- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Én és a számítógép
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #6507 üzenetére
"Szerintem minden ilyen "kapkodás""
Talán félreérthetően fogalmaztam. Legalábbis a válaszod hangvételéből arra következtettem, mintha úgy értelmezted volna az én hozzászólásomat, mintha azt szorgalmaznám, hogy az AMD tegyen meg mindent egy 24 magos Zen4 verzióért."Esetleg jövő tavasszal tudnának egy ZEN4 + ZEN4C(d) csinálni,"
Azt mondtam, hogy ha jövő év elejére úgyis elkészül a zen4c, hiszen jön a Bergamo, akkor azokból a 16 magos chipletekből tudnak csinálni egy Zen4 + Zen4c-t röviddel azután, hogy megjelent a Raptor Lake.
"de túl sok stratégia előnye nem lenne - túl sok erőforrást elvinne és nem sokat nyernének vele mert pár hónappal később ott a ZEN5."
Hát ezen lehet vitatkozni. Nyilván a 16+ magos sku-k esetén az, hogy kié a MT korona sokkal inkább presztízskérdés, mint valós piaci igény. (Jelenleg és persze mainstream desktop platformon értelmezve)
Viszont azt gondolom, hogy amennyiben a Bergamo tényleg megérkezik 2022Q4-2023Q1-ben, akkor túlzott optimizmus lenne néhány hónappal később Zen5-öt várni. Az AMD fejlesztési ciklusa ~15 hónap
Zen: 2017. március
Zen+: 2018. Április (+13)
Zen2: 2019. Július (+15)
Zen3: 2020. november (+15)Ez alapján a zen4-nek 2022 februárban kéne elrajtolnia, de a pletykák szerint legjobb esetben is júliusban fog
Zen4: 2022 Július (+20)A szokásos 15 hónappal számolva legjobb esetben is 2023 október-novemberben jelenhetne meg. De e zen5 elvileg már N3-on készül, ami megint egy új gyártástechnológia, ami biztos egy újabb bizonytalansági faktort visz be. Feltéve, hogy tényleg N3. Legutóbb épp azt mondták, hogy a chipletezéssel már nem szükséges a legújabb gyártástechnológiát használni.
De mondom, hát miattam nem lenne szükséges a Zen4+Zen4c. Ez csak egy lehetőség, ami a szerveres útitervek megtartása mellett nyílik mindenféle kapkodás és pazarlás nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI MEG Infinite X 10th Intel Core i9 10900k/RTX 2080 Super/32GB DDR4 RAM/1TB SSD konfig eladó
- Intel Core i9 10900K/GeForce RTX 2080 Super/32GB DDR4 RAM/1TB SSD konfig eladó normális áron
- DeepCool Watercooling CPU LT720 Fehér (Kishibás) INGYEN FOXPOST
- ZBook Fury 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- ASUS ROG Strix G15
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3305
- Eladó szép állapotban levő Asus VivoBook 17 S712F / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest