- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
PofaJenö
senior tag
Hali
volna egy kérdésem ,a CS-Go-ban néha hatalmas lagg-om van ha sok emberes szerveren vagyok, én proci limit-re gondolok ,a leírásomban van a gép konfig,érdemes-e FX 6300-ra cserélni a mostani CPU-mat? -
pipo112
őstag
Hi all látom kihasználtátok a hétvégét szép termés
-
Yllgrim
őstag
válasz
MiklosSaS #43297 üzenetére
En nem szeretnek
A mai terv amugy is delfinek felkutatasa lett volna Plymouthban, csak keson is keltunk, meg hosszu hetvege is van, nem akarok bedugulni a palyan
Most eloveszek par jatekot es adok nekik, honap vegen jonnek a varva vartak, Wolfenstein, Watch Dogs...
Addig Crysis 3-at befejeznem, tankoznek is, meg ilyenek
Azert talald ki es meglassuk, a dijazasba beszallok
HSBC amugy, de viz van, delelott kitoltam egyet tescobol
-
Yllgrim
őstag
válasz
MiklosSaS #43295 üzenetére
En nem versenyzek, nekem ez igy marad, megneztem mit tud a rendszerem, kifeszegettem a hatarait es kesz, most mar jatszanek
4.76-ra beraktam, kapott enni is, jovo heten rendelek valami memoriat az alaplap altal tamogatottak kozul, van par 2133-as 9-9-9-es
Uh hajra fiatalok, en mar pihi
-
MiklosSaS
nagyúr
Gondolkodom hetfoig egy tuning versenyen...a legjobbat valami kis aprosaggal megjutalmazni.....valami ilyesmi.......Visszont ami nagyon fontos az az hogy a tuning stabil legyen.
Majd hetfoig kiagyalok valamit.... -
Yllgrim
őstag
Szoval, eredmenyek:
Elszamoltam magam, most vettem eszre, uh vegul is 5.186Ghz-en lement a Firestrike
Cinebench lehalt
5.1Ghz, 220-as bus, 23-as szorzo, 1.485V
5.186Ghz, 220-as bus, 23.5-os szorzo, 1.505V
5.1Ghz
220-as bus, 23-as szorzo, 1.485V
Egyelore itt meg is allok, a finomhangolasok majd ha lesz uj memoria, par het, addig olyan 4.6-4.8 korul belovom tartos hasznalatra es ennyi
Ugy erzem a proci jo fajta, most mar vigyazok ra
Hivatalos link 3DMARK-ra.
-
válasz
marquuard #43290 üzenetére
Nem álltam neki IBT-zni, mert nem izgat, hogy el tudom-e olvasztani a procim.
Az utolsó ahol még próbáltam az 4900-5000Mhz volt, ott lement 1-2 kört aztán hanyagoltam.
Napi használatra amúgy is 4200Mhz/1.2870V elég, amíg a HD 6850 van. Mire lesz jobb VGAm addigra hűtés is modernizálva lesz.Egyébként, kevés szintetikusabb teszt van, mint az IBT, hiszen mi a f*sz terheli 100%-ra az összes magot ennyi időre?!
-
Yllgrim
őstag
Hogy csigazzam a nagyerdemut, 5Ghz-nel jarok, 3Dmark ujjabb personal record, lefuttatom a tobbit is es megnezem 5.1-et is, de azt mar csak ovatosan...
Kepek is lesznek nemsokara.
-
ViZion
félisten
válasz
marquuard #43282 üzenetére
De, sok. Magoknál 62°C a határ, felette bármikor hibázHAT. Nem mindíg fog, de nem is él örökké, mondjuk ezeket nem is 10 évre vesszük...
eldiablo: az igen!
Beteg, de jó. Mintha tele lenne kis-miklósasssokkal a topik!
Gratula hozzá!
"Még mielőtt elkezdené valaki, nem semmire nem jó, csak arra, hogy versenyezzek másokkal." - na igen, itt a PH!-n is csak Inteles tuning eredmények hemzsegnek, pedig FX ebben jó. Sajnos IRL valóban hasztalan, bár nem tudom, játékot esetleg próbáltál? Már valami még hűthető feszen.
Hibázásra kezd el kicsomagolni valami pár száz megás 7zip állományt... hamar kiderül.Nah, ha összeáll az új vizes cuccom (elvileg ma ment a közös rendelés aqua-ra) -muhahha, itt áll az új radi 1 hónapja, nem kötöttem be
, szal. ez augusztust jelenti nálam, pedig naponta gépeket javítok -, utána lehet foglalkozok vele. Bár nekem a hang elsődleges, szal. napi használatban ez soha nem lesz 1,4 V fölött.
-
Üdv ismét.
Ha már az órajel mókáról esik szó:
egy maggal:
hattal:
Még mielőtt elkezdené valaki, nem semmire nem jó, csak arra, hogy versenyezzek másokkal.
Az utolsó hűthető, "értelmes" frekim 5090Mhz:Mindez egy jól szellőző házban, olcsó hűtővel.
Ha elfüstöl, tönkremegy akármi, akkor így jártam, nem kell felvilágosítás, köszönöm. -
Yllgrim
őstag
válasz
MiklosSaS #43279 üzenetére
Overclockers.co.uk
Kozben Firestrike is modosult, 220-es bus, 22.5-os szorzo, memoriat meg lehet finomhangolni kellene, mar titokban nezegetek valami durva tuning disznot, sutyiban johetnek tippek -
Yllgrim
őstag
Koszi a visszajelzeseket, most elkezdek meg egy kort.
Tegnap nem jatszottam a feszultseggel, csak ugy hasrautesszeruen adogattam neki erzesre, most lefuttatam egy 4.9Ghz-es 1.4 v-os Firestrikeot, 100 pontal rosszabb mint a 1.455V, feltolom most 5.0-ra, kicsit meghuzok mindent es feldobom az eredmegyeket -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
MaxxDamage #43275 üzenetére
Megkeresem a naplomban ( van egy naplom ahova mindig leirom a cpu teszteket) es kuldom majd holnap vagy hetfon. Ma semmi esetre sem lesz idom.
-
Nxn908xxx
őstag
Na én is felraktam megint 4.3-ra 1.260V. Két hétig használtam így mikor egyszer csak böngészés közbe kifagyott, azóta visszavettem 4Ghz-re. De most teszek még egy próbát, lehet csak véletlen egybeesés volt az a fagyás, vagy ki tudja. A maghő LinX alatt 56C körüli, igaz a socket 75 de játék közbe sose lesz ennyi.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
MaxxDamage #43273 üzenetére
Irok, irok...csak emlekeztess ra...most a meloban vagyok es eleg zsufolt a hetvegem...de maqjd dobj meg egy P.U.-vel hogy ne menjen ki a fejembol.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MiklosSaS #43272 üzenetére
/ez az enyim
/
van még rajta mit csiszolni nem ?
akár P.Ü.. -be is dobhatsz CPU fesz adatot (nálad min volt még stabil) és ránézhetek erre (asszem 1.440v -on /ha jól emlékszem , nem most volt/ már megy szépen 5.0GHz -n de tesztelni nem teszteltem azon a feszen , lehet egy próbát megérne... nemtom)L
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
MaxxDamage #43271 üzenetére
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Yllgrim #43260 üzenetére
Nekem ezek lettek, kis megosztás akit érdekel (nem mostani, de BIOS OC Profileba elmentve)
és igazából nem néztem meg, hogy mi a CPU alja 4.5GHz felett (csak becsült / megadott fesz értékek, de stabilak !)Cinebench R15
4.0GHz , 4.5GHz , 4.6GHz , 4.7GHz , 4.8GHz , 5.0GHz3DMark Fire Strike (itt a Physics Score ami jónak mondható kb.)
3DMark Vantage , (CPU Score)
/lehet majd 1x nekiállok a CPU feszt csökkenteni, mert biztos menne az lejebb is !/ (érdemes megpróbálni)L
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
czundermák #43269 üzenetére
Processzor fuggo nagyon az 5.0-5.1. Nalam kivaloan mukodott 5.1-en (a mostani gazdaja 5-on nyuzza amiota megvette tolem). Visszont mar az 5.2-5.3 nem volt stabil....szerintem meg 1.8 V-al sem tudtam volna stabilitasra birni.
De jo hogy porog a topic ilyen temaban is....kicsit hianyzott mar 1-2 tuning eredmeny a topicbol...
-
czundermák
aktív tag
válasz
Yllgrim #43260 üzenetére
Megnéztem magamnak a mezei 290-et, hogy mennyivel tud kevesebbet a nagy testvérnél FX mellett. Igazából szépen kijön a különbség köztük. Próbáltam az órajeleid belőni, de 1160Mhz-en már hibázok 1,3V mellett is, szóval maradt az 1140/1330 1,235V-on.
A CPU 1,45V mellett futott. Tesztelgettem anno 5000 és 5100 Mhz-en, de ott már tényleg csak a lélek tartja össze, nem is adott ekkora phisics pontszámot.
-
MaxxDamage
félisten
-
Habugi
addikt
válasz
Yllgrim #43260 üzenetére
Grat a sikeres 4.9hez!!
Valamiért még mindig 3k-val kevesebbet mész Vantage alatt mint a 8320asom.. [link], nomeg huh, azért nem akármennyire éhes a 8350esed!
Ezért szoktam mondani hogy elég a 8320, jó lapban sok esetben ugyan annyit mennek mint a nagytesó csak kissebb étvággyal.Firestrike eredményed viszont hajmeresztő
Nagyon durván aszfaltszaggó a 290ed is, 12k azzzz juj!Tegnap újrapasztáztam a procim, ViZion tanácsára ezúttal MX-2 vel, nem mondom meg hány fokot nyertem vele mert eltesztek inkompetens baromnak, fogalmam sincs mit rontottam el előzőleg de valamit nagyon, gyári Scythe paszta és az MX-2 között nem lehet ekkora difi.., viszont ennek örömére 5+Ghz tesztek és eredmények coming s0.on!
Szerk.: ahogy látom ezzel sikeresen be is robbansz a Vantage (ATI/AMD 1 GPU) top40-be, végre nem leszek ott egyedül!!
-
Yllgrim
őstag
Na, par eredmeny a mellekelt kepeken, 4.9-ig jutottam ma, holnap kis kirandulas aztan megnezem van-e 5.0 es ha igen hogy birja a szerkezet.
Ibt 4.7-ig jatszik, utana eleg a proci, keptelen voltam huteni, nem szalt el, csak nem akartam felgyujtani a hazat
Memoria teszteket nem mellekelem, mert lenyegeben nem huztam, ezert minimalisat valtozott.A kepek magukert beszelnek, , a ventiket beraktam max fordulatra a hazon (1350rpm), a CPU meg elegge fel lett rakva, hangos minden, nem kell, de jo ha...
Cinebenchen latszik nemi fejlodes, beteszem a stock eredmenyeket is h latszodjanak, VGA-t is szinte teljesen kicsikartam, a lenyeg a black screen es artifactok elkerulese, erezheto volt azert. A Vantage-t nem csinaltam stockban, mert utana vettem meg...
Stock
4.9Ghz
4.4Ghz
4.9Ghz
Stock
4.9GhzEzek most szorzo huzasok, legkozelebb NB-vel, memoriaval is tolom, vagyis NB teszt, aztan keresek vmi jo kis memoria parost es azzal is
-
Yllgrim
őstag
válasz
MaxxDamage #43258 üzenetére
Kemeny eredmenyek lesznek, Firestrike rekord megdolt, Vantage 30k felett
Azt mondjatok meg hova toltsek fel ennyi kepet egy kupacba?
Mindjart 4.8 jon, most 4.6-ot fejezem be. Lehet memoriat is megtepem picit... -
MaxxDamage
félisten
válasz
Yllgrim #43253 üzenetére
Cinebench R.15 -t is csapasd neki (5.0GHz-n)
én anno leteszteltem 4, 4.5, 4.6, 4.7, 4.8, 4.9, 5.0GHz-n és szép javulás volt tapasztalható pl. 4.5 és 5.0GHz közt ! (meg a 4 és 5GHz közt... ez 1GHz+ ami szép!)/teljesítménybe/
Vantage / egyéb 3DMark ver. is mehet neki, ha mindet viszi akkor jó !L
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
marquuard #43240 üzenetére
Igen...a SA birta ugy 5.1 GHz-re tartosan...ezen felul mar elszalt a procko etvagya....huthetetlen volt es neha fagyogatott is 5.2 GHz-es @ 1.65 V-on (minden alaplapi moka extremen)
(#43238) Yllgrim: 1.5 V a max amit belerakhatsz. (ha van kurva jo hutod akkor ez lehet olyan 1.52 V max)
-
Yllgrim
őstag
válasz
MaxxDamage #43251 üzenetére
epp csinalom a teszteket, most stock, 4.4, 4.6, 4.8.4.9 es ha megy akkor 5.0 lesz a menetrend, firestrike, cinebench, aida memory, valley, heaven, ibt, metro ll, meg ami meg az eszembe jut
ha meglesz akkor majd nem tudom hova, de feltoltogetem oket azt lehet nyammogni
-
NyMRooD
őstag
Processzor hűtésre nálam a h100i-is a maximum árkategóriába tartozik, olyan hűtést szeretnék ami az fx8350-et megfelelően lehűti és a tuning is belefér, de a mostani Macho 120 rev. A kevés. Ha nem húzhatom 5 GHz azt túlélem, de mondjuk 4.5 GHz-et szeretném ha kihűtené a hűtőm stabilan. Sajnos nem nagyon értek ehhez a témához, ha nem olvasgatok itt eleve hagytam volna a gyári hűtőt
.
-
Yllgrim
őstag
válasz
MaxxDamage #43243 üzenetére
Biztosra kell menni
na meg ha mar itt van es ugyis visszakuldenem, akkor felrakom
10 font... marad
-
NyMRooD
őstag
Igen magas bordások a memóriák és a gyári adat szerint: CPU cooler height limitation: 155mm. De általában ahogy látom a hűtő bordák valamivel magasabbak szoktak lenni mint ventilátorok.
-
MrM94
addikt
válasz
NyMRooD #43242 üzenetére
Latom,hogy Corsair Vengeance ramjaid vannak.Magasbordasak?
Ha igen akkor ezek kozul cska az NH-D15 kerulhet szoba az ala befer a magasbordas ram.
Viszont!Neked kell eldontened hogy mennyire tervezel nagy tuningot,vagy kotsz kompromisszumot.H100i-t nem ajanlom,szerintem hangos es nem eri meg a penzet.
A hazadnak nem talaltam meg ,hogy mekkora CPU huto fer bele max. 20 centi szeles amibol szerintem olyan 16cm magas huto korul lessz a max ami befer. -
Yllgrim
őstag
Latom van elet, szoval kerek egy gyors listat mit teszteljek es lassan neki is kezdek, bent van a 2 pwm venti a Phanteksen, alapon olyan halk, h nem is nagyon hallom h megy
Lista!
-
MaxxDamage
félisten
válasz
NyMRooD #43242 üzenetére
Thermalright Silver Arrow SB-E Extreme egy jó kis hűtő megintcsak (de a 2db 2000rpm-es ventik iszonyat hangosak...) én is azt akartam venni és hála isten pont nem volt kapható és Phanteks lett a vétel !
/amit a mai napig nem bántam meg.../ és mindenki elmondhatja, aki ilyet kis Phanteks hűtőt vett... [link] (FX-re tökéletes !)
Yllgrim: szerintem a 3.-ik venti tök felesleges arra a Phanteks CPU hűtőre (én is akartam venni, de lebeszéltek róla, mivel ott a házon a venti ami a meleget kitolja amit a 2db venti rátol... (csak gondolj bele pontosan 1 vonalba vannak azok a ventik...)
/csak saját vélemény, jótanács/
L
-
NyMRooD
őstag
Köszi az eddigi válaszokat igazság szerint olyan hűtőt keresek ami belefér egy urban s31-es házba és lehetőleg ne takarjon el az alaplapon egyetlen Ram slotot sem.
-
MrM94
addikt
válasz
NyMRooD #43231 üzenetére
Felejtsd el,ha komolyabb tuningot akarsz 4.5 felett nemtudom mennyire hutene le az FX et.Ha le is hutene akkor hihetetlenul nagy zajszinttel.
Ha jot akarsz magadnak akkor Thermalright Silver Arrow ,Phanteks PH-TC14PE ,vagy Noctua NH-D14, NH-D15Ha nagyon korszar kompaktviz kell akkor h110.Viszont a leghutokkel olcsobban es jobban josz ki.
(#43238) Yllgrim Ha biztonsagot akarsz akkor 1.45v oszt csokolom.
@ Enter : Orakon keresztul dolgozott ugy a processzora hetente stabilan -
NyMRooD
őstag
Nem tudtok valami testet vagy valakinek nincs véletlenül tapasztalata arról, hogy corsair h100i mellett mennyire húzható (és milyen hőmérsékletet vesz fel olyankor a proci terhelés mellett) az fx8350?
-
ViZion
félisten
válasz
Victoryus94 #43228 üzenetére
Összefoglalót lenitod,minden ott van...
-
Victoryus94
őstag
Sziasztok
Fx6200-as CPU-hoz milyen "olcsóbb" hűtőt ajánlotok, ami halkabb a gyárinál, de legalább annyira hűt, esetleg erősebb a hűtése?Ár: 5-7 ezer Ft
Terv szerint ez lesz a háza: Cooler Master 551
-
Yllgrim
őstag
válasz
ViZion #43222 üzenetére
Nem lehet, kifiizettem
csak a 2 venti proci hangos mert most 1350-en jarnak, a ket kulso, azok helyett berakok 2 pwm-eset es mar csend is lesz. Tegnap felraktam 4.8-ra es 52-53 fokon ment 3d mark tesztek alatt, ma este mar lesz idom rendesen meghajtani, a physics zavar, az elso teszt alatt gyonyoru volt, utana elkezd droppolni a cpu ha feljebb megyek.
Meg fagam talalni, csak hajnali del haromkor elfogyott a turelem, munka...
Most majd 3 napos hetvege lesz itt angolfoldon, tolok par eredmenyt.
-
-
Nxn908xxx
őstag
Az igen gyerekek! Nekem összvisz két venti van meg a procin egy. Nem fér be több. De ha majd rászánom magam akkor beszerzek én is egy szellős darabot.
-
Yllgrim
őstag
Enyim picit szellosebb, most fazok mellette
5 orat szereltem ma mire kesz lett, meg asszem 2 cpu ventillator lecserelem pwm-esre h csendes legyen es ennyi
majd melo utan mericskelek meg huzogatok, 4.8-at siman ment ma, csak az a physics...
3 huzza befele a levegot, 4 meg ki + 3 venti a procin. Vinyot feltettem 5.25-be keretbe a fan controller ala, hatul a kabel menedzsment meg nehezen zarhato, megtomtem
Ilyen kis szolid kivulrol -
pipo112
őstag
válasz
Taifa Díaz #43216 üzenetére
Eccerű offoljátok az alvó módot és nem lesz ilyen gond
-
Garada
őstag
Üdv mindenkinek az AMD FX 8320 és 8350 között van akkora számottevő különbség hogy árban és jobban megérje a drágább?
-
ViZion
félisten
válasz
#78687232 #43206 üzenetére
Na ez vicces
Vennél egy csúcs procit és beraknád egy belépő szintű deszkába?
Komolyabban: akkor nézegessed a lapokat, FX 8 magosokhoz azért illik jobb lapokat venni, ha csak nem akarod alulfeszelni... 25-30 k a minimum. Tápban is olyan 12k amire már rá merném bízni. Az összefoglalóban pedig találsz hűtőket rá, olyan 10k körül már jóféléket kapni... Ez ilyen játék.
Windex: volt asus topikban, rosszul sikerült bios frissítés is ilyesmit csinált. Ha nem raktál fel valami progit, vagy nem piszkáltad AMD overdrive-t, akkor lehet az a baj.
-
Windex
tag
Találkoztatok már olyannal, hogy a korábban jól beállított tuning egy altatás után meghülyül teljesen? Ma vettem észre, hogy ébresztés után a frekvencia (4,5 helyett csak 3,7GHz) össze-vissza ugrál, meg a feszültség is bőven több, mint amit beállítottam (1,308V helyett 1,464V). A tuningot leírás alapján csináltam a bios-ban, az Asus programja sincs fent egy jó ideje, hogy bekavarjon.
Felejtsem el az altatást, vagy valami más kavar be?
-
ViZion
félisten
válasz
#78687232 #43204 üzenetére
Mire használnád? Új rendszer lesz, vagy van deszkád, etc...? Adatlapod kitölthetnéd, kvázi tagként már ennyit illene
9370-et lehúzzák, mert sokat fogyaszt, melegszik és árban sem versenyképes a konkurenciával. Ettől még nem rossz proci, csak ár/értékben van jobb, főleg, ha játékra veszed.
-
törölt tag
Sziasztok!
Milyen processzort érdemes venni 45-50k körül ezek közül? 9370-et néztem, de nagyon lehúzzák, ezért inkább megkérdezem a mestereket.
-
marquuard
veterán
Na megjött a Storm Scout 2, VGA 75 fok helyett 67-re redukálódott, CPU 66-ról 62-re kúszott vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Akvarisztika
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- E-roller topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mobil flották
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia