Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomigonzo
aktív tag
Egy ideje nem kellett ujra raknom sticket, de ami mostabna valtozas volt haaat, mindegy developper mode elohalaszhato, viszont, nem sajat felhasznalasra lesz ez a stick, gondoltam hozzaadok egy usert, ellenben ha atvaltok erre a userre nem jelenik meg a sideloadolt app (smarttube), megrpbaltam ujra felrakni erre a userre is, adb-n keresztul is ill direktben downloaderben, de semmi, ez most miert es hogy?
-
gyűrű
Topikgazda
Bocsi az offokért. A topic természetesen továbbra is az Amazon lejátszókról szól.

-
Leki78
tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok a buta kérdésért. A Stick-en keresztül használom a Sweet Tv appot. Ha kijön belőle az újabb verzió azt jelzi nekem az app vagy azt manuálisan kell frissítenem? Mi ennek a menete? Letörlöm, majd az új verziót telepítem?
-
Fifi
őstag
válasz
üzenetére
Összefoglalóban a Developer Tools App-ra keress.
-
törölt tag
sajna ugyanaz.

Egyébként, nekem kadenciahelyesnek tűnik attól hogy a sticken OFF-on van a beállítás, csak gondoltam rápróbálok, hiszen elméletileg annak ON állásban kellene lennie.
Van erre valami applikáció, vagy egyéb módszer, ami a TV frekijét OSD kirakja a képernyőre? -
spiky03
veterán
válasz
spiky03
üzenetére
Jelentem sikeres volt a tegnap esti teszt

Meg is néztem a Halo utolsó részét.Működik a HDMI toldó, hogy az egyik végén a projektor HDMIje van a másikon pedig a Stick. A BT füles is rendben csatlakozott és hangerőt is tudtam rendesen állítani.
Kicsit fura még így fülessel mozizni

-
törölt tag
Üdv
Kadenciahelyes lejatszassal kapcsolatban kerdeznem, aki sticken Kodit használ.
Ti melyik eszkozon állítjátok be?
Ugye Kodi alatt beállítások, lejátszó, videók, kepfrissítési gyakoriság brallitasa:ki vagy inditaskor/leallitaskor.
Nekem ez van.
Na de sticken is be lehet állítani, ott ugye settings, display & sounds, display, match original frame rate on/off
Ez nekem eddig off volt, most tesztelgetem, a kettő együtt nalam nem jó.
Nektek hogy van beállítva?
A tv amugy 60hz-es TCL C725
Köszi -
Csabi1984
addikt
Sziasztok. ugye az omega21-ből kiadott napi verziók azokkal nem lehet frissíteni egy korábbi telepítést? Nekem nem sikerült azért kérdezem.
-
FingR86
őstag
válasz
Baga19830701
üzenetére
írd be az itteni keresőbe, hogy "otg"
fogsz találni linkeket is -
Baga19830701
csendes tag
Sziasztok. Milyen kábelre, adapterre lenne szükségem ha külső ssd-t szeretnék csatlakoztatni hozzá. Ez megoldható egyáltalán?
-
spiky03
veterán
válasz
Pityu89
üzenetére
Köszi, akkor berendelen.
Az sajnos macerasabb lenne ezért gondoltam rá, hogy megtartanám az eredeti állapotot.
Nah meg ott a router is ahonnan kábelen kapja a netet.Másik kérdés.
BTs fulessel ratudok csatlakozni a stickre ugye?, Hogy ott halljam a hangot a képet meg a projektoron lássam? -
spiky03
veterán
Szerintetek ezzel működhet a stick?
link
Az egyik bemeneten a stick lenne a másikon meg egy 10 méteres hdmi ami megy a projektorba.
Hangot meg egy BTs fulessel gondoltam megoldani.
Mert sajnos megdöglött az erősítőm és kb 3 hét a javítása jobb esetben és addigis szeretnék filmezni a projektorral.
-
degec
senior tag
Tiszteltem,
Meredek lesz a kérdés, de hátha, előre is köszönöm, és elnézést.. ha láma kérdés..Nekem az az infóm van hogy ez az amazon a legjobb TV okosító, mert mert
Engem pont nem a Hbo, DiZni, ""baromságok"" érdekelnek hanem a MOTOGP, és a WORLDSBK.. na most, motogp az megy google chromcaston, de pl 1 éves samu tvn 55 col valami 500k volt.. nem tudom hányas széria..fel sem lehet telepíteni (gondolok jogi akadálya van ennek). SBK kizárólag böngészőből nézhető, az applikáció része csak adatokat közöl, meg pontállásokat. kérdésem: hogy AmazonStick tudja-e a Motogp Appot kezelni, és böngészőt tudok e rajta nyitni amin SBK-t is nézhetek. VAGY eleve baromság amit akarok, mert televizión nem tudunk böngit nyitni, és abba tartalmat élvezni..hiszen pc kontra android, totál más.
-
l.kiss
tag
válasz
Fandango
üzenetére
Ezen hozzászólás alapján reméltem, hogy megoldható elegánsabban is.
-
spiky03
veterán
Digi online van a stickre, ami használható és működik?
Egyik kolléga érdeklődik, mert talált egyet de az mobilos volt igy nem volt jó.Köszönjük a segítségeteket!

-
l.kiss
tag
Sziasztok,
Firestick 4K Max tulajdonosként Filmio-hoz keresek lejátszási lehetőséget. (Android-ra és LG tv-re fejlesztettek appot)
Az eddig talált apk-k (filmio 1.3.9 apk) nem indulnak el.
Előre is köszi az ötleteket. -
szonti
aktív tag
Sziasztok!
Az Hbo max alkalmazást tudom, h külön rá kell mokolni a stickre. Engem az érdekelne, hogy az utána már frissiti magát, v mindig ha kijön az apphoz frissités azt külön fel kell telepiteni? -
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Nem találtam másik kategóriát: van olyan (Android) streaming app, amellyel ingyen lehet magyar tv csatornákat nézni? Legalább az ingyeneseket, de nyilván nem baj, ha van más is.
-
Csápájev
őstag
Sziasztok
Van egy fire tv 4k-m. Vettem hozzá micro usb otg-t,amit ajánlottatok. A baj az, hogy nem látom sehol a pendriveot, hiába akarom betallózni. Az ES file kezelő kiírja hogy olvas,de nem olvassa be. 3db usb3-as pendriveal is próbáltam már. Mi lehet a baj. Az Ntfs formázás?🤔 -
Sziasztok!
Mit jelent a Cube esetén az, hogy: "DTS-HD passthrough (basic profile)"?
Mármint itt mi a basic profile? Sehil nem.találok erről infót a neten.DTS:X-et át tud vinni egy erősítőre?
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
Kingcold
üzenetére
Van ilyen sample fájlom, a kodi omega dovi build lejátsza nálam dolby visionban.
Más lejátszót nem használok a 4K maxon. -
blakey
titán
válasz
tomigonzo
üzenetére
Senki nem írta, hogy azt kéne nézned. Nem érted a leírtakat? A megjelenítőn kell beállítani, hogy pixelpontos, túlpásztázás nélküli képet kapj. a lejátszók minden esetben 100%-ban pontos képet küldenek, a TV-k gyárilag úgy vannak beállítva, hogy 2,5%-ot túllóg a kép, ez még a régi időkből származó beállítás, és még nem "nőtték ki", tehát minden esetben a megjelenítőn kell beállítani (kiválasztani a megfelelő képbeállítást), hogy pontos legyen a kép. Hibásan cselekedtél, amikor a lejátszón vetted vissza a képet és hagytad, hogy a megjelenítő 2,5-ot belenagyítson a képbe.
-
tomigonzo
aktív tag
kosz az infokat, en meg tv-n sosem allitottam, csakis a fire sticken evek ota, barmilyen tv-n is, de ezt a pixel eltolast majd megnezem,
-
blakey
titán
válasz
tomigonzo
üzenetére
A TV-t kell beállítani, nem a lejátszót. Ráadásul a G2 egy OLED ami alapesetben pixel-eltolást is alkalmaz, azaz bizonyos időközönként, néhány pixellel, valamilyen irányba "eltolja" a képernyőt, tehát ezt is érdemes figyelembe venni. Csak és kizárólag a TV-n kell beállítani, hogy teljes képernyős legyen a megjelenítés, azaz ne legyen túlpásztázás.
-
Xelo
addikt
válasz
tomigonzo
üzenetére
yep, general, oled care, oled panel care, screen move. oledek bizonyos időközönként pár pixelt elmozdítják a képet, beégés elleni védelem de kikapcsolható ha nagyon zavar. illetve ideiglenesen is kilőheted hogy beálljon középre a kép, kalibrálsz, utána visszakapcsolod.
-
tomigonzo
aktív tag
Tapasztalta mar valaki, hogy kijelzo kalibralasnal, a jelol nyilak nem egyszerre mozognak, amikor a bal oldali nyillal a megfelelo meretet beigazitom, a jobb oldali meg mindig 'kilog' a kepenyobol, ugyan igy vertikalisan is, a tv egy LG G2.
-
zseko
veterán
Most tűnt fel, hogy a stick-et használva nincs igazi fekete egyes esetekben.
-
Kingcold
aktív tag
Elnézést kérek, figyelmetlen voltam. :/
Az első videó adatai, amit nem játszik le a rendszer, csak hangot ad és ez alatt hébe-hóba reagál a távirányítóra:
Video
ID : 1
Format : HEVC
Format/Info : High Efficiency Video Coding
Format profile : Main 10@L5@High
HDR format : Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.06, BL+RPU, HDR10 compatible / SMPTE ST 2094 App 4, Version 1, HDR10+ Profile B compatible
Codec ID : V_MPEGH/ISO/HEVC
Duration : 1 h 56 min
Bit rate : 25.0 Mb/s
Width : 2 872 pixels
Height : 2 156 pixels
Display aspect ratio : 4:3
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 (24000/1001) FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0 (Type 2)
Bit depth : 10 bits
Bits/(Pixel*Frame) : 0.169
Stream size : 20.4 GiB (97%)
Default : Yes
Forced : No
Color range : Limited
Color primaries : BT.2020
Transfer characteristics : PQ
Matrix coefficients : BT.2020 non-constant
Mastering display color primaries : Display P3
Mastering display luminance : min: 0.0050 cd/m2, max: 1000 cd/m2
Maximum Content Light Level : 450 cd/m2
Maximum Frame-Average Light Level : 164 cd/m2 -
Csabi1984
addikt
Sziasztok nem tudom megint mi történt gondoltam felrakom a friss kiadást
kodi-20230224-b58fd2e8-master-armeabi-v7aFelrakom az elvileg Nexusra működő PKC-t (sajnos erre a verzióra nem támogatott a PlexkodiConnect) pff
A szépsége az egésznek, hogy maga az addon sikeresen települ csak feldobja a Plex a hibaüzenetet.
-
törölt tag
Sziasztok!
Akit érdekel az új sweet.tv app, az innen letöltheti FireTv stick-re: https://apkpure.com/sweet-tv/tv.sweet.tvplayer
15 napig ingyenesen kipróbálható, 103 TV csatorna (javarészt magyar). Csatornaváltás gyors, kedvenc lista létrehozható, HD tartalom. -
kokokka
addikt
válasz
Balerik
üzenetére
Hasra ütve vettem [ezt innen] , hibátlan a MAX-ban. Nem tudom, miért ne kéne bármelyik ilyen eszköznek működnie, de sajnos a technika már csak ilyen!
-
Fifi
őstag
-
gyűrű
Topikgazda
-
Fifi
őstag
Oh én láma
Ez alapján megvan, hogy mit értettem félre.A Refresh Rate app-ban nem a Netflix appra vonatkozó beállításoknál kell a shortcutot beállítani, hanem a Remote control settings-ben a OSD shortcut-nál.
Most már csak azt érdekelne, hogy honnan fogom tudni, hogy melyik filmnek mi lesz a helyes frekvencia érték, amit be kell állítanom manuálisan Netflix és Disney+ esetén? Vagy ezeken minden 23.976fps?
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Mivel lányom nagy megelégedéssel használja egy ideje a 4K Max-ot, ezért berendeltem még egyet + a Pro távirányítót. Most döbbentem rá, hogy anno a lányomnak "refurbished" készüléket rendeltem anno, mert az csak egy barna dobozban jött, igaz minden tartozék fóliázva, mostanáig azt hittem, hogy teljesen új volt.
Nem is ezért írok, hanem azért, mert lányom a Netflix-et és a Disney+ használja és nem panaszkodott a frekvenciaváltás hiányára. Kérdésemre azt mondta, hogy nem tapasztal „ricegés-akadozás-megtorpanás"-t, de én még nem ellenőriztem nála.
Az új eszköz viszont érintett és nem bírom beállítani, hogy hotkey-re lehessen manuálisan választani, csak a refreshrate appban fixre tudom állítani és nem jövök rá, hol rontom el.
Az összefoglaló és az AVS fórum leírása megvolt.
A 2db app feltelepítve:
Accessibility szolgáltatás fut és engedély megadva:
A refreshrate appban a Netflix alkalmazáshoz ezt állítottam be:
Így a Startup frekvenciával indul, de menet közben átállítani nem tudom.
Az adb parancs hiba nélkül lefutott:
fifi@blackbook:~$ adb connect 172.20.1.138already connected to 172.20.1.138:5555fifi@blackbook:~$ adb shell appops set mobi.bytearray.refreshrate SYSTEM_ALERT_WINDOW allowfifi@blackbook:~$ adb disconnectdisconnected everythingMit rontok el vagy mit értek félre?
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Gumi és felni topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Macska topik
- Azonnali játékos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Horgász topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Feliks Audio Echo csöves fejhallgató-erősítő / előerősítő több fajta prémium NOS csővel
- APPLE Airpods PRO 3 , Airpods 4 Airpods Iphone 14 15 16 17 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- Apple iPod Video (5. Gen) 30GB - A1136 - Wolfson DAC - Gyűjtői állapot!
- Apple Airpods 3 új pods-ok!
- Ibasso DX180 1 hónapos Muzix-tól
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mindig elfelejtem, hogy PH!-n még a rajszögnek is külön topikja van

akkor rosszul emlékeztem.