Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
forguet
senior tag
Vajon az XFX GTR-ről miért nincsenek review-k sehol?
-
törölt tag
-
Hobbbyt
őstag
válasz
sakal83
üzenetére
Persze, ramból nem baj ha több van.. de a játékok akkor se kérnek többet 8-nál. És tudod,hogy miért nem? Mert a PS4 és Xboxban is 8GB van.
Megnéztem 5 millió tesztet, és mindenhol azt olvastam/láttam, hogy most még biztosan elég 8gb. Nagyon extrém esetben lehet előnye a 16-nak pl. CF vagy SLI rendszerekben.
Itt játékokról van szó.. PS alatt nekem is muszáj volt +64Gb virtuális memóriát adni a gépnek ideiglenesen
-
Hobbbyt
őstag
válasz
sakal83
üzenetére
Hékás.. a BF1 videója alatt olvasd el a leírást.
A srác eddig 1x8 GB ramot használt, most váltott 2x8 Gb-ra. Szóval eddig SC-ben ment.. most meg DC-ben.
Tehát sokkal inkább a DC előnyeit látjuk a SC-hez képest.. ami eddig sem volt titok.A 2db GTX 980Ti-s teszt pedig.. hát.. szóval nem összevethető az 1 db RX480-al.

(#8979) Yany Én eddig nem vettem észre semmiféle lagot. Pedig pl. tegnap egész nap BF4-eztem.
-
atee
őstag
válasz
JegesEmber20
üzenetére
Járj szerencsével! Már berendeltem az xfx 480 8gb black kártyát.
Ha ezt kicsit előbb látom. Bepròbaltam volna. -
Apollo_21
addikt
válasz
JegesEmber20
üzenetére
Na, ez a "jó" ár kb ezért a kariért..egy petákkal sem több!
-
nofi
addikt
válasz
JegesEmber20
üzenetére
Ez mondjuk de nagy ugrás lenne ahhoz képest amin vacillálok, de lehet nekem is be kéne próbálnom

-
JegesEmber20
aktív tag
Meg is rendeltem ne aggódj

Veszteni nem vesztek semmit, gyorsan belenéztem az ÁSZF-jükbe
"Amennyiben a webshopban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a vevőt az új adatokról. A vevő ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől."
Viszont ez elég gáz, hogy "ja mi csesztük el bocsi, mégse!"
Edit: Egyébként szerintem az az ár a nettó akart lenni csak elírták
, de hátha! 
-
dergander
addikt
válasz
JegesEmber20
üzenetére
a Drágább az 1342Mhzig Boostol,az olcsóbbik az csak 1304mhzig. Rossz a kiírás
-
Yany
addikt
Mondjuk kíváncsi lennék, hogy miért lett törölve, az pont nem volt off. Bf4-gyel tolja valaki RX480 társaságában? Nektek 40-50 perc után nem kezd néha bedarabosodni az FPS? VRAM, freki rendben van a GPUID szerint. A procin sem látok ilyenkor extra terhelést. Elmúlik 2-3 perc alatt mindig.
-
törölt tag
MSI Afterburner v4.3.0 Final változatra frissitettem a programot és adodott egy kis problem. A GPU 100%-on tekert még idle állapotban és újraindulás után is. Töröltem és visszatelepitettem a béta14-et és a hiba megszünt. Mondjuk nálam eddig sem volt a szoftveres résszel gond, de írtak a hibajavitásban továbbfejlesztett stabilitást az RX 400-as szériához. Gondoltam felteszem, mit árthatok vele.

-
-
nofi
addikt
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Mindenképpen egyedi hűtésű kártyát szeretnék, igen. A PCX árai tényleg nagyon korrektek. Elvétve láttam pár jobb ajánlatot hwaprón, de elég gyorsan jegelték őket. Most úgy is jön a hosszú hétvége, hátha felbukkan valami, aztán jövő héten ráveszem magam
-
füles_
őstag
Szia!
A custom hűtéses RX 470-esek ára most felszökött 63 ezer környékéről 67-68 ezer környékére.Ha jól emlékszem PCX-nél Nitro RX 470 volt 63 ezer forintért,XFX RS 470 meg 61 ezer forintért,ezek most 5-6 ezer forinttal drágábbak.Ha mindenképpen custom hűtésű RX 470-et akarsz akkor várj egy kicsit amíg mérsékelődik az áruk.
Máskülönben meg ezek közül választanék:
Sapphire RX 470 4GB (referencia hűtős)-Ennek nagyon jó ára van,viszont blower style hűtője van,ezért hangosabb és melegebb mint a többi.De ha kellően alulfeszeled és kap egy jó ventillátorprofilt szerintem rendben lesz
Sapphire RX 480 4GB Nitro-Az RX 480-ak közül ennek szuper ára van,tegnap ugyanitt 69 ezer forint volt.3 ezer forinttal drágább mint a 470-es kistestvére,szerintem ennyi felárat megér.Bár sajnos csak 2 év garancia van ráHardveraprón egyébként lehet kapni jó áron bontatlan RX 470-eseket.Megéri ott is körülnézni az ismert kollégáknál
-
nofi
addikt
Sziasztok!
Csak eljutottam ide is. Adva van egy i5 2500K@4Ghz, 8 Gb DDR 3 RAM és egy 960 GTX 2Gb VRAM konfig. A játékok nagy része tökéletesen megy, azonban Doomnál már elkezdtem érezni, hogy rossz döntés volt a 2Gb VRAM.
Eddig valamiért csak Nvidiákat néztem, próbáltam jó árban GTX 970-et kifogni, de véleményem szerint nagyon rosszul lőtték be a használt árakat a 1060-at figyelembe véve. Aztán súgtak más topicban, hogy nézzek azért szét RX 470 fronton is. Elkezdtem nyálazni a teszteket, YT videókat és most ott tartok, hogy RX 470 4Gb 60-63 körül, vagy érdemesebb RX 480 4Gb-ba belefektetni még ~10e Ft-ot. Külföldi tesztek egyértelműen utóbbit ajánlják, mert kezdéskor 20$ különbség volt, de idehaza ez majdnem a duplája. Előbbi fele hajlok, de kíváncsi vagyok a véleményetekre
XFX és Sapphire Nitro+ típusokat nézek. -
BReal
addikt
válasz
huskydog17
üzenetére
Szolgáljon sokáig egészségben.

-
huskydog17
addikt
Ma tudtam még egy kicsit tesztelgetni. Ma életszerű teszteket csináltam, ami annyit jelent, hogy olyan beállítások mellett teszteltem, ahogy a mindennapokban is játszok, hiszen ott számít a VGA, nem a stressz-teszt alatt, legalábbis én így gondolom. Na most amint azt korábban is említettem én mindig minden játékban bekapcsolom a V-Sync-et, így a framerate nem mehet 60 fölé, a stabil 60 számomra az abszolút tökéletes játékélmény. Tudom, hogy még sok, főleg frissebb cím vár tesztelésre, de ma ezekre futotta:
Grid Autosport (max settings; V-sync On)
Fan RPM: 26%
GPU Temp: 60 fokDoom Demo (Vulkan Renderer; Ultra; 8x TSAA; V-Sync On)
Fan RPM: 27%
GPU Temp: 61 FokFar Cry 3 (Ultra; V-Sync On; HDAO; MSAA Off)
GPU Temp: 62 fokThe Talos Principle (Custom Ultra; 4×MSAA; V-Sync On)
GPU Temp: 62 fokA ventilátor fordulatszáma (Fan RPM) és a GPU hőmérsékleti adatok (GPU Temp) mindig a játékban fellépő maximális, peak értékek. A játék indítása előtt elindítottam a GPU-Z progit majd az a háttérben figyelte a szenzorokat miközben játszottam, végül megnéztem a max értékeket. Ezek szerepelnek fentebb.
Azt hiszem nekem ez a hűtő nagyon is Overkill lesz lesz. Azt hittem legalább a Doom megizzasztja, de ott is néma maradt. Kiemelném, hogy a Doom és Talos alatt beton stabilan tartja a 60 fps-t, az a két játék zseniális mestermunkák. Talos-ban a fotogrammetriával készített textúrák szemkápráztatóak, sok mai AAA játékot megszégyenít ebből a szempontból.
Ami még durva volt, hogy Grid Autosport alatt (High Res Texture Pack DLC is fent van) nagyrészt nem is forogtak a ventik, csak ritkán indultak el.
A Doom-ot pedig kétszer is lefuttattam, mert először azt hittem, hogy valamit én rontottam el mérés közben, de nem.Azt hiszem ezzel a kártyával nagyon jó barátságot fogok kötni, megérte hetekig szenvedni az IGP-vel, ez a VGA egy áldás.

-
BReal
addikt
válasz
noblem1983
üzenetére
Úgy tudom a 16.10.2 javított valami bugot az általad említetted driverből.
(#8956) Alcsi69: Igen, az fasza lesz!

-
BReal
addikt
válasz
noblem1983
üzenetére
Úgy tudom a 16.10.2 javított valami bugot az általad említetted driverből.
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Ez jó választás lenne egy i5 6600k mellé?

-
noblem1983
senior tag
Holnap jön elvileg a Sapphire RX 480 4 GB-osom. Melyik most a legstabilabb Crimson driver? 16.9.2 megteszi?
-
Hobbbyt
őstag

A jó grafika amúgy is csak ideig, óráig lényeg.. Persze néha még most is megállok a BF4-ben egy kicsit a tájat nézni és magamban elmondok egy "hubazdmeget" mert emlékszem, hogy régen mi volt.. és csodálatos. De arra is emlékszem, hogy ugyan azt a játékélményt kapom most is mint annak idején a BF2-vel.(#8940) Speeedfire
Igen, igen..BReal jól mondja, ez csak Monitor nem Tv. Lemértem, játék közben pont 80cm-ről nézem (kényelmesen hátradőlve stb.)
Innen már nem látom a pixeleket (egy 24"-os 1920*1200 monitor 94ppi, ez 111, szóval nem sokkal kisebbek a betűk sem) de még kényelmesen eltudom olvasni, meg a win-t sem kell felskálázni.Ha filmezni akarok, akkor azt is úgyis a FHD projektoron teszem, kb. 90colban.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#8942) BReal

Ezt megtapasztalva, 32 colra a 4K-t csak azért tartom problémásnak mert a win10 felskálázása még mindig nem tökéletes.. viszont anélkül tényleg lehetetlenül picik a szövegek.(#8943) sagit
Philips BDM4065UCAz időzítés átírásához bios módosítás kell.. de működik, hiba nélkül. ITT minden fontos dolgot megtalálsz. (persze ha mégsincs meg, szólj nyugodtan.)
-
törölt tag
válasz
Janesz2323
üzenetére
Kedves Janesz, megkeresed a driveredben a wattmant és felteszel egy tesztprogramot ajánlott a firestrike
És addig feszeled alá amíg működik. Ez a GPU minőségétől nagyban fog függni, és ennyi mert tuningolni nem akarsz
Ha nem működne tökéletesen nálad a wattman akkor használd az MSI afterburn vagy a Sapphire TRIXX nevű progijából a legújabbat!
Ha adsz neki Power limitet pluszban (vagy mínuszban) akkor a számára felhasználható fogasztást tudod növelni tuning reményében, ezen kívül a memóriát húzhatod, meg GPU frekit de nem ez volt a kérdésed ugye. -
Janesz2323
csendes tag
Sziasztok!
Egy MSI Rx 470 Gaming X 4gbos vga-val rendelkezem. 2 kérdésem lenne!
1. Valaki tudna olyan oldalt, vagy az itt hozzászólók közül olyat linkelni nekem, ahol a kártya fogyasztását "optimalizálják" persze teljesítmény romlás nélkül?!?!
2. Sose húztam még semmilyen kártyát semmilyen programmal, itt ugye adott az afterburner ha jól tudom. Eszetlenül az órajeleken nem szeretnék húzgálni. Tudnátok megint csak segíteni ezzel kapcsolatban?
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
törölt tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
én 55 colon nézek full hd-t erre tökéletes a 480
és egy pixelt sem látok
(nézőtáv: 4 méter) bocs az offért dehát Size does matter 
-
Create.
addikt
Sziasztok!
olyan kérdésem lenne, hogy vettem egy xfx rx 470 VGA-t amin van egy DVI-D csatlakozó. Keresek átalakítót hozzá, de nem nagyon találok csak DVI-I to VGA látok mindenhol, nekem ugye meg DVI-D to VGA kellene. Ha létezik ilyen tudna valaki linket adni honnan lehetne rendelni? Köszönöm előre is. -
BReal
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Azt írta, hogy monitor, szóval ha tényleg olyan közelről nézi, arra már bőven kell. Ha monitorként használod a monitort (=nem TV nézési távolságból), akkor már 32"-tól jöhet a 4k.
-
Hobbbyt
őstag
Ezzel nem értek egyet.

~2 hete már 4k-ban élem az életemet.BF4 , DOOM 2016 és nem soká BF1 (paradox egy kicsit, mert a BF2 már 10+ éve a szekrényben pihen..
)Mind a kettő fullon (élsimítás nélkül persze) a BF4 32fps minimummal, átlag 48 Fps-el, DOOM 29-es minimummal 45 körüli átlaggal -számomra- tökéletesen játszható (64 személyes pályán stb..)
Az az igazság, hogy az az élmény amit egy 40"-os 4k Monitor ad, sokkal többet dob a játékélményen mint az, hogy minden beállítás fullon van.. Ha kevés lesz az új játékokban az rx480 a 4k-ra (mert kevés lesz, nem vitatom..) akkor szívfájdalom nélkül visszább fogok venni pl. az árnyákokból.. meg az összes olyan beállításból ami a GPU-t terheli. Mert hát a 8gb Vram azért van, hogy használja.

Jah amúgy.. aki még nem tette, de szeretné jobban tuningolni az RX480-at.. az módosítsa a VRAM időzítéseket. Csak ezzel, 6-7%-os mermóia sávszélt lehet nyerni. (10-12gb/s)
-
BReal
addikt
válasz
Ochocinco46
üzenetére
+1 Ugyan már törölve lett az a komment, de olvastam, és osztom én is. A lényeg, hogy Te is tudod, hogy miről szólt.

-
Ochocinco46
aktív tag
nem gondoltam volna, hogy ilyen komment cunamit váltok ki a kis szerény i5 4440-es kérdésemmel

(#8922) Yany írása áll a gondolkodásomhoz legközelebb, főleg úgy, hogy most tudatosult bennem, hogy a megbízhatóbb custom hűtésűekből 4k a különbség a 470 4GB és a 480 4GB között. Így elég egyértelmű lesz a döntés szerintem, még ha a nagyobba többet is hagy a proci.
-
-FLY->
őstag
Referencia RX470 4GB bevállalható? HD4870 óta nem volt ref. kártyám, ez 70 fokos volt alapból, 90fok felett volt megterhelve 100%-ra a GPU. Hangja nem igazán volt, 6 évet elment (gigabyte).
-
Speeedfire
félisten
Én is azt írtam neki, hogy ha van keret, akkor inkább a 480-as, mint a 470-es az i5-4440 mellett.

Nekem bevált, amúgy csak 1-2 tesztnél néztem a cpu/gpu kihasználtságot és ritkán volt még így is a cpu 100% körül, inkább 80-90% között mozgott max beállítások mellett.
Szerencsére engem nem érdekel, ha leesik az fps 75-ről 50-re.
-
atee
őstag
Sziasztok!
Az xfx kártyák is tudják azt amit pl. az msi a hőmérséklet függő ventilátor bekapcsolást?
Azt látom az oldalukon, hogy a gpu kihasználtság fügvènyèben mennek alacsonyabb vagy nagyobb fordulaton.
De ha nem èri el pl. A 60 fokot akkor jobb lenne ha még se mozdulnak a venti.
Köszönöm
-
Yany
addikt
Én kereken 4GHz-en hajtom az i5 2500K-t és BF4-ben egy 48 fős, 60 Hz-es szerón 80-90%-os a CPU kihasználtság a tuningolt RX480-ammal (1350/8800). Szóval multiban azért meg lesz töltve a procid tasklistája rendesen.
De amikor meg nem multizol, akkor meg az RX480 lehet kevés. Felbontástól és játéktól is függ. Szerintem amúgy, ha megteheted, RX480.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4151, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, de hátha!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(nézőtáv: 4 méter) bocs az offért dehát Size does matter