- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sellerbuyer: ScreenX technológia élmények az Arénában
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
paprobert #5311 üzenetére
"Az IF törvényszerűen követi az egységnyi idő alatt egy vezetéken átküldhető adatmennyiség rekordját, tisztes távolságból. Ha ebben fejlődés van, minden interconnect képes gyorsulni."
Nem teljesen értem ezt a megjegyzést. De ez nem biztos, hogy Te hibád, lehet, hogy én vagyok alul- vagy félretájékozott. Távol van tőlem, hogy magamat ezeknek a technológiáknak a beható ismerőjének tüntessem fel, épp csak morzsákat csipegetek.Tudomásom szerint az Infinity Fabric egy linkje egy 32bit széles busz viszonylag magas frekvencián. Tehát persze, ahogy ezt a frekvenciát tudják növelni, úgy nőhet a sávszélesség is és persze a magas frekvencia biztosan segít a viszonylag nagy távolságban levő chipek közötti késleltetés letornászásában.
Ez a megoldás költséghatékony, mivel nincs gigantikus interposer.
Viszont - tudomásom szerint a magas frekvencia miatt - az adattovábbítás költsége (áramfelvétel és hő) magas (2pJ/bit)Felfogásom szerint a régi jó interposer azt tette lehetővé, hogy
- vékony busz helyett széles buszt lehessen használni, ami adja a sávszélességet
- magas helyett alacsony frekvencián lehessen használni, ami jelentősen csökkenti az energiaigényt
- a chipek egymáshoz közel való ültetése pedig javít a késleltetésenUgyanezt teszi lehetővé az EMIB és az LSI is, úgy, hogy nem teszi szükségessé a 1000mm2-es interposer használatát egy EPYC esetén.
"Szerintem az AMD meg akarja úszni hogy TSMC-only technológiára építse fel az egész portfólióját, annak ellenére hogy egyébként szimbiózisban vannak jelenleg. A 3D cache egy viszonylag kockázatmentes projekt ehhez képest. Az új foglalattal lesz új tracing topológia is, azaz ha nagyobb sávszélességgel terveznek, a lehetőség meglesz a kiépítésére házon belül is."
Nem tudom, ezt ma még meg lehet úszni?
A célt érteni vélem, hogy ne legyen teljes függőség. De ezzel arra utalsz, hogy az AMD nem fogja használni a TSMC packaging technológiát, hanem sajátot fejleszt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W Beszámítás!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3083
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest