Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
rEnk
tag
válasz
ricshard444 #9556 üzenetére
elkiabáltam
így is megadta magát.. én sem értettem mi volt ez, de szép volt amíg tartott.
gari lesz ebből -
rEnk
tag
Sziasztok.
Nem tudom ki mennyire követte nyomon tegnapi kálváriámat, de most mindenképpen érdekes fejleményeket írhatok nektek.
Szóval adott egy ASUS HD7970-DC2T-3GD5 ami fagyott alap 1000/5600as órajelen. Arra is rájöttem hogy 950 illetve annál alacsonyabb gpu órajelnél viszonylag stabil.
Mondtátok hogy kevés neki az 550es tápom így hát elvittem egyik haveromhoz.
Kipróbáltuk az ő 650es tápjával totál más konfigban(én inteles vagyok ő amds) és ugyanezt csinálta. Alapórajelen még a 3dmark11 se futott le rendesen.. levittük 950re úgy már okés volt. két 3dmark megy egy kis crysis 2 után abba is hagytuk a tesztelgetést, és szomorúan nyugtáztam hogy ez gari lesz..Nemrég hazaértem, itthon visszatettem a gépembe, hogy még egy kicsit próbálkozzam. 2-3 fagyás után támadt egy őrült ötletem és mondom mi lenne ha emelnék a gpu órajelen. Semmi máshoz nem nyúltam csak azt húztam fel most 1125re.. most 1 órát vezettem kb és még nem fagyott le.
gpu:1125mhz fesz:1125mv memória:5600mhzErre varrjon valaki gombot!
De tényleg! Ha valaki tudja magyarázza most ez meg nekem...
Érdemes így használnom vagy tényleg küldjem vissza gariba?? -
rEnk
tag
válasz
tom_tol #9536 üzenetére
Az órajelet állítottam, igaz nem volt éppen kikapcsolva a lakat, de nincs jelentősége. Úgy is megpróbáltam...
A kártya eleve 1000/5600-on menne, de én csak olyan 950mhz-es gpu mellett tudom használni. De néha úgy is kifagy, csak nem egyből. Ha 1000mhzen használom betölt a játék, de még mielőtt képet látnék vagy becsíkozódik a kép vagy totál fekete lesz. -
rEnk
tag
Eddig MSI Afterburnert használtam egy Palit gtx 460as kártya venti szabályozására a Sapphire kártyához nem kellett semi mert olyan jó kis csendes volt, viszont ezzel az Asus kártyával nem jelenik meg az Afteburnerben a feszültséges csúszka.
De Gpu tweakben sem tudok további feszt emelni, mert alapból fullon van a csúszka, a fesz értékre viszont Motion_Blur kolléga azt mondta, hogy teljesen normális. Emelni viszont nem enged rajta.
Még annyi esélyt adok neki hogy ma megpróbálok kölcsönkérni egy izmosabb tápot, de egyre kevesebb reményt látok rá hogy jó lenne főleg azután hogy SSJmeszes írta hogy már járt ugyanígy.... -
rEnk
tag
válasz
ricshard444 #9531 üzenetére
Nem feltétlen.. ha pl lefelé veszem vagy kb eddig a 950es határig akkor általában semmi baja. Itt csak próbáltam demostrálni hogy mi is a helyzet.
Alapjáraton egyébként eszembe nem jutott volna egyáltalán piszkálni a kártya órajeleit mert azt gondoltam nem lesz rá szükség.. viszont egy egy ilyen helyzetben csak próbálkozik az ember valamivel.. -
rEnk
tag
válasz
ricshard444 #9521 üzenetére
Hát dióhéjban ez történik!
Bocs a videó minősége miatt de a célnak megfelel. -
rEnk
tag
válasz
Cybertrone #9517 üzenetére
Értem. Közben próbálkoztam egy Aida rendszer stabilitás tesztel is - kép - de semmi nem történ, valószínűleg azért mert az sem terheli eléggé a rendszert.
Motion_Blur
a képen látszik hogy olyan 80 fok körül ment így a kártya és 36% os volt a venti. Nem is a terhelés alatti hangja zavar engem hanem hogy a ventiknek még leglassabb fordulaton is van egy idegesítő kerregő hangja ami b@ssza a fülem. Szerintem a fentebb írt sapphire kártyának a ventilátorai sokkal csendesebbek voltak. Azzal szó szerint nem volt hangja a gépemnek. -
rEnk
tag
válasz
Motion_Blur #9514 üzenetére
Hát akkor a fesz miatt nem aggódom.
Viszont még egy érdekes dolog amint elfelejtettem írni. Teszteltem furmakal is, és azzal 1x sem sikerült elérnem hogy lefagyjon.
Pedig az elvileg fullon kihasználja a gput. vagy nem jól tudom? -
rEnk
tag
válasz
Cybertrone #9507 üzenetére
Hát érdekes mert a kártya alapból ezekkel a beállításokkal fut. tehát alapból nagyon magas ezek szerint a gpu fesz amit nem értek hogy miért lehet..
De egyébként igazad van mert tényleg szinte minden újraindítás alkalmával Kernel power hibaüzi van az event viewer-ben.
Másfajta bekötéssel majd még próbálkozom de ezek szerint ez a konfig így sok az 550es tápnak. -
rEnk
tag
válasz
ricshard444 #9503 üzenetére
Igen. Leszedtem a 12.8ast az ati oldaláról azzal nem volt jó. uninstall. azután a karihoz kapott CDn lévőt is megpróbáltam, de az sem volt jobb. aztán jött a winreinstall.. és most azóta csak a 12.8 de ha nem veszem le az órajelet akkor folyamatosan ezt csinálgatja amit írtam..
-
rEnk
tag
Sziasztok!
Nem régen vásároltam itt phn egy SAPPHIRE HD 7970 OC 3GB GDDR5 kártyát ami kb 1 hónap működés után nem adott képet.
Gariban visszaküldtem a srácnak akitől vettem most 3 hét után küldött nekem egy ASUS HD7970-DC2T-3GD5 mert hogy állítólag nem tudja ugyanolyanra cserélni...Mindeközben én alaplapot/procit/memóriát cseréltem mert az előző a q8400am nem igazán hajtotta ki ezt a csoda kis kártyámat, úgyhogy vettem egy i7 2600s procit meg egy msi z77A-g43 alaplapot + 8 giga ramot.
Tápot nem cseréltem CHIEFTEC gps-550a.
Lényeg a lényeg ma megkaptam ezt a Asus kártyát ami egy 3 slotos monstrum bár ezt még elviselném, viszont szerintem jóval-jóval hangosabb mint a régi Sapphire :/
De az igazi fekete leves az az hogy bizonyos játékok mint pl: Battlefield 3 vagy Metro 2033 vagy a jelenlegi kedvenc Project Cars egyszerűen kifagy vele...
Fél délutános tesztelgetés/anyázás/windóz újratelepítés után most arra a megállapításra jutottam hogy a saját Asus GpuTweak progiban ha lejjebb veszem a gpu és memória órajeleket akkor nem mindig fagy ki, illetve nem mindig egyből...
Fagyás pedig úgy történik hogy néha fekete lesz a kép, néha pedig barna csíkok jelennek meg a képen, hang beakad de pl a háttérben a zene még meg kb 5-10 mpig aztán az is elnémul...Na ez után a szép kis történet után az lenne a kérdésem hogy szerintetek a Táp lehet esetleg kevés a karinak és így reagál vagy maga a kártya ilyen szar és küldjem vissza??
Köszönöm a segítségeteket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- iPhone topik
- Villanyszerelés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- PlayStation 5
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest