- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Volt egy jó írás még a Renoir-ról, van benne magméret összehasonlítás a teljes L3-as verzióval: [link]
Illetve szerintem érdekes, hogy egy ilyen Renoir 15W-os verzióban gyorsabb Cinebench-ben (2935 pont, forrás: [link] ), mint az új 12900K takarékos magjai (2572 pont, [link] forrás: [link] ).
Illetve az is rendkívül érdekes lenne, illetve szerintem akár alternatív opció lehet AMD oldalon, hogy különbözőképpen paraméterezni firmware-ből a magjaikat. Pl. egy "szoftveres" takarékos mód, ahol néhány magot megjelölnek "takarékos" magnak, és az OS ide rakhatja a kis igényű dolgokat, és ezek a magok ilyenkor nem turbóznának, hanem egy hatékonyságra optimalizált órajelen működnének, mint a mobil csipek esetén is.
Egyébként a jelenlegi magjaikon is lehet ilyesmit "buta" módon, én pl. előfordult, hogy kikapcsoltam a turbót a Ryzen 3600-asomon, mert kb. elfelezte a fogyasztást és bőven elég nagyon sok mindenre 3,6Ghz-en is, lásd mérésem [link] .
Ha a hybrid magdizájn rákényszeríti a szoftvereket, hogy külön kezeljék az erős/hatékony magokat, így külön magdizájn (és ezzel járó hátrányok) nélkül is tudnának ebből profitálni.Az meg már csak hab lenne a tortán, ha pl. lenne egy magasabb és alacsonyabb cache méretű verziója a csipleteknek, amiket lehetne kombinálni. Pl. elvileg lesz egy speciális Zen4 verzió [link] , elég komoly számok a dupla sűrűség és energiahatékonyság, több, mint 1.25X-ös sebesség mellett, bár nyilván itt azért érdemes megvárni azért a tényleges eredményeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Logitech G935
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest