Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
őstag
Üdv, a napokban váltottam le az MSI HAWK HD 7870 es vga.-mat egy Sapphire DUAL-X HD 7970 .-re... De a második ventilátora nem forog... Ötlet ?
Forrasszak ?! Vagy mit tegyek?
-
Baryka007
őstag
válasz Speed® #41701 üzenetére
Ha felpörgetem 100% ra akkor érdekes módon elindul.... Majd visszafelé 70% nál leáll a hátsó ventilátor megint... 85% nál még megy... De ha vissza akarom kapcsoltatni a ventit akkor kell neki a 92% minimum hogy elinduljon a második... Ez miféle probléma lehet ?
Át fogom forrasztani úgy döntöttem, és fixen fog forogni az első 12v.-on ... Tehát 100% al... De maga a hiba okát szeretném megérteni, valakinek van ötlete? Esetleg neked Speed(R) ?
-
Baryka007
őstag
A Sapphirreal nem értek annyira egyet, az MSI Twin Frozr.-je két ventivel csinosan végzi a dolgát... A korábbi MSI 7870 Hawkomon 28 fokkal indult a kártya... ( Igaz annak a kártyának 210w a TDP je ha agyonra van OC.-zve is )
De nekem a Sapphireok sosem jöttek be, úgy döntöttem hogy eladom a DUAL-X 7970 esemet hibás ventivel 33 000 Ft.-ér... Szerintem az jó ár érte, egy rossz venti miatt. És befektetek egy Asus Matrixra inkább.
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz akela91 #41735 üzenetére
Hatalmas ugrás... Én FX 6300 ról váltottam I7 4790 re... Olyan teljesítmény ugrások lettek, hogy el sem hittem ! Pedig néztem teszteket előre, még az SSD.-met is kisajtolja ez az I7... Az fx 6300 nem tudta így meghajtani a rendszert... Ráadásul az a single core performance nagyon érződik !!! Jó döntés lesz az intel, már most is
-
Baryka007
őstag
Megnéztem mit tud a Sapphire 7970 Dual X még volt benne nafta. De nem akarom megölni. Itt már volt egy-két hiba Unigine Heavenben... Furmarkban viszont nem... Azonban elképesztően érdekes dolgot vettem észre...
Gyári órajelen 74 fokon elvolt 100% os ventivel 10 perc után a Furmarkban nyitott gépházzal. Power limitet kitoltam adtam neki feszt 1,2ghz core clock... És felfutott 98 ig de pillanatok alatt Micsoda naftát vehetett ott fel hirtelen ez a kártya... És amúgy azt vettem észre, hogy 1 Ghz a bűvös határ ! Ott kezd el nagyon sokat felvenni ( afelett ) addig még nagyjából azonos a gyári 925 mhz es core clock hőmérsékleteivel... Hmm....
Egy kis elgondolkodtató (Persze mindenki tudta, hogy ez így működik. De ez mégis statisztikai adat )
-
Baryka007
őstag
Üdv, srácok !
HD 7970 leállt második ventilátor csak 85% fölött induló stb.... Szerelhető, vagy kell venni újat ?
-
Baryka007
őstag
Hozzájutottam egy haldokló Sapphire HD 7970 DUAL-X hez... Nem az OC hoz hanem a simához. De a nyákon 2x 8pin van neki. Szóval tuningos.
Miért is haldoklott ? A gép amiben használva volt, sajnos tele volt porral és sok igénytelenséggel... Mondom is a példát, a hátsó ventilátor nem ment 90% alatt meg sem mozdult... A fickó meg simán GTA V re meg Crysisra meg minden effélére használta a VGA-t gyakorlatilag egyetlen forgó ventilátorral a kettőből... És neki mindig kékhalálozott (nem véletlenül).
Nos, erre én már itthon jöttem rá amikor hozzájutottam (ugyanis neki fogalma sem volt róla hogy nem forog a ventilátor ). Egy R9 280 ( nem X es ) Sapphire hűtőjét sikerült megvásárolnom 4000 Ft.-ér kicseréltem a ventilátorokat. Meg is gyógyult a jelenség már ami a kékhalálokra vonatkozik. Utána mivel hogy tuningos a kártya a maga 2x8 pinjével... A gyári 925 / 1375 ös BIOS-át kimentettem GPU-Z vel. Majd átírtam az értékeket ATI BIOS Editorral 1000 / 1400 ra ugyan azon a feszültségen. Plusz a hűtését is kicsit feltoltam, majd ATI WinFlashhel fel flasheltem az új ropogós BIOS-t a kettes kapcsolóra. Így most minden programos utóállítgatás nélkül nem hagyja magát 70 fok fölé menni... Ugyanis 70 fokon már 100% on forog a két ventilátor lapát. Ennek meg is volt az eredménye, zárt gépházban 66 fok 1 óra GTA V után. És egyetlen kékhalál se... Az OC-zott biossal...
Ma reggel, pedig megjött az AQUA blackplatem amit itt ti is rendelhettek minden 7970 el ( talán 280x el is ) kompatibilis LINK
már ugye akinek nincs hozzá gyárilag blackplateje...Aztán vettem hozzá gappedet, és a memóriák fölött így erre a blackplatere is elhúzza a hőt.
Itt mutatom a képeket, egy megmentett Sapphire HD 7970 DUAL-X (most már OC) ről
Úgy vélem ez megért egy misét, hogy ide a fórumba leírom nektek, mert nem nagyon vagyok itt aktív. -
Baryka007
őstag
válasz Baryka007 #41977 üzenetére
Az még lemaradt, hogy mivel csavarokat nem küldtek hozzá, így a régi 6970 es nagybácsikájáról szedtem ki csavarokat, a blackplate használatához... A másik hűtő, pedig azé a kártyáé, aminek a ventilátorai forognak ezen a 7970 en...
Ha úgy veszem ebben a 7970 ben van egy kis R9 280 meg egy kis HD 6970 Egy kis egyedi BIOSSAL De így tökéletes most
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz Petyyyyy #41979 üzenetére
Köszönöm
Én raktam gappedaket alá, így elszívja a memória felett a nyákról a meleget... És működik mert ott ahol vannak a gappedek tényleg sokkal melegebb a backplate. Plusz esztétikusabb, és védi a sérülésektől is. Valamint nem hajlik meg annyira a kártya a nagy melegben arra hátrafelé, aminek a végzete a forrasztás "elengedés". Azt hiszem más érdemi különbséget valóban nem produkál. De nem szeretem a backplate nélküli kártyákat... Ha nem tudtam volna vásárolni hozzá, akkor esztergáltattam volna
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
Én úgy tudom, hogy az 1 es állásban írásvédett a BIOS, nekem legalábbis azt még nem sikerült felülírnom. Meg nem is baj, mert először egy máshonnan letöltött modifikált biost raktam a kettesre, ami kékhalállal végződött. De rosszabb is lehetett volna, szóval jó ha van egy gyári BIOS-od mindig.
Amúgy valami trükkel biztosan felül lehet írni azt is
-
Baryka007
őstag
válasz ricsi8800gt #41984 üzenetére
Ha érdekel, én pár nap múlva OC warozok egy ismerősöm ellen a 7970 el. Csak neki GTX 1080 van a gépében... Azért reménykedek egy két helyen győzelemre... Mert FX 8320E van neki... Igaz Crosshair Formula -Z lappal meg 2133 as DDR3 memókkal... De nekem van a tarsolyomban egy I7 ... Így CPU limites helyeken talán lefaragok a hátrányból...
Egy a lényeg, lesznek benchmark eredményeim majd feltöltöm őket neked ha gondolod.
-
Baryka007
őstag
válasz aty-73 #41989 üzenetére
Skacok, eddig jutottam el vele... Húztam mindenen ramokat leszámítva... CPU - GPU - VRAM .... szóval ezeket húztam rendesen... De Superposition benchmark után a Heaven benchmarkba rengeteget hibázott már a kártya... Aztán 2D ben is lettek pixeljeim defaultra raktam... Nincsen semmi baja, de meghűlt bennem a vér. Inkább nem folytatom a tuningokat... Pedig akartam még egy Crysist meg egy GTA V-t simán... De így most csak a Superposition benchmarkom lett végleges...
Szerk.: a Superposition benchmark egy régebbi benchmarkom ott látjátok a dátumot is, ugyan azokkal a beállításokkal most nagyon nagyon nem ment neki ( szerintem melege van )
A prociról annyit, hogy sima nem "K" jelzésú I5 3470 ről van szó... Amit még így is, sikerült 3,9 ghz ig húzni !! Ami nagy teljesítmény úgy vélem, ráadásul stabil is... De a VGA tuningtól megijedtem...
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz aty-73 #41994 üzenetére
1215 mV -ot adtam neki... Azzal volt a legstabilabb... Bár érdekes volt, egy full HD tv is rá van dugva HDMI vel a kártyára... És amíg be volt dugva, egy X mértékű tuning után az egyes számú monitorom alja villódzott meg el csúszkált egymáson...
Memóriáknak pedig 1600 mV-ot adtam....
Szóval ez volt 1225 @ 1575 ön a felállásom +20% power limittel természetesen.
De ezt májusba agyonteszteltem és akkor még ment, ugyan ezen a konfigon... -
Baryka007
őstag
-
Baryka007
őstag
válasz Erunosta #42009 üzenetére
Pedig akartam mondani, hogy Catalyst 15.7.1 az ami nekem bevált Win 7 64 bitnél. Viszont akkor használd nyugodtan a legújabb Crimsonnal ha csak a Radeon Software jöhet szóba... Mert régebbihez bizony Catalyst kéne.
De tegyük hozzá hogy ez már GCN architektúrás vga... Szóval frissítenek még ezekre is. Nem lesz gondja a legújabb driverrel.
-
Baryka007
őstag
válasz mihellers56 #42015 üzenetére
Velem Sapphire Dual X ben ugyan ez volt... Egy R9 285 ventilátorait raktam bele ( ugyan olyan ) ... Kötheted még fix 12v ra... De akkor meg zajos és nem tudod a sebességét állítani
-
Baryka007
őstag
Én kiraktam volna már a polcra... Igaz egy jobb 7970 még mindig 30-35 között mozog. De a 7k ft os javítás postával együtt az árának a harmadát kiteszi már.
50 ér most vettem ismerősömnek Windforce Gigabyte GTX 970 et 49 ér itt hardveraprón. Nem kicsit combosabb, ugye az erősebb a 290x től is...
Bár én ha váltanék az 1070 lenne már inkább, azonban rá kellett jönnöm hogy már nem igen játszok... Ezért inkább csöndesítem a gépházamat, meg hűtésre költök inkább
-
Baryka007
őstag
Mivel volt szerencsém a gépemben kipróbálni a Sapphire Dual X OC 7970 et, és a GTX 970 et egyszerre ( jah és a 7970 2x8 pines és megvolt tuningolva 1300 gpu és 1600 mem clockra ... )
A GTX 970 Unigine Heavenbe így is rávert +35-40% ot. Régebbi ezekből az időkből való játékokban meg, pl Grid 2 25-35% volt... Ami nálam azt jelentette, hogy 135 ről 170 re ugrott kb.
Sokkal combosabb az a GTX 970 hidd el Bár egyet értek veled, erről a kártyáról nem arra váltanék ennyi pénzért.
-
Baryka007
őstag
válasz Raggie #42090 üzenetére
Nekem más a bajom... Emlékszem 2008-2010 között... a HD 4XXX és 5XXX sorozat fénykorában, amikor még JÓ ! Volt az AMD... Csúcs kártyát kaptál 120 ezer forintért... Attól drágábban csak a dupla gpu-s kártyákat kaptad meg.... Ugyan úgy csúcs kategória legalja 68 ezer magyar forinttól indult újonnan...
Noh ez hiányzik nekem, nagyon elkanászodott a VGA piac, és RAM téren ugyan ez a helyzet... Ne mondjátok már, hogy 30k ft ér veszek újonnan egy jó minőségű 8gb ddr4 ramot Vicc.... 250 alatt ma már nem raksz össze időtálló gépet ( de még abból se )
És erre még jön az Intel, jó hogy nem kell Alaplapot váltanom inteléknél ha Core i3 ról Core i5 re váltok... Kb így látom, és mondom ezt úgy. Hogy kb fél évvel ezelőttig minden ismerősömmel AMD-t vetettem mert milyen jó az...
Fél éve azt mondom nekik, 1070 vagy MINIMUM 1060 6gb .....
És még egy kis off, de ez már nagyon off A haverom szerint, amiben sok rációt nem látok, de hátha van benne igazság megosztom. Az AMD átfog térni a Szerverpiacra és ott fogja hagyni a Gamer konkurenciát. Ezt én nem hiszem, de ha így van akkor nagy baj lesz. Se az intelnek se az nvidiának nem lesz konkurenciája gamer téren...
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz Raggie #42094 üzenetére
Bennem nem kelt fizikai rossz érzést, HA ! Sportmotort veszek belőle Nekem szenvedélyem a Sportmotorozás, egy szezonban áprilistből november végéig 20-25 ezreket szoktam gurulni.
Ha gépről van szó akkor már igen, mert csak én használom. És már van azon a szinten a gépem, hogy bármire elég lenne amire egy embernek szüksége lehet. Szóval, ha innen már fejlesztek, az azért van mert kevés az FPS Player unknownban, vagy akárhol... Nah az már nekem is rossz érzés fizikailag.
Elég sokáig fejtegettem ezt a mondanivalómat. A lényeget mégsem sikerült megfogalmaznom, aki érti az érti, aki nem az nem
-
Baryka007
őstag
Noh üdv urak... Úgy néz ki kezd haldokolni a VGA-m nekem is... Legalábbis arra gyanakszom bár ilyet még sosem láttam.
Szóval rendeltem MX-4 es proci pasztát... Újra pasztáztam meg gappedaltem a VGA-mat... Sapphire 7970 Dual X -OC... ( bár oc az csak a moddolt BIOS miatt OC )... Noh és rendeltem hozzá még régebben backplatet is... Noh most összecsavaroztam beraktam a gépbe megy is pöpec minden... Egyszer csak elmegy a kép (NO SIGNAL) ... De a windows fut tovább, mert hangok vannak... Mozgatom a kábeleket semmi... Gép lekapcsol bekapcsol jó.. Megint elmegy a kép... Utána gép újraindításnál sem lett már jó.
Akkor kipróbáltam a TV vel HDMI kábelen, azon se volt kép... Utána meglazítottam a backplate csavarjait, és láss csodát lett kép... Akkor itt most ha jól sejtem, a nyákomon valahol van egy repedés, amit ha ki-egyenesítek a backplattel akkor nem kap jelet a monitorom ?
És az hogy lehet, hogy a Windows tovább fut minden további nélkül, hangok is mennek tovább meg minden... Akkor ez most VGA, vagy nem ?
-
Baryka007
őstag
válasz laceszgamer #42108 üzenetére
Ha ez vigasztal, én fölösbe vettem múlthéten R9 290X et... Azt hittem meghalt a HD 7970 esem, de már nem akartam hülyét csinálni magamból hogy írogatom hogy jajj mégsem az volt a baj...
Alaplapom PCI-E csatija elvolt koxolódva... Alkohollal meg fültisztítóval kitakarítottam... És láss csodát azóta hibátlanul megy a VGA ( hozzáteszem amíg ezt nem tettem meg, addig minden VGA valami hibát produkált a gépemben ) Ajánlom, hogy tedd meg ezeket az intézkedéseket te is Nem árt neki
-
Baryka007
őstag
válasz aty-73 #42130 üzenetére
Semmi... 77wattot zabál, de fel van húzva Z-s lappal 4,3 turbo clockra... No meg van Wifi kártya a lapon, három 1tb os HDD meg SSD is.... Inkább nem próbálgatom Csak egy hónapja azt hittem meghibásodott a VGA-m vettem egy R9 290 et (x nélkülit) 70 ér ( tudom horror ár még szezonban is ) pláne hogy most 50 ér találtam már Tri X 290X et...
De 7970 et is találtam olcsót, és gondoltam CF el szórakozok picit
-
Baryka007
őstag
válasz Borisz76 #42138 üzenetére
Velem is ez volt egy éve. csak 90% fölött indult be a másik. Ugyan olyan vapor x em van. 2x8pines ( tuningosabb verzió )
Én egy R9 280 (x nélküli) komplett hűtőjét vettem meg tőlem 50km-re elmotoroztam érte nyár volt... 2000 Ft ba került, ugyan olyan ventilátora volt annak is. Ráraktam, azóta forognak gond nélkül
PWM vezérlő szállt el a ventidben valószínűleg. Ezt kétféle képpen lehet megoldani. Fix 12v ot adni neki kis átforrasztással. Vagy azt csinálni amit én csináltam. Esetleg rakni rá idegen ventilátort még.
-
Baryka007
őstag
válasz mihellers56 #42143 üzenetére
Első körben a bios kapcsolót kapcsold át, hátha azzal lett valami. Cfx híd csatlakozója mellett található ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest