- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Ezek ilyenek... Sajnos ha egyszer már megkopott, gyakrabban kell utánakenni. Az is előfordulhat, hogy egy idő után már nem is segít rajta. Ahogy nézem, kb. egy éve volt nálad a műtét, simán lehet, megint ráférne kis kezelés.
Vagy esetleg itt tudsz rendelni hozzá másikat: [link]. De én inkább a zsírzással próbálkoznék újra, az kvázi ingyen van és hamar elkészül.Vagy ugye komlett hűtőt lehet rá venni még, az nem tudom, mennyibe kerül hozzá.
-
HSM
félisten
Itt a megoldás, pár hsz-el a kezdés után, jó sok képpel.... [link]
Csak szépen, óvatosan le kell szedni a tetőt, és bezsírozni, ahol kell.Csak vigyázz, azt írják, a lapátok könnyen letörnek, ne fejts ki rájuk erőt.
Csávóka motorkerékpárokra való láncolajat fújt rá, az is elég kemény dolog, bazisűrű, azt még szánt szándékkal is marha nehéz leszedni bármiről.Én azért inkább maradok a csapágyzsírnál.
-
HSM
félisten
A venti alján lévő matricát ha leszeded, ott ki tudod biztosítani a zéger gyűrűvel a ventit, és utána a felső rész lehúzható az alsóról, és akkor ott vagy egy csúszócsapágyat találsz, vagy golyósat. Golyósnál a csapágycsere a megoldás (nem tudom hol árulnak olyat ekkora méretben) csúszócsapágynál meg a csapágyház és a tengely zsírozása mgoldja a gondokat.
(#30178) d3kk: Hű, ez egy érdekes darab... Ilyennel még nem találkoztam.
Neten kéne keresgetni, ez a faja venti hogy van összerakva. Az alján a kis réseken középen nem látni bele?
-
HSM
félisten
Na, a ventidnél ami számít, hogy milyen a csapágyazása. A golyóscsapágyak általában zártak, azokat ezért nem tudod utólag zsírozni, ott nem érsz el eredményt. Ha csúszócsapágyas, akkor viszont a zsírozással új életre lehet kelteni. Először ennek kéne utánajárnod. Ezenkívül nem vagyok zsírszakértő, nekem sima lítiumbázisú zsírom van, oldószeres alapolajjal, EP adalékkal. A legelső útbaeső kerékpárboltban vettem (mivel ott a műhelyben ez "munkaeszköz"), egy komplett 5dkg tégely volt szűk 1000ft.
-
NEISSE
tag
Én mondtam nektek nem sok értelme van váltani
Ameddig tisztán újat nem tudnak mutatni addig szerintem felesleges ezek a 6xxx 7xxx széria csak raktár söprésre jó
meg egy kis plussz bevételhez.
De egyébként szívesen megnéznék egy olyan tesztet ahol UGYANAZZAL a Cpu-val a két kártyát letesztelné(5850 vs 7850). percre pontosan megmondaná mennyi fps-t hoz az egyik ás a másik és akkor kilehetne számolni hogy mennyi +teljesítményt hozz azért a magas árért cserébe. -
HSM
félisten
Nálam a 12.3 tökéletes volt, 3 hónapig nyúztam. Utána a 12.6-al se volt bajom, de az újak nem olyan frankók, tán a 12.3 volt eddig a legjobb.
Mondjuk azt is érdemes megjegyezni, hogy friss címekhez érdemes mindig feltenni a legfrisebb drivereket, mégha itt-ott nem is olyan jók, mint a korábbiak. Most elvileg nekem a legfrisebb hivatalos van fenn, és nincs azzal se nagy baj.(Néha fújnak egymásra az AB-el, de mivel most nem tuningolok, így nem zavar, a ventit meg kezeli most is jól.)
-
Trebron09
őstag
Nekem is az van 4Ghz-en, igaz még az "öregebb" fajta.
dredbiro:
S775-be ha nagyon olcsón tudsz szerezni egy Q6600 vagy Q8200-8300-as procit mondjuk olyan 20-22k körül akkor még az jó vétel lehet, de én már többet nem költenék a "régi" rendszerre.. akkor már inkább egy 1155-ös cuccba ruháznék be (vagy olcsón egy Lliano-t). -
d3kk
senior tag
q6600-at 20kért paszzoltam ugyanennyiért vettem az i3-2100-at ill a lapot hát na.. ez megusztam volna olcsobban is de haver rádumált hogy hagyjam az mATX lapokat. de ha maradtam volna annál akkor:
az msi g41m-p28 -at eladtam 8500.-ért vehettem volna matx-et 13kért de lett belőle a b75-d3v ami 16k-ba fájt
összesen kb 8k-ba került a váltás..
-
HSM
félisten
Nem a game a lényeg... Hanem hogy nekem csak filmezéshez kellett a 72hz, ami ugyanazt a hibát produkálja tuningolva, mint nálatok a többmonitor, ugyanúgy a 400/1000-es lépcső kéne neki.
Nekem is bárhol ugrált a kép asztalon, böngészőben, ha úgyhagytam....Ezekszerint nálad akkor is ugrál, ha minden teljesen alapon van?
Az fura, mert nálam akkor minden 100%-os, ha AB-ben resetelek alapra/nem állítgatok el semmit.... Szépen felvát egyből 400/1000-re, ha 72Hz-re váltok, ha nincs tuning.
-
HSM
félisten
xxx alatt a hozzá tartozó órajelet. Most megnéztem, 400/1000-re vált ilyenkor. Ha viszont húzom, marad 157/300-on, és villog, ahogy leírtátok.
Az 5800-aknál is csak az új driver csinál ilyeneket, a régivel úgy rémlik jó volt. Sőt, nagyon régen AB-vel húzva pl. teljesen ki is kapcsolta az energiatakarékosságot, ha húztad, azon az órajelen maradt állandóra.(#29575) d3kk: Ha üresben nem a 3D órajelen szalad, akkor van energiatakarékosság, ilyen egyszerű.
Az AB config-filejában tudod állítani, legyen-e húzva energiatakarékosság, avagy sem.
-
echterion
nagyúr
Kipróbáltam, tesztelgettem kicsit. Nem is kell kézzel szerkesztgetni a profilt, egyszerűbb trixx-szel beállítani, majd abból ki is lehet lépni. Most 900/1150-en van, mikozben a gpu fesz 1.085 V-on áll. Kb. két órán át játszottam így a WoT-tal, szólav sztem nagyjából stabil. De majd még kipróbálom más játékokkal is.
-
echterion
nagyúr
-
HSM
félisten
Megnéztem TPU-n, többféle Sapphire 5870 van, van amelyik 1,05V üresben, van amelyik 0,95V. Nekem az 5850 0,95V. Lehet, akkor mégis valahol bő 1,05V-nál kéne próbálkozni. És mégvalamit megnéztem, amit először ki kéne próbálni, van fenn az 1GB-s Vapor-X-hez BIOS.
Csak úgy keresd, hogy nem jelölsz ki OS-t, csak a karit, vagy MS-DOS-t.
"Dec 1, 2011
Pure dos flash tool - atiflash
MS DOS
V3.95
0.57 MB" -
HSM
félisten
Egyáltalán nem. Üresben, 20% ventivel halk, hűvös, terhelve 30-33%-körül megy, az játék közben abszolút tolerálható zaj, 1700-1800 rpm a kis mókuskeréknek.
Egyedül filmnél, zenénél zavar, ha nem 20%-on teker.
Az se katasztrófális, csak arra nagyon (kicsit túlzottan is talán) háklis vagyok.
-
HSM
félisten
Nem. De a +30-40W esetén is benn van az 5850, szval az is az üresjárati 5850-hez képesti érték, ugyanis az UVD az üres órajelet 157/300-ról felnyomja 400/900-ra, és ez adja az említett fogyaszásnövekedés igen nagy részét. Így viszont az 5850 marad üresjáratban, az IGP meg lejátszik 1-2W-ból.
Netezni is jó az IGP, mert nem kapcsolgatja 2D/3D órajel között magát, takarékosabb. Egyedül az bosszant, hogy az Intel IGP jelenlegi drivere nem tud 72Hz-en monitort használni, tehát az IGP-t egyenlőre csak youtube-ra használom (ami sokszor megy nálam), és bízom benne, hogy idővel kijavítják ezt a driveres hülyeséget. -
-
d3kk
senior tag
minden zöld "petty" a multé, szóval tudom ajánlani ezt a megoldást:
c:\Users\(your username)\AppData\Local\ATI\ACE\Profiles.xml
szerkesztése:
name="CoreClockTarget_PCI_VEN_1002&DEV_6898&SUBSYS_E140174B&REV_00_4&2E9A8D61&0&0008A">
<Property name="Want_0" value="30000" />
<Property name="Want_1" value="30000" />
<Property name="Want_2" value="85000" />
</Feature>
<Feature name="MemoryClockTarget_PCI_VEN_1002&DEV_6898&SUBSYS_E140174B&REV_00_4&2E9A8D61&0&0008A">
<Property name="Want_0" value="90000" />
<Property name="Want_1" value="90000" />
<Property name="Want_2" value="120000" />ugyanis a coreclock target Want_0 értéke 15700 (157 MHz) volt ill a memoryClocTarget is kevesebb volt ami túl kevés a windows 7 (és a vista) aero felületkezeléshez ezért tűnögettek elő kisebb nagyobvb létszámmal a zöld pixelek (screen flickering error)
ennyi telt tőlem.. kicsit megnyugodtam...
-
echterion
nagyúr
Ezt hogy lehet? Mert akkor a Llano-mal kipróbálnám én is, amíg megvan még.
(#29425) BRIKLY: Hát igen, a bios írásban mindig van egy kis rizikó, sajnos.
Azt viszont nem tudja valaki, hogy a vrm hőmérsékletét mivel mérjem? Mert most a gyári hűtő helyett egy GFXChilla van rajta, a vrm-en meg az eredeti borda. Elég ez így neki vajon?
-
HSM
félisten
Itt vannak simák is dögivel. Csak ha innen töltessz le nagyon észnél kell lenni, hogy a te kártyáddal megegyezö BIOS-t tölts le, mert a Sapphire szeret 3-4 féle karit is alkotni egy csip köré...
Ez a BIOS hardverazonosítójából kiderül.De mint felettem is írták, ezt a lépést csak akkor, ha biztos vagy a dolgodban. Ezért is jobb talán, ha elöször a gyártói terméktámogatásnál nézel körül.
-
d3kk
senior tag
most nézegetek dolgokat ezekkel a zöld pixelekkel és annyi a lényeg hogy eddig csak windws felületen voltak.. game és movie közben nem.. szóvl ez lehet tényleg az alap órajel alacsonysága csak éppen nem tudom feljebb venni..
most letöltöm az afterburner-t mert abban vannak profilok, és beállitok benne egy picit magasabb alap órajelet terheletlen állapotra.. ez hátha megoldja a problem-et...
-
d3kk
senior tag
inkább kivettem mert most 2x reset után is előjöttek a pöttyök...
megkeresem az előző gazdit és szépen visszacsinálom a business-t.. azt mondta a vásárláskor idészem: ,, ha bármi van hívj nyugodtan, nem vagyok az a fajta aki elfutna az ilyen dolgok elől" szóval remélem hogy meg tudjuk oldani..
nameg a másik hogyha nem akarja visszadni a zs-t akkor neki van még egy ugyanilyen amit leeht elkérek és akkor kipróbálom.. ha az sem jo akkor cash back.. nagyon bizom a dologban..
-
HSM
félisten
Ott valami nem kerek a gépeddel. Egy Q6600 ennél lényegesen erősebb kéne legyen. Lehet, a ramokat nem bírja azon az órajelen, vagy a procit. Először próbálj meg mindent visszatenni alapra, procit is, ramokat is, 800-ra, vagy 1066-ra. Aztán futtasd le újra. Elég mókás lenne, ha egy Athlon X4 verné a Q6600-at, márpedig a pontok alapján ez a helyzet.
Nálam ilyen pontok jöttek ki anno lightosan húzott I7 920-al: [link]
Ha megnézed, a grafikus pontot neked is szépen hozta, és vélhetőleg a többi komponens miatt lett a physics és kombinált score olyan alacsony nálad.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest