Új hozzászólás Aktív témák

• mexel

veterán

válasz kaszas19 #43133 üzenetére

Kicsit visszább olvasnál akkor látnád hogy írtam egy hosszabb szösszenetet éppen az ajánlott kártyáról :) Abban leírtam hogy viszonyul egy 7870-hez is.
    Olyat meg ne írjunk hogy a 270 többet fogyaszt stb. Ugyanaz a GPU mindben (270, 270X, 7870, 7870OC) csak és kizárólag órajelben és feszültségben térnek el egymástól. Talán a 270-270X-en más memória van, vagy csak jobban fel van húzva, ezt nem tudom. ( a sima 270-eken a giga kivételével 1 6-os tápcsati van és max 150w az áramfelvétele, de ahogy látszik ez elég a tuninghoz is)
    Szerintem a 270-ek (nem x-ek) mind tudják a 7870 vagy 270x órajeleit, mert nem hiszem hogy válogatnák a gpu-kat hogy ez ennyit megy ezt erre tegyük, az annyit megy azt arra tegyük stb. Vagy ha válogatják akkor ügyesek :) (ezt tényleg nem tudom, de szerintem más sem nagyon)
    Ha mindnek ugyanolyan frekit és feszt adunk, pontosan ugyanannyi lesz az eredményük is teljesítményben. Attól függ a gyári eredményük hogy mennyire térnek el a ref órajeltől. Ha jól tudom 1150Mhz fölé nem megy nagyon gyárilag egyik gyártó sem, persze lehet hogy tévedek, ennek nem néztem utána. Kis szerencsével ennyi kijöhet sok kártyából, de 1050-1100 is elég bőven.
    Kérdés mi a cél: olcsón megúszni egy jó kártyát, vagy drágábban venni egy olyat amin szebbek a feliratok és a külső :D
    Ha olcsón jót, akkor vagy egy 270-es, vagy egy sima 7870 de a 7870 csak akkor ha 45 alatt kapható ismét, mint a múltkor a Sapphire.
    Ha drágábbat akar valaki mert azt hiszi hogy jobb alkatrészek lesznek rajta, vagy hogy jobb lesz a hűtése, akkor bármelyik jó lehet 55e felett :) Ízlés dolga.
    Én most leteszteltem vagy 5-6db 7870 és 270-es kártyát, és az MSI 270 Gamingnál maradtam, mert igen jó áron igen jó teljesítményt kaptam. Persze nem biztos hogy mind jól húzható. Amellett a Sapphire 270 is tetszett, de ugyanúgy jó volt még a Sapphire 7870OC is. Asus nem volt nálam, gigát csak éppen kipróbáltam ( nekem hangosabb volt a többinél, de én speciel régen eléggé Giga párti voltam - főleg passzív vonalon, amíg meg volt Abit addig az :) )

Lord Vader: A 270-esen nincs true audió csak a 260 és 290 ( vagy 280 azt nem tudom) kártyákon. Feljebb volt már róla szó, hogy a 270-eseken nincsen sajnos.

LamaCube: persze, azt mindenkinek magának kell tudni hogy mi zavarja, de éppen viszonyítani lehet jól az eredmények alapján, hogy melyik kártya mennyit pörög adott hőmérsékleten. Ehhez viszont kell annyi tapasztalat hogy tudja az illető mit jelent egy ( vagy 2) 10-es venti hangja 1500-ön és pl 2db 8-as venti hangja 2000-en :) Mert ez sem mindegy. :)

Új hozzászólás Aktív témák