Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrM94
addikt
Prime alatt csak a procc fut.Ott meg befut a VGA is,logikus hogyha befut a VGA akkor melegebbek lesznek a hofokok.Nem haragbol mondom de nem egy nagyon izmos processzor huto az..Hazban pedig megreked a meleg s azert tortenik ez..
-
-
Dollface
tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Valószínűleg úgy , hogy a Prime alatt nem terhelődik a VGA, így nem ad meleget, a játék alatt meg igen...Amikor az Aida futott 30 percet, VGA terheléssel, akkor ott is 55 fok volt a maximumom.
-
-
Dollface
tag
-
marquuard
veterán
Mennyi ráció van abban, hogy az "újabb" kiadású FX-ek alacsonyabb fesszel mennek? Azt tapasztalom, hogy akik frissen vettek FX-et, azoknak alacsonyabb a működési feszültség. Van benne valami?
-
MrM94
addikt
-
MrM94
addikt
-
MrM94
addikt
válasz
Dollface
üzenetére
Toltsd ki az adatlapod kerlek!
Pl nekem 990xa ud3 rev1.0 giganal a tmpin 3 nevu ertek volt a cpu homerseklete nem amit az aida meg a tobbi random program kiirt cpu homersekletnek..Ha ranyomtam a primeot stb az ugrott meg es az volt a legmagasabb.Nem ajanlanam ezt a hwinfo64 es programot mivel tulsok informaciot ir ki es csak osszezavarja a szemedet.. Pl en mindig HW monitort hasznaltam,nekem az atlathatobb volt. -
MrM94
addikt
válasz
Dollface
üzenetére
Maximalis homersekletet akarod kitapasztalni?Szerintem fel ora utan nem fog feljebb kuszni a homerseklet.Nezd meg hogy meddig stagnal be egy bizonyos ertekre,onnantol max 1 2 fokkal megy feljebb.nagyon max 5.. En addig futtatnam amig nem latnam h bestagnaltak az ertekek onnantol +- par fok difi lesz.
-
-
válasz
Yllgrim
üzenetére
Jujj, nagyon slim radiátorok azok...
Nálam procira a 30-as 360-as KEVÉS, ha halkat is akarok, ezért kap még egy 360-as, 45 vastag radit. Neked a VGA is fűti... bizony oda kell fújás játéknál. A kettő radi ~100 font, a MO-RA3 pedig 130 font, jóval nagyobb felülettel. Házba az nem fér be, de halk...
Ventivezérlőnek Scythe, Bitfenix cuccok is jók nagyon, vagy mint jelenleg nálam: 7/12 V kapcsolás, kész. Csak elfelejtem néha átkapcsolni, mondjuk akkor sincs gáz, de kicsit melegszik a cucc. Pumpáról nemrég volt szó (3-4 napja kb.), ennyit bármi elbír, hangban meg jött pár jó ajánlás a vizesbe.
-
Yllgrim
őstag
válasz
ViZion
üzenetére
Egyelore itt jarok, szeretnem bepakolni szepen, kiledezni es utana meghajtania dragat.
-
-
Yllgrim
őstag
-
Yllgrim
őstag
Egyelore pihentetem ezt a tuning projektet, megveszem a vizet, az lekuzdi majd a tuning es az FX-ek legnagyobb ellenseget, a hot, es akkor majd adok neki, most 4.4-en elvagyok.
-
pipo112
őstag
Na végre ibt lement 1.356V- vel 4,4ghz most hagyom szokja egy kicsit azt jöv héten megnézem mi a vége
-
-
-
pipo112
őstag
Ajj 6. Kör és elbukott vcore 1.356 cpu/nb 1.200
biosba a többi llc ultra/high
apm off , c1e+c6 State enabled epu off
most emeltem 1 lépcsőt a feszültségen Mindkettőnél azt teszt -
pipo112
őstag
Szép estét az uraknak !
ma végre neki tudtam látni az oc-nak amit kétkedve kezdtem mert alapon a proci 1.356v kért ami nem azt mutatja hogy valami über brutál tunning példány , most ott tartok hogy ezen a feszültségen 4,4ghz-re rántva 4 kör IBT stabil max kupak 54C- magok 43C na de várjuk ki a végét -
Yllgrim
őstag
válasz
ViZion
üzenetére
koszi, Melyitem a tudast amihez ti is hozzajarultuk es halas is vagyik erte. imadok vitatkozni de csak a jo ertelemben es minden ranacsot meghalgatok
jobban el fogok megmelyedni ebben a dologban, nem mintha kellene a plusz kakao, hanem mert fun 
rengeteg beallitas van itt amit meg meg se neztem.
uh jo kis kalandok varnak ram

-
-
Stylerr
addikt
AMD-n nincs kupak, szóval inkább a maghőre figyelj, az a lényeges, hogy 62 fok fölötti hőmérsékletet ne nagyon érjen el.
-
Dollface
tag
válasz
BPY-167
üzenetére
Köszi!
De gondolom azért pár fok plusz-mínusz függhet a ház szellőzésétől, a szoba aktuális hőmérsékletétől stb..
A kérdésem inkább arra irányult, hogy meddig mehet el a proci hőmérséklete (játéktól függetlenül) és mikor van az hogy inkább pihentetni kellene egy kicsit mert már túl meleg?
-
Dollface
tag
Sziasztok!
Adott egy 8320-as proci, R9 270X VGA kártya, Be Quiet Top Flow procihűtő és egy GigaByte GA-970A-DS3P alaplap.
Terhelés alatt ( Tomb Raider Ultra beállításokon) 59-60 fok körül van a proci hőmérséklete kb. egy óra játék után, tuning nélkül, teljesen alap beállításon. Ez frankó hőmérsékletnek számít? Ha igen akkor honnantól számít magasnak?
-
Jajj cicus, már sztem fél éve megvan ez a rang. Neked köszönhetem, minden nap rendbe kell szedjelek

Yllgrim: kísérletezz, tesztelj, nincs ezzel baj.
Nekem higgyél ne a szemednek!Az összefoglalóban az AMD leírásának higgy, azért ők csak tudják. Szal. ahogy macsek is írta (
) előbb belövöd stabilra mindet külön, majd akár FSB-vel, időzítésekkel, feszültségekkel még lehet kicsit játszani. Persze ki-mennyi időt szán rá.Az egyszerű és viszonylag problémamentes tuningot írjuk csak itt (szorzó+fesz a CPU-nak, alap beállítások a biosban), mert a többi annyira eltér (minden ram más, procik is, de a hűtés, táp szintén), hogy arra nincs egy általános recept, ezért itt nem is forszírozzuk. Persze ha tudunk, segítünk azok beállításaiban is, extrém esetekben pedig ott vannak a pro tuningosok (Jones, SubaruWRC, Miklosass, stb...) akik tudnak segíteni, de igazából ott már látni kell egyben a rendszert, fórumon át nehézkes.

(#43016) MrM94: ááááh, fotosoppp.

-
MrM94
addikt
Né má mit talaltam Es ez stabil is volt

-
MrM94
addikt
válasz
Yllgrim
üzenetére
Attol meg nem magad alatt kell vagni a fat,meg megneheziteni a sajat helyzeted.Nem cska annyi van hogy huzzuk a szorzot adunk egy kis feszt,vagy huzzuk az fsb-t es adunk egy kis feszt...Nem ennyibol all a tuning..
A Finomhangolas hol marad? Pl vannak helyzetek ahol a procc szorzobol nem megy tobbet viszont fsb bol igen, vagy fsb bol tobb feszt ker es vice versa... A ram tuning sem abbol all hogy felhuzom 3ghz re 40 40 40 90 idozitesekkel xD.Ott is van egy bizonyos pont,ahol az idozitesek,es az orajel a legjobb teljesitmenyt hozza, ha vigyazni szeretnel rajuk akkor meg a feszt is megnezed,hogy erdemes e ennyivel tul feszelni..Ehh mindegy,vegen lebacnak a modik majd hogy miert irkalok ilyeneket. -
Habugi
veterán
válasz
Yllgrim
üzenetére
Teljesen normális hogy "játszol" az új konfiggal. Tavaly év végén leptem meg magam vele és szerintem 5-6 hétig nem másztam ki a biosból, rendszeresítettem egy második kijelzőt hogy minden érték/hőfok/stat szem előtt legyen ha játszom, meg akkor is ha nem!

A második monitorból azóte se "gyógyultam ki"..., pedig egy kis 1280*1024es csatamatróna!
A lényeg, hogy hosszútávon megfogadd az itteni hozzáértőbbek tanácsát.

-
Yllgrim
őstag
válasz
ViZion
üzenetére
Ezt en ertem, ezzel nincs is gondom, de az uncsi h huzom a szorzot es tuningoltam...
En szeretem bonyolitani a dolgokat, bar azert eleg jol ki lehet sakkozni a dolgokat
eljatszok a szorzoval egymagaban, aztan eljatszok a memoriaval, es aztan jon az fsb, ahol nem piszkalom a szorzot, a memoriat tudom meddig vihetem es voila, keplet megoldva 
De letesztelem igy is, ugyis a teljesitmenyeket, fix feszultseg, fix pteszt kornyezet, egyikben a szorzoval jatszok, a masikban az fsb-bel, csinalok 3-3 tesztet es felrakom az eredmenyeket. majd holnap, most aluka.
Nem azt mondom h nincs igazad, tavol aljon tolem, hanem azt h nem gyoztel meg
Megcsinalom a teszteket es meglatom 
ui: azert nem hiszek a kulonbozo oldalak tesztjeinek mert hazudnak, csalnak, manipulalnak (itt nem a PH-ra gondolok). Neked hiszek, csak alatamasztom tesztekkel

-
válasz
Yllgrim
üzenetére
Korábban ezt is kitárgyaltuk itt, de még logout teszt is volt: HT link és CPU NB nagyon keveset jelent, ahogy a ram sebessége is (1600 vs. magasabb órajeleknél főleg), mert a rosszabb időzítésekkel a magasabb frekiből származó előny nagy része elenyészik. Gyakorlatilag akkor éri meg ezekre időt fordítani, ha huzamosabb ideig memória sebességre érzékeny alkalmazás fut. Játékban, átlag használatban a gyorsulás nem érezhető. Azért meg felesleges fűteni a rammal, hogy pl. egy filmet 15 perc helyett 14,5 alatt konvertáljon -szerintem.
A mindent tuningoljunk egyszerre továbbra is ott bukik, hogy ha instabil lesz, akkor totózni kell, hogy mitől. Ha egyszerre egy komponenst tuningolsz, akkor meg egyértelmű,ill. jobban kizárható. De kinek mi.
-
Yllgrim
őstag
válasz
ViZion
üzenetére
en nem irtam h az a stabilabb
azt irtam h tobb komponensnel lehett erosebb magonkenti teljesitmeny növekedés mert tobb minden valtozik. megy a memoria, orajel, ht link, csak nem teszteltem. azt igen, h mindegy melyik megoldast valasztom, 1.27v-on nekem egyforman stabilak 4.4 ghz-en. -
válasz
Yllgrim
üzenetére
"...az fsb emelese, ami azert jobb mert tobb komponenst is huzol vele es elvileg jobb magonkenti teljesitmenyt kapsz."
Nem. A módja a stabil tuningnak, hogy egyszerre egy dolgot változtatsz, kiszűrhető miért, honnantól nem stabil. FSB emelésnél ezt hogy oldod meg? Nem véletlenül volt régen is extra a szorzózár-mentesség.Az elvileg jobb teljesítmény kizárt, mert az FSB egy referencia csak, a proci sebességét a szorzó és FSB szorzata adja. Mindegy hogy éred el a mittomén 4 GHz-t, lehet 10×400 vagy 20×200 a sebesség ugyan az. (feltéve ha a többi cucc is azonos értéken megy)
jeni: parancsolj
-
vakond5
őstag
iPon-on egy komment:
"Abban különbözik még a sima (nem r2.0-tól) hogy:
-a hátsó kimeneteknél 4 USB 3.0 van a 2 helyett
-ugyancsak itt van egy USB Flashback gomb+ USB Flashback port
-6 SATA 6gb/s +2 SATA 3gb/s helyett 8 SATA 6gb/s van
-van az alaplapon egy DirectKey gomb
-Támogatja a USB 3.0 Boost programot" -
Yllgrim
őstag
válasz
marquuard
üzenetére
En ketfele tuningot nezegettem, egyik a szorzos hagyomanyos, a masik az fsb emelese, ami azert jobb mert tobb komponenst is huzol vele es elvileg jobb magonkenti teljesitmenyt kapsz. ezt nem probaltam valos tesztben bizonyitani, kicsit instabilabb tud lenni a dolog a memoria miatt hiszen azt is huzod ilyenkor figyelni kell a feszre, idozitesre, bar en 4400-ra huzva azon a 20+ on semmi instabilitast nem tapasztaltam eddig.
-
marquuard
veterán
+200MHz CPU-NB tuning kihatással van valamelyik komponens teljesítményére? Valamint biztonságos, amíg alap feszültségen tuningolom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- War Thunder - MMO Combat Game
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android szakmai topik
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- Apple MacBook
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok