- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
zaja8
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni hogy az FX 8150 és a 8350 között mi a különbség, mert árban elég nagy különbség van?
Illetve hogy ezen procik közül valamelyikkel kitudok hajtani egy 7970-es karit?
Corsair VS650 táp elég egy ilyen erősebb konfighoz?Válaszokat előre is köszönöm!
-
laca000
őstag
válasz
Valkűr #33869 üzenetére
Akinek 200k-s folyadékhűtése van, annak kb. 1milliós gépe.
Szóval, először az utóbbihoz kellene "felnőni", aztán venni egy 200k-s hűtőt.
Különben úgy járunk mint az egyszeri ember, ahogy te is megmondtad.
Addig ez az egész nem más, mint a nagy szavakkal való hiábavaló levegőbe dobálózás, azt mindenki tud, valódi tartalom nélkül.
Csak épp értelme nincs.
Szerintem ha veszel egy 40-50k-s folyadékhűtést, az már 5Ghz-en rendesen teszi a dolgát.
De én a helyedben akkor is a Phanteks-nál maradnék, vagy a SA SBE-Extreme, ugyanúgy 5Ghz-en FX-et lehűt. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
Valkűr #33856 üzenetére
Én levettem egy Geil Evo Corsa kit egyik tagjáról a borda egyik felét, a másik felét meg fönt picit meghajlítottam kifelé
, így maradt egy bolhafingnyi - 1 mm-nél kevesebb - rés a Mugen 3 ventilátora mellett. Másképp vagy a hűtőtől, vagy a ramoktól kellett volna megválnom.
Ja, a lényeg, a memóriák még működnek, és így még mindig dual channel-ben. -
do3om
addikt
válasz
Tomko78 #33874 üzenetére
Túl nagy az alaplap, nincs hozzá alsó tápos normális ház (árban is), A mostanit is át lehetne alakítani de lap miatt nem lehet. Lehet igazad van és proci is kéne de akkor nem itt írnák hanem az inteles részben
Később lehet menne bele valmi tuningbarát FX, bár nem tudom mennyire nyomná le a mostanit. -
do3om
addikt
Hi
Alaplapos kérdésem lenne de itt kérdezem mert nem elméleti hozzáértőkre vagyok kíváncsi.
Lecserélném a lapomat ami egy Gigabyte GA-890FXA-UD7 A bajom ezzel hogy nagy, alig fér be a gépbe, AM3-as.
A proci maradna benne egyenlőre az x6 ami 1,425V-on megy 4Ghz-et. Olyan lapot keresek amiben elég jól ehet tuningolni ha nem bírná benne az x6 a mostani húzást kibasznám a lapot a azonnal.
Akinek van tapasztalat hogy valamelyik lappal jobban megy az oc ,olyat keresek. Tudom hogy mik a felső kategóriás lapok csak megéri e megvenni ha nem jut tovább vele az ember. CFX-et nem tervezek! -
Tomko78
őstag
válasz
Valkűr #33869 üzenetére
200 ezres hűtő nem arcoskodás hanem az egy elég durva hűtő igaz , számunkra drága , de hát egy 200 ezres vga se épp olcsó , és azért elég sokat látni itt , és egy ilyen hűtővel nem csak a cput hanem az egész rendszert le tudod hűteni , egyszer kell megvenni , és utána teszi a dolgát
ha egy komoly gépem lenne tuti elgondolkodnék egy ilyen vásárlásán
-
Valkűr
addikt
válasz
Tomko78 #33868 üzenetére
A jelenlegi hűtőm is majdnem tökéletes...Ettől akarok egy fokkal jobbat ami a magasabb hőt is birja, ezzel is elmegy a 4.5-4.6....A Phanteks elég jónak tűnik a tesztek alapján is, és gondolom jobb a Zalmanomtól...Ebből gondolom, h egy ilyennel megtudnám oldani a dolgot. Nem hinném,h egy 4.8 órajelhez 200 ezres hűtőt használna bárki is...Nem arcoskodni akarok 200 ezres hűtövel, hanem egy értelmes megoldásban gondolkodom..
-
Tomko78
őstag
válasz
Valkűr #33865 üzenetére
mert ha extreme oc kell akkor számomra ez a hűtő lenne a jó választás
aqua computer Aquaduct 720 XT mark V Ceramic
-
Valkűr
addikt
válasz
Malibutomi #33859 üzenetére
Jaa abba biztos belefér, hatalmas ház...De itt épp mutatja, h több helyre is tudom tenni...
-
Valkűr
addikt
válasz
Malibutomi #33857 üzenetére
Próbáltam de nem találok ilyen adatokat egyik légről sem..
-
Valkűr
addikt
válasz
Malibutomi #33855 üzenetére
Az enyémbe szerintem belefér, meg a nagy légekkel az a bajom, ha azt veszek akkor vehetek új ramokat is, mert nem férnek be a ramok a hűtő alá...Ezek a ramjaim vannak. Ha ramot is cserélek az úgy már elég sokba lenne...
illetve nem tudom, h a hűtés levehető -e a ramokról és ha leveszem árt -e neki valamit..
-
benikeee
tag
Hali.
8320 alá melyik alaplapot vegyem? Gigabyte 970a-ud3 vagy asus m5a97 evo r2.0??
-
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Akad itt olyan aki sikeresen használja 2400-on ramjait FX Cpu mellett? -
FeRRaR1
őstag
Úgy alakult, hogy eladtam az egész gépet, így nem csak CPU-t újítok jövő héten, ha nem teljes gépet
Amolyan második esély (bár elsőre is bevált)FX 9590
Phanteks PH-TC14PE_BK Premium Edition Black
Sabertooth R2 (megint)
Kingston HyperX Predator 2x8 Gb 2400 Mhz
OCZ Vector
Cooler Master V700 PSUIlletve a jövő héten megjelenő R9 280x AMD ami ugyan az mint a 7970 Ghze többé kevésbé
Addig marad benne a 6850Egyenlőre ezeket ollóztam össze elég sok utána járással, ha van bármi észrevételetek, javaslatotok szívesen veszem.
-
asvald
senior tag
heló!
Egy gyors és egyszerű kérdésem van: fx8120 vs fx6300-at vegyem meg játékra?
egyenlőre gtx480 van melléKöszönöm a válaszokat előre is
-
Maotun
őstag
ha már seggszikla kell ....nekem is az van! a 8350 alatt 990fx extreme 4.
mégegyszer :
8+2 vrm fázis !!!! ez a limit a 8350 nél!
asus sabernek is 8+2 van az jobb de kicsit több pénz.
ezek alatt a 8350 felesleges és szívás -
dergander
addikt
Ajánlom az Gigabyte 990FX-UD5 rev 3.0 is DrMos-al elég tunningbarát lap,vagy sabertooth ezekbe is elszalad 5Ghz a CPU nem kell formula lap. De itt senki nem használ 5Ghzet mivel felesleges dolog 4.2Ghz már nemrossz teljesítmény
-
Zsivaagoo
őstag
Züllik a topik. Intelesek, antituningosok, Asrock imádók, ehhh..
-
bul07
nagyúr
válasz
laca000 #33822 üzenetére
Még nem vettem meg
Először eldöntöttem hogy ez lesz (8350) utána mentem az alaplapos topikba onnan küldtek ideHogy miért ASROCK mert ez még sose hagyott cserben , Asus alaplapom ment már tönkre , meg nem is igen szeretem ezt a márkát(bár a vga-m is Asus
) , mondjuk a giga még lejjebb van a rangsorban nálam, így lehet hogy Asus lesz
Még egy kérdés
Mostanában (köv 3-4hó) jön ki AMD-nek új szériás processzora(következő generáció)? -
Buci21
addikt
válasz
MaxxDamage #33824 üzenetére
az nem a lap hibája, a thermal throttling már önvédelem
a proci nem szerencsés darab szvsz
-
MaxxDamage
félisten
válasz
laca000 #33817 üzenetére
Nem akarok senkitt lebeszélni de nekemis ez a lap van és tuningolni nemigen tudom az FX-8350 -em
4.5 se megy mert throttingol....Plusz 70c fok feletti hőmérséklet... (a fesz meg alaptól elég magasra feljátszva ! -szép lassan)
4.4 se (4.3 talán , de amit azzal a párszáz MHz adna az kb. Semmi)L
-
-
bul07
nagyúr
Összefoglalná nekem valaki hogy ezek az alaplapok miért nem ajánlottak AMD FX-8350 mellé
Milyen alaplapot vegyek? fórumba ezt a választ kaptam azért kérdezem
-
Buci21
addikt
válasz
MaxxDamage #33812 üzenetére
ezen már kenyeret lehet pirítani szerintem xD
-
Valkűr
addikt
FX procinak tolni kell, szeresse...Jó hűtés neki, és hadd szóljon...
-
Casanova*
veterán
srácok! FX8320 - GTX760 OC kombóval 1600x900 felbontáson cpu limit van?
-
stratova
veterán
válasz
djculture #33802 üzenetére
Úgy legyen bár, én nem találkoztam 12 magos (Zomsa alapú) Opteron 6100 vagy 12-16 magos (Bulldozer/Piledriver) Opteron 6200/6300-zal, ami támogatott lett volna asztali lapban. Opteron 3200/3300 támogatás volt de az még mindig csak 4m/8c és szerver oldalon is AM3+ foglalatot jelentett. Most AMD kukázza a két "kisebbik" foglalatot.
De abban egyetértek, hogy vagy az iGPU bevonására kell nagyon ráállniuk, vagy egy FX frissítés nem árt. Különben még jobban Intel felé billen a mérleg nyelve. Látva, hogy két nemrég bejelentett kolzolport (BF4, Watch Dogs- utóbbit már cáfolták) minimum követelménye 4 mag és az ajánlott a 6 magos CPU. Bár Frostbite 3 motornál már lehet a felskálázással trükközni. -
dergander
addikt
válasz
Malibutomi #33798 üzenetére
Nekem jó a szerver proci is,úgyis régi álmom hogy opteronom lesz csakhát a Cash
-
djculture
félisten
válasz
stratova #33801 üzenetére
amd-nél a szerverprocik szépen le is szoktak kerülni az asztali vonalra később más foglalattal, ez szerintem később most is meglesz.
De amúgy mindegy aki nem tud várni vegyek intelt, én ráérek kivárom milesz. Azt nem hiszem hogy max 2 modulos futottak még apu termékekkel akarnak bizniszt csinálni... -
stratova
veterán
válasz
djculture #33797 üzenetére
Warsaw és az azt követő megoldás tisztán CPU 12-16 maggal és pletykák szerint később 20 maggal szerverekbe.
De ez nem asztali vonal.
Az ahhoz legközelebbi AM3-at és a 2P ig skálázódó Socket C32 megy a levesbe (ezek 4-6-8 magosak voltak). Csak a legfelső Socket G34 marad Piledriverrel, majd őt váltja elvileg Steamroller (akár 20 maggal) egyelőre ismeretlen foglalatban.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Egyedi ékszerdobozka
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben