- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hieronymus
veterán
-
Danecay
addikt
De hiszen én is éppen ezt írtam korábban, hogy elég kicsi a valószínűsége, hogy táp nélkül kapná kézhez a stick-et.
"Mivel egy gyári, bontatlan Amazonos termékről van szó amihez még az EMAG leírása szerint is a 2db AAA elemet is mellékelik, nehezen tartom elképzelhetőenk, hogy éppen a működéshez szükséges tápot ne mellékelnék. Az azért elég fura lenne, valljuk be!" -
Danecay
addikt
válasz
Hieronymus #9896 üzenetére
Ez nem ellened szól, de kb tényként állítottad be, hogy nem jó bármilyen táp. Mivel az egyik stick-em tápja eléggé kézreeső helyen van, gondoltam kipróbálom, előtte még én sem tettem soha. Én tulajdonképpen elsősorban a vásárlás előtt álló fórumtárnak szerettem volna segíteni arra vonatkozóan, hogy mi történne ha mégis táp nélkül kapná kézhez a sticket, viszont mivel Te fogalmaztad meg, hogy nem jó hozzá bármilyen táp, ezért gondoltam Téged is belevonlak a válaszomba.
Ennyi, nem kell ezt túl gondolniTudom, hogy nem nekem címezted, de korábban én is válaszoltam ezzel kapcsolatosan
-
Hieronymus
veterán
válasz
FingR86 #9895 üzenetére
Nekem teljesen érdektelen, ki - mivel használja a sticket.
Nem kell bizonyítani azt, hogy mi ad elegendő energiát a működéshez.
Annyit írtam, hogy átlagos töltő nem ad feltétlenül elegendő energiát. Lassabb és szolgáltatás csökkentett lehet a működés.
Ennyi, nem kell ezt túl gondolni. -
FingR86
őstag
válasz
Hieronymus #9885 üzenetére
ősrégi samsung galaxy note 3 gyári töltője, ez ad neki elég feszkót. Asszem a raspberry pi4 toltok is magasabb feszkon mennek, 5.25v
-
kokokka
addikt
Én is tápról használom, csak kényszerből volt kb. egy hétig a TV-re dugva. De a lanyomé (ami az enyém volt két évvel ezelőttig) azóta TV-ről kapja a kraftot mióta megkapta (tehát két éve), és mint írtam is, a világon semmi gond nincs vele. És mint olvashatod, ezzel nincs egyedül. Nem vitázni akarok, ez tény, nálunk legalábbis az. Én mindenképp táppal használom, nem akarom TV-ről, hisz azért adják hozzá, hogy azzal működtessük. De van ellen példa is, hiába ágálltok ellene sokan.
-
gyűrű
Topikgazda
-
Danecay
addikt
Szia!
Az első link hibás. Nem olvastam el mert én használok hozzá és nálam nem is megy táp nélkül, de biztos van benne igazság
A töltőfejes tápolással gondolom gondolom nincs probléma, mármint, hogy az működhet hosszú távon is, ha véletlenül, de nem gondolnám, de ha tételezzük fel valóban nem mellékelnének tápot, vagy mondjuk csak egyszerűen tönkre menne a gyári táp. -
gyűrű
Topikgazda
Miért ne használd soha a firesticket a tv usb-portjáról.
Miért ne használd soha a firesticket a tv usb-portjáról 2.Már nagyon sokszor téma volt itt, de mindig van aki csakazértis, meg évek óta így megy stb.
Mindenki használja ahogy akarja, van akinek 2 nap alatt döglött meg a stickje ez miatt. -
kokokka
addikt
válasz
Nálam saját töltőről megy, lányomnál a TV-be van dugva, már vagy két éve. Az előző TVmen egy ideig nálam is így működött, az ég világon semmi különbség nem volt (van) működésre, sebességre, minőségre a két allapot között.
-
Infernusz
csendes tag
válasz
Én a tv USB ről táplálom, mégsem korlátos. 500mA
-
Danecay
addikt
válasz
#9881 baandii
Mivel egy gyári, bontatlan Amazonos termékről van szó amihez még az EMAG leírása szerint is a 2db AAA elemet is mellékelik, nehezen tartom elképzelhetőenk, hogy éppen a működéshez szükséges tápot ne mellékelnék. Az azért elég fura lenne, valljuk be! Megnéztem több Fire stick leírását az EMAG-on és mindenhol 1 x Tápkábelre hivatkoznak, amiről én úgy gondolom, hogy magában rejti a tápot is, nem csak a kábelt
Mindemellett, némileg csodálkoztam amit a táp kiválthatóságáról írtál, hiszen pl. nálam, 2db. 2023-as MAX Gen2-es példány mellé egy 1A-es, igaz nem kereken 5V, hanem 5,25V-os tápegység volt mellékelve a csomagban. Most csak a teszt kedvéért átdugtam az egyik sticket a telefonom töltőjébe. Én az égadta egy világon semmi különbséget nem vettem észre. Indítottam YT-ot, KODI-t, Plex-et, de minden ugyanúgy történt mint normálisan, majd kihúztam a telefontöltőből és ki is kapcsolt. Vagy nem tudom, hogy lajhár effektusnak, amiről írtál, annak hogyan kellene megnyilvánulnia. -
Hieronymus
veterán
válasz
baandii #9883 üzenetére
A tápegység nem váltható ki akármivel.
A stick energia igénye magasabb, mint amit a szabványos töltők biztosítanak.
Ugyan más táppal is elindul, de teljesítmény korláttal kell számolni.
Van egy korábbi stickem, aminek elveszett a tápja. Működik, de a lajhár félpályával győz ellene a 100 méteres futásban. -
nfsu17
veterán
válasz
baandii #9881 üzenetére
Amennyiben helyesen írták a cikkszámot: B0BP9SNVH9
Akkor (papíron) semmi. Mivel ugyanaz a cikkszám van mindkét helyen.
Ha helyes az emag leírása, akkor ott sincs benne táp, csak nem írják ennyire feltűnően, mint alzán.
Távirányító 1 x Tápkábel 2 x AAA elem 1x médialejátszó 1 x HDMI hosszabbitoMert amúgy meg amazon.com-ról rendelve írja hozzá a tápot [link]
Fire TV Stick 4K Max, Alexa Voice Remote Enhanced, power cable and power adapter, HDMI extender cable for Fire TV Stick 4K Max (2nd Gen), 2 AAA batteries, Quick Start Guide
[fotó]
Kolléga hsz-a -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #9878 üzenetére
Jól jönne egy mintafájl, megnézném egy 1080p-s HDR kijelzőn.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Hieronymus #9877 üzenetére
Hát én meg nagyon is úgy olvasom, hogy épp a HDR-hez van sok köze. Amúgy 4K és 10bit-es HEVC a videó, de a TV csak FHD (de tuja a 10bit-et és a HDR-t is).
-
Hieronymus
veterán
válasz
SunMount3r #9876 üzenetére
A BT.2020 csak a színpalettát definiálja. Nincs köze a HDR-hez. Inkább a 4K-hoz tartozik.
Mit tartalmaz az "eredeti" anyag. Például a VLC megmondja. -
SunMount3r
nagyúr
-
Alien!
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy recovery-ben ragadt firestick-kel lehet kezdeni valamit? A neten található fixelős videókban látottakkal max addig jutok, hogy fast bootban indul el, de ott is a logonál nem megy tovább....
-
NoOne1976
őstag
A segítségeteket szeretném kérni. Soha nem használtam és működés közben sem láttam Fire tv sticket. (MI tv stick van itthon.)
A nálunk elérhető streaming szolgáltatók alkalmazásai elérhetőek gyárilag? Netflix, Max, Disney, Skyshowtime, Rtl+? (Nem akarok mókolni, pont ezért volna fontos, hogy minden alapból működjön.)
Illetve ami még érdekelne és elvileg lennie kell appnak, az az NBA.
Aki használt esetleg más sticket is, összehasonlítva mi a véleménye? -
forras2
őstag
Szevasztok!
Nővéreméknek volt 1 más márkájú tv okosítójuk, de az feladta a harcot.
Nekem van 1 régi Amazon Fire tv stickem.
Ezekre van még támogatás? Megy ezeken még valami?
Ideiglenesen használnák, amíg nem lesz másik, csak hogy van-e értelme bajlódni vele...
-
Danecay
addikt
válasz
spiky03 #9868 üzenetére
Ami azt illeti én nem emlékszem arra, hogy valahol külön régiót is állítottam volna be, max. az országot, ami pedig ott van a cím beállítások között. Web-es bejelentkezést követően, jobb felül egér a profilra "Hello
(XY)" majd katt a Contetnt & Devices-re, ezen belül Preferences és Country/Region Settings -> Change, majd itt megadni az új (spanyol) címet. Segítség gyanánt, korábban linkeltem ezt a címgenerátort -
spiky03
veterán
-
Delirious
tag
Tegnap éjszaka átállítottam Amazon profilomban az alapértelmezett címet Spanyolországra. Sticket reggel többször is újraindítottam. Akkor sem engedi store-ból a Skyshowtime-ot.
-
Delirious
tag
Ha egyszerű a spanyol régióra váltás, akkor az konkrétan hogyan működik. A Sticknél végzem el valahol a menüben? Vagy számítógépen, telefonon profilomba belépve ott módosítom a lakcímet? Van Prime és Music előfizetésem, azoknál nem csesződhet el valami Spanyolországra állítás esetén (ha profilban kell módosítani)?
-
Delirious
tag
TV Sticken volt egy rendfszerfrissítés. Azóta nem működik a Skyshowtime, megáll töltőképernyőnél. Tudnátok olyant linkelni, ami működik az új rendszerverzióval? Az előzőt is itt kaptam. Köszi!
-
sub71
aktív tag
Sziasztok.
Lenne egy nem kimondottan az Amazon Fire Stick-re vonatkozó kérdésem. Adott egy SkyShowTime app egy Fire stickre és egy androidos Philips tévére telepítve. Mindkét eszközön fennálló hiba, hogy nem tudom kikapcsolni a feliratot. Amennyiben kikapcsolom automatikusan angol felirat jelenik meg. Nem találtam a beállítások között semmi olyan problémát, ami ezt okozhatná.
Köszönöm. -
ozark
csendes tag
Ha sikerült maradhat, vagy vissza kell állítani?
-
ozark
csendes tag
Hát én nem tudom...átvariáltam spanyolra a helyszínt, de a skyshowtimera még mindig azt írja nem elérhető...behozott már minden ratyi spanyol appot pedig...
-
SunMount3r
nagyúr
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
SunMount3r #9850 üzenetére
Mi nincs odaírva?
Így kezdődik:
Kodi telepítése a belső tárhelyre teljes fájlhozzáféréssel
Komolyan tiszta feleslegesnek érzem azt a sok sok órát amit eltöltöttem a megírásával.. -
gyűrű
Topikgazda
válasz
SunMount3r #9848 üzenetére
Itt van pedig..
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
SunMount3r #9846 üzenetére
Régebben volt rá megoldás, nem tudom most megy-e még,
az összefoglaló tartalmazza.
Ha nem, akkor is működik a data mappa áthelyezése látható helyre. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #9845 üzenetére
No ezt megoldottam a Kodi-val, de csak jó lenne azért, ha az X-Plore is látna minden mappát a Stick-en.
Másik kérdés: A Kodi-ban kell valamit átállítani, hogy egy HDR-es videó tényleg HDR-ben "menjen ki"?
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
SunMount3r #9843 üzenetére
1 itt
2. CEC=t nem használok sehol, azt nem tudom..
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Két újabb kérdésem lenne:
1. Próbálnék új felirat fontokat berakni a Kodi-ba, de sehogy se tudom betallózni a mappáját az X-Plore-al. Elvileg ugye ide kéne valaholvá: "Android/data/org.xbmc.kodi/files/"
-de amikor rámegyek az Android/data mappára, feljön egy másik képernyő és azt írja, hogy "Can't access this folder". De az összes Android mappában lévő almappában ezt írja.Mit kellene csinálnom hozzá?
2. A CEC működik, tudom a TV távjával írányítani a Stick-et, csak a kikapcsolás (Sleep) nem megy, mert TV-men a "Home" gomb a TV saját menüjét hozza be. Nálatok melyik gomb a TV-s távon a Stick "Home" gombja? Vagy ezt felejtsem el?
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #9840 üzenetére
Kábelt ki kell próbálni, elvileg nem lehet probléma. Nálam nem volt gond a 1,5m-ressel.
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
SunMount3r #9840 üzenetére
Nyugodtan próbáld.
Ha nem jó, akkor használd amit szeretnél. 🙂 -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #9838 üzenetére
smb és nfs adatrész kb. 512kb
- 128kbGyorsítótár kb. 200Mb
- 64 MBRead faktor 10
- Adaptive
Ezekkel hibátlanul működik a legnagyobb bitrátájú anyag is.
Minél nagyobb értéket adsz meg, annál több erőforrást igényel. -
sb
veterán
Köszi. Azóta nem keresgéltem, nem volt időm, nyilván a meglévő stick megy és semmi gondja a HEVC-vel sem, csak furcsálltam és szerettem volna tisztábban látni - akár a tablet oldalra is mert fura, hogy kétféle a megoldás. Az egyiket nem árulják, a másik kapható de kikerült a szöveg, hogy nem tudja. A ködösítés meg megy, mert egyiknél sem tudni akkor pontosan hogy érinti a feautre-öket. Meglévő/új tudja/nem tudja, adott régióra vagy mind, és ha előbbi akkor mi számít régiónak (ebben ugye jött válasz, hogy ez is jóval bonyolultabb lehet mint pl. én tudtam).
De úgy látom ebben marad a homály amazon részről. -
tobias40
veterán
Van egy ilyen stick-em amin akadozik a NAS-ról lejátszott filmek.
Nas syno220+,vezetéken van felcsatolva,NFS-en nézem Kodi alól a filmeket.
Ugyan így van egy Amlogic box-om és azon minden ok Kodi alatt is.
Próbáltam Plex alól is de ott is pufferel.
Van hogy percenként van hogy 40 percenként de nem jó.Mit lehet tenni ilyenkor?
-
Danecay
addikt
válasz
Hieronymus #9828 üzenetére
Nincs NAS-om és nem is biztos, hogy lesz, valamint egy korábban gond nélkül, első megoldásra működő dologról írtam, hogy valami gond lett vele, kb. 1.5 év működést követően, így nem érzem, hogy erre egy NAS jelentene végső és igazi megoldást. E mellett számos alternatíva van megkerülni ezt a kérdést, számomra csak az volt az érdekes, hogy mi okozhatja azt, a jelenséget, miszerint korában gond nélkül működött valami ami a hozzászólás megírásakor nem, ami ugyanakkor egy másik eszközről továbbra is működik?
Köszi, majd ránézek.
-
Onderon
senior tag
válasz
pkaresz #9823 üzenetére
Amazon Fire TV stick/box - PROHARDVER! Hozzászólások erről a megoldásról van szó
-
kikinda2
tag
válasz
Danecay #9827 üzenetére
Routerenként és hálózati topológiától függően más és más megoldások lehetnek. Ha pl. a routert használod DHCP címek kiosztására, akkor a router beállítások, általában LAN-DHCP menüjében a Domain Name-et beállíthatod a helyi munkacsoport nevére pl. WORKGROUP, ha nálad minden eszköz ezt használja.
Ha használsz SAMBA szervert ott is megadhatod a Domain Name vagy Work Group beállításoknál ugyan azt a nevet.
Ha jól rémlik a stick android derivált rendszert használ, ami elég okos ahhoz, hogy ha csatlakozol egy hálózathoz, felismeri a megosztott hálózatokat. Nem szükséges állítgatni. -
Danecay
addikt
válasz
kikinda2 #9825 üzenetére
Köszi!
"Én az otthoni hálózaton minden eszközön azonosra állítom a munkacsoportot. Routeren és a lejátszó eszközön is. Ez segíti a felderítést."
Megmondom őszintén, számomra ez továbbra sem tiszta. Én routeren sohasem állítottam ilyet, de még csak véletlenül sem találkoztam ilyen beállítással, ami persze nem jelenti azt, hogy nincs, és ez ugyanúgy igaz a lejátszó eszközre is, ami esetünkben ugye az Amazon Fire TV stick. Amennyiben leírnád, hogy ezeket a beállításokat hol találom, azt megköszönném, lehet legközelebb kapóra jön
-
Danecay
addikt
válasz
pkaresz #9823 üzenetére
A spanyol régiós módszerrel feltelepítettre gondolt és ha jól értem azt írja, hogy miután visszaváltotta a spanyol régió alatt feltelepített Skyshowtime-ot magyar régióra, a már telepített Skyshowtime app, így is frissül.
Én egyébként az előbb csináltam meg a "procedúrát", már ha lehet annak nevezni, mert tényleg nem nagy dolog az egész. Lehet címgenerálóval is, hátha valakinek segít. Én ezzel csináltam és a saját telefonszámommal (+36 helyett 00-t kell megadni). Nálam egyből működött, visszaállítani az eredeti régiót és címet pedig még egyszerűbb, mert ezek mind elmentésre kerülnek, így azt már egy lenyíló listából 1 kattintással meg lehet tenni. Szerintem egyszerűbb és gyorsabb, ráadásul még hivatalosabb is
mint a különböző letöltött apk-kal kísérletezni.
-
kikinda2
tag
-
Danecay
addikt
válasz
kikinda2 #9814 üzenetére
Köszi a választ!
Ezt a munkacsoportos dolgot, nem igazán értem, mert az ok, hogy a számítógépeknél ez átírható az alapértelmezett jó öreg WORKGROUP, de ez a router-re, vagy a lejátszóra miként vonatkozik, azt nem értem. Amennyiben arra vonatkozott volna amit írtál, hogy ugyanazon routerre legyenek kapcsolódva az eszközök, arra írtam a hozzászólásomban, hogy
"Egy routerre és IP tartományra csatlakozik az asztali számítógép, a laptop és a Fire stick is"
"A jelszó nélküli megosztásokhoz a Windows alapból nem enged hozzáférni, ezt a következő parancsok adminisztrátori parancssorban történő lefuttatásával tudod engedélyezni"
Ettől függetlenöl még fel kellene derítenie az eszközt, max. jelszót két hozzá, de nálam nem ez a probléma állt fenn. Miután megtalálta a Fire Stick a laptopot, alapértelmezetten kérte is a jelszót, amíg ki nem kapcsoltam, bár én ezt nem ilyen regedit-es megoldással tettem, csak egyszerűen Windows alól.#9819 SunMount3r
Win 11 - Gépház / Hálózat és internet / Speciális hálózati beállítások / Speciális megosztási beállítások
Minden adat / Megosztás jelszavas védelemmel / Ki
Egyébként tegnapról mára, úgy hogy nem csináltam vele semmit működik
-
Onderon
senior tag
Tegnap volt egy frissítés a Skyshowtime app-hoz, minden gond nélkül felment. Hál'istennek akkor nem kell régiót váltogatni az update-ekhez.
-
lm83
őstag
Itt vannak találatok apkmirroros telepítésre keresve, hogyan csinálták.
[link] -
-
kikinda2
tag
válasz
Danecay #9808 üzenetére
Fontos, hogy a Windows, a router(ek) és a lejátszó ugyanazon munkacsoportban és szubneten legyenek, ezt ellenőrizd.
A jelszó nélküli megosztásokhoz a Windows alapból nem enged hozzáférni, ezt a következő parancsok adminisztrátori parancssorban történő lefuttatásával tudod engedélyezni:reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters /v AllowInsecureGuestAuth /t REG_DWORD /d 1 /f
reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows\LanmanWorkstation /v AllowInsecureGuestAuth /t REG_DWORD /d 1 /f
Ha újraindítás után sem működik, akkor még megpróbálkozhatsz a következő parancsokkal, hátha:
reg add HKLM\System\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters /v AllowNBToInternet /t REG_DWORD /d 1 /f
sc config mrxsmb10 start=disabled
reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters /v SMB1 /t REG_DWORD /d 0 /f
sc config fdPHost start=auto
sc config FDResPub start=auto
enable web service discovery = yes
-
lm83
őstag
válasz
pkaresz #9806 üzenetére
Senki nem mondta, hogy be kell hozzá hazudni Spanyolországot, hogy működjön!
Hülyeségeket ne terjessz tovább...
Ugyanúgy fel tudod telepíteni sideload az apk-t ahogy eddig is.
Fórumtárs azt a könnyebb megoldást írta le korábban, hogy ha átállítod a régiót spanyolra, akkor az amazon appstore-ból is feltudod egyből telepíteni. Mert spanyolban, meg másik 3 országban is Európában majd a jövőben, hivatalosan megjelent a stickre az alkalmazás. -
Danecay
addikt
Arra van esetleg valakinek valamilyen ötlete, hogy mi lehet az oka annak, hogy az utóbbi időben, leginkább a router-eim cserélgetése óta vacakol a számítógépem stick-es elérése? Legutóbb már azt gondoltam, hogy megoldottam a problémát, amit már akkor is furcsa megoldásnak gondoltam, de pillanatnyilag működött. Akkor az volt, hogy szétválasztottam az új, garanciában cserélt routerem 2.4 és 5GHz-es frekvenciiáit, úgy ahogy az a korábbi routeremnél is volt, így már az X-plore fel tudta deríteni a PC-n megosztott mappát, viszont most újra nem. A kívánt mappa meg van osztva "Mindenki" felhasználóval, miközben az User mappát alapértelmezetten látnia kellene, a hálózat felderítés engedélyezve van, a Windows-szolgáltatások be-és kikapcsolásánál engedélyeztem az SMB 1.0 funkciót, ami már egy ideje alapértelmezetten kikapcsolt állapotban van a Windows-ban, viszont mivel a laptopot látja a Fire stick, anélkül, hogy ez be lenne kapcsolva, így minden bizonnyal ez nem releváns. Egy routerre és IP tartományra csatlakozik az asztali számítógép, a laptop és a Fire stick is, a Laptopot most is megtalálta egyből, úgy hogy korábban más tartományban volt, de a PC-met nem. Próbáltam FTP server kapcsolatot indítani Fire stick-en X-plore alól, amire a PC-ről próbáltam csatlakozni FileZilla-val, de valamiatt rohadtul nem látja.
Van valamilyen ötlet, hogy mi történhetett. Korábban valójában így laktam be a Fire Stick-et, hogy letöltögettem a szükséges dolgokat egy megosztott mappába, amiket aztán az X-plore segítségével a Stickre telepítettem, és amikor ezt először próbáltam, akkor is működött az egész, de most nem vágom mi van. . Tudom, hogy ott a Fire Tools Androidra, de engem most sz érdekelne leginkább, hogy vajon miért nem működik?Ötlet?
-
SunMount3r
nagyúr
Nincs semmiféle hangrendszer, amibe dughatnám. Még mindig csak a TV hangszórói "dalolnak". Bár tervezek egy ilyesmit venni, hogy legalább egy sztereó hangfalat tudjak rákötni, de kétségeim vannak, hogy lehet e majd így a TV távjával hangerőt állítani, ha a TV HDMI ARC-jára kötöm az eszközt.
#9803 Danecay: Nem tudom nagyon mozgatni a TV-t, mert egy keskeny "bárpult" szerűségen van, olyan helyen is, ahol nehezen férek hozzá.
-
blakey
titán
válasz
Danecay #9801 üzenetére
Az én egyik TV-mnek amibe egy 4K gen 2 van dugva, full fémlemez hátulja van. Nem gondolom, hogy jótékony hatással lenne a wifi-re.
- Bármi árnyékolhat, nálam is fém a TV hátlapja, mégis simán megy a 400 Mbps. az alkatrészek döntő többsége is fémből van, sok tényező van hatással a vezetéknélküli kapcsolatra, a közelben lévő BT-os egér, egy számítógép, egy bútor, egy vezeték a falban, a falon kívül, stb. Egy AC-s routertől, ráadásul egy Wifivel telített területen nem kell csodára számítani. Sokan azt hiszik, hogy a router fél méterre van, akkor az jó kapcsolatot biztosít, pedig sok esetben inkább gyengít, mivel interferencia is felléphet. -
wjoe
tag
válasz
SunMount3r #9802 üzenetére
Esetleg megpróbálhatod a sticket a hangrendszerbe dugni. Nálam kényszerűségből így van, mert a TV-ből nem megy vissza a HD hang a soundbar-ba.
-
Danecay
addikt
válasz
SunMount3r #9802 üzenetére
Elképzelhető, bár most 170Mbps-ot mértem, ami megfelel a kábelen mért sebeségnek. Kb. ilyen gyors a netem, ráadásul hosszabbító nélkül, vízszintesen van bedugva a stick a TV-be, a router pedig a szomszéd szobában, kb. a TV képernyőével szemben, tehát mindenképpen útban kell, hogy legyen a TV fém hátulja. Amennyiben nálad ez műanyag, úgy nem hiszem, hogy nagyban befolyásolná a wifit, de megpróbálhatod, HDMI hosszabbító vásárlása előtt úgy forgatni a TV-ta routerhez képest, hogy ez biztosan kizárható, vagy megerősítő legyen. Esetleg próbáld meg újraindítani a sticket, úgy emlékszem, hogy nálam volt, hogy segített.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD