Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
,meaT'
csendes tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
1 ramom van, de viszont a phenom x2 vel tökéletesen müködik, jelenleg is ez megy a gépben, az fx meg az asztalon vár..
Raktam már át másik slotba igen! -
kalap12
tag
:-) Szerintem ne agyaljatok annyit ezen, hogy mi lesz a jövő, szerintem egyáltalán nem elavult és nem megy ki hamar a forgalomból az AM3+ -os foglalat, az Fx-ek is még egy jó darabig kaphatóak lesznek, nem azért vált mindenki most az Intel konkurenciák miatt amd-re és fx-re, hogy eltünjön a szinte legjobb szériájuk az amd-nek, az fx széria és az AM3+ élni fog, nem azért ölt bele sok pénzt az a rengeteg ember az AM3+ os foglalatba most és az fx processzorokba, hogy azt leváltsa 1 év múlva, ezek 3-4 évig bőven elegendőek lesznek minden felhasználásra!

-
Jester01
veterán
válasz
,meaT'
üzenetére
Az FX-el futtasd a memtestet mert a prociban van a memóriavezérlő és akár hibás is lehet. Vagy csak nem komálja ugyanazokat a beállításokat a rammal, levetted már valami tök biztonságosra azt is (1333MHz?).
Ha van kéznél linux live cd nézd meg az bebootol-e.
Illetve ha van olyan lehetőség a biosban tilts le magokat és mondjuk csak 1-et engedélyezz átmenetileg.
-
,meaT'
csendes tag
az IRQL NOT LESS OR EQUAL kékhalál, nem a memóriára vonatkozik?
Ami érdekes hiszen x2vel teljesen jól müködik gyári beállításon..
-
kalap12
tag
Szerintem ne agyaljatok annyit ezen, hogy mi lesz a jövő, szerintem egyáltalán nem elavult és nem megy ki hamar a forgalomból az AM3+ -os foglalat, az Fx-ek is még egy jó darabig kaphatóak lesznek, nem azért vált mindenki most az Intel konkurenciák miatt amd-re és fx-re, hogy eltünjön a szinte legjobb szériájuk az amd-nek, az fx széria és az AM3+ élni fog, nem azért ölt bele sok pénzt az a rengeteg ember az AM3+ os foglalatba most és az fx processzorokba, hogy azt leváltsa 1 év múlva, ezek 3-4 évig bőven elegendőek lesznek minden felhasználásra!

-
,meaT'
csendes tag
Az előbb beraktam a procit, próbáltam elindítani windows javítással, már egér volt mikor a következő üzenet fogadott!
IRQL NOT LESS OR EQUAL
Ezután próbáltam újratelepítéssel, de ahogy a windows betölti a fájlokat rögtön az elején, 0x0000007 kékhalált kaptam!
-
,meaT'
csendes tag
a CPU-NB ration 2400, viszont a ht fx6300 al 2600, az nem lehet gond?
-
Tomko78
addikt
válasz
,meaT'
üzenetére
Mert a cpu előnye az ha rossz akkor meg se nyikkan , de itt ezek szerint megy , mert biosba be tudsz lépni , ez valami alaplapi beállítás gond lehet amit innen sajna elég nehéz megmondani mi is lehet az , mondjuk egy pár fotót csinálhatnál hogy van beállítva a bios de FX-6300-al
-
Tomko78
addikt
válasz
,meaT'
üzenetére
De akkor most a FX helyett a x2 van a gépben ? és a x2 tökéletesen megy de fx nem ? mondjuk az biztos nem indul el a fx x2 beállítás mellet nekem se ment , mikor a x4 965 helyett beletettem a fx-6300 , de amint volt egy bios reset + újra raktam a rendszert is semmi gond nem volt
-
,meaT'
csendes tag
Ahogy átraktam Achira (IDE-n volt) az x2 azt csinálta mint az Fx6300...
-
,meaT'
csendes tag
A telepítés elindul, de a fájlok betöltése után, csak fekete képernyőt kapok!
-
,meaT'
csendes tag
A legfrissebb bios van fent, az x2 vel frissítettem!
-
,meaT'
csendes tag
Mint írtam, nem tudom újratelepíteni azzal a processzorral!
-
,meaT'
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Fx 6300-at, egy phenom x2 555 váltott, a következő alaplapban!
MSI 760GM P21(FX)!
Ahogy belekerült a processzor a windows indításnál újraindult, majd újra és újra!
Próbáltam újratelepíteni, de a betöltés után csak sötét képet kapok!
A legfrissebb bios van fent, a lap látja is rendesen a procit, de mintha annak nem tetszene a RAM-om vagy a Winchesterem, mert amin azokkal kellene foglalkoznia, vagy kékhalált kapok, vagy újraindul.
Jelenleg a phenom van a gépbe, és minden hiba nélkül müködik!
Kingmax 1333 mhz ramom van
Segítsetek légyszíves, remélem nem hiába költöttem a procira!
Előre is köszönöm!
-
t1
veterán
Nah megjött a konfig

Tegnap este / ma hajnalban összeszereltem, az eddigi tapasztalataim szerint marhára gyors az FX 6300. Egy Phenom X3 N850 (notebook proci) váltott le. 3DMark06-ot nyomtam eddig ~ 19k az eddigi 6500 helyett

-
DeadMeat
nagyúr
válasz
asvald
üzenetére
Inkább akkor már valami asus vagy giga 970, elég a sima fajta is, nem kell a sok fázisos lap. De ha csak az asrock, akkor inkább egy extreme 3, azon legalább van vrm borda.Jól fog jönni, hiába nem akarsz tuningolni.
De mint mondtam inkább asus, vagy giga alsóbb kategóriás 970esei körül nézelődj. Stabilabb lapok, mint az asrock 970-ek. -
asvald
senior tag
válasz
asvald
üzenetére
Ugy néz ki kicserélik nekem a jövőhéten ,de mondtam az eladónak hogy nem tartok igényt ugyan ilyen giga lapra elsőre nagyot csalódtam benne. A kérdés az lenne mennyire megbízhatóak ezek az ASRock 970 PRO3 R2.0, ASRock 970 PRO3 lapok ?Egyáltalán nem akarok tuningoni. Nekem jó formán csak asrockom volt de még nem csalódtam bennük
-
Walter_White
senior tag
válasz
pipo112
üzenetére
Biosban az Advanced vagy tuningbeallitasoknal CPU Load Line Calibrationt keress.. az elozo asus lapomnal : low, medium, high, extreme szerepelt, a mostani asrocknal % os ertekek.. ha ki volt kapcsolva 1.34V helyett 1.52V ot is adott a CPU nak.. minden ertek jobban es jobban optimalizalta/fixalta a feszultsegeket, de ki kell kiserletezgetni.
-
lee56
őstag
válasz
Buci21
üzenetére
"am ahol a HT szar ott az FX sok fizikai szála sem lesz jó" - Ez mondjuk így konkrétan nem igaz.

Alapvetően más megközelítés a sokszálas feldolgozásra a modulos (~ 80% hatékonysága) és a HT (~10-20%-ával szemben), olvass utána ha nem hiszed. Persze ha egy program nem képes több szálat kihasználni, attól nem lesz gyorsabb egyik sokmagos processzor sem.
-
-
pipo112
őstag
válasz
Walter_White
üzenetére
Ok köszi az llc hol birom ellenőrizni
-
Jester01
veterán
válasz
pipo112
üzenetére
Az a jele, hogy terhelés alatt is visszaveszi a sebességet és a feszültséget. Például lásd #34536 (Az, hogy üresjáratban ezt teszi az jó, csak terhelés alatt nem.)
frescho: teljesen logikusan hangzik. Tesztelni úgy lehet, hogy az affinitást állítgatod, azonos magszám mellett. Pl. 4 modulos proci esetén 4 magot engedélyezel a programnak, egyszer 2 modulon egyszer pedig 4 modulra szétosztva.
-
pipo112
őstag
Hi egy noob kérdésem lenne valaki el mondaná milyen jelei vannak a throtlingnak ,hogy tudom észre venni ha trhotlingol procim a választ előre is köszönöm
-
Nezegetem a benchmark eredmenyeket 4GHz-en es azon gondolkozom, hogy miert lehet jobb 3 modullal egy jatek, ami 3-4 mag folott nem skalazodik, mint 2-vel. De 4 modullal meg jobb eredmenyt hoz a teszt, pedig elegge GPU limites a beallitas.
Arra jutottam, hogy ez a modulos felepites miatt van. Ha az utemezo szet tudja osztani a szalakat, akkor nem osztoznak a frontenden, ergo gyorsabban futhatnak. Igaz tobbet is fogyaszt igy a CPU, de az kit erdekel?
Mi a velemenyetek?
-
válasz
Jester01
üzenetére
mATX-ben sikerult elerni 4.5GHz-et. Szoval azok a lapok sem teljesen remenytelenek, de limitaljak az elerheto tuningot.
LLC 1/4
Memoria 1600MHz XMP beallitassal (4 modullal)Erdekes, de ahogy emelni probaltam az NB-t rogton doglodott. Magasabb fesszultseggel meg veszettul melegedett, bar igy sem volt eppen huvos. Tesztnek tulelt HD film kodolas, Crysis es Far Cry 3-mat, majd ez utan kis ESXi es linux kernel forditast is. Magasabb frekvencian mar nem tudtam huteni rendesen.
Persze volt egy kis mazlim is, mert masnak a 4.2GHz sem jon ossze ezen a feszen

4GHz-en partyban van egy i7-2600-al. Hol az egyik, hol a masik jobb. Amennyivel olcsobb az AMD proci, annyival olcsobb lapban is elketyeg az Intel. Az Intel elonye az egy szalas teljesitmeny es a fogyasztas. Ahol ki lehet hasznalni a tobb magot, vagy ahol a HT nem gyorsit, ott az FX jobb. Ha mar az egyikhez megvannak a cuccok, akkor ertelmetlen valtani.
-
Jester01
veterán
Egyébként vannak FX-et támogató matx lapok, csak éppen nem 900-as chipkészlettel és leginkább 4+1 fázissal. Ezen a gigabyte lapon legalább hűtőborda van a tápon.
Szóval ha valaki nagyon-nagyon ragaszkodik az matx-hez akkor megoldható, de nem sok jóra számítanék.
-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok!
Tervben van egy FX8350 Proci vásárlása ami egy 955BE - t váltana le egy Gigabyte 990xa-UD3 ( rev1) lapba.
Szeretném kérdezni, hogy gond nélkül menne- e a csere? (persze Bios frissítés után)
Valamint érdekelne, hogy mennyire ütköznék tuning esetén a lap „gyengeségébe“ léghűtéssel.Köszi előre is a választ
-
vakond5
őstag
válasz
westcoastog
üzenetére
Újra kell húzni a rendszert. Mindig az a legtisztább, bár elméleti síkon működnie kéne.
-
westcoastog
veterán
Üdv! Haverom ma tett szert egy fx6300-ra, és egy 760GM-P21 (FX) lapban hajtaná, de miután bebootolt a win7, kapásból kékhalált kap, eddig egy phenom II 550 ment neki benne gond nélkül, és ha visszarakja azt a procit azzal nincs gond, most is arról van. Bios a legfrisebb, a tápegység egy 500w-s chieftec.
Semmi tuning, alapbeállításokon kapja a kékhalált.(#34731) vakond5
Újra húzta. -
Buci21
addikt
válasz
vakond5
üzenetére
egy i7 2600K ára már elég baráti és nagyon erős
de jó cucc az FX, csak nincs mATX lap alá, így bukó sajna sok helyream ahol a HT szar ott az FX sok fizikai szála sem lesz jó
i7 2600K már 60K alatt kapható, sima i7 2600 pedig 50 alatt. Na ott már azért megéri 47-ért van fenn most egy pl...

-
-
arcsi84
aktív tag
válasz
=WiNTeR=
üzenetére
Igen ezért is érdekelne, hogy mi lesz a jövő, mert elég nagy visszalépés lenne AMD-nél, hogy a majdani a10 kaveri lesz a legerősebb procijuk, olyan tokozásban, amibe egyáltalán jöhet még valami.
Ha csak nem fordul nagyot a világ és nem az igp fog számolni a proci helyett is.
Épp azon filózom, hogy az intel g2020-amat valami erősebbre cserélném, de matx ház miatt sajnos az FX ki van lőve.

Fm2+os lapban meg egy 750k nem lenne nagy előrelépés.
i5-tel meg az a bajom, hogy csak 4 magos, ha marha erős magokról is van szó.
Elnézve a nextgen címek minimum követelményét, hogy 4 magos proci, ajánlott 8 magos. Érdekes lesz ez így.
-
arcsi84
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van valakinek olyan infója, hogy mi a terve az AMD-nek az FX processzorok jövőjével?
Jön újabb generációs FX processzor, ha igen milyen foglalatba, mert úgy tudom, hogy AM3+-ba nem jön már újabb.
Vagy már csak IGP-s procikat csinál az AMD, FM2+ tokozásban?Köszönöm a válaszaitokat.
-
Cseneles
őstag
válasz
Walter_White
üzenetére
Ugye-ugye...
Emlitettem,hogy akkora feszültség mellett mehet neki LLC=100% is(1.35v-1.4v) környékén már
Na de a lényeg,h megjavult! 
-
válasz
atomanti19
üzenetére
Mugen 4 (2 ventis) sokkal gyengébb mint az A30 ? (sorry a buta kérdésért, de nemtom)

Majd TS3 -on konzultálhatunk, ha neked is OK !?
L
-
atomanti19
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Rendben, írok ha sikerül lehűteni rendesen az A30-al és megpróbáltam a tuningot.
Mindenkinek: Az NZXT Kraken x60-al van bárkinek is tapasztalata? Katt
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Jo'van na..ertem en...de akkor nem kell a csillagokba emelni azt amit nemi smerunk 100 %-ban.
-
Tomko78
addikt
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Egy R9 280 X jár érte ha sokat dicséred a cpu+vgat
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
kalap12
tag
Sokakkal ellentétben én bátran állíthatom, hogy idáig az fx 6300-al és a gtx 650 Ti-al bármilyen játékkal tudtam full hd-ben high beállítások mellett játszani! Egyedül a BF4 ami szaggat mint állat, de hát tudjuk hogy az semmin nem megy..köszönöm mégegyszer AMD hogy létezel!

-
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Alkoholista nevelde
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Bios reset biztos megvan ? Hogy csinálod?
, fejtsd ki légyszives!

Emlitettem,hogy akkora feszültség mellett mehet neki LLC=100% is(1.35v-1.4v) környékén már 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)