- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Yézi: 10 év
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- [Re:] Deezer - A francia Spotify?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
válasz
KROK640 #77375 üzenetére
Szerintem teljesen a fordítottját mondod a dolgoknak.
A Wolfdale verzió alapórajele sokkal magasabb (alapból +1GHz és újabb architektúra, kisebb csíkszélesség, 65 nano helyett 45),és a 800-as FSB miatt elég durván meg is lehet cibálni.
1066-os FSB mellett olyan alacsony órajellel, szorzózárral nem tudsz csodát művelni, főleg fostalicska lapban. Míg a Wolfdale-t simán húzhattad egy G41-ben, nekem is az volt. E3200-at hajtottam 3GHz-en. (1GHz FSB)Igen az E6300 nem 800-as FSB, de jópár Wolfdale az volt, mint az E5200 vagy E3200, azokat lehetett rángatni G31-ben, G41-ben is.
-
quailstorm
félisten
válasz
KROK640 #77373 üzenetére
Szerintem te a nevezéktani agyrémbe sikeresen belekavarodtál.
Anno én az E5200 mellett HD3850-et próbáltam.
Amit te linkelgetsz (Core 2 Duo E6300) az biztosan az E5200 alatt van és közel van a Pentium D-hez. A Pentium Dual Core E6300, az meg tényleg újabb és erősebb az E5200-nál.
-
jokeph
nagyúr
-
-
válasz
KROK640 #77348 üzenetére
Az igazi valóban ES procik csak tesztre vannak hivatalosan, amit vissza kell adni vagy megsemmisíteni mert az intel tulajdona, más kérdés hogy nem érdekli őket.
Illetve vannak olyanok amik csak nevükben ES-ek (pl ddr3 szériás xeon 26xxv3-asok amik inkább QS-ek) és rendes nagy szerveres környezetben voltak használva OEM igényekhez igazítva (pl ms azure, amazon szerverei)
Előfordul az is hogy ezresével szerverparkokban kell tesztelni, onnan is kerülnek ki ES procik amik keveset mentek.
A korai ES-ek meg lehetnek hibásak (leginkább virtualizáció vagy egyéb bugok), vagy eppen nincs hozzá támogatás (friss mikrokód).
Nálam megy pont egy Core2 Duo E8000 A1 Es proci (lehet nevezni E8100-nak is 2,3ghz de nincs hivatalosan ilyen) fél éve már 24/7 hibamentesen. Nagygépemben a xeon gold 6138 Es az pl nem kezeli az integrált lan-t az a bugja bár az inkább a bios miatt van.
De jártam ugy korai lga2011-es procival hogy virtualizáció semennyire nem működött benne. De volt olyan Es ami 2643v2 hogy gyárilag nagyobb órajelen ment mint a sima (all core 3.8ghz 25mb l2 6 mag ivybridge)
Az ár attól függ mit szeretnél. Modern Es általánosan alapból kevesebb órajelű mint a kiadott kész verzió.
Lga775-be is van dögivel ebayen. -
válasz
KROK640 #77341 üzenetére
Az ES-ek közül nagyon sok lga3647-es totál új, foglalatban sem volt. De a korábbi ES 2011/v3-asok közül is sok olyat vettem ami látszólag gépben sem volt. Aliexpressen szokott lenni olyan hogy ezer db van készleten az szinte biztos hogy totál új, nem volt divat ES-t használni éles környezetben.
Ez ilyen noname doboz, volt ilyenbe GefroceMX/2/4, Sis... stb, csak azért írták rá hogy könnyen azonosítható legyen mondjuk polcról vagy gyűjtődobozból kiszedve
-
KROK640
nagyúr
válasz
KROK640 #77338 üzenetére
Na, ha már így belejöttem, megint mesélek még egyet :
Fateromnak volt egy nagyon jó barátja, a Józsi bácsi.Józsi bácsiról tudni kell, hogy kissé lemaradt informatikai téren, 1999-ben még csak enyhébb lemaradásról beszélgettünk, de 2003-2004 körülre kezdett érdekes lenni, hogy Pentium 166-os, majd valami Pentium II-es volt a gépe, még akkor is, mikor már fillérekért lehetett bivaly Athlon XP-s gépeket építeni.
Aztán sajnos meghalt faterom, Józsi bácsival meg 10 évre megszakadt a kapcsolatPár hete azonban, felhívott az öreg. Beszélgettünk egy órát, és közben szóbakerültek a gépek is. Dicsekedett az öreg, hogy van neki új gépe csak össze kellene rakni. Kiderült, hogy egy 1st gen I5-ösről van szó talán 2-4GB RAMmal. Megvannak a cuccok már rég megvette, teljesen bontatlanok. Teljesen elképedtem, hogy ha ez az új akkor mit használ most??? Hát valami 350-es PII-est 128MB RAMmal, 20GB HDDvel. Igen, 2021-ben. Kérdeztem, hogy és internetezni hogy szokott? Jah, hát a gépen van a házak könyvelése (közös képviselő) úgyhogy az nem megy ki internetre. így hát leginkább sehogy. (a mobilja is egy igen retro példány).
Gondoltam összedobom neki az I5-öt, teljesen más világ lenne a P2 után, de kiderült, hogy sajnos nincs gépháza (1 héttel azután h kiszórtam az enyémeket ingyen a lomis cigóknak) így az I5 még nem összerakható, egyébként a PII-ben lévő 20GB-os ATA HDDt akarja bele.
Amúgy nagy forma lenne ide az öreg, echte retro-s aki még 2021-ben is PII-essel dolgozik napira.
-
válasz
KROK640 #77297 üzenetére
Kalandos. Nálam is csak egy ilyen IDE laptopvinyóhoz való átalakító van, az egyik P-III- ban. Különleges vinyó van rajta, asszem 2GB- os, de duplán látszik az eszközkezelőben és a filekezelőkben is. Működött még, bár régen volt bekapcsolva, de majd ha rákerül a sor, újra-partíció/format lesz, valszeg csak logikai hibás a cucc rajta.
(#77302) Fred23 : én fokozatosan átállok 2.5"- os vinyókra(az SSD- k mellé), már elég gyorsak sztem. Letöltőnek/tárolónak is azt tettem be nemrég. Bár van még egy új 3.5"- os is, az valszeg megy a Zen- be majd ha meglesz a video is hozzá. Abban csak SSD van jelenleg, de tárolónak nem árt egy vinyó sem. Meg 650- es a táp, azért annak nem gond pár Watt többlet.
-
válasz
KROK640 #77296 üzenetére
Király, különleges példány lehet. Bár ez alapján még talán a nem különleges példányok is mennek magas órajelen, ha olyan extrém magason nem is, de...
2db E6600- asom van. Azért akkor megpróbálom majd a kis W98/775 lapban is a tuningot, mondjuk amúgyis adtam volna neki valamennyit, ezt a procit nem illik tuning nélkül hagyni. Ha tuningosnak bizonyul, akkor ezesetben valszeg a korai/szerényebb lap fogja majd vissza. De ha mondjuk megy benne 3.5GHz- et pld, akkor már egészen elképesztő W98- as eredményeket hozhat, és bizonyára meg leszek elégedve vele.
Beszéltünk már róla, nálam is lecsapta a 16A- es biztit/és/vagy lecsökkent a 230V(főgépem kikapcsolt, stb) egy hibás Northwood, legalábbis úgy detektáltam. Érdekesség hogy a többi alkatrésznek nem lett baja, nemtom ez hogy?, vagy lehetséges-e ilyen anomália egyáltalán
. Elvileg mikor nem vágta le a biztit, hanem ment tovább a gép/táp, a tápnak el kellett volna füstölnie ilyen áramfelvétellel.
-
Czo
addikt
válasz
KROK640 #77299 üzenetére
Ebben a "monitorban" egy komplett szamitogep van
2.33GHz Intel Core, X1600, 250G HDD (iMac 20", 2006-os modell, az elso Inteles Applek egyike). Meg mindig megvan
Nekem ekkor iPhone 3G volt (kb pont ekkortol lehetett nalunk is megvenni hivatalosan), az n-gage kolcsonadasra keszult mert megfekudt a cimbora Symbianos Nokiaja. A PocketPC is megvan. Abban az idoben Word/Excel es VPN hasznalatra jobb volt az akkori iOS-nel. Pl VPN-hez akkor meg jailbreak kellett.
-
KROK640
nagyúr
válasz
KROK640 #77296 üzenetére
Ha már így story timeban vagyok, akkor elmesélek egy kevésbé vidám történetet is, bár némi viccesség van benne.
Még 2001 tavaszán az akkori barátnőmnek Ritának egyszer panaszkodtam, hogy mennyire nem férek el a HDD-men, (3GB, és diákzseb).
Erre felcsillant a szeme és azt mondta, hogy majd ő hoz nekem winyót. Mert hogy az apjánál a cégnél van pár db, és egyet talán el tud csórni. Még azt is mondta, hogy valószínűleg 20GBás lesz. Nagyon örültem. kb 1 hét múlva mikor találkoztunk, át is adta a winyót nekem, és itt lefagyott a mosoly az arcomról.
Ugyanis a drága azt elfelejtette mindaddig közölni, hogy csak laptop HDD-t tud szerezni valamilyen (számomra) érthetetlen módon. De igazán akkor lett felhős az öröm, mikor hazaérve konstatáltam, hogy a winyónak nem IDE csatlakozója van, hanem valami teljesen más.
Hosszas utánajárás után kiderült, hogy valamiféle adapter kell hozzá, amit persze sehol nem tudtam beszerezni, mert pont nem volt.így végül májusban feladtam, eladtam a 3.2-es Seagetet és elindultam, hogy veszek egy 6-8GB-ás HDD-t de egy 20GB-ás lett belőle (ami haza sem ért, mert haverom megsütötte a 0km-es winyómat, de vett másikat, közben én is, így) végül 2001 júniusára 2×20GB boldog tulajdonosa lettem. A laptop winyó pedig az egyik polcon várta, hogy történjen vele valami...
így ment ez 2009-ig, amikoris (Rita már emlék volt csak) két érdekes dolog is történt : Az egyik, hogy Peti haverom beállított 8 év után egy olyan adapterrel ami ehhez a HDD-hez kellett! A másik, hogy 2-3 nap múlva jött a lakás felújítás, így félreraktam az egészet, és az ukász, hogy minden régi és nem használatban lévő hardvert ki kell dobni! (Ekkor volt az, hogy szegény Athlon XP-mbe 3 ODD volt (be sem volt kötve csak a házba rakva) tele volt memóriával az összes slot, hangkártya, TV kártya, meg amit tudtam még a ház aljába beleragasztottam, hogy megmeneküljön).
No, ezen felújítás során, eleddig tisztázatlan körülmények között, a 20GB-os laptop HDDnek sikerült egy hatalmasat esnie, és amikor felemeltem, akkor hallottam, hogy valami csörög benne. (mint amikor egy dobozba bezársz egy apró tárgyat). Sajnos megdöglött a winyó, és ment sok más hardverrel együtt a kukábaígy van az, hogy Rita végül hozott is nekem winyót, meg nem is.
-
válasz
KROK640 #77200 üzenetére
Világlátott ember vagy
#77199 : persze, nem sürgős itt semmi, én is akkor tudtam haladni a projectekkel mikor itthon voltam, meló mellett is tudnék időt szakítani rá, de a kedv/energia kisebb. Főleg hogy már megtapasztaltam a kötetlen élet áldásait, teljesen más ha az ember folyamatosan kipihent, sokkal kreatívabb.
-
válasz
KROK640 #77174 üzenetére
Mint pld a KingMax Hardcore 500, vagy az AData Vitesta, mely 566- al űbereli az előbbit....persze egyik sem eladó
, mert ha az lenne, nem is szabadott volna idelinkelnem, csak az EGO- m miatt, valamint a nyugalom megzavarása volt a célom
-
válasz
KROK640 #77131 üzenetére
Ami érdekes, hogy Coppermine procival pont nem az jött ki nálam Via vs Intel chipset harcban, ami a tesztben Tualatinnal, vagyis más chipset lehet a legjobb procitól függően, illetve az is lehet, nagyban meg lehet kavarni az eredményeket tuning RAM-okkal.
Megrendeltem eBay-ről egy 1133-as PIII-S-t a kódja miatt. 2001 nyári darab, augusztus elején jött le a sorról, de még aug. 14-e előtt (ami nekem számít, mivel akkor még a Radeon 8500 előtti).
ityam:
Köszi az infókat, ezek szerint a K-Meleon akkor kellhet, ha csak 256 MB RAM-unk van.Most rendezem azokat, amik nincsenek gépben, de tuti van még eldugva ezeken kívül is:
-
envagyok
veterán
válasz
KROK640 #77158 üzenetére
Már régóta tervezem hogy egy 2003-as dual p4 gallatin rendszert összedobok.
Asus pc-dl van pár nálam, sima és gallatin xeon is van párban.
Eddig a hűtéssel voltam meglőve, s604-re nem nagyon van
De most már az is rendben.
Bár még a gallatinra nem próbáltam felrakni, az magasabb mint a sima xeon. A cache miatt.Már csak idő kell hogy összedobjam.
Ha már munkaállomás jellegű gép lesz, van egy színben passzoló (zöld) fx5900 256MB alapú quadro kártyám bele. -
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #77116 üzenetére
Bezony, rengeteget, campaign oda-vissza a sima War3-ban és a Frozen Throne-ban is, meg anno nyomtuk LAN-ban is sokat, éveken keresztül.A HD3200 előtt spéci konfigom volt, P4-ből áthozott Sapphire X1950GT 256MB GDD3 AGP VGA, Asrock Alive-Dual E-SATA II lapban, Atlon64 5200+ procival, a "legerősebb" magonkénti 1 MB L2 cache-s variáns, 2*512 MB DDR2 800-as ramokkal, jól futott XP-vel.
W7-re ezzel nem áltam át, ahhoz GeForce AGP-s VGA kellett volna, vagy pci-e bármilyen.Ez után a HD 3200 kellemes "csalódás" volt az akkori játékaimban.
-
válasz
KROK640 #77103 üzenetére
Még a HD4200 is elég gyenge a 3DM06-hoz. Erős teszt+procilimites is. 20k pont felett van a jó eredmény, az már olyan
középretrofélretro szint. Phenom1- el asszem nem is futtattam 06- ot, maga a proci is gyenge hozzá. Phenom-II egy hozzáillő vadállat videoval már képes 20k fölé menni épphogy. 1366- os redszerrel ugyanez már olyan 28k környékén hoz, tehát a procilimit ellenére is odavág még egy kicsit. -
-
válasz
KROK640 #77050 üzenetére
A sok ram dolog ott erősödött meg nálam amikor már befejeztem a nagy cod őrületet (1/uo clanbase, ventrilo meg az összes gémer dolog stb...) majd elkezdtem red orcestra-zni. Azt tudni kell hogy ebben a játékban limitáltak a kasztok azaz pl 1-2 mg-s lehet vagy egy officer stb. És nyilván az válaszhatja ki akinek elöbb tölt be a játék, ezért symlinkekkel a játék fontosabb filejait (mappokat) beraktam ramdiskbe. Gyakoatilag a párszázmb/s hddből lett akkoriban mai nvme sebesség, így szinte mindíg nekem töltött be a játék elsőnek. 2006-ban nem igen volt ssd földi halandónak szóval látványos volt a gyorsulás.
És bár már nincs rá szükség de ha vamiért kellene ott van százx gb olyan tároló ami tud szép nvmenél gyorsabb sávszélt. -
-
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #76962 üzenetére
C2D-vel most jutottam el oda, hogy már napi szintről kivontam a forgalomból, mert látványosan dadogott böngészésnél is (E8500, G41-es lapban), kapott egy X3330-as Xeon-t, ezzel elfogadható lett az általános teljesítménye, böngészéskor és YT videónál se dadog le.
X58-nál a meglévő Xeon X5677 (4C/8T) bőven overkill még ilyen szintre, van benne még némi potenciál, OC-val erős VGA-val játékra is megteszi.
Múltkorában be is szereztem még egy X58-as félkonfigot, tartaléknak.
X79-es meg még jobb, kevesebb fogyi mellett erősebb a platform, CPU szinten nagyon is.
Xeon E5-1650v2 a kedvencem, jelenleg Q67-es kínai "X79"-es lapban ketyeg, de itt a lap korlátai miatt 3,9 GHZ all-core a max OC, amit ki tudtam belőle facsarni. egy jobb lapban menne 4,2-4,5 GHZ-et iss szerintem.
XP itt is még támogatott, 32 és 64 bit is. -
válasz
KROK640 #76959 üzenetére
Szerintem ez is ilyen "minden konzolgenváltásnál temessünk kicsit pc-t" vudu.
A felhős szolgáltatások jó sokáig nem fogják veszélyeztetni a mainstream gaminget, kiegészítő szolgáltatást nyújtanak csupán, többek között azért, mert nálunk sokkal fejlettebb országok nagy részén sincs elég jó minőségű internet a szolgáltatás megfelelő színvonalon kiszolgálására, és ezen területek egy részén nem is rentábilis kialakítani azt.Másrészt, ha azt akarnák, már most kilőhetnék a játékaid nagy részét az összes netes store-ban, hogy ne tudj játszani (talán a GOG kivételével ahol tölthetsz le offline installert is, és DRM sincs).
Azzal egyetértek, elég ratyi, hogy a szoftverpiac, de már sok aspektusában a hardverpiac is az anti-ownership modelleket alkalmazza és szépen le szeretnék húzni a felhasználókat arról, hogy bármi is az övék legyen, amit megvettek, de hát pontosan ezért nem veszek már szinte semmit Steamen, átszoktam GOG-ra, és a pénztárca egy elég jó szavazóeszköz ilyen kérdésekben.
A laptop parád nem értem, szerintem kifejezetten zsír, hogy egyre többeknek van, hisz jóval kevesebb anyag, jóval alacsonyabb fogyasztás, a bővíthetőség pedig a többség számára tökmindegy, hisz úgyis lecserélik, ha már szaggat a Youtube, ami nem 3 év alatt jön el.
A gamer laptopok szopórollerére felülők kálváriájára nem nagyon tudok mit mondani, de úgy gondolom, hogyha mindenképp kell a játék egy laptopban, akkor üzleti notit kell venni, mert a high end dtr-eket még mindig arra készítik, hogy 3 évet jelentős terheléssel meghibásodás nélkül tudni kell (Thinkpad P széria és barátai), ezekben nem fog a gpu felmászni az alaplapról mint az Ánusz Rog sorozatban és hasonló ipari hulladékokban.
Persze az ára is megvan, de ha megbízhatóság és hardver egyszerre kell, le kell csapni azt a manit az asztalra. -
-
envagyok
veterán
válasz
KROK640 #76807 üzenetére
50-60 körül mennek ezek.
Csak nekem is i7-920-al, és hd5850-el jött 3x1gb tammal.
Szóval bővíteni kellett. I7-975ee 10-20e, hd5870 15 körül/db, ram 6 körül, hdd 6/db
De alapból jó kis vízhűtés van benne ufófejjel, meg nem egy gyakori darab.
Szóval 100e környékén állt meg, de nem hinném hogy rossz befektetés lenne, ha a pár évvel öregebb csúcshardverek árait nézzük, meg fogynak is rendesen a hd5870-ek.
Nagy szerencsém volt, hogy találtam a napokban a meglévő mellé még egyet.
A 2008-as x58-as gépem épített, cm haf ház, rampage ii extreme, 3x2gb ram, 3x gtx280/285
A 2010 meg most készül, i7-990x, rampage III extreme, 3xgtx480 -
Czo
addikt
válasz
KROK640 #76783 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, hogy nekem mukodik. Mit jelent az, hogy lefagy? Kekkepernyo? Vagy mi tortenik? Siman megdermed? Ha varsz tobbet, akkor se mozdul meg? Gyari SP2 vagy valami mokolt? Most kiprobaltam, gyari/eredeti SP2 lemezbe rakott SP3 telepitovel, Linux alatt 6.1.26-os verzios VirtualBox-val es Macen ahol eppen 6.1.18 van felrakva. Mind a ketto gepben Intel GPU van, Linux alatt HD Graphics 500, Mac alatt pedig Iris Plus 655.
-
Czo
addikt
válasz
KROK640 #76781 üzenetére
A virtualis gepre nem a valodi hardverek drivere kell, hanem a virtualizalt eszkozok drivere. Az adott virtualisgep peldanyai kozott van a beallitasok szekcio, ahol videokartyat lehet valasztani. Ott VBoxVGA legyen kivalsztva es legyen bepipalva a 3D acceleration. Amikor mar fut az XP-d, oda fel kell telepiteni a Guest Additions. Ez a futo virtualisgepnel a menuben lesz. Nem a virtualis rendszeren belul, hanem az ablakban (nalam Macen ez a Devices menuben van). Amikor fut a Guest Additions telepitoje, ott explicite be kell jelolnod, hogy kersz 3D gyorsitast.
-
quailstorm
félisten
válasz
KROK640 #76775 üzenetére
Rakd fel a Virtualbox Extension Pack-ot. Anélkül nem lesz vágólapod a két rendszer között. Meg tud ilyet hogy shared folder, a host gépen egy mappát átadni a virtuálisnak. (VM gépen jobbklikk, properties, shared folder)
Arra azért készülj fel, hogy 3D gyorsítás nem lesz. VMWare Player az egy fokkal jobb, ott már lesz.
De ha komolyan gondolod, akkor VT-d vagy IOMMU képes gép kell, több PCI-e foglalattal, vagy esetleg integrált grafikával. Linux QEMU vagy VMWARE ESXi host, és azon PCI-e passthrough. De az már baromira nem egyszerű.
GTX950 amúgy jó alap rá, mint egyik utolsó XP támogatott kártya, de már UEFI-s. -
Czo
addikt
válasz
KROK640 #76775 üzenetére
Tegyel bele egy virtualis halokartyat
Azt akar ki is bridgelheted a rendes halozatodra es akkor olyan lesz, mintha egy fizikai vas lenne, amibe szinten bele van dugva egy ethernetkabel. De bedughatod NAT moge is, es akkor olyan, mintha a fogeped routerkent mukodne. Disket is tudsz nagyobbat csinalni. A VirtualBox SATA-t is tud (marmint, tud az emulalt vezerlo AHCI lenni), de az emulalt eszkozok tipusa lenyegtelen, miutan felraktad a host additions csomagot a virtualisgepre. Akkor az emulalt hardverek megszunnek, helyukre virtualizalt hardverek lepnek. Tehat az emulacio csak addig fontos/kell, amig be nem bootol a virtualisgeped.
-
Bile Demon
őstag
válasz
KROK640 #76764 üzenetére
Amikor megjelent az FC1 a 9800 PRO-n és Athlon XP 2100+ @ 2GHz-n nyomattam. 1024x768 TFT-n. A LAN partyra viszont kölcsönvettem a CRT-t a konyhai receptolvasós gép mellől.
A többieknek mind TI4200 volt a gépében. Emlékeim szerint a Radeon kb. dupla annyi FPS-t tudott, viszont úgy is le voltam sajnálva, mert voltak olyan textúra hibák, amik a Geforce-on nem.
Most (kb. október óta) elkezdtem újra játszani Win10 alatt az FC1-et. Full HD-ben Very High beállításokkal GTX1080-al. Passzívban elketyeg (vsync ON).
Nekem még mindig nehéz a játék.
Béna vagyok -> kevés a lőszer -> sokszor halok -> lassan halad, most járok kb. a lombkorona ösvényes rész után.
Régen csak cheattel tudtam végigvinni.
FC2 teljesen kimaradt nekem. Azt mondod jó játék?
FC3 és FC4-et végigvittem azok tetszettek. Az FC5 kimaradt. -
petakpa1
őstag
válasz
KROK640 #76738 üzenetére
Pedig az sem mai kártya már, ennek ellenére FarCry5-öt még végig tudtam nyomni vele, mert nekem nincs ilyen fps fétisem, hogyha beesik 60 alá akkor már kevés a kártya.
Én úgy vagyok vele, hogy anno a moziban 25 fps-es filmeket, de lehet csak 23,976 fps volt a szabvány... már folyamatosnak látta az emberi szem, senki nem panaszkodott, hogy szaggat a vetítés Ebből kifolyólag, ha egy PC-s játéknál a vas tudja azt biztosítani, hogy min fps ne essen 25 alá akkor már nem láthatsz szaggatást, tudsz élvezhetően játszani.
Anno pénzhiány miatt Q3 Arenat kénytelen voltam 12 MB-os Voodoo2-n játszani egy P1-es lapban 500 MHz-re tuningolt K6-2 CPU-val. Na ott simán beesett az fps 25 alá, és szívtam is miatta Lan partykon.
Vagy nem játékra kellene a 4 GB VRAM Neked?
-
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #76724 üzenetére
2008-ban vettem, 18k volt akkor.
Akkoriban picit szívtam a fogam,de hát még mindig mene.
Alapból 5 év gar volt rajta.
Pedáns darab, gar idő után szétszedtem, portalanítás (előtte csak átfújtam bicikli pumpával), 13 év alatt 3-szor glancoltam ki összesen.
Minden eredeti benne, a venti (ADDA) a mai napig kb. hangtalan. -
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #76719 üzenetére
A VX450-em első körben még a P4-es gépemet hajtotta, P4 2,8 GHZ Prescott, i875 Abit IC7-G, 2*512 MB DDR 400 és Sapphire X1950GT 256 MB AGP. Anno a PH!-s teszt miatt került figyelmembe a VX 450, s láttam hogy van rajta 6 molex és 6 SATA, sosem volt elég molex csatim, csak a VGA-ra kellett 2 db.
Azóta megjárt számtalan konfigomat, AM2/AM2+/AM3+,s1151,s1366,s2011v1. utóbbi 3 évben teszternek használtam, illetve amikor nem akkor az x58-as gépben van, jelenleg is.
-
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #76714 üzenetére
Egy kis múltidéző PH! tesztcsokor, ezekből nálam a VX450 még mindig fut, 2008 óta.
Ma már ritkán használom, az X58-as konfigomat hajtja, ami tartalékos garázskonfig (X5677 Xeon 3,47@4,4+P6T Deluxe+6*2 GB DDR3-1600, VGA alap esetben RX 550. -
quailstorm
félisten
válasz
KROK640 #76701 üzenetére
Mint a hivatalos oldal mutatja, van. Aztán hogy ez megoldja-e minden bajod, azt nem tudom.
-
válasz
KROK640 #76688 üzenetére
Szerintem moddolt driverekkel megy, és a memória ahhoz kell, hogy a gyárinál magasabb felbontásokon is fusson a Glide API minden játéka.
Mondjuk egy UXGA felbontáson a CRT-men megnéznék néhány Glide cuccot. (Amit amúgy meg tudnék hisz a wrapperek erre valók, de az milyen má').
-
válasz
KROK640 #76661 üzenetére
Lehet kettő szempontból nézni, de a retro itt talán dönt, mivel retro topik. A Glide- ot pedig nehéz utánozni mai cuccal (emu, stb), és ha a 2 kártya felbontást és sebességet növelt/növel...az az igazi. Ha kialakítom a 2. retro állomást, ott állandóan a V2SLI- s gép fog tanyázni
-
válasz
KROK640 #76611 üzenetére
Az egyik legjobb nV6800GT release, semmi túltolás, sima Asus kártya, bár ez is, mint sok más csúcskártya, kezd ritka lenni.
A hirdetésedet pedig töröltem, nem az első...mikor regisztráltál a szabályzat elolvasását Te is kipipáltad, valamint folyamatosan "ugatok" hogy nem fogják ezt engedni, tőlem függetlenül a modik sem.
-
-
-
-
Gercsa
senior tag
válasz
KROK640 #76554 üzenetére
Köszi, de most nem az a lényeg, hogy mi a szenvedés kategória, hanem hogy hülyeséget olvastam-e a neten hogy sp3 alatt még lehetne netezni, avagy sem.
Ugye ha rákeresünk egy betegségre, hirtelen a google ad ki egyből állítólagos gyógymódokat akkor is ha amúgy jelenleg gyógyíthatatlan valami, szóval ezt akartam megkérdezni, hogy egyáltalán neki kezdjek-e ennek a harcnak.Nem olyan szempontból érdekel a dolog hogy jó lesz-e meg flott lesz-e a netezés, hanem mint kihívás.
De most is él és virul rajta az XP mint oprendszer, nyilván nem a legfürgébb, de teljesen kezelhető.
Az alapján, hogy egy google keresés találatainak listája be tud jönni 1-2 másodperc alatt, én arra tippelnék, hogy még egy freemail szimplával vagy bithumennel meg tudna bírkózni. Az meg már bőven siker.
288MB a maximum amit ez a lap kezel sajnos, de pl. volt tualatinos Compaq laptopom, abba belement 2X512MB pc133 SDRAM.
Most hogy így leírtam, megindult a vágy hogy szerezzek újra egy olyat -
válasz
KROK640 #76555 üzenetére
35-40 éve van "portable" számítógépekben (ezeket még nem hívnám laptopnak) is forrasztott ram.
Nem új találmány, csak volt egy időszak, amikor az elektronikai komponensek gyorsabban zsugorodtak, mint a notik háza, és simán el lehetett hagyni mert volt hely 1-4 slotnak.
Most az ultrabookok korában ismét alap a forrasztott memó sajna.
De tényeg nem új, nagyon mainstream volt 30+ éve is. -
zsid
senior tag
-
-
-
-
r0b3r
senior tag
válasz
KROK640 #76324 üzenetére
Win 7-nél ezt valamelyik utolsó frissítés produkálta, ezt konkrétan tudom, mert mikor nálam is előjött, akkor sok fórumbejegyzést találtam róla. Win10-el azóta nincs ilyen.
W2k-nál most más lehet a helyzet, ameddig fel nem települt a Tape drive, addig szépen kikapcsolt. Azután siklott félre valami, pedig a driverek jónak tűnnek, a meghajtó is szépen működik, semmi felkiáltójeles nincs az eszközkezelőben.
A korhűség nem igazán érdekel ennél a gépnél, meg úgy általában sem. Ha pár alkatrész mégis egy korból való, az csak a véletlen műve. -
válasz
KROK640 #76277 üzenetére
Lehet bukom a pénzt. Restricted itemnek írja(nem az elem miatt), hivatalosan nem lehet kihozni kínából. Már úton van ide de esélyes hogy nem érkezik meg. Eddig 35eft postával de majd megy rá vám.
Kína megtiltotta az exportját, ezért sem lehet euban kapni.
Ezek az ottani hivatali gépekben vannak. Ha valami oknál fogva sikerül akkor lehet nekem lesz ilyenem itthon egyedül. -
válasz
KROK640 #76280 üzenetére
Igen. Core Duo elődje. Saját idejében verhetetlen volt A64 és p4 ee sem volt ellenfele. Sokáig használtam ilyen gépeket (d500,d600).
1450x1050 kijelzőm is van hozzá, renkívül strapabíró az egész gép. Ssdvel egész gyors a win7 vele.
Szerintem linuxal használható lenne nezetésre. 400-as fsbs dothannal pinmoddal húzni is lehetett (jópárat moddoltam). 533-assal már nehézkes. 2gb ram a max asszem ezekbe meg a 780-as pentium m (2.26ghz)
Igp az trágya benne, ekkor intel igen gyenge igpket csinált. -
válasz
KROK640 #76230 üzenetére
Havernál mai napig megy vizezve 4ghz all core 1090T, 4x8gb kínai rammal és a vx450-es táppal. Videókártyára nem emlékszem, asszem valami quadroval van. Photoshopol rajta.
Alaplapi vgat is használta de a win10 valamiért rendszeresen elcseszte a driverét. (890g chipset + 128mb sideport ram a chipset mellet) Foxconn A9DA-S az egyik kedvenc lapom volt. -
válasz
KROK640 #76217 üzenetére
Nosztalgiázzunk, van egy rakás képem régről,
8800Gt hiány volt, gyenge INNO kártyám volt ami brutál gyenge minőségben készült de kapott rendes hűtést.
Képek pontosan 2008-ból:
És szerencsére lecseréltem egy erősebb konfigra. (2011) Egy eléggé fos vizhűtővel amit bánok hogy megvettem mert sosem működött rendesen. (Foxcon lap ami szerintem a legjobb ár értékű amd lap volt), X6 1090T vagy 955Be már nem tudom, 6850) Chieftek miniserver gépház.
Mai napig használja haver!ez meg 2007-ből: 6800ultra A64 3200+ aztán 4200+ x2 Abit An8 32x asszem.
És a barton:
NF7, Abit Ti 4200 OTES, CWT táp, zizon extreme gépház ahogy a fentin is volt.Azt kell mondjam hogy a Zalman és Abit nagy hatással volt rám, de sajnos már mindegyik döglött. Igen, számomra a zalmannak is vége annyira gyengék. Abitot visszasírom, Asusaim és Gigabyte lapjaim szinte mindnek volt valami baja, Foxconn, Biostar, JW, Supermicro és Tyan ami bejött az Abit után.
Ja Cornerstone P1600 asszem az a típus monitor 21", Később lett egy profi Diamond Pro 2070SB 22" ami fölött nem is igen volt jobb CRT, céges selejtként vettem -
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #76212 üzenetére
Azért az X2-es Radeonok mindig is különc/kuriózum cuccok voltak.
X1950GT-ből már a 2. kiadású kisebb csíkszélen (asszem 90nm volt az első és 80nm a 2.) gyártott GPU-s verzióm volt, egyslotos blower hűtéssel és kiválóan teljesített az akkori stock szellőzéshiányos házakban. -
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #76207 üzenetére
GF2 MX 400-ról (Asus V széria) váltottam a használt GF 3 Ti 200-ra (Inno3D), nagyon megérte, évekig használtam Ti 500 órajelein, természetesen kapott becsületes hűtést.
A 6600GT-t (MSI NX) 40k környékén meg tudtam venni anno újonnan, ez jó ár volt.
A következő és egyben utolsó AGP-s VGA-m - amit szintén jó áron vettem újonnan - egy Sapphire X1950GT volt, az XT órajeleit ez is vitte. -
jokeph
nagyúr
-
válasz
KROK640 #76202 üzenetére
256-os sd ramom volt 133-as meg maradt valami 64mb-os a p2 ből húzva, az soknak számított akkor.
Socket A meg nem lassabb 266-os busznál sd vs ddr ram esetén, sztem lesz itt teszt. 2000+ meg 266-os volt csak.
A 2600-as az ráadasul athlon mp volt véletlenül azt adták és 2.9ghz-en még bootolt de nem volt stabil. -
válasz
KROK640 #76199 üzenetére
Bizony! Nem volt pénzem nagyobb gépre. De a P2 266-osról egyből Athlon 2000+ra cseréltem Acorp 7KT266AL lapra és az SD ramjaimat vittem tovább. Na az nagy ugrás volt.
Azután NF7 2600+ barton 2,6ghz-re húzva zalmannak és Abit geforce4 ti 4200 OTES szintén húzva. Aztán jött pár gigabyte lap nforce4 3200+ A64, 4200+ x2, Phenom1 9550, Foxconn lap A9daS 955BE, 1090T... 6800ultra, 8800Gt, HD4850...
A lényeg hogy a Ti4200 és az athlonok sokáig kiszolgáltak, iszonyat erős volt a Geforce4 ti széria, fx-eket egy az egyben ki lehetett hagyni. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon meghúzza a nadrágszíjat az Intel
- Autós topik
- Mikrotik routerek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Musk azt ígérte, hogy 24/7-ben dolgozik tovább a cégeinél
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ÚJ, bontatlan AMD Ryzen 5 7600X BOX AM5 4,7 - 5,3Ghz
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan, régi, legális, szoftverek: Autodesk Maya, Lightwave 3D, Windows, Office, Norton, stb.
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest