- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ivereb84
csendes újonc
Sziasztok!
Ismét szeretnék némi segítséget kérni.
Tuningolni akarom az fx-6350-et, most már megvan hozzá minden, az alaplapom: Gigabyte 970A-UD3P (ver1.)
Elolvastam a tuningoláshoz a leírást, az alapján csináltam, de valami, nem stimmel.
Kikapcsoltam: APM, c6, c1e Ezek után emeltem a cpu clock ratio-t 19,5-ről 21-re, így kaptam 4200mhz-t.
A biosban ezt az értéket írja, de a gép indítása után csak alap órajelen megy a proci a tesztprogram alatt is.Mi az amit kihagytam vagy rosszul csináltam?
-
ivereb84
csendes újonc
válasz
Beretvás #68537 üzenetére
Nem akartam ennyire beleásni magam ebbe a témába, már nem is tudom hol és kitől hallottam hogy: "1060-at csak akkor érdemes ebbe a gépbe rakni ha min, 4,5-re húzod a procit". Pusztán kíváncsi voltam hogy bírja-e , mégse legyen kidobott pénz a videókártya. (Azóta persze rájöttem több órai böngészés után hogy max 10fps különbséget jelent.) Ez volt a legegyszerűbb megoldás, amd szerint ez így szuperjó, én meg örültem hogy egy klikkel letöltöm az oldalrol, aztán auto oc, és öröm meg boldogság van. Mostmár megnézem ezt a bioszos dolgot, kicsit tartok tőle a nem hozzáértésem miatt. Egyébként WOT-tal játszom, és érezhető volt a különbség még így programos húzással is.
Ha már úgyis látszódik a nem hozzáértésem akkor megkérdezem. Programmal húzás miért nem jó? -
ivereb84
csendes újonc
válasz
lovas001 #68534 üzenetére
Mikor csináltam a mérést akkor kb 18fok lehetett a szobában (akkor értem haza és nem volt még feltekerve a fűtés)
Megoldásért jöttem, de csak egyre több dolgot nem értek.
Biosban néztem a proci hőfokot ott 22-25fok körüli értékeket írt, aida64 pedi 10 fok alattit is, és az msi afterburner is.
Amd overdrive, terhelés nélkül 60fok környéke, terhelve pedig 30fok-ot írtA 22 fokos SSD lehet valós mivel közvetlenül veni mögött van.
Az esetleg számít hogy nem biosban csináltam a húzást hanem amd overdriv-vel? -
ivereb84
csendes újonc
-
ivereb84
csendes újonc
válasz
Taifa Díaz #68512 üzenetére
Szia! Húzva 1,512v, így felment és stabil volt 4,7Ghz-en. Sehol nem találtam fogyasztás, adatot.
-
ivereb84
csendes újonc
Sziasztok!
Egy fx-6350-nek mennyi a fogyasztása alapórajelen, és 4,5ghz körül? -
ivereb84
csendes újonc
Ha már a tuningnál tartunk, az fx6350 4,6ghz-re húzva elboldogul egy gtx1060-al?
-
ivereb84
csendes újonc
válasz
leviske #68485 üzenetére
Rendben, köszönöm! Benézek akkor oda is.
(#68481) mokus1
Nekem Deepcool Ice Wind Pro van az fx6350-en, 53-54fok fölé nem engedte 4,6ghz-re húzva sem, alap órajelen 50 fok körül tartja. A többit nem ismerem, de ez biztos jó választás mx-4 pasztával, de adnak hozzá gyárilag is. -
ivereb84
csendes újonc
Sziasztok!
Szeretnék segítséget és tanácsot kérni! Van egy fx-6350-esem, Gigabyte GA-970A-UD3P (ver.1) alaplapon.
Jelenleg 10% körüli processzor kihasználtságnál a 12v ágon 12,024v van, maximális terhelés mellett (prime95 futtatása) ez az érték visszaesik 11.8v-ra, 4,6ghz-re húzva pedig 11.7v-ra. (Az értékeket aida64 néztem)
Kérdésem pedig az lenne, hogy ez természetes-e, vagy a tápom gyenge hozzá? Jelenleg HKC USP5580 van a gépben. Ha pedig új táp kell akkor mi az amit érdemes megvenni?
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!