Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
snake1977
üzenetére
Régebben alapértelmezetten a második kimenetet használta a kxdrv alapértelmezetten, lehet ez még most is így van, de ez kapcsolható. Eddig két Live-ot is használtam vele, igaz mind2 XP alól ment, de úgy tökéletesen. Milyen live az? Még valami a régiek közül, vagy már valami újabb 24bit-es vagy az SB0060? Nálam egy ct4830 és egy ct4780-al simán megy minden. A 3550-es verzió van fent.
re: (#9310) DarthSun
Örülök neki! Meg annak is, hogy jó kezekben van
Asszem nálam már nem izzottak volna fel az áramkörei.más:
valakit érdekel egy
-PCI-os Creative SB ES1370-es kari? Valami elmebeteg picit feltápolta a cuccot, de van aki leírást is készít, hogy pontosan mit kell a karin heggeszteni, hogy szebben szóljon.
Szal aki állja a posta költséget vagy eljön érte az megkapja.
Meg van valami Abit BE6 feliratú alaplap is az asztalomon, amihez van egy slot->socket átalakító is meg van két socketes proci is, egy 800as p3, meg asszem egy 733as cerka, azt most nemtom fejből azon rajta a hűtő
van még egy 750-es kerámia Duron-om is.
Nade most ennyit, a többit májd később.
Az a baj, hogy nagyon pörög a topik és baromira lemaradok. Sose tudom olvasni. -
válasz
snake1977
üzenetére
A Live driver nem egyszerű operett. A 0100- as modellhez szerencsére van gyári driverem, itt semmi gond nincs. A 0220- hoz szerváltam egyet, minden jól műkszik, kivéve két játékban durva pattogás-recsegés.Mindkét drivernek olyan gondja is van hogy újrainstallnál már nem detektálja a kártyát s leáll.Csak registry takarítás után lehet újra feltenni.
A kx- ről jókat olvastam, de még nem próbáltam.
-
válasz
snake1977
üzenetére
SBLive-hoz még w7 driver is van: KX project
Igaz teljesen más mint a régi, sőt a felhasználási terület is más, ezt zenélésre kreálták, nem játékra, de legalább van. Nekem ezzel megy és 8ms-en tolom a karival
Van is most 3db Live-om. Az egyik a retrop gépben az AWE64 mellett, amit még be kell egyszer rendesen izzítani, a másik a mostaniban, a harmadik az asztalon, de még az is elképzelhető, hogy majd bekerül a mostani mellé, SLI-ben bisztosan gyorsabban fog majd hangot csinálni
(lehet kelleni fog majd extra bemenet, meg kimenet meg ilyenek)
más:
Lesznek majd megint motyóim, de mivel már nem dániai lakos vagyok így lehet először pénzért próbálom majd elsózni őket. Semmi komoly, csak pár apróság, a Trident 5000-től a slot-os P2-n át, az S3 Savage-ig és a 64mb-os SD-ig sok minden baromság lesz. -
válasz
snake1977
üzenetére
A Live- hoz XP- s van, Vistást nem tudom.A Diamond- ot meg csak Win98SE alatt használom.Mindegyiknek tűrhető hangja van.A Diamond középtartománya kicsit fátyolos, a Live viszont itt kiemel.Mélyben is érezhető különbség, a Live mélyebbre megy nem emel ki, a Diamond kiemel, emiatt zavarosabbnak hat egy idő után.Mindegyik csak a Hifi alsó határvonalát súrolja, de játékra, filmre, mp3- ra elég jók.
-
válasz
snake1977
üzenetére
Én szerintem simán azért látja két tesztprogram rosszul a cache méretét, mert az algoritmus rosszul detektálja amit a két program használ (amúgy ugyanaz a szerző, és a két prg is szinte egyezik. Amiatt mondom hogy ott tuti a prog a rossz, mert 32kb l1 cachet is detektál, ami 386osban egyáltalán nem volt, nem hogy ekkora. Egy doom benchmark gyűjtő oldalon javasoltak egy ctcm nevű progit és egy másikat. Utóbbinak nem jutt eszembe a neve, és nem is találtam meg. ctcm-et hétvégén elfelejtettem kipróbálni. Amit említettél pedig megpróbálom 2 nap múlva, és kösz az ötletet (többieknek is). A felajánlást is köszönöm, remélem nem kell élnem vele.

-
-
válasz
snake1977
üzenetére
A VC kepes vold direcben irni a file rendszert, megkerulve a DOS-t. igy nem egyesevel hivgatta a megszakitasokat, hanem frankon irogatott a FAT-be. Ugyanigy ha allomanyt masoltal kepes volt beolvasni a RAM-ba, majd onnan kiirni, igy gyorsitva az egeszet. A smartdrv-vel viszont erdekes dolgokat muveltek egyutt, ilyenkor jol jott az ndd es a diskedit.
-
válasz
snake1977
üzenetére
Van egyszerűbb megoldás hogy minek "látszódjon" a kártya.
3d analyze nevű progival sok mindent meg lehet csinálni többek között ID meg vendor ideiglenes átírása hogy egy progi másnak lássa a kártyát, de van még benne egy rakat más is. Én arra használtam hogy a régebbi játékok ablakos módban fussanak.
Kép a progiról és letöltési link ITT.
Egy próbát megér. -
Ranagol_5
őstag
válasz
snake1977
üzenetére
Ha lesz hozzá egyáltalán ilyen javító patch.
Amúgy egy bios ID-t nem nagy dolog átírni, csak meg kell nézni, hogy annak a kártyának, amit szeretnél, hogy a gép lásson, mit az ID-je. Beíród, elmented, felégeted. Ha nem indul, még mindig könnyen orvosolható. Bedobsz egy PCI-os kártyát, és az eredetivel, amit meg letudsz menteni GPU-Z-vel, de szerintem ezt te is tudod.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
snake1977
üzenetére
lehet még több probléma is, az egyik az alaplap, valami baja van, de könnyen lehet bios flash segít a témán, a másik a memóriáid végett csinálja.. prónbálgasd többször is 1modullal, ha jó akkor nem szereti a ramjaid a lap, illetve akkor van még ilyen ha a procid szarrá van tuningolva s valamiért nem tud indulni pöccre, remélem tudtam adni pár hasznos ötletet
zoltanz! a 3Dmark2000 már a 9600XT-t sem komálja túl modern neki, cseszheted az újabb drivert, fals eredményt ad ugyanúgy... régebbi VGA kártyával még tud reálisan pontozni de az első DX9-es csodák is már túl újak voltak neki
-
Ranagol_5
őstag
válasz
snake1977
üzenetére
Pályafüggő, de a legnagyobb pálya, amit eddig láttam, mármint gyári pálya, az 8 fős volt
Gép ellen nem érdemes játszani, csak ha nagyon pro vagy, mert csal.
Replayeken lehet megnézni a legjobban, hogy mennyire.
Felőlem bármikor mehet egy SC parti hamachin.
De mehet még settlers,aoe,knights and merchants,warlods,warlords battlecry, warcraft3, szóval bármi, ami stratégia 
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
snake1977
üzenetére
akkor következőre várlak szeretettel téegd is, settlers3 party lesz, de vigyázz, abban túlzás nélkül mondom, hogy kb országos szinten az egyik legjobb vagyok
nahh és egy kis tuningeredményem is lenne:egyenlőre csak így
mert ez még nem a végleges, 4500on is beindult a cucc, csak a prime hibázott, de addigra teljesen felmelegedett a megdermedt fagyálló, szal újra bevágtam a frigóba s 4500-ról folytatom, s ha megvan tényleg a proci vége, lesz még pár képem számotokra
-
válasz
snake1977
üzenetére
Rémlik hogy olvastam gyökeresen új technológiákról, melyekkel már folynak kísérletek.Pld. Quantum-processzor, mely egységnyi információt jóval kisebb helyen tárol mint a Si technológia.
Igen, szerintem is jóval az atomi méretek előtt megszakad a csíkszélesség csökkentése, én csak arra utaltam hogy itt már midenképpen beleszól a fizika.
-
törölt tag
válasz
snake1977
üzenetére
(#6230) snake1977: "Az Itanium-ról hallottam, de minimálisat, csak emlegetés szintjén évekkel ezelőtt valamelyik pc-s magazinban, igazából gőzöm sincs mi lett volna belőle ha elkezdik komolyan fejleszteni, vagy meg is tették talán más név alatt?"
Nem tudom mit értesz komoly fejlesztés alatt, de az Itanium 2001 óta van a piacon és folyamatosan fejleszti az Intel ugyanúgy mint az x86-os processzorait.
(#6230) snake1977: "Én bízom benne hogy hamarosan valaki feldob egy új technológiát, ami forradalmasitja ezt az egészet, számomra furcsa hogy lassan 8-16 magnál járunk, de igazán kiugróan látványos sebességnövekedést egyenlőre nem tapasztalni, értem ezt arra hogy kettő-négy magos rendszerekhez képest a sebesség nem duplázódik 8 magnál, csak nő x százalékkal, ott az i7, nem olcsó, de most a legjobb, viszont nagyon kevés dolog használja ki igazán."
Miféle új technológiára gondolsz? Szoftver vagy hardver? Mit kellene tudnia?
Az teljesen normális, hogy ha megduplázod a magokat, akkor a teljesítmény nem fog duplázódni. Soha, semminek a hatásfoka nem fogja elérni a 100%-ot. Ez fizikai törvényszerűség.
Mit értesz kiugróan magas teljesítménynövekedés alatt? Moore ( az Intel egyik alapítója ) 1975-ös jóslata szerint az integrált áramkörök teljesítménye 18 havonta megduplázódik. Ez a jóslat azóta is igaznak látszik. Megjegyzem, ezt mindig az újabb fejlesztések teszik lehetővé. Különben stagnálás lenne.
(#6230) snake1977: "Vagy a mai programozók megtanulnak optimalizálni végre."
Ez ütött szíven a legjobban. Te programozó vagy? Mert például engem két "szezonra" is szerződtettek a Max Planck kutatóintézetnél, hogy alacsonyszinten (gépi kódban) optimalizáljak. Az egyik ilyen programjuk például jelenleg is fut az 1344 dual Xeon-os Atlas clusteren. De persze ezenkívül csináltam jó pár program optimalizációt és ez alapján meg kell, hogy mondjam, hogy a legtöbb esetben 20-30%-nál nem hozott többet az alacsonyszintű optimalizáció. Ez a hétköznapi felhasználások számára nudli...
-
törölt tag
válasz
snake1977
üzenetére
Ha nem is tudsz róla, de rengeteg ilyen próbálkozás van a piacon. De sajnos a tőkehiány miatt sorra elbuknak vagy csak egy egészen kis szelet jut nekik a piacból ahol aztán megrekednek. Jobb esetben valamelyik nagyobb cég felvásárolja a technológiát.
Egyik ilyen ismertebb cég a Ageia amely a PhysX gyorsítóval rukkolt a piacra. Először önállóan próbáltak érvényesülni, de csak azért maradtak fent mert a végén felvásárolták őket ( nVidia ).
Hasonló cipőben jár például a ClearSpeed a CSX kártyáikkal. Ha jól rémlik a CSX600 annak idején még GFLOPS csúcsot is tartott. A mostani CSX700-asuk 96GFLOPS-ot tud, 9W fogyasztás mellett. De ezek olyan 10.000 dolláros kártyák. Ennek már a töredékért lehet kapni olyan videokártyát amely TFLOPS-os sebességet is tud...
szerk.: De példának beillene az Intel Itanium rendszere is. Ugyan ez nem másik cég, hanem cégen belüli belső konkurencia akart lenni, de még csak hallani is alig lehet róla. Egyedül azért van még életben, mert az Intel-nél (büszkeségből, dacból?) nem akarják belátni, hogy kudarcra van ítélve.
szerk2.: Aztán rémlik még jó pár olyan kezdeményezés is ami a Larrabee-re és a Fermi-re hajazott. Sok-sok egybe integrált CPU maggal... valahogy ezekről sem igen hallani...
-
törölt tag
válasz
snake1977
üzenetére
Jól látod. Az előbehívók feladata, hogy az idő alatt amíg a processzor nem igényel egy újabb adatot a memóriából, beolvassák a soron következő vagy valamilyen képlet szerint a leginkább szükségesnek tartott memóriacímről az adatokat. Ezzel elérve azt, hogy a következő memóriaolvasásoknál az adatokat már a gyorsítótárból tudja elérni a processzor. Minél jobban saccol az előbehívó, annál jobban elrejti a memória késleltetését a processzor elől.
-
törölt tag
válasz
snake1977
üzenetére
Az i7-es nem a kispénzű átlag felhasználónak készült. Jelenleg ez a csúcs, így az árát is ehhez mérik. Ezen nincs mit kritizálni.
Másfelől az átlag konfig nem tesz oda az i7-esnek memóriakésleltetésben.
Nézted a linket? Egy jóval szerényebb tuning (~25%) mellett az i7-es olyan 22ns körüli memóriaelérést produkál. Még csak a gyári hűtőt sem kellett hozzá lecserélni...szerk.: off
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
snake1977
üzenetére
hátigen, kemény hogy késleltetésben a i7-es ddr3as tri-chaneljét elverem
jahh kérem szépen és a legjobb: még nincs végük a ramoknak, valamennyi még van bennük
amúgy CPU függő is sajna, meeert volt olyan proci ami mellett 700körül mentek a ramok, prime stabilan
de még 720on is betöltött a windows
ezzel a proccal 636 a vége, 640nél már everest megnyitása után egyből fagy, viszont 636on elég jó kis késleltetéseket megy a cucc![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
snake1977
üzenetére
látni nekem is látja, meg kezeli is, hisz eddig is ezeken a hdd-ken volt az oprendszer, minden faszán megy, csak időnként tök belassúlt a hdd, meg az átlag hdd kezelés is lassú volt, hogy trátoltam egy terminálós kanócot, kb 2,5X gyorsabb a hdd-k kezelése éééés nem lasssulnak be soha, még akkor sem ha oda vissza másolok/törlök egyszerre...
Most így fejből passzolom hogy miylen a vezérlő kari, PCI-X csatis, az tuti, 2 68pines csati van rajta, deee sajna még RAID-et sem támogat
U160-as sávszélt tud -
Ranagol_5
őstag
válasz
snake1977
üzenetére
Durvák a kondik, tipikus asrcok hiba. De simán javítható.
Kb 10perces munka, ha precízen és nagyodafigyeléssel csinálod.
Ha kicsit stabilabbá akarod tenni a lapot, akkor rakjál bele nagyobb farad számu kondikat. Pl.: Ha 1000uF-os a kondi, akkor 1200-est vagy 1400-ast. Sokkal stabilabb lesz a feszültség leadása, illetve felvétele elvileg. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
snake1977
üzenetére
ezeknek a prociknak az elődjei voltak a mobility Pentium4-ek naaa azok mennek többnyire desktop lapokban.. egyszer majdnem lett egy mobility pentiumom 3,06gigás deeee az ic7-max3 nem kajolta, minden újraindulás vagy biosba belépés után post-nál lefyagott így tuningolni sem lehetett, pedig haver is7-e lapjában ment 4,4 körül, valami 1,5v körül de szerencsétlen lap már ilyen 0,1tizedet drop-olt
szal ic7-max3ba tuti ment volna még nem is keveset... 
-
törölt tag
válasz
snake1977
üzenetére
A srác procija ezek szerint egy Banias magos processzor, a tiéd pedig egy Dothan magos. A kettő kompatibilis egymással ( a tokozásuk, lábkiosztásuk is ugyanaz ). Azonban fontos lehet, hogy BIOS ismerje a Dothan magos CPU-kat, illetve az alaplap támogasa az alacsonyabb feszültségű processzort.
A 130nm-es Banias és a 90nm-es Dothan tulajdonképpen ugyanaz a processzormag, csak a kisebb csíkszélesség miatt +1MB L2 cache van a Dothan-ban. Illetve egy ici-picit még javítottak is az L2 teljesítményén.
Ezeket a processzorokat csak úgy tudod asztali gépben használni, ha veszel egy Asus CT-479-es átalakítót ( nem minden alaplappal megy ) vagy egy olyan alaplapot ami képes mobil processzorokat fogadni. Ez utóbbi megoldás kb. 2-szer annyiba kerül mint a CT-479-es. Egyébként van jó néhány ilyen alaplapom... ha érdekel.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
snake1977
üzenetére
A hagyományos ( socket478 ):

A régi mobil ( socket479 ):

Az új mobil ( socket P ):

Valamint megjegyezném, hogy van egy a socket479-nél régebbi processzoroknak készül tokozás is, ahol a lábek elhelyezkedése ugyan egyezik a socket479-cel, de a kiosztása nem passzol. Egyszer egy ilyen procival sikerült elfüstöltetnem az MSI Speedster 945GT-met... csak az Intel doksijainak átböngésésze után ( egyszer linkeltem is a hivatkozásokat a HWSW/Processzorgyűjtők fórumába ) derült ki, hogy így van.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
snake1977
üzenetére
hát ezaz... de mégis ott van, be számolta neki a 768megát, hogy a lőcsbe?
mondjuk az epox MVP3 is megesz 768mb-ot pedig elvileg fél gigáig lát leírása alapján és kezeli is, de a fél gigás modult még az sem emészti meg... de az a fostalicska acorp meg valahogy mégis látja
hozzáteszem nekem az is rejtély hogy a bélbe tudja keverten kezelni a ramokat.. mert úgy emléxem ennél a lapnál még úgy volt hogy ha edo ramot akarsz használni akkor 2 jumpert az 5V-os állásba kellett állítani ha SD ramot akkor meg 3,3V-ra kellett állítani szal keverve elvileg vagy az SD ramok kapnak 5V-ot vagy az EDO-k 3,3-at?!

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
snake1977
üzenetére
csak a katmai p3-ak voltak 512k cache-el szerelve, deee ezek is tudták már az SSE-t, csak ezek még 0,25 mikoron készültek míg a coopermine-ok 0,18al viszont csak 256k cachel, de ez nem volt hátrány mert a cpu órajelével megegyező órajelen ketyegett míg az említett katmai-ak "fél gőzzel" pörögtek...
Örülök hogy tetszett a régi tesztem, akkor még nagyon láma voltam
szerk: basszus most látom közben kaptál választ deee valahogy csak most írta ki a többi hozzászólást.. IE böngésző powa
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
snake1977
üzenetére
egyenlőre csak ez a fatengelyes tesztem van róla, majd ha lesz időm, ezt is megcsinálom igényesebbre, a léyneg kivehető belőle

-
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Suzuki topik
- AGM G3 Pro - ordít róla, hogy szoftverfejlesztők kellenének
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mini-ITX
- BestBuy ruhás topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Watch S4, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3443
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Asszem nálam már nem izzottak volna fel az áramkörei.

(lehet kelleni fog majd extra bemenet, meg kimenet meg ilyenek)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mind1, majd talán máskor.
Ha bacsis Settlers 3-ban mester, akkor én ezt elmondhatom magamról SC-ban

DarthSun