- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:10 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
Fogalomzavarban vagy,pcie csatoloból van 16xos vagy 4x vagy 8xas,vágott vagy vágatlan véggel ,ez jelenti a műanyag csatoló hosszát,és hogy ebben hány pcie line van bedrôtozva az a lényeg.Van 16x,8x, vagy 4x és ez a legutóbbi a probléma,mert az a sávszélesség bizony kevés,sokszor elfordul hogy egy kártyával több fps van mint kettövel,tele van a net vele.Az optimális a 8x -8x 3.0,erösebb kártyákkal már az is kevés nagy felbontás és magas szűrés melett,de ezt nem mindegyik lap tudja.Nem tudom ,hogy neked hogy volt CFed,de alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában.Én ezt itt rá is hagyom két ők miatt részint masszív off,részint még úgy érzem hogy egy vaknak próbálom elmagyarázni hogy milyen szép a piros szín.
-
TTomax
félisten
Csak tudnám,hogy te olyankor hol vagy amikor a CF topicban a 16X/4X lapokba akarnak CF-et rakni,mert azt hiszik az alaplap tudja ami igaz is,csak az eredmény lesz érdekes...650W-os táp? azért egy 500wos csak olcsóbb ugye?Ugy kezeled ezeket a dolgokat mintha adva lennének mindenki gépében.
Nekm SLI volt igen,meg CF is elég sok,és ezek a tényezök mindig rájöttek.Továbbra sem éri meg CFet épiteni akkor ha van egy kártyása gpu ami hozza,föleg most nem.
És persze én vagyok a szük látókörü,viszont te csak a saját gépedig látsz el,mert pontosan felsorlotad a komponenseid... -
TTomax
félisten
-
ricsi8800gt
addikt
-
Pokesz007
senior tag
-
zolee1984
senior tag
-
zolee1984
senior tag
-
zolee1984
senior tag
Tekintve, hogy a wot egy doboz gyufán is játszható fps-t szokott produkálni szerintem ahoz minden proci gamer
Más kérdés, hogy ipari hulladék
Elég sokan vannak már itt wot hibával
Biztos hogy nem a 470/480 a hibás
A játékkal van valami
Le kell azt törölni
Rendes játékkal kell játszani
War thunder -
nagymester
csendes tag
-
Kókuszdió
nagyúr
Tisztelem ,becsülöm az AMD-t ,legszebb korszakom a Tahiti volt de imádtam a dupla ventis XFX 7770-em ,vagy a Sapphire 2gb-os 7790-t amivel nagyon sok játékot kipörgettem.
Beruházok egy 1060-ra ,még nem tudom mi lesz de 3gb-os kártyát nagyon nem akarok venni!

Kedvenc játékaim mind nvidia-sok (Batman,Mortal,GTA) ,nem volt gondom AMD kártyával velük ,de már lassan ott tartok hogy öregszem ,van annyi dolgom munkámból kifolyólag hogy nincs időm beállításokkal foglalkozni ,picit ráuntam.
Félő új kártya vásárlásnál hogy hogyan fog működni ,sajnos manapság már az nem elég hogy próbáljuk a legjobb szériát kifogni lehet bármi baja ,ciripelhet vagy anyám kínja bármi.
Régen nem volt nagyon ilyen.... -
bivalyolo
őstag
Amit mi sem bizonyít jobban ennél a videónál.
[GTA i5 Testing Mystery: Better CPU = More Stuttering]le kellett korlátozni az fps-t, hogy ne csinálja..

-
smc
addikt
Furmark alatt tuningolva nálam is elérte a 105 fokot. Akkor kapott egy ventit, bár játékokban messze nem ilyen vészes a helyzet.
Nincs olyan játék és nem is lesz ami folyamatosan ekkora terhelést tudna adni a kártyának és amíg van egy kis ideje pihenni addig szépen vissza is hűl. Pláne ha még belekalkuláljuk a v-syncet is.
Ezt most csak a témához kapcsolódva, nem pont neked írom. -
and1ao
őstag
Csak hogy legyen bennem egy kis szakmaiság is mert, erre még érdemes is reagálni.
Ami a probléma szokott lenni legalábbis is nálam.
MSI: Ubik 3816 high side 32A@100°C
Low side 74A@100°C
A kettő együtt tud 192A ha jó a matekom, soha az életbe nem fogsz tudni annyit átpréselni rajta,
Ha jól emlékszem akkor 125°C ez leesik 26/70-re ami még mindig bőven bőven messze van attól hogy elpukkanjon.
Leállni egyébként nem fog csak a hatásfoka csökken, és csak elfog pukkanni ha túl sokat küldesz át rajta. Mezei embernél ha csak nem hibás akkor ez nem fog megtörténni. -
Macka
veterán
-
MasterMark
titán
-
Remus389
nagyúr
Egyébként az MSI féle VRM elég űrtechnológiás

Míg mondjuk a
Sapphire-, Powercolor-é:
Elképzelhető, hogy korszerűbb az MSI-é, és elég neki az a szellő ami rámegy a ventillátorról. Jobban bírja. Kár ezen aggódni, úgy van megtervezve hogy bírja. Ha pedig olyan ügyetlenek hogy nem bírja egy átlagfelhasználó tunningját, nincs benne védelem, vagy megfelelő hűtés, akkor nagyon lábon lőtték magukat, nem csak rengeteg MSI kártyát kellene kicserélni, de a márka presztízse is hatalmasat csökkenne. Meg is érdemelnék.
Szóval: Trust them, they are engineers. Don't worry, be happy.

-
Remus389
nagyúr
Na és tönkrement már? (nem kértelek meg egyébként erre hogy veszélyeztesd a kártyáid épségét, de te tudod, én csak feltételeztem valamit)
Neked mennyit ír az AIDA64 hotspot temperature-nek? Neked RX 480-asod van, nekem RX 470.
TechN7ne Nem húzom(mert nincs olyan játék amihez kéne jelenleg), gond nélkül működik. Semmi sistergés nincs.
Majd ha szükséges lesz húzni, akkor belemerülök, de nem fogok ilyeneket csinálni, hogy leveszem a fordulatot és ráeresztem a Furmarkot. Érdekes, hogy akik a legjobban aggódnak ezen, azok kínozzák a legjobban a kártyát

-
Remus389
nagyúr

És ez mit bizonyít?
Tudtommal a 102 fok alacsonyabb mint a 105.
szerk: 105 fokot is el lehet érni, mondjuk ha tovább kínzod, és magasabb a környezeti hőmérséklet (nyáron vagy Indiában)
Akkor lekapcsol szerintem.
Ez a 105 fokos limit nem azt jelenti hogy 106 foknál már tönkremegy, valószínű hogy nagy ráhagyással, mondjuk 130 foknál esetleg baja lehet
-
Remus389
nagyúr
Aida64-ben ilyen értékek vannak megadva:
Gondolom a "hotspot temperature" vonatkozik a VRM védelmére, tehát lekapcsol mielőtt különösebb baja lenne.
távcsőves Igazad van, bízni kéne a mérnökökben
Nekem egy kb 8 éves x58-as alaplapom van, és 90 fokos terhelés alatt a chipsetje és kutya baja(azóta a magam megnyugtatására újrapasztáztam), Intel szerint 110 fokig semmi károsodás.
Annak kéne hinni elsősorban, aki megtervezi és legyártja, nem pedig fórumos megmondóembereknek.
-
Szoszo94
őstag
-
windlord
őstag
-
távcsőves
senior tag
-
s.bala31
őstag
Sziasztok. November óta van meg a Sapphire RX 480 4Gb Nitro+-om. Volt egy kis szabadidőm és kicsit babráltam a feszültségekkel. Eddig jutottam, ezekkel a beállításokkal stabilnak tűnik.
A kártya hőfokára jó hatással volt az alulfeszelés. Timespy-ban 4104, Firestrike-ban 10664 pontot dobott. Annyi lenne a kérdésem hogy ez az alulfeszelős dolog mennyire van rossz hatással a kártya élettartamára? Használhatom így vagy inkább állítsam vissza magasabb fesz-re?
-
Qtya123
őstag
-
Scooby
aktív tag
Csinálok akkor egy olyat is, de mivel ha bármi fut a háttérben az is visszafogja a teszt alatti teljesítményt, ezért amikor a pontokat vadászom kilövök minden felesleges programot.
(#14920) Kvg
Ahogy (#14921) Szoszo94 mondja! A driver resettel arra céloztam, hogy a driverben minden az alapon van, sehol semelyik részén nincs módosítás!
(#14922) Laja333
Amennyiben BP-i vagy tudok neked segíteni! Elhozod hozzám a kártyát és megnézzük az én rendszeremben, hogy mit produkál. De abból amit írtál feltételezem, hogy a táp 12 voltos ágával lesz a gond, bár szoftveresen mérted ami csalóka! Az is segíthet a dologban ha műszerrel rámérsz a 12v ágra üresjáratban és terhelve is!
(#14924) Kvg
Szerintem az a hivatalos ha senki semmit nem mókol a driverben! De ez csak az én véleményem!
(#14933) Deer76
Nem feltétlen, csak el kell dönteni melyiket használod! Amennyiben a wattmant úgy az AB feltelepítve se legyen, vagy ha fentvan akkor véletlen se fusson, még a háttérben sem!
Ha AB-t használsz akkor szerintem gép újraindításnál lépj be a driver kezelőjébe tegyél mindent alapértelmezettre(reseteld a beállításokat), zárd be, nyisd meg újra a kezelőt és a játék globálisnál állíts amit szeretnél, bezárás, gép restart, és innentől kezdve el kell felejteni, hogy ilyen van a gépen! AB-t felteszed és beállítod ahogy neked megfelel, ha segítség kell akkor fogunk segíteni! -
bozont
veterán
-
MasterMark
titán
-
törölt tag
-
Yutani
nagyúr
-
törölt tag
A hűtőfelületet nézzük akkor a zafír nak a legkisebb. ha teljesen oldalról néznéd akkor látnád mennyire kicsi a PCB-re merőleges magassága néhol.
A plates vrm hütés meg szar mert nincs borda ami lvetőt kap az meg meleg.
XFX aktív vrm hűtése 20 fokkal minuszban van az MSI hez képest. Mondjuk mínuszhoz hozzárjárul az hogy nagyan nagy a (hatásfoka 85 90 %) gyari beállításokkal.
[link] -
Szoszo94
őstag
-
Szoszo94
őstag
-
Szoszo94
őstag
Akkor már ketten vagyunk kivételek
Ejj, megint a magyarok különcködnek 
Win10 64bit, 17.1.1 Relive driver, többi meg a képen látható
3 percig hagytam futni, ott már beállt a hőfok (csalóka, mert a proci alapján pörögnek a házventik, az a hűtő meg el sem indul amíg nincs 60°C-os a CPU 
Gyors lefuttattam bekapcs után, az órajeleket sem toltam fel arra, amin a 3dmark futott
(#14899) windlord:
Na jó, telefonról tényleg elírtam
Na ugye
-
bozont
veterán
Szerintem a program irreális, elavult ahogy mondta is valaki. Szoszo94 eredményeivel például összehasonlítva, 1080p-ben még nagyjából ugyan azt kapom (avg 85 fps, 5083 pont), viszont nála 4k-ban is szinte ugyan annyit megy mint a kisebb felbontáson, nálam meg 1440p-ben avg 58 fps és 3494 pont.
Gyors stabilitás tesztre azért jó még a program.
-
bozont
veterán
-
Szoszo94
őstag
-
BReal
addikt
CoD BO3 94%
Crysis 3 86%
AC: Syndicate 82%
GTA 5 81%Nyilván nem szó szerint 100%-ra gondoltam, hanem minimum 80-ra (azért egy CoD BO3 majdnem hozta a 100%-ot a maga 94%-ával). Azt mondom, hogy ha a játékok legalább 60-70%-a tudna legalább 80%-ot gyorsulni 2 kártyás rendszeren, akkor lenne értelme. De a fentebb linkelt eredmények azt mutatják, hogy a tesztelt 16 játékból 4 tudott legalább 80%-ot elérni. Az a játékok negyede, édeskevés. plusz ott van az, amit Te írtál, ki venne 2 kártyás rendszer ilyen feltételek mellett, ha egykártyás megoldásokban a Vega, 1070, 1080 is veri, nem termel dupla annyi hőt, nem kell azon izgulni, hogy vajon a kedvenc játéka támogatja-e a CF/SLI-t.
-
smc
addikt
-
Szoszo94
őstag
Nézted az eredményeimet? FK-ban sem volt a minimum 70 alatt

De aláírom, hogy nem mai csirke, érdekességképp azért én le szoktam futtatni és ott szoktam beállítani a megfelelő értékeket ahhoz, hogy semmi esetre se dobálja a boost órajelet a kártya
(Droppolás alatt értem azt, hogy a feszültségből.is visszavesz és akár 1200MHz alá is beesik a kártya, alacsony FPS értékeket produkálva). -
Szoszo94
őstag
A Silver fokozattal arra utaltam, hogy hatékonyságban jó helyen áll, az FSP lett volna a ”minőségjelző”

Viszont akkor az is lehet, hogy a 280X-em is emiatt hasalt el tuningban és bírta jobban alulfeszelve...most már mindegy.
Na térjünk vissza a topik témájához
Furmark bencheket nem szoktatok futtatni? Érdekes lenne az is, ugye ott gyorsan előjön az órajel droppolás, hamarabb, mint 3dmark-ban 
-
Scooby
aktív tag
-
Szoszo94
őstag
-
Szoszo94
őstag
Így így, elírtam, köszi a javítást

Amúgy azt vettem észre, hogy míg a 280X-nél semmit nem nyertem a memória órajelének emelésével (gondolom a 384bit miatt), addig itt Furmark teszt alatt 10FPS különbséget tapasztaltam. Azt nem tudom, mennyi lenne az egészséges illetve a maximum, amit elviselne a vezérlő, de az biztos, hogy így Furmark alatt 80 fok fölé nem megy a kártya, a VRM is max 90 fokot éri el. Játékok alatt így 65-75 fok közt alakul 4K-ban a GPU hőmérséklet, VRM is maximum 80, úgyhogy így jónak érzem a dolgot

Viszont ránéztem, Furmark alatt 275W-os csúcsfogyasztást mértem, sikerült utolérnem az ex-kártyámat
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viszont hihetetlen, hogy mennyire halkan tud hűteni, az előző kártyám egy turbina volt ehhez képest....még 2000rpm fordulaton sem vészes, pláne, hogy ott már 70 fok környékén van és a házhűtők is beindulnak, van ott már szélzaj. Egy rossz szavam sincs erre a szériára, tuningot bírja, teljesítménye kielégítő, jól el leszünk egy darabig
Visszanéztem 3dmark adatbázisban a tesztjeimet, sikerült mindig dupláznom VGA váltással (7750-280X-480), érdekes volt a régi pontokat is megnézni

-
Simi37
őstag
-
SzlobiG
félisten
-
R3laX
addikt
-
Lacccca87
addikt
-
R3laX
addikt
de miért kell tiltani az rx-et, ha azt akarod flashelni? ha tiltod, akkor tuti azt flasheli majd? mert ez így ellentmondásos.
szerk.: Ott tart, hogy átrakta elsődlegesre az IGPU-t, majd berakta most a kártyát, de mégis arról akar képet a gép, közben az alaplapra van dugva a monitorkábel. Ilyenkor mi a teendő?
-
R3laX
addikt
-
R3laX
addikt
Jah, azzal :S. Fasza, akkor mehet IGPU-ról, azt meg csak én tudom megcsinálni, aki 50Km-re van...
. Ez egy rohadt nagy feketepont amúgy az MSI-nek részemről.... Mi az, hogy drágább mint az XFX és még dual bios sincs rajta. Ilyenkor hogy flashelsz IGPU-ról? Kártya bent, rádugva, monitor az IGPU-n, majd atiwinflash flashelés indításakor bent a kártya ugye? vagy vki írja már le, hogy mi a menete, flashelés az megy, csak a sorrendet nem vágom. De kell a HELP
köszi 
-
huskydog17
addikt
Bárcsak a 470-e szériánál is jó lenne a minőség ellenőrzésük, de sajnos nem az.

#14386 Golota: Örülök, hogy megérkezett neked, reméljük ezzel már nem lesz gondod! Hány munkanapig tartott, míg megkaptad a csere példányt? Remélem jövő héten már én is kapok valami infót az MSI szerviztől!
-
ricsi8800gt
addikt
-
HSM
félisten
Az mindegy, miről hajtod. Ha túl sok áramot vesz fel, leégeti a csatlakozót. Ezért szokták a kártyákat úgy tervezni, hogy az alaplapról ne nagyon vegyenek fel sok áramot, inkább a plusz tápcsatiról, mert abban viszonylag sok tartalék van, a két érpár a 6-osban magában elbír kb. 200W-al.
Ezzel szemben az alaplapnál több szűk keresztmetszet is felmerülhet. -
távcsőves
senior tag
-
ncc1701
veterán
-
HSM
félisten
-
Sgr_A
addikt
-
HSM
félisten
Nem feltétlen. Az ATX szabvány minimumával célszerű számolni, az pedig 11,4V*20A, az már csak 228W. És pillanatnyi áramfelvétele ezt már elérheti egy jobb RX480-nak. [link]
Persze, nem valószínű, hogy baj lesz ebből, de inkább leírom, mintsem utólag legyünk esetleg okosok.

No, meg kérdés, hogy van leosztva az a 2*20A, mi osztozik mivel. Sosem szerettem ezt az ágasdit.
-
HSM
félisten
-
Simi37
őstag
-
Fornit
csendes tag
-
HSM
félisten
Ismerem a típust. Nekem két 18cm-es venti hűti a házam, hidd el, picike azokhoz képest.
Hát igen. Egyébként nem csak a csúcskategóriában volt ilyen nagy difi a kicsi és nagy modell között. Pl. 7850/7870 pontosan ugyanaz a középkategória, és pontosan ugyanez a móka volt, mint most, rosszabb csip és gyengébb VRM a kistesón, és ott is úgy alakultak az árak, hogy a nagy 350 dollár, a kicsi 250....
Akárhogy számolom, ez sehogysem +15% vagy +10K, mint a 8GB-os 470/480 esetén. Soha ilyen olcsón nem adták még a vágatlan, jobb csipet erősebb VRM-el.
Én amúgy azon röhögtem, hogy valamelyik cikkben "OC headroom"-ról beszéltek a VRM-nél, hogy nem értik, hogy pukkanhatott el, hiszen a GPU csak 180A-t kér a 200A-es VRM-ből. Nap vicce volt. Nekem a 290X-emen 360A-es VRM van, BIOS alól 200A-es korláttal. Na, ezt lehetne OC headroom-nak nevezni....
(#13902) ncc1701: Erről a 93 fokról:[link]
A furmark-nál két dolog is bejöhet. Egyfelől nagyon könnyen teheted memória sávszélesség limitessé, és akkor nem ér semmit. Másfelől ha durván leszabályozza a TDP limit, úgy is hűvös tud maradni, csak akkor meg nem ér semmit a mérés, mert sebessége sincs a VGA-nak.
Valamikor linkeltem, hogy szoktam mérni, az referenciának jó [link], de szerintem 2X-es AA-val már bőven memória limitesek ezek a kártyák, soha nem fogják elérni a 75FPS-t, szval sanszosan AA nélkül lenne érdemes mérni velük. Pedig a 290-et is vissza kellett vegyem 900Mhz-re, több nem fért bele a gyári 200A-es VRM limitbe.
Amúgy hitelesebb a dolog, ha küldesz képet a tesztről.
(#13903) smc:

Az SFC feliratú alaktrészek tekercsek, nem igazán igényelnek külön hűtést. Attól lenne hidegebb, ha több fázis lenne a borda alatt, amik magasabb hatásfokon tudnának üzemelni, és nagyobb területen adnák le a hőt, amit termelnek. Ugye, az a két üres hely a sorban a 480-on be van szerelve, +2 fázis. Ott azért tud elég lenni egy egyszerű kis fémlap is ez a sűrű borda helyett. [link]Alapon úgy gondolom, tényleg elég, talán még a gyári BOOST órajel kimaxolásához is jól belőve a feszt, feltekert ventivel. (140-150W). De hogy ilyen 1400Mhz OC-kat akarjunk meg 480-akat utolérni, vicc.

Én nem mondtam amúgy, hogy rossz kártya lenne a 470, csak azt, hogy ha már sok pénzt rászánunk (8GB-os modell) és hosszú távra vesszük, akkor jobban megéri már az a kis ráfizetés a 480-ra.

(#13906) Remusz911: Homályos fogalmakkal, hozzáértés és tapasztalatok nélkül Te szólsz itt le másokat.

Miközben totál elfelejted, hogy egy ilyen költséghatékony tömegterméknél, mint a 470 nem az elegáns tervezés a lényeg, hanem hogy hogyan lehetne még 2 dollárt spórolni rajta....
(#13908) Remusz911: Hát, ha neked az a kiváló meghibásodási statisztika, hogy hullottak, mint a legyek.
Volt olyan kártyám, a gyári hűtésével a gyári órajelen sem volt stabil. No komment.De mondtam már, jó lesz neked a 470.
(#13915) ncc1701: Sajnos a 480 is már eléggé szigorú termék lett költség oldalról. Gondolhatod, hogy már ennyire vagdosni kell a VRM-et, ami tényleg nem egy drága dolog... Meg lehagyni a memória hűtőket, ami kb. egy kisebb fémlap, semmi extra.

-
BReal
addikt
"Annyi a bökkenő, hogy míg a 290/290x, 7950/7970 csúcs kártyáknak készültek addig az RX480 (a 470 meg főleg) sose akart (és tudott volna) az lenni."
Pontosan. 1-2 ember úgy ír a 470 teljesítményéről, mintha szintén ezt tekintette volna mérvadónak. Az tény, hogy a jelenlegi generációban JELENLEG a 470 és a 480 a csúcs az AMD-nél, ettől még nem ez lesz.
-
GhanBuri Ghan
őstag
-
HSM
félisten
"mert tudja azt amit tudnia kell"
Hát ezaz.. Nem véletlen 900Mhz vs 1100 a base clock...
Nálad amúgy full jó lett azzal a kis pici ventikével a 480.

Igazából az a móka, a 290/290X-nél kb 40 000-et kellett az erősebb, jobban válogatott csipre ráfizetni. 7950/7970-nél szintén, és ott még általában gagyi VRM járt az 50-eshez szintén, kisebb hűtővel. Erre itt vacak 10 rugóért megkaphatod a nagyobbat.... Ez vicc. Persze, mint írtam, mindenki azt vesz amit akar.
Én mindenesetre inkább élnék zsíroskenyéren még egy hétig, minthogy a 470-et vegyem meg 10K-val olcsóbban.(#13897) Hobbbyt: Gondolom, BIOS-ban kapott egy alacsonyabb áramfelvétel limitet, meg rácsaptak egy kis plusz hűtést.
-
HSM
félisten
Köszönöm, hogy megerősítetted, amit írtam a VRM.ekről.

Talán neked elhiszik, ha már a "gonosz 290X-es kívülálló"-nak nem.Jaja, nálam is bestof. Ahogy befigyel a tűzijáték és a "no signal" a képernyőre egy 140 000 forintos kb. zsírúj VGA-val az valami fenomenális!

(#13890) smc: Hát nekem nem "hangyafaszni" különbség, hogy 93 fokos-e gyárilag a VRM, vagy húzva sem annyi. 6 vs 4 fázisról beszélünk, iszonyat különbség, és ehhez nem kell víz. De a lényeg, hogy elégedett vagy vele.

Nekem se lett lényegesen gyorsabb a 290, mint az előd 290X, de jóval barátságosabb rajta a GPU. Pedig itt a VRM is tökugyanaz alatt, meg a hűtő is. No, mindegy... -
Qtya123
őstag
Értem, már azt hittem ennyire megváltozott minden.

(#13687) HSM:
Szerinted csak ez a lentről megfújás a megoldás, vagy jó lehet az általam fentebb említett 14cm-es venti a ház oldalába megoldás is? (nyerek-e annyit vele VRM hűtésben, hogy megérje felborítani a belső légáramlást a többi hardveren) -
Create.
addikt
-
Create.
addikt
-
traktorgumi
aktív tag
-
Qtya123
őstag
-
SzlobiG
félisten
-
Kókuszdió
nagyúr
-
Kókuszdió
nagyúr
-
HSM
félisten
Nálam a megoldás az lett, hogy a halk (értsd számomra idegesítően hangos
) adatwinyóm kitettem egy USB3-as, kikapcsolható külső házba. Így ha nem kell, szépen ki tudom kapcsolni, és csendben marad. Ami fontos, úgy is ott vana 256GB-os SSD-men.A két kiszemelt táp kitűnő, nekem RM550X van, a legviccesebb, hogy iszonyat sokáig passzív marad, amikor még nem tuningoltam az áramfaló hatmagos procim, akár Prime95-öt is passzívan tudtam rajta tolni, elég vicces volt, 200W-on a fogyasztásmérő, a venti meg meg se moccan....
Az i-s is ugyanez a bél, csak még egy rakás okos monitorozós funkcióval. 
(#13622) Hobbbyt: A HWiNFO-t és a GPU-Z-t ne futtasd egyszerre (semmilyen két VRM monitorozó tool-t), mert ha összeakadnak az I2C buszon, akkor megküldheti max fesszel a GPU-t.

-
füles_
őstag
-
törölt tag
-
jety91
őstag
-
jety91
őstag
-
HSM
félisten
Jól látom, HDD+víz? Nekem már légen is a leghangosabb/idegesítőbb dolog a gépben az 5400-as halk winyóm volt...

Amúgy korrekt.
(#13583) sakal83: Gyári kártyán?
Szerintem csak gondja lehetne belőle. Mondjuk vicces, hogy a sok flanc mellett az Asusnak nem sikerült dupla BIOS-t tenni rá.... -
füles_
őstag
-
varmi2
nagyúr
-
Kókuszdió
nagyúr
-
Kókuszdió
nagyúr
-
Kókuszdió
nagyúr
-
törölt tag
-
Scholes9
nagyúr
-
ncc1701
veterán
-
Simi37
őstag
-
ncc1701
veterán
-
HSM
félisten
-
Golota
senior tag
Teljesen kizárt. Az Asus lapok vagy 10 éve voltak, geyik sem bírt ki 2 hónapot. Azóta összesen 3 alaplapot használtam 2 Giga és most Asrock, egyikkel sem volt soha semmi baj. 10 év.... A xonar lerohadt, minden más tökéletesen megy. A táp kb 2 hónapja lett cserélve, a GTX 5 éve megy gond nélkül, elődje szintén. Ugyanennyi idős a procim és 2 HDD. Semmilyen más elektronikai cucc nem ment még tönkre a lakásban. Nem a hálózattal van gond, hanem hogy néha vackokat adnak el drága pénzen.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Fotók, videók mobillal
- Formula-1
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óra topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI RX 6750 XT Gaming X Trio videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog STRIX RTX 2080 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Powercolor Red Devil RX 6800XT videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming X RTX 3060 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- iPhone 17 256GB - BONTATLAN - (3év)
- HIBÁTLAN iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4655
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Msi rx 470-essel akkor gondolom biztonságosabban elmenne? Fogyasztásba 30W kb ugye a különbség? Azt hiszem. Annyira nem akarom megbontani a gépet ( Asszony meg netudja ) 

Indexen van egy pár napos cikk, Menekül a pénz Kínából címmel, ott esik szó róla.

Ejj, megint a magyarok különcködnek 

. Ez egy rohadt nagy feketepont amúgy az MSI-nek részemről.... Mi az, hogy drágább mint az XFX és még dual bios sincs rajta. Ilyenkor hogy flashelsz IGPU-ról? Kártya bent, rádugva, monitor az IGPU-n, majd atiwinflash flashelés indításakor bent a kártya ugye? vagy vki írja már le, hogy mi a menete, flashelés az megy, csak a sorrendet nem vágom. De kell a HELP
Azért nem 100W-ra tervezték azt a foglalatot, pillanatnyi tüskékben meg mégtöbbre.... Ott azért a tűzzel játszol, a szó legszorosabb értelmében.