hétig kibírom (próbaképp kitöltöttem egy RMA kérelmet az AMD oldalán, mert olvastam fórumon, hogy ilyen esetekben küldtek ki új ventillátort, és a régit sem kérik be). Hátha szerencsém lesz, mert ha egyszer túladok majd a 2600X-en, tutira bele fognak kötni a ventilátor hangjába
-
Johni5
őstag
wprime időn mindjárt kiderül mennyin megy.Advanced settings 12 mag and go.win10 en rendszergazdaként indítható.Csak szólok,ezt nem nyomja le senki.
-
Albigator
őstag
válasz
koko52 #12029 üzenetére
Ja értem. Pedig a 2600X esetén az egy magos max van megadva, mert 4.2 GHz-et tuti nem megy magától.
A 2600-nál pedig 3.75 GHz körül kéne legyen ehhez képest meg van all core a 3.9 GHz. Érdekes.
Biztos minden alapon van a BIOS-ban?Egyébként nem UEFI módban lett telepítve a win?
-
Zicokuka
senior tag
4Ghz-ig barátiak a feszek,ahogy lesem nálatok is,utána már bőven adni kell neki,utána minden Mhz ajándék
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Dragon3000 #12030 üzenetére
-
Albigator
őstag
válasz
koko52 #12023 üzenetére
Itt most mit is kell nézni?
Amúgy tényleg nem all core 3.9 GHz, mert az egyik 3.8-on van.
Mi mikor itt beszélgetünk sokszor h kinek mennyit megy a proci max, milyen fesszel stb. nem igazán erre gondolunk.
Stress test progikban nem ilyen szépek ezek az értékek.Pl nálam itt all core 4.05 GHz-et mutat:
De mint korábban látható volt, IBT Very High és Prime 95 Small FFT alatt igazából a 4.0 GHz sem volt meg, csak majdnem.
-
koko52
nagyúr
válasz
SECTORnooB #12001 üzenetére
-
Albigator
őstag
válasz
AlienApollo #12019 üzenetére
Na akkor nem csak én vagyok így. De tényleg nem kell sokat görcsölni, használni kell és kész.
Én is ezt tettem de hát most kicsit boldogabb user leszek.(#12020) fisi
Frissítés előtt amúgy se árt visszaállítani az alap-ra a BIOS beállításokat.
Aztán persze lehet újból beállítani mindent ígyis-úgyis...
(Profil mentés és betöltés sztem nem olyan jó ötlet) -
AlienApollo
tag
válasz
Albigator #12010 üzenetére
kb ennyit tudtam én is kihozni a 2600X ből, vagy még ennyit se mert - 0.875 offset Vcore után már postig se jut, ennyivel meg 3.95- körül van az all core boost terhelés alatt , de az auto 3.85-höz képest legalább hűvösebb picit és nekem sincsenek 1.5 Vcore fölötti kis megugrások.
eddig a legfaszább a manuálisan belőtt 1.375 Vcore volt, aminél a leghűvösebb volt és 4.25 ig boostolt nagyjából minden alatt (kivéve CB20 ahol 4.15) , csak épp random pillanatokba (chrome indítás, bf5 10-20 perc játék) kifagyott.
szerintem most nem is erőltetem mert több időt töltöttem eddig a BIOS-szal mint bármi mással, és így 1 hónap után már ideje lenne elkezdeni használni a sok piszkálás helyett, csak azért kicsit sajnálom hogy van még benne kraft csak nem nagyon tudom előcsalogatni...
-
Johni5
őstag
válasz
Dragon3000 #12000 üzenetére
-
Albigator
őstag
válasz
Zicokuka #12015 üzenetére
Ha MSI deszkád van ne is hasonlísd az enyémhez a feszeket.
De én is úgy érzem még most is elmaradok a nagy átlagtól új BIOS ide vagy oda, hiába van viszonylag jó hűtőm (Scythe Mugen 5 Rev B) és a házam szellőzésén is javítottam szóval az se olyan szar mint volt alapból.
A szilícium lottón tuti nem én nyertem, valamint az alaplapom se volt talán a legjobb választás. Kíváncsi vagyok mit prodokulná ez a deszka később egy 8/16-os 3600X-el... Mert a 12/24-es 3700X-et tuti nem raknám már bele.(Bár lehet az is igaz nem ártana újra kenni a procit, mert az eddigi első pasztázásom nem sikerült olyan jól a gyári "ragaccsal"
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Dragon3000 #12000 üzenetére
Mondjuk ebben van ráció, csak én is a ryzen 7 3. genre vártam mikor megvettem a 2600x-et.
Legalább lesz tapasztalat rtx 2080 + ryzen 5 2600x után a váltásról, hosszú távú teszt. -
Albigator
őstag
De a 2600 magától nem is boostol addig mint a 2600X így megértem, hogy elég oda kevesebb fesz.
X-es proci révén én még a PBO-t is bekapcsoltam, ami alapértelmezetten auton=kikapcsolva van a lapomon.Azért köszi.
Nem nagy siker igazából csak finomhangolás de én ennek is örülök sok idő után.
-
Albigator
őstag
Na Hali!
Egy kis beszámoló következik az Asus Prime B450 Plus legújabb BIOS-áról.
Úgy néz ki nagyon is jól jártam a frissítéssel: 0403 ---> 0809
Előzmény:
Amivel igazából elégedetlen voltam és beletörődtem ezidáig, hogy a 2600X-emet egy kicsit túlfeszelte a lap auto beállítások mellet, XFR + PBO-val. 1.50-1.53 V is előfordult mikor boostolta magát 4.25 GHz-re általános felhasználás mellett. (Tudom nem káros rövid távon már megbeszéltük, de azért a szememet egy kicsit szúrta ennek ellenére)
A legelején manuálisan all core nem tudtam sehogy se belőni 4-4.05 GHz felé a CPU-t és közben rájöttem (ráébresztettetek) hogy kb felesleges is piszkálni az X-es procit főleg az én lapommal, amiről a saját véleményem az, hogy nem igazán való tényleges tuningra.
De egy kis negatív offsetes finomhangolás nem ártott volna, hogy minél alacsonyabb fesszel is tudja magát azért rendesen turbozni.
Itt volt a bibi: 2-3 "lépcsőnyi" (1 lépcső 0.00625V) offsettől már nem is bootolt a gép egyáltalán, azaz -0.0125 , -0.01875V-al már nem tudtam a BIOS-ig sem eljtuni és jöhetett a reset majd vissza auto beállításra....Most friss BIOS-al, szintén XFR+PBO-val, 16 "lépcsőig" jutottam (kettesével lépkedtem előre fokozatosan), azaz -0.1V-os offsetet tudtam beállítani ami eddig úgy néz ki stabil. 18-adik "lépcsőnél" (-0.1125V) volt vége, akkor megint nem bootolt a gép...
Íme az eredmények:
-0.1V offset; RAM 3266 MHz (16-18-18-36); 1803 win10 pro, kiegyensúlyozott sémaCB R15: Multi 1387; Single: 175
CPU Z: Multi 3723.5; Single: 481.2
IBT avx Very High 10 kör
Prime 95 Small FFT 2 óraA régi eredményeimből kiindulva azt veszem észre, hogy nyertem all core kb 50 Mhz-et amelett, hogy a hőfokok is kicsivel alacsonyabbak lettek. Nem is beszélve arról, hogy végre csak 1.41-1.43-as max feszeket látok a hwinfoba. Ha kerekítünk, lehet azt mondani meg van az all core 4 GHz kemény, minden szálat 100%on nyüstölő terhelés alatt.
Ami viszont furcsa, hiába a jobb proci teljesítmény úgy érzem a RAM-ok mintha tohányábbak lennének ugyanazon a beállítások mellett mint az előző BIOS verziónál. Pedig fullra ugyanazokat az DRAM calc által kidobott értékeket állítottam be mint előtte. (TRC értékéből még faragtam is egyet) Itt lehet látni, hogy a G flops értékek nagyobbak voltak korábban, pedig kevesebb az allcore CPU órajel átlagban azaz a memória "lassult be" valami miatt. -
Dyingsoul
veterán
válasz
micafighter #11983 üzenetére
Van egy szoftver amiben kameraként használom a Kinect-et. Ebben a kinect képét szinkronba kell hozni mondjuk a dekstop audio output-tal. Ehhez az audio output-hoz képest a kinect képének késésével mindenképp kell számolni mert van neki. Hozzáteszem ez a szoftver kopatibilis a MS által kiadott legfrisebb kinect V2 driver-rel ami ha jól emlékszem 2018 novemberi. És persze itt intelt hasonlítok AMD-hez és persze az intelnek is van késése de sokkal kisebb.
-
koko52
nagyúr
válasz
Nekem a sima 2600 all core 3.9 ghz full alap beállításokon. BIOS-ban annyit jártam, hogy ram xmp be van kapcsolva. Úgy mint itt
-
ScomComputer
veterán
válasz
lostprophet #12002 üzenetére
Hallom,ez motorhangnak tűnik ,sajnos ezzel nem tudsz mit csinálni..
(#12003) Jacek: ok,de mikor jön ki,erről van e info?
-
Tyrel
őstag
válasz
Amúgy érdekes hogy mindenhol 4.2GHz-t írnak a 2600X-re de ezzel pont nem találják el egyiket se... legalább is én eddig mindenkinél azt láttam, hogy XFR+PBO párossal 1 szálon 4.25GHz-re megy fel, sok szálon meg ha nagyon nagyon jó a hűtés, vagy ha meg"hackelted" az XFR+PBO párost akkor 4.15GHz-re áll be maximum... de 4.2-re pont nem.
-
Jacek
veterán
válasz
ScomComputer #11996 üzenetére
Lesz+PCI-E 4.0
-
lostprophet
aktív tag
válasz
ScomComputer #11999 üzenetére
Feltöltöttem egy 26 másodperces hangfájlt ide: [link]
Ez gyakorlatilag a gép bekapcsolásától van. Közel raktam a telefon mikrofonját a hűtőhöz, a "morgó" hang a lényeg. Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest