- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
solfilo #5907 üzenetére
Hát én nem mondom, hogy a mindfactory az minden, de azért látok némi korrelációt aközött, hogy a mindfactory adatai alapján ott 80%-ot vitte az AMD és hogy általánosságban mérhetően nőtt a piaci részesedése.
A megállapításom persze tudom, hogy nem pontos, mert a piaci mérések épp azt mutatták, hogy a desktop vonalon - ahová a mindfactory is tartozik - épphogy csökkent.De ennek ellenére, vagy épp ezért, ha elkezdene a mindfactorys sales előny is megfordulni - amire az ADL esetén látok esélyt, ha nem is most, hanem majd a 12400-12600 megjelenésével -, azt az AMD már lehet, hogy fogja érezni. Tehát, hogy amúgy is csökken a desktop részesedés és még ez is.
Persze mondhatnánk azt, hogy ez csak akkor számít, ha egyébként érdekli őket.
De én úgy látom, hogy lassan megszűnik az AMD-nél a wafer szűkösség. Múlt héten több AMD készlet volt (6600/XT) és ezért több eladás, mint nvidia a mindfactoryban és készülnek a Navi 24 kiadására is. Én kétlem, hogy minden 7nm-es zen3-at Milan vagy Milan-X formájában el tudnának passzolni. Most még az ünnepek miatt biztos lesz egy PS5 roham, de aztán az is biztos alábbhagy kicsit. Meg aztán lassan (jövőre) a termelés egy része átmegy N5-re.
Oda akarok kilyukadni, hogy szerintem a jövő évben egyre inkább rendelkezésére fog állni az AMD-nek olyan N7/N6 gyártókapacitás, amit szűkösség miatt már nem lesz "kénytelen" a drágább termékekre fordítani, hanem a bőség miatt megengedheti majd a termékek árának csökkentését és/vagy az olcsóbb termékek piacra dobását is.fingerscrossed
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Z690 Extreme félkonfig
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Samsung Galaxy Watch 6 44mm GPS Fekete
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest