- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Egy videó a 290X hangjáról: [link]
-
Tarill
őstag
az r9 290 okt 31.-én jön? megvárom mit tud sztem egy kis oc-val utoléri az x-et és egy ilyenre lecserélni a 7950-et, megérné?
-
törölt tag
válasz
CsigaGyilkos #792 üzenetére
Ezt most szeretném cáfolni. Rendeltem egy ref 290x karit. Ln2 teszt után eladom. A személyes megjegyzéseidet velem kapcsolatban pedig írd meg privátba légyszives.
-
-
SkyS1gn
félisten
Most mivan érkezett 5 db az országba az is az iponnál volt és kész?
-
Sonja
nagyúr
-
bombibmw
veterán
válasz
KillerKollar #765 üzenetére
Ha CF-et szeretnél ebből a típusból,meg kell várnod a nem ref hűtésűeket,vagy azonnal,ahogy kivetted a dobozából,rá kell tenni egy-egy blokkot,mielőtt kigyullad a konfigod.
Vagy vegyél emelt órajelűt,ami 1030-on jár,azt csak 830-ig veszi vissza. -
törölt tag
válasz
KillerKollar #762 üzenetére
A hűtés bírja. Csak a kari nem fog menni 1000MHz-n hanem majd megy 800-on vagy alatta.(Csőkken a teljesítménye a rossz hűtés miatt.) Nem hiszem el, hogy nem érted.
-
KillerKollar
őstag
-
törölt tag
válasz
KillerKollar #760 üzenetére
Nem magyarázom tovább mert ugy látom nem akarod megérteni. Nézd meg ezt a videót. A kari az asztalon (ennél jobban szellőző ház nincs!!!
2 perc alatt elmelegszik 1 kari és visszaveszi az órajelet. Ha beépítesz 2db-t egy házba szerinted mi fog történni?[link]
-
törölt tag
válasz
KillerKollar #757 üzenetére
Nem érted. A házad nagyon jó. De a linkelt tesztekben az asztalon volt a vga! Nem beépítve egy házba ahol az alaplap,ramok,proci mind komoly hőt termelnek. Gyakorlatilag a házad belseje egy grillsütő lesz.
-
hash99
senior tag
válasz
KillerKollar #757 üzenetére
Semmit nem fog számítani a házad...
-
törölt tag
válasz
KillerKollar #753 üzenetére
Bátor ember vagy.
Két ref akri a házban.
Komolyan vissza fogják majd venni az órajelet játékok közben arra számithatsz.
-
odorgg
addikt
Ilyenkor azért örülök hogy nincs pénzem egy Titan-ra mondjuk, mert elég szarul érezném magam, hogy ha olcsóbban kéne egy jobb VGA-t vennem
(#745) Cris99
Ha vizezed, akkor én a helyedben nem szöszölnék a 2 GPU-s 7990-el, inkább ezt venném. Pláne ha azt nézem, hogy BF4-hez egy 7970 is elég lesz full HD-ban éslimítás nélkül, akkor a 290x-nek szerintem élsimításal sem lesz akadály, pláne majd Mantle-val. És az sem mindegy 7990 árából itt megvan a blokk is a VGA-ra+BF4 is.
-
hash99
senior tag
válasz
KillerKollar #744 üzenetére
Úgy olvastam persze lehet rosszul hogy 40% fölé nem engedi a ventit és akkor jön az órajel csökkentés. Azért kérdeztem hogy nem lehet e mondjuk 70%-ra belőni mondjuk ab-vel vagy valamivel.
akkor halott ügy
marad a víz. Ref kártyát amúgy is csak vízhez érdemes venni főleg cf-be.
-
SkyS1gn
félisten
Nekem meg vizezve lenne egyből, de épp fátvágtam délbe mikor felkerült iponra, nem voltam gépnél ezért lemaradtam róla
Jókor időzítek mindent!
-
KillerKollar
őstag
válasz
#35434496 #742 üzenetére
Nézegettem teszteket,azt írják 95 fokig megy föl,de az AMD szerint ezek a kártyák úgy lettek tervezve hogy ez az üzemhőmérsékletük.Nekem egy Coolermaster HAF 932-es elég méretes és jól hűtött házam van,szerintem abban nem lesz probléma a két kártya hűtésével,tuningolni nem fogom őket,max a sima "uber" módot használom és kész.Nyilván nem érdekük hogy túlmelegedjenek a kártyák alapórajelen a ref hűtővel,hiszen akkor mehet az ember garanciáztatni,nem beszélve a sok vásárlói panaszról ami rossz fénybe tüntetné fel őket...
(#743) hash99 Azt automatikusan szabályozza nem?Ahogy melegszik a kártya,úgy nő a fordulatszám. -
törölt tag
válasz
KillerKollar #741 üzenetére
Igen sajnos a ref hűtés ezen a karin egy vicc. Még uber modban se tud megbírkozni a gpu által termelt hővel. Ott a ph-s grafikon metro2033 játékkal tesztelték.
-
KillerKollar
őstag
-
törölt tag
válasz
KillerKollar #738 üzenetére
A gond a ref hűtéssel van. uber modban nem bírod ki 5percig a kari mellett. Vagy custom cooler vagy víz. "kártyát úgynevezett "Uber" módba kell állítani a NYÁK-ra épített kapcsoló segítségével."
-
daveoff
veterán
válasz
KillerKollar #738 üzenetére
Nem, a mikrokapcsolóval lehet, ami a kártya oldalán van.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #735 üzenetére
Megvárom azokat a teszteket is.
Kár kapkodni.
-
törölt tag
Szerintetek mikor jöhetnek a nem ref változatok? A 290x árán hanyattestem.
Nem gondoltam volna, hogy 150k-körül lesz. Mondjuk valami értelmes hűtéssel felszerelt változatért mennyit kérhetnek majd?
-
SkyS1gn
félisten
válasz
KillerKollar #730 üzenetére
Van, nekem
-
SkyS1gn
félisten
Valaki rendelt már valahonnan? Iponból gyorsan elfogyott, lehet visszamondom a 7990 rendelésem ha tényleg ilyen 150-160 felé van a 290X és már van a boltokban
(#730) KillerKollar bakker... tuti most nemvagyok gépnél.. adsz egyet?
Mennyi volt?
Máshol meg egyántalán nincs mi?
-
Sonja
nagyúr
-
SkyS1gn
félisten
Most van bolt ahol át is vehető jövő hét elején?
-
-
westlake
félisten
Expert-be (nagyker) jövő hét szerdán érkezik ASUS R9290X-G-4GD5 nettó 122k-s áron. BF4-ről nincs infó.
-
hash99
senior tag
válasz
Malibutomi #711 üzenetére
Azzal nem lesz megoldva a vrm és memória hűtés
-
-
ffodi
veterán
Most már lassan 2 éves lesz a 7970, így ideje váltani..... persze nem csak ezért, hanem főképp azért is, mert 2560*1600-hoz néha kevés a 7970, az r9 290x teljesítménye pedig egyelőre meggyőzött.
A baj csak annyi, hogy a teljesítmény mellett fontos a zajszint is, ami itt elég gázos, ez az egy dolog tart csak vissza jelen pillanatban. (és mivel a ref. kártyákra esküszöm, így el kell gondolkodni az utólagos hűtési megoldásokon is
)
-
keIdor
titán
válasz
Malibutomi #697 üzenetére
Mondom en, hogy jo lett vga lett ez, csak huteni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Jogász topic
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Crypto Trade
- Home server / házi szerver építése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új Samsung 15 GalaxyBook 3 FHD IPS i5-1335U 4.6Ghz 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 87% akku
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- HP EliteBook 820 G2 i5-6300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 G1: i5-10G I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest