- ldave: New Game Blitz - 2025
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- M0ng00se: És most?
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henker2
addikt
Viszont, most ahogy nézegettem teszteket, fogyasztásban sokkal jobb az i5-2500K a 8320-nál
És akkor azt mondjátok, hogy játékokban is megállja a helyét a 8320? Mert szintén a tesztekben a játékokban jobban teljesít mindenhol a 2500K. Vagy annyira nem észrevehető játékokban a különbség?
-
miresz
veterán
válasz
BomiBoogie #18296 üzenetére
Nem. épp ellenkezőleg,több szálon tud dolgozni.
FX8320:i5 3570K:
-
Kaszika
tag
válasz
BomiBoogie #18296 üzenetére
Hogy hány szálon futhat pontos választ még nemtudok adni, utána nézek, ésköszönöm mindenkinek a segítséget!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
Kaszika
tag
55k körül egy i5 3570k vagy valamiféle AMD? gyorsaság,fps ez az ami nagyon kell!
-
miresz
veterán
válasz
Kaszika #18287 üzenetére
AMD FX-8350: Vishera, a lánctalpas cölöpverő Itt a PH-s teszt olvasd el,és ha van még kérdésed utána szeretettel várunk.
(A 8120-at felejtsd,el a 8320 az alternatíva. Nem melegszik úgy,és erősebb mint a 8120.)
-
Motaba78
addikt
válasz
Kaszika #18285 üzenetére
szia
így hirtelen én egy i5-3570k-t mondok 55-60e Ft
kb.13e 2*4GB ram
kb. 25-30e alaplapés egy szűkös hűtő is beleférhet, ha nem tuningolsz eszementen, de alapon a gyári is biztosan megfelelő.
"AMD Bulldozer x8 FX-8120-ről hogy gyorsabb-e mint az i5 3570k" az nem, de egy 8320-8350 igen többszálú felhasználásban melóra, de most hogy számít-e, hogy a játék 150fps vagy 110fps-el fut-e, ha nem akkor egy 8320-8350 is megfontolandó lehet.
[#18290] fx-8120at nem javaslok helyette 8320 vagy 8350, újabb gyorsabb, nem melegszik annyira.
-
miresz
veterán
válasz
Kaszika #18285 üzenetére
Milyen asztali gépet vegyek? itt érdeklődj.
-
Kaszika
tag
Sziasztok,azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy egy AMD Bulldozer x8 FX-8120 vagy inkább i5 2500k vagy 3570k-val járnék a legjobban?! a következőkhöz kellene a gép: BF3,Cod4,WoW, sakk elemzőprogramm, amelyhez minél nagyobb gyorsaság kell, hogy minéltöbbet számoljon/sec. körülbelül alaplap, ram,hűtés, proci, ezekre lenne szükségem. 100k környékén
-
RVR400
veterán
válasz
Henker2 #18276 üzenetére
Részemről Machot használok. Házhűtés nélküli a tegnap esti tesztképem vele, iszonyat halk még 1200-on is.
És továbbra is kérdés, hogy mekkora házba teszed. -
Motaba78
addikt
válasz
Henker2 #18276 üzenetére
így elfogatva szerintem teljesen jó a hűtő, elölről jön a vinyók felül a levegő, átmegy a hátul majd hátul ki.
Nekem a tx3 az x6-on is, így van felrakva, a 8320-hoz én egy 212 evot szereztem be, de a gyári ventit lecserélem egy swif2-120p ventire (60.4-127.6 CFM), 2* nagyobb légmennyiséget szállít mint a gyári(24.9 – 66.3 CFM)
-
Henker2
addikt
Üdv!
Még mindig procihűtő!A 8320-ashoz a Brocken-t néztem ki, de AM3-ra csak így lehet feltenni smiti tesztjénél látható, ilyen vga-m van és hasonló házam van. Elég jó hűtés lehet így is, a fenti 20cm-es venti kifelé szívja a levegőt? Mert ugye alatta a vga-ról áramlik rá szépen a meleg levegő.
Illetve van még 1-2 hűtő amit kinéztem:
Thermalright Macho rev. a bw és a Thermalright HR-02 Macho
De ha még tudtok jó árban ajánlani jó árban lévő hűtőt/hűtőket a 8320-ra, szívesen fogadom. Legyen halk és tuningbarát
Ti miket használtok?
Köszi
-
Motaba78
addikt
válasz
Malibutomi #18274 üzenetére
értem én csak akkor bocsi ha én nem értettem pontosan
"ez mivel tud többet az M5a97-től, amit korábban ajánlottatok? chipset? táp, csatlakozók, egyebek nekem kb ugyanannak tűnnek. érdemes ezt venni ahelyett? v nem szükséges?"
pro, evot, elfelejtette odaírni a kolléga.
-
Yeffy
veterán
válasz
RVR400 #18266 üzenetére
na igen, ezért akarok én is majd váltani deszkát, mert, bár meg vagyok elégedve a 970 Ex. 3-mal, de mindenki azt tapasztalja/mondja, h érdemesebb az erősebb, stabilabb áramellátás miatt (is) választani ezt az ánusz
deszkát, nagy ráfizetés meg szintén nem lenne, szóval belevágok én is, de már szerintem csak köv hónapban...
Motaba78: köszi szépen, h utánanéztél, én már kb el is felejtkeztem róla...
lezártam ott, h +1 X16-os PCI-E.
igen, úgy látom, tényleg marginálisak a különbségek. az 4,8/5,2 GT/S a HT-nál szerintem elhanyagolható, úgyse veszem észre a mindennapokban, a +1 VGA slotot már "kitárgyaltuk", h nem kell.
a + 2 USB jól jöhetne, de nekem igazándiból olyan opció jönne jól, hogy a jelenlegi házamban (Bitfenix Shinobi) az előlapi panelen levő 4 db 2.0-s csatlakozót le tudnám cserélni 3.0-sra, csak ezeken a deszkákon úgy látom, h nincs 4 db 3.0-s "slot", amikre ezeket csatlakoztatni tudnám.
szóval emiatt a + 2 USB sem mérvadó.tápellátás, egyéb csatik úgy látom, ugyanazok, szóval marad a 970-es.
-
Motaba78
addikt
pár általam fontos különbség:
m5a99x evo R2.0 / m5a97 R2.0
System Bus
Up to 5.2 GT/s HyperTransport™ 3.0 / Up to 4.8 GT/s HyperTransport™ 3.0Expansion Slots
2 x PCIe 2.0 x16 (x16 or dual x8) / 1 x PCIe 2.0 x16 (blue)
1 x PCIe 2.0 x16 (x4 mode, black) / 1 x PCIe 2.0 x16 (x4 mode, black)
2 x PCIe 2.0 x1
1 x PCI 1 x PCIe 2.0 x16 (blue)
1 x PCIe 2.0 x16 (x4 mode, black)
2 x PCIe 2.0 x1 2 x PCIe 2.0 x1
2 x PCI 2 x PCIAMD SB950 controller :
6 x SATA 6Gb/s port(s), gray 6 x SATA 6Gb/s port(s), gray
Support Raid 0, 1, 5, 10 Support Raid 0, 1, 5, 10
ASMedia® PCIe SATA controller :
2 x eSATA 6Gb/s port(s), redAudio Feature :
- Absolute Pitch 192kHz/ 24-bit True BD Lossless Sound - ASUS Noise Filter
- Blu-ray audio layer Content Protection
- DTS Ultra PC II
- DTS Connect
- ASUS Noise Filter
- Optical S/PDIF out port(s) at back panel - Optical S/PDIF out port(s) at back panel2+ usb, esata 990x-nél
tápellátás tuning:
tpu, epu switch
SMART DIGI+ :
6+2 fázis(990x) / 4+2fázis(970)Bocsi csak így sikerült hirtelen megoldanom.
- -
RVR400
veterán
válasz
miresz #18268 üzenetére
Az a baj, hogy a netes tesztek alapján a szintetikus teszteken kívül a 6300 a 8150-nel van partiban (leginkább játszok), és itt ugye alapórajelekről van szó. Most ehhez képest a 6300 95W míg a 8150 125W, és ha még rátolok egy nagyobb tuningot a 6300-ra, akkor is bőven jól kijövök. Szóval számomra ezért nem ilyen egyértelmű a dolog. Még azért kutakodok tovább, hátha találok egy usermade tesztet is valahol a kettőről.
-
RVR400
veterán
Szerintetek a 8120-at érdemes 6300-ra cserélni, vagy mindenképp legalább 8320-ra?
-
Motaba78
addikt
itt az összehasonlítás a két lap között összehasonlítás
-
RVR400
veterán
válasz
Malibutomi #18258 üzenetére
Az M5A97-en is van 2 db PCI-E 16x, a két kártyához meg 990FX ajánlatos, mert azon megy mindkét PCI-E 16x-osan egyszerre. Egyébként 10% különbség van sebességben a 970 és a 990 között szerintem, valamint a további szolgáltatások ugyebár.
-
miresz
veterán
válasz
Malibutomi #18261 üzenetére
Meló,meló.,és meló.
Egyszer sikerült leülnöm elé azóta. Talán ma,vagy Vasárnap lesz időm jobban belemélyülni a dolgokba. Azt viszont így előre látom,hogy jóval több feszt kér mint a 8120 kért viszont nagyobb feszen is hűvösebb. A lapom nem valami tuningbajnok az igaz.
De sajnos ez a legerősebb mATX lap AM3+-ban sajnos.
Egyenlőre egy ilyenem van 4,4Ghz.
-
Yeffy
veterán
válasz
Malibutomi #18258 üzenetére
thx!
akkor a tápellátás, csatik megegyeznek, jól látom?
nem, nem akarok dupla VGA-t, örülök, ha arra az egy 7850/70-re össze tudom kaparni valamikor a pénzt...
-
Yeffy
veterán
sry, kifutottam a modidőből...
ez mivel tud többet az M5a97-től, amit korábban ajánlottatok? chipset? táp, csatlakozók, egyebek nekem kb ugyanannak tűnnek. érdemes ezt venni ahelyett? v nem szükséges?
szerk.: úgy látom, h csak a dupla PCI-Ex. x16 a különbség. de javítsatok ki, ha tévedek...
-
Motaba78
addikt
válasz
BomiBoogie #18253 üzenetére
-
Amarth
aktív tag
Mi az a cpu throttling?
-
czgabika
csendes tag
Tisztelt fórumozók!
Van egy rég óta foglalkoztató kérdés, amire még mindig nem találtam konkrét választ. Szoktam HWmonitorral nézegetni a PC-m hőfokait. Van egy érték, amit nem teljesen értek, hogy micsoda?! Pontosabban CPUTIN a neve. Azért akadt meg a szemem rajta, mert nagyobb játékok közben, FarCry3, BF3 stb.., van mikor eléri a 70 Celsius fokot is. Gondolom a CPU-val kapcsolatos, mivel benne van a nevében, de azért furcsa, mert a CPU magok játék közben MAXIMUM 45-46 Celsius fokokosok szoktak lenni. Van a CPU-n egy új CoolerMaster hűtő, most vettem 12cm-es házhűtőt, fogalmam sincs miért lehet ekkora ez az érték. A hozzászólás alatt látható képen pirossal megjelöltem, amiről beszélek. Most idle állapotban van a gép, ezért ilyen alacsony. Olvastam olyanokat is, hogy nem kell vele foglalkozni, mert hibás érték, valahol írták, hogy igen is kell.. Tényleg nem tudom, tanácstalan vagyok. Várom válaszotokat! Üdv,
Gábor -
válasz
Malibutomi #18245 üzenetére
Belefuthatott akar abba is, hogy ugyan kikapcsolta az APM-et az megsem deaktivalodott, mert a 6100 sokkal kozelebb van a beallitott limithez (95W), mint a 8320 a 125-hoz. Erre vall az is, hogy a 6100 nem melegedett agyon a leiras szerint.
OFF: FX-hez kozeli rokont nyuzok eppen az asztalon. Kivancsi vagyok, hogy az egy szem aktiv modult meddig lehet huzni. Szerintetek mekkora feszultseget merjek adni neki?
-
soultrapp
senior tag
válasz
Malibutomi #18234 üzenetére
hát most ebből nem sokat értettem.
lehetséges,hogy azt olvastam,hogy a 8320nem throttlingolt?lehet félre értettem nem vágom annyira az angolt -
cyberkind
félisten
válasz
Malibutomi #18240 üzenetére
Én ezt néztem ki a kisebb kategóriából, erre vélemény ?
Bocs hogy össze Intelezem a topikot, de a másikba nem nagyon válaszolnak !
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
cyberkind #18236 üzenetére
Majdnem kétszer annyiba kerül az Intel, a jövőállósága pedig ugyanolyan, vagy inkább rosszabb, mint az FX-nek. Legfeljebb egy 3570K-val érdemes összehasonlítani, mert így mindenképp a 8320 ajánlott.
(#18238) cyberkind
Játékra nem igazán éri meg az i7 sem, nézz meg pár tesztet, FPS-t gyakorlatilag nem nyersz vele. -
cyberkind
félisten
válasz
Malibutomi #18237 üzenetére
Csak játékra szeretném, a keret annyi hogy az I7-es proci meg lap és ram kell !
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
cyberkind #18236 üzenetére
Attól függ mire használod, és mennyit akarsz költeni.
Igazság szerint nem igazán egy liga a két proci.
Ha munkára akkor van pár dolog amiben megfoghatja az FX az i7-et, de nem sok, ha beleesel ebbe, akkor érdemes lehet az AMD-t, már csak az ár miatt.
Ezt nézegesd meg: [link] -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #18234 üzenetére
Szépen fejlődött a Visherával az FX család, ez napról napra egyértelműbb.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
soultrapp #18232 üzenetére
Egy ilyet találtam:
Ok. This is my test rig for this.
CPU : FX-6100 and FX-8320
CPU Cooler : H100
Mobo : M4A89TD PRO
Bios : Beta 3017-3029 on the FX-6100 and beta 3029 on FX-8320
Video Card : HD6950 2gb
Memory : OCZ DDR3 2000 9-9-9-24-1T 1.65v
HDD : VelociRaptor WD6000HLHX 600GBTest Results on the FX-6100
1) Bios 3017 will not see the 6100 and 3027-3029 will.
2) The 6100 speed will throttle all the time even at stock speed and I can't get stable. I disable all the normal stuff for ocing.
3) CPU temp is under 40c all the time, so it not the temp on the cpu that is throttling it back.
4) Need to set the CPU/NB voltage. Auto will set it at 1.55-1.58v. You can only set it at -0.1 voltage at 2200 and -0.175 at 2000.
5) With the beta Bios we have native DDR3 1866.Test Results on the FX-8320
1) Bios 3029 will see it without any problems.
2) I hit the mobo wall at 4.0ghz with 1.4v and this means the cpu is not throttling back. Anything higher it will throttle the CPU.
3) CPU temp is under 40c all the time, so it not the temp on the cpu that is throttling it back.
4) Need to set the CPU/NB voltage. Auto will set it at 1.55-1.58v. You can only set it at -0.1 voltage at 2200 and -0.175 at 2000.
5) With the beta Bios we have native DDR3 1866.RVR400
gratz -
soultrapp
senior tag
hy!
úgy néz ki,hogy lecserélem a 6100at egy 8320ra.
remélem nem lesz gond alapon a lapommal.
mert még így is sokkal erősebb lenne alapon mint a húzott 6100.
valakinek nincs 970extreme3 8320al? -
lee56
őstag
válasz
cyberkind #18228 üzenetére
8 GHz, előbb linkeltem
Persze ott folyékony nitrogén és egy ~100ezres asus alaplap voltak a hozzávalók.
Amúgy pont ilyen FX-e viszonylag kevés emberkének van itt, a kistesó sokkal népszerűbb (8320), de általában 4.5-5GHz bennük lehet, ami kihozható egy nagyonjó léghűtővel, és erős, jól hűtött VRM-részlegű alaplappal. -
cyberkind
félisten
Üdv !
Ezt a 8350-es procit, 8 maggal milyen magas órajelre lehet húzni ?
-
Asbee
veterán
válasz
Akcok94 #18223 üzenetére
A kicsit feljebb emelni az mit jelent? Kiindulásnak, de pontos érték nincs, neked kell kitesztelni.
-
Akcok94
senior tag
hali,
ma egy FX-8320 tulajdonosa lettem.
szeretném egy kicsit feljebb emelni a az órajelet, valaki tud mondani valami biztos értékeket.
köszi. -
Yeffy
veterán
értem. most már minden világos, köszi szépen a linket, illetve a kis magyarázatot.
de még mindig nem értem, h egy Intel hogy engedhet meg egy ekkora blamát, főleg csúcsprociknál. mert - szerintem - Celeroncsoknál, Atomoknál, v alap DC prociknál még "beleférne", de ilyen csúcs"agyak"nál... nem értem.mindegy, ők talán egy hangyaf_sznyival jobban értenek ehhez, mint én, szóval meghagyom nekik...
egy kis idézet:
..."és 4500 MHz-et 1,15 V körül tud stabilan"
na ezen beszartam. konkrétan ledöbbentem...eszméletlen... minden elismerésem...
mondjuk, ahogy néztem, a tag gépe se kutya... 7970 DCUII és tsai... pfohh... álmomba se tudnék rá összekaparni pénzt...
meg hát igen, én se állnék neki ilyennek egy ennnyire drága procinál...
de ő tudja...
bár, ahogy beleolvastam a hsz-ekbe, nitrózni is akarja...kemény az avatarod!
olyan ismerős...
-
Asbee
veterán
Sokszor nem csak a paszta szar, hanem a kupak ragasztója is túl vastag és még a maggal az érintkezés sem az igazi. Csinálják, hogy kupak le paszta és ragasztó csere majd vissza. Van már sok tapasztalat amivel nem olyan hatalmas nagy művelet, de én nem állnék neki egy 3770k-s procinak az biztos.
[link]
-
lee56
őstag
Hátt, talán van némi köze ennek itt hozzá :
http://prohardver.hu/hir/cyclos_amd_rcm_piledriver_orajel.htmlJa és a multkor rosszul mondtam, 8 GHz is megvolt már 8 maggal. Most megtaláltam azt a hírt is. Mindenkinek aki lemaradt róla.
http://prohardver.hu/hir/nyolc_mag_8_ghz_felett_asus.html -
xatos3
senior tag
Szerintem a kupaktalanítás nagyon veszélyes játék, emlékeztek hány athlon xp halála lett a lesarkazás?
Én ha valaha kupakot bontogatnék, csak paszta csere miatt tenném, de aztán vissza próbálnám aplikálni a kupakot.
-
Yeffy
veterán
válasz
Malibutomi #18198 üzenetére
az igen...
szép teljesítmény, gratula...
de hogy lehet, h egy Intel ilyet megenged magának, h vmi szart "ken oda" normális paszta helyett?
nem értem.mondjuk nem is vagyok ezekben jártas... kupaktalanítás...
-
válasz
Malibutomi #18200 üzenetére
Cserélnem kell tényleg akkor a blokkomat, mert ettől azért nekem jobban kellene hűtsön a 45-ös triplaradi 3 12-es ventivel only cpu
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #18204 üzenetére
Ezen besírtam...
-
Asbee
veterán
válasz
Malibutomi #18204 üzenetére
Az előfordulhat.
-
Asbee
veterán
válasz
xatos3 #18195 üzenetére
Ahogy írták is, tudhatnád, hogy ott nem azért forró a proci, mert alapban így melegszik, hanem a hőátadás van elcseszve...
Más: Egyébként A vishera tényleg nagyon jó lett hőfokokban. Ismerősnél néztem és 8350 a 8150-hez képest jó 10 fokkal hűvösebb. Kíváncsi lennék ezt mivel érték el.
-
kovsol
titán
válasz
Motaba78 #18193 üzenetére
Annyi az eltérés, hogy az intel 105 fokig bírja, míg az amd 60-70 fokon már problémázik. Nekem speciel 4800Mhz -en játékok alatt 60-70 fok. AVX LinX ami nagyon befűt és azzal szokták nézni az intelek max hőfokát és a játékok nem melegítenek így. Pl egy Aida teszt nálam 60 fokot se éri el ahol LinX már 75-80 körül mozog.
Amúgy meg nem adja át a hűt mert szar a kupakkal való érintkezés. Az intel annak ellenére, hogy melegebb maga a proci kevésbé fűti fel a házat. Szimplán a kupak alatti forrasztásról áttértek a pasztázásra ami nem volt jó választás.(#18202) Malibutomi Ez lesz. Még nem jött meg a csomag.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- Milyen egeret válasszak?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Intel Core i7 8700
- AMD Ryzen 7 7700X - 8 mag 16 szál - AM5 - ÚJ! Bontatlan
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!