- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danecay
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Nekem amúgy is zavaros egy kicsit, hogy TV GO-ja nem a Telekomnak van? De lehet, hogy csak megkavart, hogy a cikk elején a szerző megemlíti a TV GO-t is, én pedig őszintén szólva nem olvastam végig, mert elég hosszú is és számomra érdektelen is. Eleve a Vodka, inkább a Vodára lenne utalás és a Vodából lett a One is. Szerintem itt be is kavartam magam egy kicsit

-
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Köszi! Akkor a Netflix, HBO felülete sem magyar? Úgy nem lesz jó neki. Nekem viszont lehet jó lenne a hitelesített Netflix miatt. Egyébként a Fire Stick miben gyengébb, mint egy Androidos box, pl. a most várható M200, M300? Ha semmiben, akkor ez jobb választás, nem melegszik, hitelesített Netflix miatt.
-
stigma
addikt
válasz
blakey
üzenetére
#10148blakey : Köszi estére meglesz a programom.
Akkor már a 21.2-re is frissítema kodit mert lehet valami régebbi verzióm van.#10149SunMount3r: Még nem próbáltam, de megnézem SMB-vel is.
SMB-s felcsatolást nem akarom eröltetni, inkább Jellyfin/Plex és saját pluginja adatbázis miatt, mert van hogy egy sorozatot nézek 10 percig és este folytatom tableten, ilyekor ugye a rendszer nem tudná, hogy hol hagyta abba.Köszi mindkettötöknek a segítséget.
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Ezen a TV-n a belső lejátszó és Plex is teljesen jó. Az meg, hogy más mennyire érzékeny erre meg nyilván lutri, de ez olyan szintű stutter, amit (szerintem) azok, akik ide irkáltak, hogy nekik semmi gond, azért ezt már észre vennék.
Lehet, hogy majd egy 21.0-val teszek egy kört, ha az sem jó, akkor meg a Maven-el. De az összefoglaló olvasásakor már én is annyira "megörültem", hogy az eredi Kodi is tökéletes már rá, hogy gondoltam minden jövőbeli verzió is rendben lesz már rá, mert a Kodi készítőinek a prioritás listáján is rajta van Stick (lehet tévedtem).
-
Imi1981
veterán
Működik
! Hát erre nem gondoltam. Kösz
gyűrű
Tudom hogy a kábel stabilabb de eddig a saját routeremmel ( ami elromlott) tökéletesen működött és sose volt probléma vele. 4k DV filmeket is simán vitte. Most egy hétig kell 2.4 g wifin használjam mert veszek új routert. Addig meg 720P és kisebb 1080p anyagokat nézünk rajta. -
SunMount3r
nagyúr
Egy Asus RT-AC55U a Router-em, nem hiszem, hogy ez olyan gyenge lenne. Esetleg nincs a legideálisabb helyen, node kinél van ott? És már írtam, hogy ez "lépcsőházas" Wi-Fi vadászat, itt körbe vagyok véve rendesen még 5GHz-esekkel is.
De amúgy, ha a teló hozza a 160Mbit-et, akkor azt a Stick is hozhatná.
-
SunMount3r
nagyúr
Mértem az Oookla-val egy telóval pont onnan, ahol a Stick is van és kb. 160Mbit jön össze, tehát azért a Stick biztos "lehetne" gyorsabb.
#9795 gyűrű: Eleve azzal van bedugva. De épp gondoltam, hogy egy hosszabb adapterrel ki tudnám hozni a TV mögül a TV mellé. Ha veszek egy 1,5 méteres HDMI hosszabbító kábelt és úgy dugom be a Stick-et, azzal szerintetek nem lenne gond?
-
SunMount3r
nagyúr
Köszi, de ez se sokkal jobb (nálam), igaz 4 mérésből kétszer jött ki 80Mbit-re és kétszer pedig 100Mbit körülire, de ezt 5GHz-re édes kevésnek érzem. (1 szobával odább, 1 fal és 1 ajtó blokkol a router-től). Nekem ráadásul erre azt írja a stick (még a 100Mbit-es mérésre is), hogy max 1080p-t tudok vele "kafán" streamelni... Ezt nem tudom honnan veszi, ha egyszer ez alapvetően egy "online" streamer cucc és mondjuk egy Prime 4K videó bitrátája közelében sincs ennek az értéknek
, de mind1).Holnap megpróbálom 2.4GHz-en, hátha... (És folytatódik a "lépcsőházas Wi-Fi örömparádé"...
) -
oszy
veterán
Na ebben igazad van. Csak pont az tetszett meg benne, hogy sok helyen azt írják ez a legstabilabb stick. Ami nem tudom így van-e.
A xiaomi nem tetszett, mert mindig volt valami nyűgje. A gugli meg… boxot pedig nem akarok. Így maradt a fire tv.Azt hogyan kell beállítani, hogy a tv-t NE vezérelje? Én azt a saját távirányítójával majd kapcsolgatom.

-
-
Köszi, azért kérdeztem mert úgy rémlett az összefoglalóból, hogy nincs benne, de átfutottam megint az összefoglalót, és nem láttam rá utalást. 😆
Lehet az Edifier R1600T III-nél nem lesz benne. Mondjuk AAA-s akkumulátoraim is vannak itthon, de sűrűn megyek a Tescoba veszek 4 darab AAA tartós elemet, hátha az Eneloop akksi annyira nem jön be nekik az 1.2V-jával. -
-
Danecay
addikt
Már az elején feltelepítettem, de sajnos az sem tökéletes mert egy idő után nem frissíti az EPG-t. Felvettem a kapcsolatot a kiegészítő fejlesztőjével is és jeleztem neki, valamint YettelTV hozzáférést is biztosítottam számára. Azt mondta, hogy ránéz, de az óta sem jelzett vissza. Valójában a webes felület is megfelel arra amire használom ezért a Bookmarker 1 alkalmazással ki is raktam a gyorselérésű alkalmazások közé, így csak egy kattintás. Engem viszont most ez az állítólagosan működő alkalmazás érdekelne kifejezetten.
-
Danecay
addikt
Egy külső tápos HDD házzal vagy dokkolóval is? Pendrive-ról nekem viszi a filmet. Egy 64GB-ossal próbáltam először, amin egyébként egy boot-os Win telepítő volt, azt nem ismerte fel, majd egy 32GB-ossal, ami valami szintén zenész kategória volt, de megszűntettem rajta minden partíciót, formáztam, filmet másoltam rá, azt már pedig látta a Fire stick. Gondolom a HDD-nél a tápellátás az aggályos. De mi van ha külső tápos HDD-t használsz? Nem tudom, csak kérdezem, én sem próbáltam
-
Xelo
addikt
nem értem miért veszed ennyire magadra a dolgot, a tapasztalataim szerint nagyobb eséllyel találok használható információt külföldi oldalakon mint itt, ez nem azt jelenti hogy én a phn hülyének nézem az embereket, téged se néztelek annak de a reakciód alapján neked már nagyon megvan a véleményed rólam csupán abból kiindulva hogy nem kérdeztem az apple tv témában.
nézz rá a profilomra, több mint 20éve phzok ha bajom lenne az oldallal már nem látogatnám. én is ezt csinálom mint te egyébként, bújom a témákat, tesztelek, de nem csak hobbi szinten hanem ez a megélhetési forrásom is. ettől függetlenül nem fáj beírnom oda. összeszedem hogy eddig miket próbáltam, én örülnék a legjobban ha kapnék olyan reakciót ami megoldja a gondot (én úgy érzem hogy mindenre is gondoltam, de remélem nem így van).koncsik: rendicsek. nem volt szándékom offolni, én csak annyit akartam megjegyezni hogy most épp atv-ről váltok vissza firestick-re és a prime day akciók pont jókor jöttek, nem gondoltam hogy ilyen hosszan fogjuk itt húzni az apple tv témát.
-
Xelo
addikt
tech engineer vagyok, életem a troubleshooting ez nem hit kérdése.
az ilyen reakciók hogy nincs ilyen, user error, hdmi kábel hiba meg nem igazán viszik előre a dolgot. informálódni többnyire külföldi oldalakra járok, phn csak tapasztalatokat osztok meg illetve másoknak segítek ha tudok. -
Xelo
addikt
köszi a tippet de ezen már túl vagyok, próbáltam legalább 8-10 hdmi 2.1 kábellel, mindegyik certified kivéve egyet az meg supra..
egyébként se lenne logikus hogy pont a sztereót nem bírná átküldeni rendesen, a dolby atmost meg simán. ez valami szoftveres galiba lesz. a tvnek sincs problémája semmi más eszközzel, csak az atv-nél akadnak össze. illetve mondom fullra app függő, youtube perfekt pl. -
mikrofon
veterán
Kb ugyan azt írtad mint mint amit gondolok... Azzal is egyetértek, hogy jó filmek HD-ben is jók tényleg!
Csak jövő hónaptól már ez is 1.900HUF lesz ez a standard is. Tehát nekem az elvvel van bajom, tehát azzal hogy 18,75%-os áremelkedés és a szolgáltatás minősége pedig visszaesik (4K=>HD). -
skippper
senior tag
Valóban CEC miatt van, de sajnos a problémámat nem oldja meg teljesen - ha a CEC ki van kapcsolva, akkor nem megy az eARC... Fura ez, LG-n mintha nem lett volna ilyen limitáció. Ha van CEC, akkor megy az eARC, megy ki HDMI-n a hang, de nem veszi figyelembe sourceként, ha nincs CEC, akkor nincs ARC, de látja sourceként. dafuq
-
zoltan6
addikt
Sajnos nem jöttem még rá miért megy el a hangja.Most is reggel bekapcsolom a tv-t,forrás amazon.Kodi indítás,aztán induláskor egyből a könyvtárstuktúrába lépett ami utóljára volt nézve.Valószínüleg nem lett kilépve a kodiból szabályosan.Ilyenkor vagy kilépés,újboli elindítás után visszajön a hang,vagy a kodi hangbeállításoknál matatva jön vissza.A hangrendszer ébren tartása volt eddig gyanús,de most az is mindigre van állítva.Illetve most találtam egy olyan beállítást hogy hangtovábbítás eszköze "audiotrack (iec) kodi iec packer (recommanded),és van egy másik hogy audiotrack (raw),android iec packer.Lehet meg próbálom az utóbbira állítani.
A régebbi 19-es kodinál nem tapasztaltam ilyen hibát,csak ennél az új 21.0-ás kodinál jött elő,de tuti csak valami beállítás gond van.
Illetve még az lenne a kérdésem az amazonos cuccnál a sorround soundtot mire kell állítani? most best avilable van állítva,de van még olyan lehetőség hogy pcm,dolby digital plus,dolby digital. -
Imi1981
veterán
Még 2 évig nem de utána valószínűleg vissza váltok android felsőkategoriára. De nem 100%. Amúgy nem szídtam az ios-t csak annyit írtam van sok idegesítő dolog itt. Viszont van sok jó is és megbízható! De összességében nekem az Android kényelmesebb, logikusabb és számomra használhatóbb. De kinek mi. Én nem szoktam végtelenbe menő android vs ios vitákba beszállni, sőt utálom még csak olvasni is.
Amúgy abban az összehasonlításban kicsit erősebbnek tűnik prociban a 2021 4k max mint a 2023 4k. Mondjuk nem értek a procikhoz. Biztosra megyek 2023 4k max lesz! 5 ezer Ft a különbség.
-
Imi1981
veterán
Na most kíváncsiságból ránéztem gépen távoli asztallal és teljesen máshogy ( átláthatóbban) jelenik meg oszloponként. Androidon működik rendesen az asztali nézet és tuti ott is lehet így nézni. Ios-on ez nem jól működik de ezt már nagyon sok oldalon tapasztaltam. Ettől függetlenül jó téló.
-
Danecay
addikt
A natív Yettel TV app sajnos nem működik, a KODI-s NotYet kiegészítő viszont igen, amiről ITT találsz részletes leírást magától a szerzőtől. De működik web-es alapon is. Én az Amazon Store-ból letölthető Bookmarker applikációnak a segítségével, beállítottam a Yettel TV-s linket és kitettem a gyors elérésű ikonok közé, így onnan egy kattintással indítható.
-
Imi1981
veterán
Egyelőre használom a tavaly marciusi omega kodit ( bár a boot képen nexus van) az jól működik minden szempontból. Ez az új omega viszont baromi gyorsnak tűnt! Viszont amíg nem lesz jó a pkc addig nem használom.
Hyena
Én is próbáltam és igen üresek voltak a könyvtárak sajnos. Nekem kell pkc így addig nem használom az új omega -t míg ezt nem javítják pedig tetszett. -
A hitelesítő kulcsot
WebsiteParsingErrorüzenettel visszadobja. Megoldásként az access.py fájlban kell módosítani egy sort a bejelentkezéshez használt e-mail címre. [link] Android boxon már megoldotta a problémát, de ott egyszerűen szerkeszthető pc-ről.
Köszönöm a javaslatokat, az X--plore gondoltam először én is. -
embe
nagyúr
Most meglestem egy nagyobb teljesítményű táppal, azonnal látta a pent. Nem a gyárit használtam, attól nagyobbat, de az is kevés lehetett neki.... De utána visszacsatlakoztattam a korábban használt 2A-s tápot, és már azzal is működött.
A Kodin kívül valami egyszerű de jól használható filmlejátszó appot tudsz javasolni?
-
Alien!
senior tag
-
Mano66
senior tag
A Kodi Nightly-t csak egyszer próbáltam. Felejtős nálam. A Gen 1-en van quietvoid (12.10.-i) meg Maven (12.29.-i) verzió hasonlítgatásra. A Gen 2-ön pedig csak a quietvoid (12.10.-i). Ha meg valami nem tetszik megy vissza a jó kis quietvoid (03.15.-i). Figyelem az /userdata/Database/ mappában milyen számot kapott a MyVideos12?.db. A szerint módosítom a variables.py-t.
-
FingR86
őstag
nekem csak az a bajom, hogy a fránya TV nem tudja a DTS-t (lg cx), de a logitech z906 meg tudja. Erre próbáltam volna vmi megoldást keresni, de a netet böngészve se jutottam sokmindenre.

#7847 gyűrű
ezzek megmaradna a DV is szted ?
a további ajánlatokban volt egy másik, ahol megjelölték a DV-t is [link] -
L.L.
senior tag
Nálam a sticken, Quietvoid beta frissítés után a PKC nem jól működik. A jelenség, hogy ha bármelyik másik kliensen, vagy akár a Plex szerveren pl. törlök egy filmet, vagy csak belenézek, a Sticken nem frissül, pedig a Kodi indításakor a PKC nem dob hibát, és látszólag frissíti. Viszont a sticken törlés, vagy beletekerés után a többi kliensen normálisan szinkronizál.
-
Hyena
senior tag
Mar fel is telepitettem, szokas szerint a plex kodi connectel kellett kicsit varialni mivel ugyebar az alapbol nem kompatibilis.
A boot kepernyo kicsit furan nez ki nekem is ahogy mar a quietvodi forumba is jeleztek es alabb lathato, de maskulonben eddig jo...
Amugy nektek is ilyen a boot logo?
Erdekes lenne egy aktualis Maven vs quietvodi osszehasonlitas.
-
Csabi1984
addikt
Jah értem csak a Dolby Vision maradjon meg az "allowed opcióba" Mondjuk ugyan úgy nem tudja ezt a teszt DV-t megjeleníteni mert csak rózsaszín háttér van még a lejátszó vezérlőpanelt se tudom elővarázsolni így csak a home gombbal a firestick vezérlőn tudok elmenekülni majd visszalépni.
Ezt a verzió fut a firesticken:
kodi-21-Omega-Alpha2-armeabi-v7a-release-quietvoid-2023-07-16 -
Csabi1984
addikt
Nem maga a film lényeg mindenkinek megvan a véleménye róla csak példának írom le. Tegnap vagy azelőt tették fel a Flash 2023-at nem akarok hülyéskedni a Yamaha HTR2071 erősítőn -11dB-elnél kellett lenni a hangerőnek, hogy legalább normális hangerő legyen legtöbb esetben -23dB-nél már a legtöbb film jó szól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Linux kezdőknek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128GB fekete
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 G2i - i5-11G I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AOC Q27G4XF 27 2560x1440 QHD Monitor 2026.10.27-ig Garancia Házhozszállítás
- 2színben! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 32GB RAM 1TB SSD RTX 5060 8GB 16" QHD+OLED 3év Prémium GAR
- ASUS ROG Strix SCAR 16 / Ultra 9 275HX / RTX5090 / 32GB / 2TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, de mind1).
)
)
vpn miatt használok streaming eszközöket, nem felesleges számomra de köszi a tippet. tisztában vagyok vele hogy routeren is tudok vpnt kapcsolni, de nordvpn sokkal gyorsabb ha magán a streaming kütyün fut.
egyébként se lenne logikus hogy pont a sztereót nem bírná átküldeni rendesen, a dolby atmost meg simán. ez valami szoftveres galiba lesz. a tvnek sincs problémája semmi más eszközzel, csak az atv-nél akadnak össze. illetve mondom fullra app függő, youtube perfekt pl.
Akkor erről ennyit. Annyi baj legyen.

gyűrű