Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
-
LOGOUT
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
üzenetére
"A RX 470-en látható megtakaritás jellegű visszafogottság már nekem is feltünt. Talán ezért is vettem meg az MSI Gaming X videókártyát drágábban. MSI RX 470 Gaming X videókártyára a Backplate már nem került fel..." A Nitro+-on backplate is van, kíváncsi lennék pontosan erre a "megtakarítás jellegű visszafogottságra", ami jellemzi.
Fórumon sokszor jön elő ez a "nagyon hangos a kártya" dolog, sosem értettem, főleg, hogy olyan GPU-k esetén is elhangzik, amire abszolút nem jellemző. A Nitro+ esetén sem tudom, hogy az én ingerküszöböm ilyen magas, vagy sok ember elvárása van olyan szinten, hogy a pók pici lábacskáinak koppanását szeretné közben hallani a falon. Mindenesetre a hangos Nitróról néhány teszt:
Nitro+ 470
szintén Nitro+ 470
Gyakorlatilag ugyanolyan, mint a többi tesztelt kártya, illetve kicsit jobb. Van halkabb, alacsonyabb hőmérsékletű, de ezt rossznak bélyegezni azért elég erős lenne, persze ez az én véleményem, a saját elvárásaim alapján. -
törölt tag
A RX 470-en látható megtakaritás jellegű visszafogottság már nekem is feltünt. Talán ezért is vettem meg az MSI Gaming X videókártyát drágábban. GTX 1060 és az RX 480 videókártyán látott elfogadható hűtéseket nem egy az egyben teszik az RX 470-re, hanem több-kevesebb jól látható módositással kerülnek rá a kártyákra. Hőcsővek száma és a borda mérete és kialakitása, netán a ventik száma kerül csökkentésre, ami néhol éppen elfogadható szinten tartja a hőfokokat és nem a leghalkabb megoldás. MSI RX 470 Gaming X videókártyára a Backplate már nem került fel, de néhol azért még ilyen képeket is megjelentettek. Pedig, de nem van.

-
Apucy01
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem is olyn rég az XFX 480 volt lehúzva mert cicereg...
-
BReal
addikt
Nem teljesen értem: NV oldalon van Gigánál van a Mini, ahogy 900-asban is volt (előtte nem tudom volt-e), mini változatok AMD-ből tudtommal sosem voltak. Ezen kívül NV-nél van WF-Gaming-Extreme Gaming változat, 470-ből (és 480-ból) WF és Gaming változat. De most őszintén, mi szükség lenne egy Extreme Gaming változatra is, ha a tesztek alapján a Gaming is egy szarkupac? Megjegyezném, WF változatot ha jól látom, itthon még nem forgalmaznak, tehát úgy tűnhet, hogy 470-ből csak 1 féle Giga van, ami valójában 2 féle. Tehát a 3 normálisabb változatból 2 elérhető AMD oldalon is, ha netalán valaki Gigara vágyik. MSI-ből van Gaming és Gaming X, Armor is készülőben, ASUS-ból is van DUAL, STRIX és STRIX OC. Tehát a 3 "közös gyártó" modelljei közül AMD-nél nem érhető el a Giga 1 ventis mini változata, illetve az Xtreme Gaming, az ASUS 1 ventis referencia TURBO változata, valamint az MSI GT modellje. Ezekért valóban ekkora kár lenne?

-
aginor
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Ebből azért sejthető, hogy mi a gond vele: "Ha számít a hang és hőmérséklet, akkor nem ajánlom, helyette inkább MSI"
-
R3laX
addikt
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Heló!
Én 280X Toxic-ról cseréltem XFX RX 480 GTR 8GB Black-re. Foundry-n, ahol 280X-el 50-55FPS volt Ultrán, ott 480-al 95kb Nightmare textúrával (átlagban 120-130FPS, de persze van olyan map, ahol alig megy 130 alá, inkább 130-150-200 között van), Vulkan-on. Én is a Doom miatt cseréltem, de most már itt a BF1, GOW4, stb..stb..stb.. Lejárt sajnos a 280X ideje, érdemes cserélni 480-ra
. -
aginor
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Ah, így már értem mit szeretnél.

Nem tudom, hogy mennyire divat, de a 470/480 kínálat mindent egybe vetve kritikán aluli. Valamiért mintha minden gyártó gagyi szarnak gondolná, így olyan terméket is terveznek belőle, ami végül gagyi szar lesz.
Nézd meg csak a Giga 1060 vs 470 kínálatot..
Igazából 470-ből az MSI kivételével nincs olyan kártya (az is csak azért, mert jókat mondanak róla), amit nyugodt szívvel ajánlhatnék, de az csak a magánvéleményem. -
törölt tag
Én egy Z9 Neóban konkrétan nem hallom, a ház ventilátorai hangosabbak, de az összhatás még így is bőven elfogadható. A 75 fok meg mint max. hőmérséklet 3 óra Witcher 3 után nem hiszem, hogy olyan rossz lenne. Ha egy árban vannak, akkor én is inkább MSI-t mondanék, de 4-5 ezer Ft különbségnél, ha valakinek a pénzügyi keret már a végét járja, nem kell félnie a Sapphire-től sem.
-
aginor
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Attól, hogy annyira árazták be..

-
aginor
veterán
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Képet nem csináltam, de nálam 140-150fps volt Vulkannal.
kwzatz: nem olyan nagy szám ám a Nitro. Fasza neve van, jól néz ki, van backplate, de amúgy inkább egy olcsó, mint jó kártya. Ha számít a hang és hőmérséklet, akkor nem ajánlom, helyette inkább MSI, arról mindenki jókat mond.
-
törölt tag
Sry, nem tudtam, hogy ilyenkor fel sem kínálja az opciót, még nem játszottam vele, csak többször olvastam már erről a Nightmare beállításról.

Isc: Azt elfelejtettem írni, hogy korábbi hsz-em a 4GB-os Nitro+-ra vonatkozik, nem pedig a sima 470-re, ami olyan, mint egy referenciakártya. Persze arról sem mondanék látatlanban semmi rosszat, de a plusz néhány ezret megéri a Nitro+, mert egyáltalán nem egy olcsó kártya benyomását kelti külsőre sem, backplate is van. Mindent összevetve még olyan messzire is mennék, hogy jelenleg 64.000 Ft-ért a legjobb ár-érték arányú kártya.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
üzenetére
Át állítottam Vulkanra, ugyan ott, ahol az előbb 39 volt, 52 lett 2705 VRAM használat, fixen végig, illetve a GPU Load is hullámozni kezdett, szóval már nem teker végig maxon. Egyenlőre nagyon jónak tűnik a Vulkan, amég nem találkozom hibával, addig marad. (mondjuk egyel már találkoztam, az összes prt scr fekete)
Szerk: Kicsit instabilabb talán, eddig egyszer sem fagyott, hogy tálcára dobáltam, most kb minden 2. alkalommal nem válaszol a doom... (mondjuk ez sem egy nagy dolog, csak megjegyeztem)
BReal
Nálam ez a max. De ez elég furcsa megoldás, hogy ha van magasabb beállítás, miért nem látszik, csak mondjuk szürkén vagy vörösen, hogy nem kattintható, de látod hogy van. Nálam mindenhol az elérhető maximumon van, akkor úgy mondom.
-
BReal
addikt
válasz
noblem1983
üzenetére
Ezt mindig megszívom. Bocsi!

-
BReal
addikt
válasz
noblem1983
üzenetére
Itt van 70000-ért
-
sakal83
addikt
válasz
noblem1983
üzenetére
ha az ár nem számít, akkor egyértelműen MSI
Ha számít XFX, de mindenképp legyen lehetőséged elállni, ha esetleg vmi hiba előjönne (cicergés stb., nem tendencia, de fő a biztonság
). -
FeRRaR1
őstag
válasz
Franklin
üzenetére
Igazad lehet, ezzel még bőven ki lehet bírni a köv generációig.
kwzatz
Nálam OpenGL-en fut, nem Vulkan Api-n. Az oka, hogy arra rakta alapból, és mikor mindent maxra toltam, ránéztem Steam fórumon miket írnak, és sokan panaszkodtak, hogy mikro laggos, magasabb az FPS de nem olyan smooth a játék, tanácsok, mit kell maxra és min-re tenni hogy jó legyen, stb.... Igaz ez kb 2-3 héttel a játék megjelenése után volt. Azóta frissült a játék párszor, meg a VGA driver is. Mind a kettőből a legfrissebb van úgy is fent mindig, kipróbálom, át állítom Vulkanra.
Ja ott azért elég sok a medium, és még úgy sem tartja OpenGL mellett a 60-at, mielőtt kiér a folyosóról...
aginor
Köszönöm, nálam is max minden, ez ULTRA-t jelent, de nekem csak 3 gb a VRAM...
-
BReal
addikt
MSI Gaming X 480 8GB 94000-ért, Kandernél.
-
aginor
veterán
Nem helyezi ki senki, de tény, hogy a cicergés leggyakrabban Xfx-nl fordult elő itt a fórumban.
Ettől még jó kártya, de vagy a tervezéskor, vagy a gyártáskor, esetleg a kivitelezéskor történhetett vmi, amitől ezek hajlamosabbak lettek rá, vagy kényesebbek a tápokra.FeRRaR1: este megnézem Neked, azt a pályát, ha nem felejtem el, de eddig még nem láttam 80fps alatt a játékot, minden max, kivéve textúra, mert csak 4Gb-os a kártya.
-
törölt tag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Vulkan alatt elvileg nem kellene itt 60fps alá mennie. (2:20 környéke a videóban)
Doom 280x
Ha a textúra Nightmare-re van állítva, azt visszavenném eggyel.jav.: Ahogy nézem a videó elején, nem totál maxon van, de segít, hogy miket érdemes csökkenteni, lehet kísérletezni vele. Multit meg amúgy sem max. grafikán kell játszani.

-
-
FeRRaR1
őstag
Sziasztok, amikor megjelent a Nitro+ 480 8 Gb majdnem vettem egyet, de aztán letettem róla, mivel a mostani Asus R9 280X Matrix Platinum tökéletesen megfelelt számomra, akkor meg minek költsek alapon elhalasztottam.
Aztán kijött az új Doom, amit már ki is pörgettem, most viszem másodszor, hogy az összes classic map meglegyen. Nagy pályákon, mint pl a 3. Meltdown:

Nagyobb akcióknál nyitott részén, simán be esik 30 fps-re, vagy akár alá is, és ott azért elég zavaró. Az egész játék alatt 2-3 ilyen nagyobb tér van, ahol 40-50 fps az alap, egyébként mindenhol fix 60.
RAM 16G, kb felét használja játék alatt a teljes gép, Proci szintén 8 mag 5 GHZ FX 9590, 30-40% között ingázik. SSD 850Pro amiről fut a játék. 3 éves a gép kb, SSD volt csak cserélve egyszer mert kinőttem.
VGA már más tészta, LOAD szinte végig 97-99% RAM pedig 2990-3040 között, szóval eléggé megfekteti a VGA-t, így is lenyűgözőnek tartom, hogy egy 3 éves akkori közép kategória tetején lévő kártya így viszi a játékot ultrán, minden maxra állítva, FHD Ami hibás a képen, hogy a GPU alap órajele 1100mhz, játék alatt 1200-re profilozva, ram 1600 alap 1700 játék. GpuZ első ablaka jól látja, de a sensor fül nem valamiért.
Lőne nekem valaki egy hasonló képet 480/470 8Gb kártyával, hogy ránézhessek a kihasználtságára? FHD Vsync on. Lehet hogy mégsem várom meg a köv generációt, bár nem vészes a helyzet, de egy stabil 60fps jól jönne, főleg a multiban...
-
sakal83
addikt
na, így már jobb. Kicsit kiemelted a Gigát

Azzal viszont mit kezdesz, hogy többen jelezték a fórumon az rxr szériából, hogy az xfx-ik ciceregnek. Többen, mint a többiből?
de hagyjuk, mert parttalan ez a vita
ha halottad volna az xfx kártyám cicergését, nem keverted volna sem a Coil Whinenal, sem a tápdologgal.
én a békesség kedvvért csak elállsi joggal vennék xfxet rx szériából, jobb a békesség. Pedig egy kiváló gyártó.
-
sakal83
addikt
Ezt honnan veszed, hogy nincs köze?
Most komolyan kérdezem? Van erről ellenkező állításod?
Az egyik cicergős xfx az enyém volt, és többeknél volt cicergés a triple X változatoknál, akik kb. akkor vették , mint én.
Persze megkaptam, hogy annyira sem értek hozzá, mert a táp a ludas. Megsúgom ,eladtam a vgat (cicergésről tájékoztatva a vevőt), és tegnap hívott, hogy eleinte semmi, majd egyre jobban tücsök lett, és random fagyások, segítsek neki az elállásban...
És nem coil whine jelenségről van szó
El sem tudod képzelni, hogy egy sorozat nem sikerült jól? Eléggé magabiztos vagy...
de off tényeg
Jelzem a kollegánál oprendszerváltás hatására szűnt meg

-
Apucy01
őstag
válasz
Hurkafej
üzenetére
nem egyre lett véve és az előző CM táppal is cicerget mikor olyan kedve volt.
ez a táp az épülgető uj cnfig része csak mivel a másik elpuhant és cseregaris volt igy ez lett helyette és szerintem még mindigjobb kicsit túlméretezni mint később azon nyavajogni hogy nem birja a táp..
-
-
-
myckey
veterán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Semmi köze XFX hez a cicergésnek.
Ne beszéljünk blődségeket.

Sokan panaszkodnak rá?
Érdekes, pedig nagyon is jól össze vannak rakva 470/480 -ban.Használd megelégedettséggel amit te vettél, de azért a másik termékről ne kezdjünk el valótlan dolgokat állítani.
Az meg, hogy a win 10 az eddigi legjobb OS ...na mindegy.Nem is ide tartozik.

(#8346) MK VII
Akkor semmi gond.
Lehet használni, ismét.
Érdemes körüljárni a dolgokat, eszközölni pár alapvető lépést, azok megoldják a gondokat, általában.
-
MK VII
veterán
válasz
trufa12
üzenetére
Csak a DX12-es játékokhoz feltétel a win10. Viszont mivel van kb 2 azaz kettő darab dx12 program/játék ezért tök felesleges is kb még jelenleg a win10..
Minden játék ugyan úgy vagy még jobban is megy 8.1 alatt mint 10 alatt..
Anno mikor még használtam a 10-et akkor vettem észre, hogy 8.1 után kevesebb az fps-em bizonyos játékokban, jobban dolgoztatja feleslegesen a gépet és minden napra okozott valami meglepetést..
Részemről teljes mértékben felejtős a win10 innentől..Szerk.: Na jó.. Részemről vége az offnak.. Köszönöm a segítséget, végül is megoldódott egy újratelepítéssel.
Nem vagyok idevaló amúgy sem a 460-nal.
Még egyszer köszi mindenkinek..
-
aginor
veterán
Abban igaza van, hogy ha jól emlékszem, akkor az XFX kártyák esetében panaszkodtak a legtöbben a cicergésre, ettől függetlenül a Black Edition, az egyik legjobb a jelenlegi 470/480 felhozatalban.
Mondjuk az a személyes véleményem, hogy nem az XFX BE lett kiemelkedően jó, hanem a többi modell lett átlagon aluli (kivéve Msi). Megnézném, hogy egy klasszikus Vaporral, Toxic-kal, Giga G1 Extreme-el, mit kezdene, de ilyen kártyák jelenleg ugye sajnos nincsenek.. Komolyan nem is értem a gyártókat..trufa12 #8344: dx12-őn sehogy.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
MK VII
veterán
válasz
mcwolf79
üzenetére
3 napja van fent a win10, azóta semmi sem működik jól a gépemen..
Sem a net sem a VGA, sem semmi kb..
Most visszatettem a 8.1-et és láss csodát.. Wattman is jól működik. Idle alig melegszik a kártya, nem ciripel mint a tücsök és a ventik sem pörögnek..
(#8342) TechN7ne
Használtam a win10-et már huzamosabb ideig, de visszatértem a 8.1-re a sorozatos bugok meg hibák miatt amik előjöttek...
Most az új VGA miatt tettem fel megint a win10-et, bár ne tettem volna...
Ha az előző hsz-emben durván fogalmaztam volna akkor bocsi csak már kivagyok a cicergéstől meg, hogy nem úgy működnek a dolgok ahogy kéne.. Picit goromba voltam szóval srry..
-
Ciripelés gondot sajnos nem tudod tudatosan megoldani ,mivel 50k -s táp és csúcs vga párosok is ciripelnek ,szerencse kérdése ,én is idegeskedtem ez miatt sokat ,utobbi időben kb. 5 tápom volt ,most meg új gépet építettem teljesen ,le kopogom ,most az ég világon semmi hangja a gépemnek.
Nekem soha nem volt bajom mindig a legfrisebb Windows-al ,jelenleg 10 -es sincs ,ki kell pár fontos dolgot benne kapcsolni ,hogy ne mászanak bele a rendszerbe ,de kb. ennyi.
"Mint már írtam windows 10 alatt csinálja ezeket szóval mindenképp szoftveres a gond.. "
Ott kezdődik az egész ,hogy az RX egy friss és új széria ,rendeteg szoftveres modositásokon fog még keresztűl menni ,amugy is az AMD-től a hírek szerint nagy változások fognak érni ,főleg az egész Polaris ,így ebben az esetben nem tanácsolnám ,hogy egy elavultabb ,régebbi rendszert használj.
Én Windows 10-et megjelenése óta használom ,nem tudom te ezen a téren hogyan állsz ,de majd rá jössz sok dologra ,nincs nagyobb baja ,mint a többinek volt vagy van.
-
BReal
addikt
válasz
Kókuszdió
üzenetére
A cicergő kártyák abszolút nem gyártó specifikusak, én pl. Giga kártyák oldalán olvastam csomó ilyen jellegű hozzászólást. VGA-tápcserén kívül az is megoldás lehet, ha korlátozza az fps-t, ugyanis a cicergés akkor jelentkezik (sokszor?), ha túl sok fps van egy játékban. Bár RX460-nál nem nagyon fenyeget ez a veszély, ha nagyobb beállításokat használsz.

XFX pedig az MSI-vel együtt a legjobb 470/80 kártyákat csinálta. Sapphire-ral sem vágom mi a problémád. Igen, a legolcsóbb, teljesítményben mégis odaver a jóval drágább ASUS-nak. -
MK VII
veterán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Ciripelést azóta kezdte, hogy valamiért melegedett a kártya és a wattman is hülyeségeket írt ki.
Kérlek, hallgatlak, hogy kik panaszkodnak az xfx kártyákra.. De inkább ne is menjünk bele..
A giga kártyáira is sokan panaszkodnak a hűtése miatt ugye? Érdekes 460-ból az a leghűvösebb és a legcsendesebb...
Szerintem hanyagoljuk, hogy mindig be kell böfögni, hogy ez szar meg az szar...
Mint már írtam windows 10 alatt csinálja ezeket szóval mindenképp szoftveres a gond.. Tápom és a vga köszi jól megvannak... Feltettem a win8.1-et és már nem is cicereg..
Ha csak hülyeségeket tudsz írni akkor inkább ne... Köszi. -
trufa12
addikt
Jók is voltak régen a toxic-ok, vaporok.
álmom volt hd 4xxx ből régen egy toxic verzió de ugye nem jött össze
(áruk volt)
de volt pl 5770 vaporom, nagyon fasza vga-volt. Meg utána évek múltán lett valamelyikből toxic de hát akkor már idejét múlt volt. De minőségük kiváló volt valóban. -
aginor
veterán
-
R.Woodoo
tag
Megneztem a 7970 GE utan a Guild Wars 2-ot es a Wildstar MMO kat, hat van mit gyurjanak meg driveresen, mert az elobbiben fele akkora az fps-em, utobbiban pedig ingadozo sajnos. Hatha valakit ez is erdekel, Nitro 470 4gb. Pedig a cpu-m kihajtsa!
-
Ciripeléssel nem tudsz mit kezdeni ,tápegység és a vga-d nem szeretik egymást ,mondjuk az XFX kártyákra sokan panaszkodnak ,én biztosan nem vettem volna.
Windows 10-nek sincs sok köze semmi hez ,főleg úgy hogy kb. a legjobb Windows az eddigiekhez képest.
Sapphire sem már a régi ,az ára egy termékről sok mindent elárul ,olcsó húsnak híg a leve, jelenleg Asus vagy MSI ,de inkább az utóbbi. -
Dagohun
tag
Üdv.
Érdeklődnék hogy erről a GIGABYTE AMD RX470 G1 GAMING 4GB kártyáról milyen véleménnyel vagytok.
esetleg akinek van mondana, írna róla egy két sort. Megköszönném. -
MK VII
veterán
Köszönöm...
Valószínűleg az a mocsok win10 a bűnös.. Le is gyalulom.. 8.1 alatt semmi gondom nem volt a kártyámmal..
Nem is értem, hogy hogy tudta a Microsoft kiadni ezt az erősen béta verzióban levő OS-t. Még mindig sok a gond vele.. Ráadásul, ha DX12-t valaki ki akarja élvezni akkor mindenképp fel kell raknia ezt a bughalmazt..
-
aginor
veterán
Hú, ez érdekes, szerintem szoftveres lehet a gond. Tippjeim:
- Anti-malvare futtatása, lehet bányászvírus
- Wattman jobb felső sarkában alapállapot visszaállítása
- ha ezek nem segítenek, akkor driver uninstall (utána ccleaner vagy ddu) aztán mehet fel egy másik verzió, háthaSzoftveresen még nem kiforrottak ezek a kártyák, ahogy azt tegnap én is megtapasztaltam.

-
BReal
addikt
Aki esetleg vevő az ASUS RX 480-ra:
ASUS RX 480 8GB ajándék Strix Claw egérrel 100e Ft, az egér kb. 14000 Ft-ot ér. -
MK VII
veterán
Srácok.. Tudom, nem ide való a kérdésem, de mivel a 460 topikban még nincs annyi tapasztalat-e téren ezért kérdezlek titeket.
Vettem egy XFX RX460 4GB Double Dissipation kártyát.
Első pár napban semmi gondom nem is volt vele.. Idle nem melegedett annyira és kussba volt.. Most már indítás után pár perccel 60 fok körül jár a hőmérséklete és folyamatosan mennek a ventik.
Wattmanban azt vettem észre, hogy:
a GPU-nál a hatos és hetes állapot csak az aktív. Nem lehet állítani a többit. Ez nem ilyen volt mikor megvettem.
Jelenleg is teljesen alapon van a wattman, de más mint mikor először beüzemeltem a kártyát.
Ráadásul elkezdett idegesítően ciceregni a kártya..
A cicergésre van lehetőség, hogy valamelyest meg lehet szüntetni? BIOS-ban energiagazdálkodási funkciók be vagy kikapcsolásával esetleg?
Tapasztalat van már esetleg, hogy miért melegszik jobban a kártya?
Válaszokat előre is köszi. -
menpee
aktív tag
Powercolor Red Dragon RX480. Az egyik utolsó fecske lehet.
Érdekes a csak 6pin-es tápcsati. -
fauv
őstag
Srácok hogyan lehet beállítani a gpu-z sensors részében, hogy mutassa a kártya fogyasztását is watt-ban ?
Letöltöttem a legfrissebbet, de ott nem szerepel.
Köszi előre is
-
Lacccca87
addikt
Másnál jelentkezett már a a probléma hogy a Wattman minden beállítást visszarak alapértékre miután rányomok hogy alkalmaz?
-
TomBond
aktív tag
Tudja valaki mi a különbség a
SAPPHIRE 11260-01-20G RX 480 8GB GDDR5 NITRO+ OC PCIE
és a
SAPPHIRE 11260-07-20G RX 480 8GB GDDR5 NITRO+ OC PCIE
között? -
AtHoS
nagyúr
Ilyenek a lépcsők elosztásai
Strap end 1250MHz (48 E8 01) , Range = 1126-1250MHz
Strap end 1375MHz (1C 19 02) , Range = 1251-1375MHz
Strap end 1500MHz (F0 49 02) , Range = 1376-1500MHz
Strap end 1625MHz (C4 7A 02) , Range = 1501-1625MHz
Strap end 1750MHZ (98 AB 02) , Range = 1626-1750MHz
Strap end 2000MHZ (40 0D 03) , Range = 1751-2000MHz+ -
BK87
senior tag
Azért gondoltam a tápra, mert ha a CPU-t és a VGA-t 100%-os terhelésen használom, akkor szok elszállni a rendszer, csak külön a GPU stress tesztnél nem. CPU Prime 95 nélkül a VRM-ek 101 fokig melegednek a HWINFO szerint 82%-os ventifordulat mellett, a GPU csak 71 fokos.
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
MSI RX 470-nél (GPU 1270MHz/ mem 1750MHz) kombustor + CPU prime 95 alatt a VRM max 106 fokig melegedett, ez mennyire rossz érték? Egyszer leállt a gép és újraindult, azóta nem. Azért futtatom a CPu és GPU teszteket egyszerre, mert a tápom nem mai darab és szeretném egy kicsit tesztelni, hogy bírja-e. Okozhatta a tápom a leállást, vagy a kártya? Előre is köszönöm. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- 27% - GIGABYTE GeForce RTX 5070 Ti GAMING OC 16GB GDDR7 Videokártya!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4692, 92% AKKSI
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9600KF / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)