Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
frescho
üzenetére
Nekem az maradt meg hogy cégeknél (több helyen voltam rendszergazda) rohadt sok lap döglött meg első genből (gigabyte) és háklis volt a ramokra. Jó mondjuk 775-be válogatni kellett ddr3-hoz annál ugyan nem volt rosszabb. Ki is maradt a széria ezek miatt és core2 után a cégeknél 2gen jött inkább.
-
válasz
frescho
üzenetére
Mind a kettohoz talaltam gerbert, igy a nyakot legyartja a jlcpcb, a cuccokat meg raforrasztom
A RAM boviton van SMD boven, de ugy voltam vele, hogy vagy lesz 5 darab nyakom beultett chipekkel (nekem csak 1 kell...), vagy inkabb 1-et osszeforrasztok kezzel. Majd valami dobozt tervezek es 3D nyomtatok a 3.5"-os floppyhoz, hogy egybe legyen a kartyaval. -
gban
veterán
válasz
frescho
üzenetére
Nem erőszak az a csati amit javasoltam, de ha ráhúzod a szigetelő bugyit, kizárt a rövidzár.
És talán be is fér bugyistól, de ez a leginkább kérdéses.
Az meg hogy mennyire stabil úgy, az szerintem attól függ hogy mennyire szorítod össze a csatit hogy fogjon rendesen.
Ha meg a bugyit ráhúzod, akkor az még feszesebben is tartja a csatikat, ha összeérnek.
De nem erőltetem tényleg, csak egy ötlet. De hogy kapsz-e ilyen csatit, az a legkevésbé valószínű.Csati, fejlövés: ha írsz a hirdetőnek, és kifizeted az árát a teljes cuccnak, a kábelt lehet hogy levágja neked, például a beégettről, azt meg már postázhatja is.
-
gban
veterán
válasz
frescho
üzenetére
Milyen feszek kellenek? Mondd ha tudod, hátha jutunk valamire az ötleteléssel.
De ha bent ráforrasztasz kábeleket, és fúrás, berhelés nélkül kivezeted, és a csatit se bántod, csak a lábaira forrasztasz, az nem végleges, nem berhelés, simán eltávolítható, stb.
A magnó szerintem a bal oldali, ami viszont a Bildenhet csatin jön megy, a 9 lábon, az pont a te oldalad alapján a hang és video ki, meg ahogy mondod, a táp be.
Nem tudom melyik hány lábat használ.
De egy kábelköteg kivezetése, bentre forrasztva, nekem nem ördögtől való, nem berhelés, és a megfelelő kábelek simán beköthetők a megfelelő csatlakozókra - hang egy hangszóróra, vagy jack-aljzatra, video az jól gondolom hogy szintén 2 ér, a CRT tv alapján? Oda mehet egy rca aljzat ha jól gondolom.
Marad a táp, arra meg simán egy AT vagy ATX tápot használnék, 5V ott megvan, ha nagyobb kell az is simán megoldható a 12 voltból némi ellenállással, meg az 5 voltból némi ellenállással az 5 volt alatti igény is.Ez alapján meg 16V és 9V amit kiad a monitor?

Vagy elmész Huddinge-be, van neki 3 is

-
gban
veterán
válasz
frescho
üzenetére
Jól gondolom hogy a 'Bildenhet' csatin kapja az áramot?
(a képek alapján erre tippelnék)
Én azt csinálnám a helyedben, hogy kábelt forrasztanék belülre a szükséges lábakra, azt valahol kivezetném, olyan módon hogy ne kelljen a házat egyáltalán mókolni, és rátennék egy csatlakozót a kábelek végére, ami mai, elterjedt, simán beszerezhető, a típus meg ugye attól függne hogy milyet választok, hogy hány bekötés, hányféle feszültség kell.
Ez a tápellátás része a dolognak.
Ez elég lenne? Milyen monitorra, és hogy kötöd ha a tápellátás már megvan? -
jokeph
nagyúr
válasz
frescho
üzenetére
Köszönet a kímerítő információkért.
TVC nálam mindig kedvenc volt s maradt is, elcsomagolva van nálam egy, dual 5"25-ös FDD-vel.
Az FDD csatolókártyán van egy IBM kompatibilis 2.0-ás DOS, ami a lemezkezelést biztosítja, itt találkoztam DOS-al először.
Szoftverből nem sokat találtam hozzá, játékból azért akad jópár, némelyik egészen ütős.A link nagyon jó, elmentettem.
-
envagyok
veterán
válasz
frescho
üzenetére
Miután beírtam ide, a manualt megnéztem, ott is azt írja, hogy oldalt egér van, de engem megtévesztett a DB9 csati, dugtam rá soros egeret is, bár nem próbáltam.
Az alaplapot kiszedtem, szép állapotban van, nem láttam forrasztási problémát, de átforrasztottam.
Most is hol jó, hol nem.Akkor azt hiszem jö lesz a kábelem, csak mivel modemhez volt, a tx/rx-et keresztbe kell fordítanj a 2 végén ha jól értelmezem a leírást.
-
envagyok
veterán
válasz
frescho
üzenetére
Buék

Te legalább sikeres vagy.
Kb. 30-40MB progi/játék átvitelét terveztem ma az Atari PC3 XT-re.
Ráment az egész napom sikertelenül.
Először gondoltam van párhuzamos zip meghajtóm, milyen jó lesz, azzal felrakom.
Fel is másoltam másik pc-n a zipre mindent.
Előkaparva a 360k floppyt átmásoltam a guest.exe-t majd rájöttem, hogy sem a 3.21 MS-Dos sem a 8088-1 proci nincs támogatva, konkrétan kifagy. (Állítólag van vmi palmzip fizetős lehetőség, de ott is kavarás van, mert 3x32MB partíciót lát csak, szóval újra kellett volna másolni, meg megvenni, így ezt átugrottam)Akkor, mivel sikerült múltkor párhuzamos apa-apa kábelt találnom, gondoltam Norton Commander link funkcióval áttolom egy másik dos pc segítségével.
Itt nem tudom milyen kritériumnak nem felelt meg az xt pc, vagy a kábel lehet rossz?Utolsó lehetőségként akkor gondoltam soros kábellel megoldom. Van egy olyan soros kábelem amin van 2 párhuzamos csati, és abból kijön 2 soros csati.
Régen valamit szerettem volna vele, ezért szét volt vágva.
Szépen elszórakoztam a visszaállítással, aztán mikor elkészült, akkor jöttem rá, hogy az Atarin oldalt mélyen van a soros port csatlakozója, az egeret rá lehet dugni, de a soros port csatlakozóját nem, mert fizikailag nem fér be.
Most már minden mindegy alapon leflexeltem a 2 szélét a csatlakozónak, de úgy se ment be, mert alul-felül us túl vastag volt.
Most utánaolvasva a soros kábeleknek több fajta is létezik.
Milyet érdemes csinálni?Közben időnként felbukkant egy rejtélyes hiba:
Néha elkezdett nem működni a billentyűzet, vagy csipogni a gép, mintha egyszerre több billentyűt ütnék le.
A fura az volt, hogy ez utóbbit, mikor kihúztam a billentyűzetet, akkor is produkálta.
Először azt hittem, a billentyűzet rossz, de most már nem vagyok biztos benne.
Ti nem találkoztatok ilyen problémával? -
picur10
aktív tag
-
envagyok
veterán
válasz
frescho
üzenetére
@frescho, DarthSun
Thx, megpróbálom.
Még egy kérdésem lenne.
Van most 6 mfm hdd-m, amiből 2db jó teljesen, 3db-on sok bad s. van, egy meg reménytelen.
A 3db sok badest próbáltam 286, 386-os lapok biosával low level formázni, illetve sstor, sgatfmt4, spinrite progikkal javítani.
Sajnos nem sok sikerrel.
Most valaki azt mondta, hogy érdemes xt-n a vezérlő biosával leformázni őket, mert szerinte az jobban dolgozik mint az újabb gépek
Érdemes nekilátni?Most rákattantam a régi, korai szériás ATA/IDE HDD-k gyűjtésére is, iszonyat jó hangja van egy wd93044-nek például.
Ahogy nézem, korai számítógépeken (xt,286, korai 386) még csak mfm hdd volt, és késő 386, majd 486 pc-knél meg inkább már ide/ata. -
envagyok
veterán
válasz
frescho
üzenetére
Végre.
De még szívás van, mert az atari fan oldalon [link] ott vannak a dos image-k, viszont az 5.25-ös csak németül van 2 lemezen, azt tettem most fel (nincs hányós emoji), az angol az persze 720k-s, viszont a gépben nincs 720k floppy, csak 360-as.
Epson SMD-380-al volt szerelve, olyanom szerintem nincs, pont azon agyalok, hogy vajon lehetne-e kötni rá egy 1.44MB-ost.
Vagy hogy hogyan lehet a 720k-s image-ből csinálni 360-ast, ha kettéosztom. -
envagyok
veterán
válasz
frescho
üzenetére
Azt hittem xp felett akkor semmi se támogatja a 360k floppyt.
A linuxon kínomban én is agyaltam.
Végül találtam egy rawrite nevű programot, az szépen feltette. [link]
Az a képen a 2 lemez volt már, arra is rápróbáltam.
Azt hittem debuggal kell majd szórakozni, hogy beüzemeljem az mfm hdd-t, de kellemes meglepetés volt, hogy hibajelzés után f1-et nyomva kérdezett párat (c/h/s név) aztán ment is a low level format.
-
-
envagyok
veterán
válasz
frescho
üzenetére
Most felizgattál
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Van rá valami automatizált mód, vagy egyesével kell bepötyögni a 64*17 blokkot?BTW olvastam a 2 újabb cikked, nagyon jó.
Pár összehasonlító kép vagy videó hanggal jó lett volna a 85 környéki játékokról.
Nagyon megmozgatott a pcjr.
Kár hogy sehol se találok. -
envagyok
veterán
válasz
frescho
üzenetére
Én bármelyiknek nagyon tudnék örülni, ha tudnék venni.
Jó neked, de elszórakoznék én is vele...
Az XT vonalon egy Philipsem van csak, amivel nem tudom mi van, mert egy K betű villog felváltva egy aláhúzott szóközzel a bal felső sarokban indításkor
Van ötletetek mi lehet vele?
Vagy Floppyt kellene rádugni?Amúgy erről a pcjr vonalról nem is tudtam, és a Tandyknak utánaolvasva derült ki, hogy ők gyártottak 80186 processzorral is számítógépet!
Most látom, hogy ebayen pcjr-re rákeresve csomó játékot kidob, onnan össze tudod rakni a listát.
Illetve itt [link] -
válasz
frescho
üzenetére
Nem vitatom el a jó megoldásait, de nekem megvan a véleményem az olyan számítógépekről, amikhez még csak egy használható billentyűzetre sem futotta.
A badass cuccaik mellett azért tele volt retard döntésekkel az IBM akkoriban.
Ez a pcjr is olyan, hogy az egyik első gépük volt amit valszeg marketinges team tervezett a mérnökök helyett. -
Hosssszu
őstag
-
Hosssszu
őstag
-
arn
félisten
válasz
frescho
üzenetére
Ezt csak arra irtam, hogy ettol mindenki midinek hivta az fm reszt.
Gusnal attol fugg, sw vagy hwmix. Hwmixnel minden a gus memoriajabol megy, minden hang parhuzamosan hwes csatornakon (32db) gyk alig terhel vmit. Swmixnel viszont hiaba van dma, vmiert sokkal jobban terhel, mint a blaster pl hasonlo feltetelekkel. Doomal csinalhatsz bencheket, es letesztelheted mennyit terhel midinel, vagy a tobbcsatornas diginel (guson csak swmixben megy).
-
arn
félisten
válasz
frescho
üzenetére
legtobb jateknal biztos lehetsz benne, hogy megirtak a midi zenet, meg a kulonbozo kartyakhoz a kozvetlen drivereket. gyanitom csinaltak hozza egy hasonlo mapet a frekvencia modulalt "hangszerekhez", mint a midi. kozvetlenul szvsz akkor tamogathattak, amikor semmilyen mas kartyat nem hasznaltak, mert akkor erte meg ezzel bajlodni, de a jatekok nagy resze tamogatott midi eszkozt, es a zeneszerzonek is egyszerubb volt vmi magasabb szintu midin komponalni, mint kozvetlenul az oplel kinlodni.
mindenki midikent emlegette, a jatekokban is midi szekcioban talalod mindig, attol fuggetlenul, hogy milyen technologia volt mogotte. lejatszhattal rajta midi fileokat, ez a lenyeg.
-
-
maross
nagyúr
válasz
frescho
üzenetére
sajat mentett 97-98-99 arlistam, kulonbozo gyöngyösi boltokból

-
válasz
frescho
üzenetére
Nem büszkeséggel mondom, csak nekem ez kínai, ezért keresem az elkészített konvertert.
Nem lenne egyszerűbb digitális jelként átalakítani? Pl. DVI-re. Rákeresve ilyen konverter listát találtam, ezek se biztos, hogy készre vannak szerelve. Mivel képet nem látok, nem tudhatom.

-
cbmfan
senior tag
válasz
frescho
üzenetére
szép árak vannak, 98-ban egy 333-as Cerkám volt valamilyen lappal és dupla magas kétoldalas ónlábas 66 MHz-es 64 Megás SD-vel amire oldman azt írta, hogy ne vedd meeeeeg!!!
Asus P2L97-DS két 333-as PII-vel van polcon, az akkor volt 335k... 2X256MB SD van benne, olyat nem látok listában de tuti lett volna +100k. -
arn
félisten
-
arn
félisten
válasz
frescho
üzenetére
Jah, de cyrixek nem az olcso szamitogepet akartak megteremteni, hanem egy utokepes procit gyartani, amiert el lehet annyi penzt elkerni, hogy ne csak foltozgatni lehessen a meglevot. Messze az azonos orajelu pentium fole araztak az elejen, csak ahogy nem ment a dolog, ugy adtak egyre lejjebb. Annyira “jol” ment nekik ez a 6xes tortenet, hogy csodbe mentek, pedig gyaruk se volt.
A k6-2 meg jo volt, ha eppen olyan jatekot hasznaltal, olyan drvel, ami hasznalta a 3dnowt, es ami nem hasznalt semmit az agps ficsorokbol. Ez azert elegge leszukitette a kort, amugy azonnal 2/3, fele teljesitmenyu lett, mint a hasonlo aru es orajelu p2. A celeront meg ugye masfelszeresere tuningoltak, az amdn meg szinte semmit se lehetett tuningolni, annyira koppra voltak huzva (a 350et nem birtak a 333 helyett, ezert jott a 95mhzes fsb). Es a k6-2, amikor “utokepes” volt, egyaltalan nem volt olcso proci, csak amikor mar nem kellett senkinek sem.
-
-
arn
félisten
válasz
frescho
üzenetére
Te sem olvastad el, amit en irtam, hogy a korai sajat tapasztalataimrol beszeltem, es hogy miert nem voltak ezek a processzorok sikeresek megjelenesuk utan, ami kb meg is pecsetelte a sorsukat.
A magyar lehetosegek amugy sem voltak semmilyen szempontbol sem reprezentativak a hwpiac szempontjabol, meg a 90es evek masodik felebol sem, foleg nem az elejen. Ami nalunk jonak szamitott, az mashol a beleposzint volt, nezz meg par korabeli amerikai sajtot, alig esik szo roluk, alig vannak a hirdetesekben, de az eppen ebredezo netes tesztoldalak sem eppen lelkesek.
-
arn
félisten
válasz
frescho
üzenetére
96ban nem volt meg semmifele mmx, alacsonyabb orajelu penyak mentek, es emlekeim szerint a 6x volt dragabb clock to clock. Talan ev vegere volt hasonlo arban. Amikor kezdtek elterjedni az fpus jatekok akkor szakadt be az ara, de ez mar 97 volt.
98 kozepen, meg nezd meg mennyibe kerult egy p233mmxnel fpuban alig gyorsabb k6-2 333, es a penyakat jobban lehetett tuningolni. Akkor teszteltem is a sima k6ot hogy valtsak e, a k6-2 a p2hoz volt arazva a ss7 lapok szinten dragak voltak az elejen. Siman kikapott a tuningolt 166mmxtol.
Ev vegere meg nem kellett mar senkinek a k6, aki gyorsabb gepet akart. Az amd kb ekkora erte el a 400mhzet.
-
-
-
arn
félisten
válasz
frescho
üzenetére
A cyrix 6x amikor megjelent nem volt olcso, dragabb volt, mint az azonos orajelu pentium. A legtobb jatek jobban is futott rajta, de ugye az oemeket nem erdekeltek, a usereknel meg mire elterjedt (97+), addigra beleptunk az fpu korszakba, es az alapjan iteltek meg. De 96 nyaran a gp2 veszettul futott rajta.
Lehetett ra kesobb is olyan kodot irni ra, ami pentiumon vagy fele sebesseggel futott, de nem ez volt a mainstream. Csinaltunk is ra teszteket anno, egyik baratom pedig beletett egy benchet az egyik demoscenes 64k introba erre, a listamban “nts” neven talalod. Az elso 133as 6x is gyorsabb, mint egy 233mmx.
A k6 jobban tartotta magat, de orajel elonye nem igazan volt a pentiummal szemben az elejen 97ben, az fpu meg szinten gyengebb volt 1:1. Az olcso celeronig erdekes lett volna, de addig meg rohadt draga volt, ami vmi elonyt tudott felmutatni. Az elerheto dbok szinten lassabbak voltak a tuningolt mmxel szemben, teszteltem 98ban.
-
válasz
frescho
üzenetére
Olvastam anno, jó cikk ! Nekem annyi volt a haszon az akkori másodgépemnél, hogy nem kellett alaplapot vennem. A K6-2+- t occsón megkaptam, cseréltem a sima K6-2- őt(jóval gyorsabb a plusszos). BX- es lapot meg horribilis áron adták még nagykerben is(mondjuk akkor is pillanatnyi pénzzavarban voltam már, meg még úgy 10 évig
) . Plussz még P-II vagy P-III proci is kellett volna...
Összefoglalva : nekem csupa jó tapasztalat, emlék.
Meg amúgyis a topic névadója, úgyhogy
Annó rákerestem a K6-III- ra, így keveredtem a topicba
-
arn
félisten
válasz
frescho
üzenetére
Ez az applet nem erdekli, nekik van egy stabil piacuk bizonyos teruleteken, ehhez csinaltak egy olyan hwt, ami jobban megfelel, mint a konkurenciae, amellett, hogy gazdasagosabban gyarthatoak.
Szvsz hosszutavon ujra kettevalik a piac, specifikus hweket gyartanak szerverekbe, ott fog futni sokminden, lokalba meg kell egy reszponziv, relativ egyszeru eszkoz, amin megvalositod az interaktiv reszet a munkanak. Ez utobbi iranyba mozdul az apple, es elobbibe az nvidia pl. Ezek a mostre, tulbonyolitott hwek lassan nem lesznek gazdasagosan eladhatoak es fejleszthetoek konzum piacon, majd berled oket felhoben rovid idore.
-
arn
félisten
válasz
frescho
üzenetére
Jah az ultra meg 819.2 GByte/s… ez a 3080 szintje felett van. Persze komplex shadereknel nem lesz olyan effektiv, de a nyers teljesitmenyben ennyi wattbol ugyancsak ott vannak a szeren.
Es ezt a cpu is megkapja, hol van ettol egy pcs memoria busz (egy 12900k kb tizedet tudja)? Ha eltekintunk attol, hogy milyen sebessegu buszon keresztul kommunikal a gpu es a cpu, meg akkor sincs meg azaz elony, hogy latjak egymas teruletet, meg adatot se kell mozgatni.
-
fatpingvin
addikt
válasz
frescho
üzenetére
nincs, de lehetne, ugyanarról beszélünk

Czo: ezekben a HBM az konkrétan ugyanarra a package-re van tokozva? mert ha igen akkor ez kb az lenne amire én gondolok, azzal a különbséggel hogy a tényleges iGPU (az inteles) továbbra is a proci memóriavezérlőjén keresztül táplálkozik a rendszermemóriából, a Vega lényegében csak mellé van csapva. a lényegen nem változtat de sztem érted mire gondolok.
-
-
válasz
frescho
üzenetére
Pedig, voltak hasonlo probalkozasok, csak nem voltak elterjedve es nem is kerestek sokan ezeket a modelleket. En Kaby Lake G-vel szerelt Dell XPS-t hasznaltam mar, es kinai egybe PC-kbe is szereltek ilyet. Pl i7-8709G (ARK, WIKI), aminel van a CPU 4 mag 8 szala mellett egy Intel HD630 es egy Radeon Vega is. A Vegahoz oda volt rittyentve 4 GB HBM memoria.
-
válasz
frescho
üzenetére
Kicsit gondolkoztam a TVC vs PC speaker dolgon, mert az utóbbira egész elfogadható dolgokat is kiadtak, mint pl. a Pinball Fantasies. Arra jutottam, hogy az időzítővel játszhattak, mert annak az egyik kimenetére volt kötve a speaker, legalábbis a Norton féle könyv ezt írja és amit Ő írt az úgy is van. Mire ezt kisakkoztam elvezetgettem pár 100 km-ert, így volt időm. Most rákerestem és bingó, kb. 6 bites DAC-nak megfelelő PWM-et lehetett kihozni. Csak azt nem értem miért nem kerestem rá előbb és miért törtem a fejem olyanon amit már más megoldott? Ráadásul triviálisan a wikipedián le is írták!
-
arn
félisten
válasz
frescho
üzenetére
a pcre kb a vga + blaster + 386 idejen jelentek meg olyan jatekok, amik az a500 szintjen vagy felette voltak, ez azert sokmindent elmond
persze utana mar nem volt verseny, amit nem is igazan hasznaltak ki a normalis os es szabvanyok hianya miatt, dos alatt meg nativan leprogramozni a csillio fele hwre kisse remenytelen volt. pl hiaba volt a szabvany vesa, a kartya gyorsitos kepessegeibol szinte semmit se hasznalt, ami csak win alatt elt, hangkartyaknal ugyanez pepitaban, volt a faek blaster, mint szabvany, ami azon tul volt az meg ment a levesbe. procibol azert sokmindent lenyomtak eleg sokaig, es ez nem is valtozott a dx megjeleneseig.
-
válasz
frescho
üzenetére
Nagyon köszönöm a cikket!
Számomra nagyrésze kimaradt. Azaz színes C64 után hercules monitoros gépem volt ami bár látszólag visszalépés de valójában a felbontása és élessége miatt rakás játéknál előnyös volt. (hangja már kevésbé mert nem volt hangkártyám sokáig) Sim City kimondottan jól nézett ki hercules monitoron. Aztán persze egyből VGA-ra váltottam (256kb-os Tseng vagy mi is volt) így a több szabványt nem tapasztaltam meg natívan (nyilván próbálgattam a más más megjelenítéseket a dos időkben). Még vramot is bővítgettem S3 karin hogy nagyobb lehessen a felbontás 14" nec vga monitoromon
. -
jokeph
nagyúr
válasz
frescho
üzenetére
Hát, mert tényleg hagyott maga után kívánnivalót, illetve összevetve a nem PC gépekkel, főleg az Amiga-val nem volt meg az a húúúúúúú, de ***** érzés.
A másik pofánverés akkor ért, amikor konstatáltam, hogy bizony az adott 286-os gépnek nincs hangja - ezt a részt nagyvonalúan kispórolták belőle. TVC-n (és C64-en is) megszoktam hogy a játéknak van hangja, s némelyik játéké zseniálisan meg volt csinálva.
Az AMD meglátta anno a lehetőséget akkoriban és elindult a siker útján, azóta jó pár mérföldkőnek számító újításuk volt.
-
jokeph
nagyúr
válasz
frescho
üzenetére
Öröm volt végigolvasni ismét.

így olvasva feltörtek az emlékek, és alá van támasztva hogy a PC-nél miért a VGA az első igazán átütő grafikus megoldás a megjelenítő és a gép között.
Használtam anno olyan gépeket még középsuliban, amin CGA/EGA volt, hát khm, aztán megjött az első VGA cucc, leestek az állak tőle.
A CGA-t főleg nem, de még az EGA-t sem éreztem jobbnak a TVC-m megjelenítésénél, akár TV-n, akár monitoron volt.#87225arn: határeset, elfogadom.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Prehistorikkal anno rengeteget nyomultam.#87216hokuszpk: asszem a HD4250 IGP-s lapomon mintha lenne... de HD3200-as lapnál is láttam már, csak ritka.
-
envagyok
veterán
válasz
frescho
üzenetére
Jó cikk

Nekem pont most, hogy nyúlnék vissza időben, érdekes lehet.Annyit kérdeznék, hogy a cga, mda, hercules, ega adapterekhez tv-t lehetett csatlakoztatni?
Rákeresve az ilyen adapterek képeire mintha valami rca csatlakozó is lenne rajta.
Vagy a kínai GBS adapterem, amit az Amigával használok most, jó erre?
A Commodore 128 80 karakteres módjához is van valami átalakítóm, azt hiszem cga to rgb.
Vagy mindenképp szükséges cga/mda/ega monitor beszerzése?
Esetleg létezik 8 bites isa vga vezérlő, amivel ha nem is korhű, de használható a hagyományos monitor?
Találtam ilyen csináld magad adaptert, de ehhez én sajnos kevés vagyok
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

A RAM boviton van SMD boven, de ugy voltam vele, hogy vagy lesz 5 darab nyakom beultett chipekkel (nekem csak 1 kell...), vagy inkabb 1-et osszeforrasztok kezzel. Majd valami dobozt tervezek es 3D nyomtatok a 3.5"-os floppyhoz, hogy egybe legyen a kartyaval.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
DarthSun