Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyűrű
Topikgazda
Egyelőre úgy néz ki ez jó lehet..nem kiabálom el..
Még tesztelni kell, de a márciusi után az összes többi hibás volt.
Többször jeleztük a készítőnek, de csak most jött rá mi lehet a hiba és talán javította is.
Az összefoglalóban a márciusi fenntmarad mint biztosan jó build... -
Mano66
senior tag
Ma jelent meg az új quietvoid build. Letöltés a szokásos helyen.
Hyena : Nem tudom, hogy az új build orvosólja-e a hibát ami nálad van. Próbáld ki.
-
Hyena
senior tag
Adott egy Fire Tv 4K max Stick quietvoid kodi omega julius 16 os szoftverrel.
A kerdesem az, hogy miert van az, hogy pl az alabbi releaset nezve nincs kep.
Ghosted.2023.2160p.ATVP.WEB-DL.DDP5.1.Atmos.HDR.DV.HEVC-CMRG
A megjelenito egy LG G2 oled es a filmet inditva kiirja , hogy dolby vision de ugyebar kep az nincs. (amugy a stickre telepitett plexel detto ugyanaz a baj)
Ha a kodi player menujeben beallitom , hogy a dolby vision safe modban menjen azaz konvertalja a dolby visiont 7rol 8ra akkor sincs kep.
Ha beallitom , hogy a tamogatott hdr listan csak hdr10+ legyen akkor is dolby visionban indul el es akkor sincs kep.
Probaltam mindenfelet allitgatni de mindig ez volt az eredmeny.
Mit rontok el , vagy ez a funkcio marmint, hogy valthassak a hdr modok kozott vagy, hogy letilthassam tenyleg valamelyiket az meg nem mukodik az alfa kodi omegaban vagy egyszeruen csak keptelen ezt lejatszani ,vagy a release szar?
Mellesleg amugy a Wimu player lejatszja dolby visionban gond nelkul. (kep is van ugyebar)
Please help! -
gyűrű
Topikgazda
Oké akkor a hirdetéses hozzászólásoat mellőzzük továbbra is, köszi mindenkinek.
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
lolchief70
üzenetére
Nálam az appok mind magyar nyelvűek, a prime is, mindenhol kiválasztható a magyar nyelv és felirat is ahol az létezik. Maga a stick pedig azért nem állítható be magyarra mert magyarország hivatalosan nem támogatott ország az amazonnál.
-
spiky03
veterán
válasz
lolchief70
üzenetére
Ahol van magyar hang/felirat ott igen kiválasztható minden gond nélkül.
Pl én mot fejelteztem be a The Last Ship-et (3-5. évad), mindegyiknél rendben volt a magyar felirat.
Én magyar IP-vel használom. -
lolchief70
aktív tag
Hali!
A Fire sticket használókat kérdezem.
Mivel nincs hivatalos magyar támogatás/nyelv a Stick-re, alapból minden mokolas nélkül kiválasztható pld. az Amazon prime/Netflix appban a magyar felirat illetve hangsáv?
Valahol olvastam, hogy attól függ milyen országban (milyen IP-vel) regisztrált Amazon accountba lépünk be a Stick-be, ettől függően ajánlja fel az appokban a magyar feliratot, de sokaknál nem megy rendesen.
Igaz ez?Köszi szépen előre is.
-
bromi84
tag
Üdv. Tudja valaki a megoldást, hogy Fire Tv Stick 4k-n a Direct One app fusson? 10.1-es verzió apk-t rávarázsoltam, de nem tudok bejelentkezni, nem lehet lépkedni a távirányítóval a kezdő képernyőn már...
-
tamás86
tag
Sziasztok valaki használ 4k maxot dolby vision képes tv vel?Azon belül kodit hbo maxxal?Milyen verzioval megy nektek normálisan a dovi tartalom az hbo maxon?
-
skippper
senior tag
válasz
jézusom
üzenetére
Melyik verziót használod? Sajnos a Cube3 Firmwareben van egy bug, ami miatt csak a legújabb Kodi buildek működnek jól. 21 Alpha releasekbe már mergelve lett fritsch hibajavítása, kb 1 hónapja - a stabilokba nem tudom, hogy betették-e. Ha ennél idősebb build, akkor biztosan nem. Én a quietvoid féle legújabb buildeket használom és hibátlanul működik minden content vele.
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Mostanában kezdtem használni egy CUBE3-at. Kodival hálózatrólAzt vettem észre, hogy a hang csúszik, de elég furcsán. Nem az van, hogy a film végére teljesen elcsúszik. Hanem úgy minden egyes jelenetnél, látom, hogy nincs szinkronbam. Azt is el tudom képzelni, hogy a framerateel van probléma, vagy ilyesmi, vagy esetleg a "kiadás" problémás, de ez nem az első film ilyen.
Egyébként kajak jónak tűnik a film minőség, lehet a DV miatt nem tudom, de olyan full szÍnes, meg dinamikus volt

De ez a csúszás orvosolható?
-
IG55
senior tag
válasz
lolchief70
üzenetére
De, böngészőből jó. Erről szól az előző pár hozzászólásom, amire utaltam.
-
gyűrű
Topikgazda
Firestick Settings > Display and sounds > Display > Match Original Frame Rate > On
Beleírtam az összefoglalóba is.. -
IG55
senior tag
válasz
lolchief70
üzenetére
Ezt az AFR-t be lehet/kell állítani valahol?
-
IG55
senior tag
válasz
lolchief70
üzenetére
Szaggatni nem szaggat, a képminőség szar, de ez az app hibája, tapasztalatom szerint. Ha visszakeresel, pár hozzászólásom erről szól.
-
Onderon
senior tag
Nekem 7.6.4.6-on írta hogy van update, felraktam, maradt 7.6.4.6 (4k Max)
-
pkaresz
őstag
Sziasztok!
A Skyshowtime ot miként lehet frissíteni? Azt írja frissitsem a storból, nő de ott nincsen. 4K2021 em van -
Xelo
addikt
válasz
lolchief70
üzenetére
bizony tud ilyet
-
lolchief70
aktív tag
Sziasztok!
Azt olvastam valahol, hogy például az android alapú Amazon Fire Stick 4K MAX ( és a többi Fire Stick is) pld. KODI-val tudja az AFR-t (automatic Frame Rate: a film FPS-hez állítja a kijelzőt).
Van valakinek ilyen és le tudná tesztelni?Köszi előre is!
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Hol lehet megtalálni, hogy a Fire OS 7.6.5.2 milyen változásokat hozott?
-
Tonyk
veterán
-
kzkz
őstag
Tud arra valaki megoldást, hogy korlátozni lehessen az eszköz használatát bizonyos időtartamra?
Nem szeretnem ha a gyerek napi 2-3 óránál tovább nézné a tartalmakat rajta.
-
esicyhun
tag
Vannak ilyen furcsaságok. Nekem 4K és Max stickjeim vannak. Attól eltekintve, hogy a 4K kicsit lassabb, de szoftveresen jobban egyben van: a profile 7-es videók eddig mind mentek konvertálás kapcsoló nélkül is, és egyes régebbi H264 sorozatok ezen mennek szépen, símán: a max sticken periodikusan akadnak ugyanazzal a hálózati forrással és márciusi ajánlott QuietVoid Kodival (hálózati forrás ugyanaz, a max stick ráadásul vezetékes neten van). Jópár sw frissítés előtt a max stick is ugyanerre képes volt.
-
Csabi1984
addikt
Smarttube alkalmazásban láttam kockasebesség beállítást ott kell valami beállítás az AFR érdekében ?

-
Csabi1984
addikt
Jah értem csak a Dolby Vision maradjon meg az "allowed opcióba" Mondjuk ugyan úgy nem tudja ezt a teszt DV-t megjeleníteni mert csak rózsaszín háttér van még a lejátszó vezérlőpanelt se tudom elővarázsolni így csak a home gombbal a firestick vezérlőn tudok elmenekülni majd visszalépni.
Ezt a verzió fut a firesticken:
kodi-21-Omega-Alpha2-armeabi-v7a-release-quietvoid-2023-07-16 -
Csabi1984
addikt
Jah már értem ha HDR10+ és DV van együtt egy mkv-be. Erre meg azt hittem, hogy Jedi lettem, hogy a fekete képernyő elkerült

Gondolom a HDR10 a leginkább előforduló sáv a DV mellett ugye?Más: Nem tudom sírjak vagy nevessek azon, hogy anyum 150.000 ft-os Philips TV-jén sokkal világosabb a DV sötét illetve DV világos ezáltal jobban élvezhetőbb mint a közel 300.000 Ft-os XH90 (55XH9096) TV-n amin kicsivel sötétebb.
-
peternac
tag
válasz
jézusom
üzenetére
úgy tudom, hogy a Fire cuccoknak zárt a bootloader-e, így nincs rájuk coreelec/libreelec/egyéb disztró
viszont a Kodi (akár a sima verzió is) tudja a Fire stick-en (így gondolom a Cube-on is) a frekiváltást
ha párat visszaolvasol, pont a melyik Kodit telepítsem/használjam téma volt -
jézusom
addikt
Sziasztok!
Most jutottam egy cube 3-hoz. Látom KODI van rá. Esetleg coreelec vagy libreelec létezik? Vagy melyik az amivel a legtöbbet ki lehet hozni belőle?
Csak a minőség számÍt, a netflix meg ilyen streamelős dolgok nem, plex se kell, smb-ről vagy dlna-ról szeretnék mozizni.
Köszi! -
Az appletv alkalmazásnál hogy lehet beállítani, hogy automatikusan kadenciahelyesen játssza le a tartalmakat?
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
Csabi1984
üzenetére
Én nem tudtam megcsinálni. Mindig a loginnal indul.
Bár ha minden felhasználót törölsz akkor úgylátom menni fog... -
Csabi1984
addikt
válasz
Csabi1984
üzenetére
Az lenne hozzátok kérdésem, hogy fiókom alá vettem fel az új Amazon Sticket aminek saját magam tudok az eszköznek nevet adni pl Firestick2.
Amire még nem jöttem rá, hogy nem megoldható az, hogy csak egy Firestick felhasználó legyen?
Netán Az lenne a megoldás, hogy egy másik amazon fiókot is csinálok és arra regisztrálom az új Firesticket? Azért idegesítő mert ha készenléti gombbal indítom el az eszközt akkor feldobja ki szeretné nézni? -
Csabi1984
addikt
Nem maga a film lényeg mindenkinek megvan a véleménye róla csak példának írom le. Tegnap vagy azelőt tették fel a Flash 2023-at nem akarok hülyéskedni a Yamaha HTR2071 erősítőn -11dB-elnél kellett lenni a hangerőnek, hogy legalább normális hangerő legyen legtöbb esetben -23dB-nél már a legtöbb film jó szól.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Villanyszerelés
- Háztartási gépek
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- Samsung A17 mobiltelefon
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

bizonyára (de a google se találta a kérdésest
)
Philips TV-van anyunak ahova tettem az új Firesticket és meglepetésemre ha mindkettő aktív volt (HDR10, Dolby Vision) elindult a film DV-ben, nem volt sötét képernyő.