Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
IG55
senior tag
---VIDEO----
Codec..........: HEVC, Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.06, BL+RPU, HDR10 compatible / SMPTE ST 2094 App 4, Version 1, HDR10+ Profile B compatible, PQ
Resolution.....: 3840x1606
Bit rate.......: 24.4 Mb/s
Frame rate.....: 23.976 fps---AUDIO----
Format.........: Dolby Digital Plus with Dolby Atmos
Channels.......: 6 channels
Sample rate....: 48.0 kHz
Bit rate.......: 768 kb/s
Language.......: English -
gyűrű
Topikgazda
Torrent címet linket tilos beirni.
A média infóra voltam kíváncsi, nem az nfo-ra -
tobias40
veterán
Amazon Fire TV Stick 4K Max (2023).
Szeretném a Harmony 600 távommal irányítani szoftverben benne van a stick de csak 3 parancs van benne alapból.
Tanítani nem tudom mert nem veszi a jeleket a Harmony a stick-től.
Van aki Harmony távval használja az ilyen stick-et,ha igen hogyan?
Vagy ez nem lehetséges? -
-
IG55
senior tag
Van egy első és egy második generációs 4K max-om. Többedik olyan filmmel találkozok, amit a 2. generációs nem tud lejátszani. Többféle lejátszóval próbálva (kodi, nova). Hibát nem ír, csak a kép vagy meg sem jelenik, vagy hibásan, hang van. Sokszor le is fagyasztja a lejátszót.
-
tsilver
aktív tag
exFat-ot kezeli az FS?
-
nimfas
addikt
KODI alatt a "Favorites" videók listáját hogy lehet lementeni, ha esetleg újra kéne telepíteni ne vesszenek el?
-
válasz
mikrofon
üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy nem 6 GHz-en lóg, és a WPA titkosítással is,hogy mire való, csak az volt a fura hogy bár a router nem WiFi6E-s hanem csak AX-es a képen látható módon külön jelöli a WPA2 és a WPA 3 által szprt jelet, miközben kombinált van beállítva az AC-s TV miatt. Ellenben vagy 10 merest csináltam korábban, és picivel ez jött ki gyorsabbnak, vélhetőleg véletlen.
-
mikrofon
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
A WIFI 6 és a WIFI 6e nem ugyan az.
WIFI 6e használja a 6GHz-es sávot 3. csatornaként (6+5+2,4GHz), míg a WiFi 6 csak az 5 és 2,4GHz-eset és az előbbiből kettőt (5+5+2,4GHz). A 6e-s eszköz csak akkor lesz gyorsabb ha 6e-s hálózaton használod, míg 6-os hálózaton kb. ugyan olyan gyors mint Wifi 5-ön.WPAx a hálózat titkosítási módját jelenti:
WPA2: 128 bits
WPA3: 128 bits, 192 bits, 256 bits -
Egy érdekesség a Routerem mivel WiFi6-os ezért támogatja a WPA3-mat is. Valamiért eddig a WPA2-re csatlakozott az Amazon Fire TV Stick 4K Max Gen 2. Illetve 5 GHz-en duplán látta, és látja a routeremet.
Ameddig WPA2-n volt a WPA2-nél gyenge térerőt jelzett, és 400 Mbps alatt volt kicsivel. WPA3-ra azért álltam át, mert ott nem egy csík volt, meg egyébként is az az újabb szabvány:
A térerő is fullos. Mióta beállítottam a WPA3-ra, azóta a WPA2-es részt hatósugáron kívülinek látja, viszont 426,87 Mbps-ot tud.A jelszintek is jobbak. Amúgy a router a nappaliban van, ami közvetlenül a szobám mellett van.

-
-
Amúgy Ausztriában mi a helyzet?
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Lényegében most kerültek velünk egy csónakba. A környező európai országokból berendelhetik, lesznek majd vállalkozások alapítva erre szerintem. 😆
Amúgy az vicces, hogy nálunk sosem jelent meg hivatalosan, miközben itt árulhatná szabadon. Oké, csak 9,9 millióan vagyunk, és az sem osztrák életszínvonalon.
Mivel az Amazon Prime Video elérhető Magyarországon, úgy nem is értettem benne a logikát. Oké, korszerű okostévén natívan ott van az app. Az én 4K-s tévémen is, de ahol okosítóra van szükség, és nézni akarja , azt a konkurensek karjaiba adja ajándékba. -
Jó, de én akkor sem adnám el. Egy átlag német meg 20€ haszonért nem mond le egy 2028-ig támogatott Jó médialejátszóról. Legalábbis szerintem. Akik meg feltették apróra szerintem van nekik saját, csak bevásroltak belőle amikor kilogikázták, hogy mi lesz.
Amúgy bennem felvetődött több más mellett, hogy szimplán gazdasági megfontolásból nem egyezett meg az Amazon a Nokiával, vagy elvből. Azért az EU legerősebb piacának részleges elhagyása mindenképpen komoly döntés.
-
Csabi1984
addikt
Ezek után lesz érdekes a termék beszerzése. Egy biztos olcsóbb nem lesz hanem drágább és pont az ár /érték aránya miatt volt jó ez a termék

-
-
-
válasz
zoltan6
üzenetére
Akkor még időben rendeltük. Németország egy 80 millió lakossal bíró piac.
Grund für den Verkaufsstopp ist eine Patentklage von Nokia in Bezug auf die Videocodec H.264 und den neueren H.265 alias HVEC. Sie komprimieren Videos, sparen beim Streaming also Bandbreite. Amazon soll Technik des Patents EP2375749 nutzen, aber nicht zahlen. Laut Amazon sind vom Verkaufsstopp jetzt erst einmal Sticks mit H.265-Support betroffen – bei den 1080p-Sticks ist der Codec deaktiviert, weshalb sie weiter verfügbar sind. Nokia geht schon seit Jahren gegen Gerätehersteller vor und nicht gegen die Chiphersteller wie Mediatek. Bereits 2020 nahm Lenovo nach einer Nokia-Patentklage vorübergehend Notebooks, Desktop-PCs und Tablets aus dem Handel
-
zoltan6
addikt
Az Amazon leállítja az összes Fire TV Stick 4K értékesítését Németországban
Teljes német cikk: [link] -
Egy érdekesség: rendszeresen nézem az Amazon Prime Videót de a számláló beállt 374 MB-nál:
miközben a többit jól méri. Ilyennel találkozott már valaki?
Az ASUS RT-AX86S routerrel mérve:
-
zseko
veterán
Tudom hogy nálam van a gond

gyűrű, milyen profilváltásra gondolsz? Egy profilom van, hülyeségnek tartom hogy több legyen, mivel egymagam használom.
Egy dologra tudok esetleg gondolni, a nem használt alkalmazások automatikus leszedésére a tárhely fogyásának függvényében, ha jól értelmeztem, ami be volt kapcsolva, de 1.32GB szabad helyem van, nem kísérletezgetek vele mint régen csak használom hónapok óta, így ez nem lehet(ne).
De ami a legnagyobb vicc, hogy nem is tudom visszatenni, mivel már nincs olyan menüpont ahol engedélyezhetném a külső appok telepítését. Ha meg ezt szándékosan megszüntették, hát akkor elmennek oda ahová gondolom
OS 7.6.8.1 -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Bocs, nem pontosítottam, személyes vásárlásra / baráti-rokoni segítségre gondoltam, nem netes rendelésre.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Vagy ott is a
- mailboxde.commailbox.de-re gondolsz? -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Online nem szállítanak Magyarországra. Márcsak azért sem, mert nem utaznak szürke importban, és vannak magyar leányvállalataik, ők sem forgalmaznak Amazon termékeket.
-
-
kenicsab
tag
Sziasztok!
Nos úgy néz ki a dolog, most van 10.08. 10-50p és nem hogy a
PrimeDayben nem, hanem készleten sincs a firestick 4k max az amazonon!
Valszeg meg kell várni az évvégi akciót, ha lesz, vagy jövő nyár a következő.
Sőt ma letiltották a nemrég regisztrált Mailbox.de fiókomat is!
-
zseko
veterán
Hm, eltűnt a stick-ről a skyshowtime
Legalábbis remélem nem én vagyok most annyira fogalmatlan, hogy nem is emlékszem rá, jelenleg rajta volt-e vagy sem
Ritkán néztem az igaz, de úgy emlékszem akkor is a stick-en használtam, nem a tévén. -
válasz
koncsik
üzenetére
Ja azt gondoltam, hogy ez új Streaming szolgáltató, ami most indul, csak telekomosoknak ingyenes lesz. Illetve abban is bíztam, hogy külön az app store-ból letölthető lesz. A Telekom TV GO sajnos csak mobilon és táblagépen komfortos megoldás, PC-n, laptopon már nem. Amazon Sticken meg belegondolni is fárasztó.
-
Magenta 1 előfizetésem is van,az AMC Selekt menni fog az Amazon Fire TV Stick 4K Max 2nd-n is?
[link] -
tobias40
veterán
Ha egy új droidos programot szeretnék feltenni a stick-re akkor melyik verziót kell választanom és honnan kell letöltenenm?
-
-
mikrofon
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Elolvastad a kereset is? Ennek nem lesz ilyen kimenetele ami megszüntetné ezt az eszközt.
Ha valaminek ilyen hatása lesz, az max. Az, hogy Amazon szakítani akar az AndroidTV-vel és saját teljesen zárt szoftvert fejleszt....
Amúgy meg ha van ilyen eszközöd és megszűnne a gyártása, a tiéd akkor is működik tovább, mert nem veheti el a használati jogot tőled csak úgy.... Hiszen az is jogsértő lenne... -
gyűrű
Topikgazda
válasz
SunMount3r
üzenetére
A nokia valami kis szir-sz.r kínai vagy indiai cég lett.
Gondolod hogy mert a világ egyik legnagyobb tech cégével még nem tudott megegyezni, valami szabadalmi vita miatt, ami épp a prime video-t is érinheti, ezért az Amazon leáll az eszközei gyártásával?
Megsúgom, nem fog.
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
SunMount3r
üzenetére
Milyen mizéria?
Ebből nem derül ki, hogy mire gondolsz. -
-
válasz
castiels
üzenetére
Ennek láttam az ikonját. DIGI van a nappalimban, de a minőségével nem vagyok elégedett. Most terveztem a szobámba áthozatni, mert PC-ről Streamelni a Telekom TV-Go-t egyfelől kényelmetlen, másfelől úgy 200 W körüli teljesítményt vesz fel, és harmadrészt PC-nélkül a monitor az Amazon Fire TV Stick 4K Max 2nd-vel ~36W körül beéri, bár ebben az Edifier R1600T III nincs benne, sőt az Amazon Stick sem csak a monitor, de mind a kettő fogyasztása elhanyagolható a PC-hez képest.
Szóval a Direct One nekem tökéletes lenne, Sticken ha a minőség is oké. -
SunMount3r
nagyúr
Olvastam erről a licenszelési mizériáról. Nem tudja valaki, hogy akkor most mi lesz a helyzet? "Amíg a készlet tart?" Vagy továbbra is gyártani fogják őket? (Főleg a Stick 4K Max 2.Gen érdekelne).
-
Amúgy ez az Alexás hangparancsos dolog nagyon jó! Imádom!
-
ASUS RT-AX86S routerre csatlakozik WiFi 6-tal:
sebességre 400 Mbps körül megy, itt a topicban mások is ilyesmit mérték, DigiNet 1000 FTTH van alatta.
Bekapcsoltam az adatmonitorotzast. Csak az aktuális havit lehet látni? Mondják routerben látom előzőleg is.
Illetve ma olyan fordult elő, hogy nem kapcsolt be, elsőnek megnéztem a távirányítóban az elem nem mozdult el, aztán aramtalanítottam a monitorral együtt, kihúztam a konnektorból, majd vissza dugtam , akkor sem. Végül megint áramtalanítottam, ekkor a monitortból is
Utána jó lett. Valaki járt már így? -
tobias40
veterán
Ftp-n vagy máshogy vezeték nélkül eltudom érni a stick-et a saját hálózatomból?Win10 laptopról szeretném vagy winspc-vel vagy totálcommanderrel.
-
mikrofon
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
Egy fontos dolog még kimaradt, hogy az egyik legjobb ár érték arányú eszköz streamingre. Amikor akciós akkor nagyon jó áron lehet a 4k Max gen2-höz jutni. Ami egy olyan eszköz, ami az összes streaming szolgáltatást maximális minőségben támogatja, 4k DV és Atmos minőségben. Ezen kívül kezeli a HD hangokat István. Ráadásul a TV saját alkalmazásaival szemben AFR képes is.
Ha egy sima olcsó amlogic box + CE rendszerhez hasonlítod akkor ahhoz képest a streaming képesség miatt jobb, de rosszabb az USB és Ethernet hiánya miatt, de ez egy Y-kábellel és USB Ethernet Adapter használatával orvosolható ez a hátránya.
Ha egy drágább mondjuk Homatics box-hoz hasonlítod akár ahhoz képest nem jobb sőt rosszabb, de sokkal olcsóbb...... -
-
tobias40
veterán
Köszi mindenkinek a választ,én is így gondoltam,most a Pana plazmám okosítására vettem hogy az asszony tudja nézni a NF-et úgy mintha a telefon felületén látná.
A Kodi kiegészítőben nehezen kereshető és kevés leírás van a Netflix-hez,így ezzel megoldottam.
Igaz még itt van egy CE-t fuittató gép is de ez így egyszerűbb a fehérnépnek!
Kicsit még barátkozom a felületével-kezelésével de semmi gond nem lesz vele...
(én azt hittem elég bedugni a tv hdmi csatijába és megy a dolog de kiderült hogy kell hozzá a táp is...
)
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A térerő is fullos. Mióta beállítottam a WPA3-ra, azóta a WPA2-es részt hatósugáron kívülinek látja, viszont 426,87 Mbps-ot tud.

miközben a többit jól méri. Ilyennel találkozott már valaki?

Legalábbis remélem nem én vagyok most annyira fogalmatlan, hogy nem is emlékszem rá, jelenleg rajta volt-e vagy sem
Ritkán néztem az igaz, de úgy emlékszem akkor is a stick-en használtam, nem a tévén.
sebességre 400 Mbps körül megy, itt a topicban mások is ilyesmit mérték, DigiNet 1000 FTTH van alatta.
Bekapcsoltam az adatmonitorotzast. Csak az aktuális havit lehet látni? Mondják routerben látom előzőleg is.
Illetve ma olyan fordult elő, hogy nem kapcsolt be, elsőnek megnéztem a távirányítóban az elem nem mozdult el, aztán aramtalanítottam a monitorral együtt, kihúztam a konnektorból, majd vissza dugtam , akkor sem. Végül megint áramtalanítottam, ekkor a monitortból is

)