- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
válasz
Malibutomi #17199 üzenetére
Inkább nagy tuningal.
-
miresz
veterán
Boldog Új Évet Mindenkinek!
-
ETOM
addikt
válasz
#90933760 #17195 üzenetére
"Mert tesztekben úgy látom játékban nagyon is ott van a toppon, ellenben tömörítés, konvertálás nem megy annyira, de az nem is érdekelne. Persze melyik teszt hiteles.."
Pont fordítva van inkább. Persze játékra is jó az FX csak 1 szálas teljesítmény nem nagy durranás bullon. vishera jobb talán ilyen téren.
-
törölt tag
Üdv.
Érdeklődnék kicsit, konfigot szeretnék majd váltani és keresem a megfelelő alternatívát. Sandy i5 lett volna, de szeretnék már egyszer AMD konfigot is, sőt.
Egy kicsit nehéz még feldolgozni ezt a modulos felépítést, de azt szeretném megkérdezni, hogy egy szálon nem hátrányos nagyon? Például Stalker alatt ami egyetlen szálat képes használni, ott nem-e problémás. Egy i5-höz képest.
Mert tesztekben úgy látom játékban nagyon is ott van a toppon, ellenben tömörítés, konvertálás nem megy annyira, de az nem is érdekelne. Persze melyik teszt hiteles... -
menyoronc
aktív tag
Fx6100 alá milyen deszkát ajánlotok ami megbízható?
Mert ha a héten kiderul h minden más alkatrészem jó akkor lapot cserélek... Már kiidegel hogy metin2 játék alatt folyamatosan beáll a kép és remeg közben.
Már ki próbáltam egy csomó mindent.. A héten kérek kölcsön memóriát és tápot aztán ha akkor is csinálja lap csere. -
anderledani
őstag
-
qwert111
csendes tag
Amúgy nem a tápegység sípol (cincog),hanem valami az alaplapon.A proceszort kiszedtem elvittem a haver gépébe (neki egy ASUS M5A78L-M/USB3 lapja van egy Phenom X4 965 Procival ami nem sípol),és az FX-es proci az ő gépében is "muzsikált".A másik két ismerősömnek is FX-es procijuk van egy 4100 és egy 6100 as,és nekik is sípol, ugyanúgy mint nekem (ASUS M5A78L-M LX és M5A97 lappal).Ha kikapcsolom ezt a Core 6 State opciót az nem csinálhat kárt semmiben ugye?
-
törölt tag
válasz
anderledani #17186 üzenetére
Az én lapom is auton 1.325V ad a 3100MHz-hez...
Miközben az alulfesz kísérleteimben 1.2V@3400MHz, LLC auto; tehát terhelés alatt ~1.10V körüli értékig jutottam (lehet, menne még lejjebb is, de már nem volt kedvem játszani).A kérdésedre nehéz megadni a választ, mert a gyártók is másképp értelmezik a dolgot, vannak akik a tekercsek számát adják meg fázisként (pl. ASUS, ASRock), és vannak akik a valódi fázisokat (pl. MSI, Sapphire)...
Oliverda írt erről a "Négy csúcs 990FX-es AM3+ alaplap a porondon" c. tesztjében itt az oldalon. -
ETOM
addikt
válasz
anderledani #17186 üzenetére
Hát az én gagyi lapomba úgy oldották meg, hogy szabályoz összevissza, de azért alapon használható.. de primet nem küldenék rá. Mosfet hűtés nuku throttlingolna mondjuk mindegy mert APM még alapon is lefojtsa...
-
ETOM
addikt
Egyébként elég brutál, ahogy be vannak állítva feszültségek gyárilag. Turbó offon is ilyen 1.356v-t ad 3100-hoz. Kíváncsiságból megnéztem. Turbóval meg nem is beszélve 1.45v-t is láttam. Biztosra mentek AMD-nél
-
qwert111
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a problémám,hogy vettem egy fx 4100 as procit,de nagyon sípolt vele az alaplapom ( Asus M5A78LM-LX),ezért vettem nemrég egy Asus M5A97 EVO alaplapot,eleinte nem vettem észre,de most megfigyeltem,hogy ez is sípol,csak halkan.Valaki azt írta,hogy a Bios-ban kapcsoljam ki a Core 6 state-et,és megszűnik a sípolás.Mi is ez a Core 6 state egyáltalán,valaki találkozott már ilyesmivel?
-
törölt tag
válasz
anderledani #17180 üzenetére
Igen, csak mivel az APM kapcsán én egész máshol jártam, így Téged sem értettelek...
Nálam a 8120 1.25V@3600MHz-n TX3-mal, Mprime és StressLinux tesztek alatt ~50 fokos (kupak).
Mondjuk nekem egy Thermaltake V3 BlacX Ed. házam van, egy felülre szerelt Cooler Master SickleFlow 120/2000 plusz ventivel.
A ház alul (táp előtt) és felül (az 5.25-ös helyektől hátrafelé végig) is nyitott. Szerintem hűtés szempontból ez a legjobb koncepció, 2 ventivel brutál huzat van benne. Mondjuk halknak nem mondanám...
Ha van szerszámod és elég ügyes vagy, házilag is kivitelezheted a dolgot, volt kollégám megcsinálta, és bizony nyert vele néhány fokot. Mondjuk Ő lakatos...A pasztázást is megnézheted, de lehet, h. egyszerűen oda kevés már a TX3...
-
törölt tag
És hogy valami hasznosat is írjak a témában, most gyors megnéztem, és az Application PM. (
) ugyan be van kapcsolva, de az ASRock UEFI-je azt mondja, ha manuálisan pisztergálom a szorzót és a feszeket, akkor automatikusan 'Disabled' státust kap.
Hát ezért nem találkoztam vele a tuning kísérleteim során... -
bozont
veterán
válasz
anderledani #17166 üzenetére
Nálam a jelenlegi tuninggal az Intel Burn Test mellett (ez is lynx mint az OCCT) 62-63°C volt a maximum a TX3-mal, igaz elég jó szellőző a házikóm. Meg nem tudom mennyit számít, de MX2 paszta volt alatta.
-
Asbee
veterán
válasz
#21078528 #17168 üzenetére
Mi pedig a gyakorlatról és tapasztalatokról beszélünk. Egy kis + fesz meg + Mhz és máris beleszól az APM. Tuningnál alap dolog hogy kikapcsoljuk, nincs rajta mit kísérletezni. Mikor megjelent a bull nem egy ember szívott vele, hogy nagyon sok lapban nem volt meg a funkció, hogy ki lehessen kapcsolni. Számomra már az gáz volt mikor az először bekapcsolt fx6100-el apm viszavette prime alatt az órajelet. ( 0 tuningal)
-
menyoronc
aktív tag
válasz
#21078528 #17161 üzenetére
Helló!
Nem mondtam h tuti h a procival van baj. Videokártya csere volt, egy 8400as silent-el is csinálta. Memóriát most tesztelem a memtest86al 23 perc után 50%nál jár eddig semmi error. De majd kérek kölcsön memóriát és tápot. Még prime95el tesztelem meg mert azzal eddig nem volt annyira nyuzva kb 1 órát futott addig nem volt gond.
Aztán ha az se akkor marad az alaplap.
Mennyi idő annak a gariztatasa? Lehet szerintetek pcx-nél kérni ahol vettem h egy másik lapra cseréljék? -
törölt tag
Szépen elbeszélünk egymás mellett...
A tuningolás szempontjából írtam, hogy mivel érdemes kezdeni a dolgot (fesz, hűtés, LLC, stb.).
Az én hardverem tuningpotenciálja szempontjából semmilyen befolyással nem bír az APM...
Gyakorlatilag egy API-ról beszélünk, amin keresztül a power state hívásokat kezeli a kernel, nem értem miért ennek a kikapcsolásával kéne kezdeni a tuningolást, de nem akarok erről vitát kezdeni, mint mát többször írtam, mindenki kísérletezze ki magának... -
Asbee
veterán
válasz
anderledani #17166 üzenetére
Normális, a tx3-tól még az is szép hogy így húzva elbír vele.
-
Asbee
veterán
válasz
anderledani #17164 üzenetére
Az APM-et nem befolyásolja a melegedés, de magát a melegedést a hűtés sem befolyásolja és a hűtés a fogyasztást sem.
-
Asbee
veterán
válasz
#21078528 #17150 üzenetére
Ha tuningol, nem érdekli a fogyasztás, bírja a tápja, akkor miért nem javasolt az APM kikapcsolása? (Tuningon a hangsúly) Éppen, hogy ajánlott... Milyen biztonsági érzetet? Hogy a procid nem fogod tudni érdemben tuningolni? Hűtés és LLC nem segít semmit az APM-en.
(#17162) anderledani: Nyugodtan hagyhatod, de akkor ne a teszt progival játszál órákat
Játékok alatt mint írtad is nem melegszik annyira, határon belül van bőven.
-
törölt tag
válasz
anderledani #17151 üzenetére
LLC hogy van állítva?
(#17152) menyoronc: Biztos, hogy a procival van összefüggésben? VGA csere, memória teszt volt?
(#17155) Pug: Nálam sincs kilőve...
Ahogy írtam, nincs rá általános tanács, de én első körben az órajel/ fesz/ hűtés/ LLC fronton játszanék. Az APM ad egy biztonság érzetet, persze nem igényli mindenki...
-
Bali27
addikt
Most megnéztem a Dirt3-at.. Nagyon állatul kihasználja a 6 magot. Kb 80% on volt mind a 6 meg 3.8-ra felhuzva. 8 magoson ez kb hány %?
-
bandika0626
senior tag
válasz
stbtamas #17157 üzenetére
Értem.
De lehet, hogy egy kisebb erőforrásigényű progival még gyorsabb lenne ha csak simán átkonvertálgatod a videókat.
Az én progim is jól leterheli az össze szálat de csak 80%-ra. Mindegy, hogy 3,6-4-4,5GHz mindig csak 80%.
De ahogy irtam én igy megoldottam a problémámat. -
stbtamas
aktív tag
válasz
bandika0626 #17154 üzenetére
Nincs szükségem ilyesmikre, így nem is használom. Csak gondoltam megosztom mással is az örömöm, és azt hogy van ami kihasználja rendesen.
-
stbtamas
aktív tag
válasz
bandika0626 #17141 üzenetére
FX 8320-at használok, Premier Pro 6 kihasználja 92-98%-ban mind a 8 magot.. Álltalában stabilan 3500MHz-en.
Csodálkoztam is, mivel a régi Phenome 9550-es procim egy 50GB videót majdnem 5 óra alatt konvertált le 2,5GB-ra, az fx-8320 pedig ugyan azt, ugyan abban a minőségben megcsinálta 28 perc alatt.
-
menyoronc
aktív tag
Üdv!
Én vagyok az akinek játékok alatt változó időközönként lemerevedik a kép és csak remeg.
Kikapcsoltam a biosban az APM-et és a Turbo core-t. Ugyanúgy csináljaVmi tipp még h mit próbáljak meg?
-
törölt tag
válasz
anderledani #17144 üzenetére
Még belefér. Próbálj esetleg a ház szellőzésén javítani. Az APM kikapcsolását továbbra sem javaslom.
-
Stepo
aktív tag
válasz
anderledani #17148 üzenetére
Az nembaj nem occt-vel játszol
-
Stepo
aktív tag
válasz
anderledani #17146 üzenetére
Az apm a tdp-n belül tartja (95W).Ha jól tudom akkor némelyik lapban a thermal controllal lehet állítani,hogy mikor vegyen vissza,de az AMD szerint 70-ig mehet.
-
Stepo
aktív tag
válasz
anderledani #17144 üzenetére
Az még belefér.Ha túlhevülne akkor elméletileg vissza kellene vennie a feszt+szorzót.
-
anderledani
őstag
Az nem baj (vagy nem utal problémára) hogy OCCT alatt a proci 73 fokra is felmelegszik? (FX-6100@3,9ghz 1,2875v Hyper TX3)
Prime95 alatt nem megy 69 fölé.
Játék közben nem megy 56 fölé. -
bandika0626
senior tag
Az alkalmazott videószerkesztő progit 2x kell megnyitni és ugyanazt a videót kell betölteni mindkét helyre csak
az egyik szerkesztővel az első felét a másodikkal a másik felét kell megcsinálni. A két progival a konvertálást egyszerre kell elindítani és 100% fog tekerni a proci.Én most próbáltam a virtualdubos progimmal és ezek lettek az eredmények:
720x428 videó amit csináltam, ha egy virtualdubbal csinálom akkor 17fps-sel ment
ha 2 virtualdubbal csinálom akkor 25fps-sel ment összesen a kettő.
Ráadásul a proci meg csak 3.6GHZ-n megy. -
ETOM
addikt
válasz
bandika0626 #17141 üzenetére
És hogy?
-
bandika0626
senior tag
Helló mindenkinek.
Ma rájöttem hogyan kell használni a bulldozer videószerkesztéshez.
-
marinea2
addikt
Ne haragudjatok az OFF-ért de ezt látnotok kell!!!
Ez tuti az új AMD lesz
-
mkcmagico
csendes tag
A korábbi problémámra megoldás volt az ubuntu cd használata, kiderült, hogy nincs hardverprobléma, a win7 szállt el, azaz valószínűleg a winchesternek az a particiója! Köszönöm az ötletet. Ezek szerint a windows hülyesége volt, hogy 256 mb ram-ot látott a telepítésnél, mivel az UBUNTU alatt mindent rendeb lát. Az FX 6100 meg rendesen ketyeg, minden szuper gyors, mint a BIOS-beállítás előtt. Akkor sem értem miért okozhatta ezt a setupban a 6 max fixre bekapcsolása, de a lényeg, hogy nem szállt el semmi
Köszi!
-
Cseneles
őstag
Egy jobb féle lapban szinte minden FX8120,8150 megy 4Ghz@1.2v-1.25v-on
-
törölt tag
Ezért mondom, hogy ízlések és pofonok...
Nálam nem zavar be, igaz, hogy a kis +500MHz-es tuningomhoz én alulfeszelek...Egyébként ilyen kérdésekhez, hogy APM, LLC, stb., nehéz általános tanácsot adni, ezeket mindenkinek a saját hardverén kell kikísérletezni, hogy milyen beállításokkal mit tud kihozni a cuccból.
-
menyoronc
aktív tag
válasz
anderledani #17128 üzenetére
Oksa, holnap kikapcsolom ezeket.
Alaplappal lehet gebasz akkor szerinted? Még megpróbálok másik memóriát és tápot kérni aztán ha azzal is csinálja akkor tényleg gari.
Windows 7 is újra lett rakva. -
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Játékok alatt be be merevedik a kép és csak remeg. Hol 3-4 óra után hol 1 óra után. Van amikor 4 óra után befagyott aztán fel óra múlva megint. Szóval elég változó h mikor.
Most hogy olvasgattam a fórumot nem lehet szerintetek h a turbó core csinálja ezt a fagyást?
Holnap ki akarom próbálni de előtte gondoltam megkerdezlek titeket, hozzaertoket.
Illetve az APM-t érdemes kikapcsolnom vagy csak ha tuningolok?A gépem a leirasomban, húzva nincs semmi. A ház egy régebbi Cooler Master centurion 5. Elől egy 8 centis hátul egy 12 centis artic venti.
Farcry 3 alatt a proci max 50 fokos a videokártya 60.
A gép most lett újítva 1 hónapja azóta csinálja. Lap, proci, memória, táp, videokártya lett cserélve.
Más videokártyával is csinálja. -
Bomc
aktív tag
válasz
Malibutomi #17108 üzenetére
Játékra is. Meg hosszú távra is. Full HD-s monitort akarok hozzá. 1 vga kártya elég. 150k monitorral, mindennel együtt. Billentyűzet és egér már van
-
brady28
tag
válasz
Malibutomi #17122 üzenetére
Ezzel én is így vagyok
Bár tuti hogy alapból is elég arra amire nekem kell ,dehát az ember mindig többre vágyik
-
brady28
tag
válasz
Malibutomi #17119 üzenetére
CF egyenlőre a jövő zenéje
Még a táp is hibádzik (720w giga SuperB)
Megnézem hogy bírja a lap aztán meglátjuk lesz e csere vagy sem
Köszi a segítséget! -
törölt tag
válasz
Malibutomi #17118 üzenetére
Igen, a 8120-nak a 4GHz már határeset a 4+1-es ASRock lapokkal, igazán nálam is csak 3.8GHz-ig volt stabil, bár nem is nagyon erőltettem tovább a dolgot.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#21078528 #17116 üzenetére
Nyilvan a felhasznalastol is fugg, en azert ajanlom, hogy ha mar vesz valamit, akkor legyen meg kis bovitesi lehetoseg. Nekem a 970extreme4 nem birta a 4gigat, amit ugye a legtobb 8120 alapfeszen vinne amugy. Nalam azzal hogy alapfeszes tuningot sem birt elvagta magat.
Meg ugye van aki nem tuningol, csak berakja es menjen, akkor meg a turbo core elkezd ilyen 1.4 voltokat tologatni a procira, ott lesz problem hamar. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #17110 üzenetére
Az ugye attól függ, merre-hogyan szeretné használni...
Ha megelégszik egy átlagos tuningal (+ ~500MHz), akkor gond nélkül elfutkározik a cucc.
Extrémebb tuningra biztos nem alkalmas. -
brady28
tag
válasz
Malibutomi #17114 üzenetére
Hát egy ilyen van hozzá
-
brady28
tag
válasz
Malibutomi #17112 üzenetére
Értem!
És ha egy "halálraventizett " HAF-ba van berakva? Csak azért kérdem mert nekem is ez van és ha nem sikerül elcserélni a lapot akkor muszáj lesz ebben működnie egy FX 8350-nek -
brady28
tag
válasz
Malibutomi #17110 üzenetére
Mit jelent hogy "hurka" ? Azt vágom hogy szerinted kevés de miért?
-
Bomc
aktív tag
Akarok összerakni egy AMD FX 8120 procis gépet, milyen alaplapot és videokártyát ajánlotok hozzá?
-
mkcmagico
csendes tag
válasz
mkcmagico #17105 üzenetére
Tehát a gondom, hogy ezzel jött elő.. Windows problémákat általában meg tudtam oldani, és a winchesterre is gondoltam, de annak semmi köze nem lenne ahhoz, hogy 256 mb memóriát ír ki a win telepítő.... De a legérdekesebb, hogy a BIOS szerint megvan a 4G, és usable- használható ként. majd mindjárt frissítem.
-
mkcmagico
csendes tag
válasz
#21078528 #17104 üzenetére
Köszönöm az ötleteket.
Természetesen BIOS reset már az elején megvolt. A Linuxos megoldáson gondolkodom, most megpróbálom a BIOS frissítést, mondjuk új alaplap, augusztusi rajta a BIOS, azóta egy újat adtak ki, hátha megoldja.
Tuningolva nem volt, még nem volt megfelelő a hűtésem. Ezt a 256-ot nem értem én sem. Illetve hogy miért a proci mag szám állítás okozta a dolgot. Nem OP rendszer működs közben lett a bajAmúgy FX 6100 .-on ( ha helyrejön a dolog) ezt a BIOS-beállítást próbálta valaki? van értelme? Mármint a mag szám nem automata hanem kézi 6 magra állításnak és value -érték módosításnak?
-
törölt tag
Nem hülye ötlet, és még telepíteni sem kell. Az Ubuntu normál ISO-ja futtatható LiveCD-ként, ráadásul memtest86 is van az indítómenüjében, tehát a memóriákat is lehet tesztelni vele.
A másik ajánlatom a Parted Magic nevű disztribúció, szintén LiveCD-ként futtatható, és van benne egy rakás diagnosztikai eszköz, amivel lehet vizsgálódni a gépen. -
KraX
őstag
válasz
anderledani #17101 üzenetére
az megvolt mar es nem segitett rajta sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Crucial 240GB SSD eladó
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest