Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonl
senior tag
Ez így van, ahogy írod. Viszont más eladó esetén is kiírják, ha áfa nélkül számláz. Eddig ez is pontos információ volt nálam, de most már nem az. Sőt, mint írtam, még a megrendelés visszaigazoló e-mailben is az áfa nélküli ár látszik, aztán amikor vonják az összeget, jön a hidegzuhany. És utólag a megrendelés történetben is módosítják az árat ilyenkor. Kizárólag a visszaigazoló e-mail a bizonyíték ilyen esetben.
Egyébként nem értem, ha ez egyszer rendelet, akkor miért nem alkalmazzák. A másik fele pl. az emag. Ha marketplace-ről külföldi partnertől vásárolok, akkor az áfát utólag kell visszakönyörögni. Volt is ebből már probléma. -
warcat
veterán
Igen, hallottam, egy kalap szar (az, nincs mit szépíteni rajta).
DPD 'családba' tartozik az olaszoknál.Ha problémába futsz velük, akkor sok sikert, ha meg nem akkor 'csak" jól eséllyel egy összebarmolt/nyomott/szakadt csomagot kapsz,Másfél csillagjuk van googlen, legalábbis a depójuknak amire rákerestem.
Mivel problémájuk akadt a címzéssel (mailboxde) nem voltak hajlandóak kiszállítani az első próbálkozás után a csomagomat, az amazon ügyfélszolgálat kétszeri címzett megerősítése és kérése után sem, majd 2 hét után visszavitték amazonnak a csomagot és refund, de persze addigra beszerezhetetlenné vált a termék.
Másik alkalommal volt a feljebb említett össze-vissza nyomott, szakadt és dpd szalaggal megragasztgatott csomag.Csak magának a terméknek a masszív normál doboza mentette meg.
Amúgy eleve 1-2 nappal többre becsülik a saját szállítási idejüket mint amennyi végül lesz, csak be van építve a bénázásra a biztosíték.DPD fogja végül kihozni, legalábbis németeknél átveszi tőlük.Csak reménykedj,hogy nem merül fel semmi extra.
-
gg72
veterán
-
kammler
senior tag
Szemberöhögik a csúti dakotát, ha az az ok, amit írnak már több helyen is. Egyszerűen kell a pénz a csúti csüngőhasúnak. Mivel az ország, a gazdaság nem termeli meg a pénzt, illetve ellopják, szerezni kell valahonnan. Aztán megnézném a fejüket, ha az Ali, Amazon Wish mittudomén azt mondaná, hogy ekkora piac nem érdekli őket ezek után. Aztán mennének ki az emberek az utcára, mint az internetadónál. Egyszerűen a nyomorék Varga nem tud pénz szerezni. Márpedig a béreket meg vagyont akkor se adóztatják meg (sávosan!!!) ha megdöglenek se. Inkább így akarják elszedni mástól. Amit meg is lehetne csinálni, ha ez Németország, vagy Nagy Britannia, vagy ilyesmi méretű piac volna.
-
LuckyL
őstag
-
warcat
veterán
És? Joguk van hozzá, vagy úgy leszerződni. Nem csak a pénz besöprésével jár a dolog, terméktámogatást és garanciális ügyintézést is nyújtani kell a termékek mellé.
Kindle esetében a reklámokat tartalmazó verzió 20 euróval olcsóbb, mert ennyit el tudnak engedni belőle a reklámokért kapott összeg fejében.
Neked Mo.-n aztán hiába reklámozzák a német cégeket, ezért a partnerek felé etikátlan üzleti magatartás lenne lenne értékesíteni a részedre.
Nyilván nem véletlenül ilyen egyszerű kikerülni egy csomagtovábbítóval, ott már a te sarad. -
warcat
veterán
Én is csak szenvedek továbbra is, ráadásul már a Curve sem használható Erste bank esetén ahogy épp ma olvastam.
Viszont egy értékhatárig elfogadja a terhelést Erste-Mastercard kombó, 165€-ig térképeztem fel. 300€-t már visszadobja.
Nyilván eléggé különböző a helyzetünk,de esetleg megpróbálhatod (amennyiben maga az amazon az eladó) a top-up/ digitális amazon gift card használatát.Fájdalmas így drágább valamit venni az egyszer biztos, és ha kapós a termék, akkor ráadásul hátrébb csúszol a rendelési sorban, bár nem törölték szerencsére.Sikertelen fizetés esetén pirossal kiemelt lesz a rendelésed és felkérnek a fizetési mód átnézésére, na ilyenkor tudsz újra gift vouchert/gift egyenleget hozzáadni a rendeléshez, akár az egészet kifizetheted vele, vagy lecsökkented a terhelendő összeget annyira ami már átmegy (innen tudok a 165€ értékről, addig kisebb tételt vettem).
Óvatosan próbálkozz mert ha sorban elutasítgatja a bankod akkor bumm amazon bepánikol és zárolja a fiókod és már meg is keresnek az ügyfélszolgálattól,aki bekéri a legutóbbi végbéltükrözésed eredményét is
Erste 4 tranzakciót fogad el így kb(top-up/digital gift card magadnak elküldve), amik ráadásul lassan teljesülnek (van, hogy pár óra) ezt ki kell várni.
Szar az egész ahogy van és botrány, semmiféle értesítés nem jön meg, kártyát már újraregisztráltam,amazon felől nem lehet semmit bekapcsolni.
-
vasi89
őstag
igen erre most jöttem rá én is, mikor 3adjára írják vissza ugyan azt a sablon baromságot 1 napon belül, 3 különböző kérdésre.
de köszi mindkettőtöknek, akkor várok még, karácsonyra amúgy se érne ide. Az angol amazon viszont kb 2 nap múlva küldte is volna osztrák raktárból csak nagynehezen elárulták, hogy meg is sérült a küldemény így inkább visszafordították.
-
gg72
veterán
-
gg72
veterán
A sztori vége annyi, hogy visszautaltak 8.40 EUR-t a feladás kompenzációjaként, majd miután ismét írtam nekik, hogy ez OK, de nekem kb. 20 EUR-ba került a feladás, a különbözetet is visszautalták. Szóval végül is kifizették a visszaküldést, de macerásabban ment, mint eddig.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ezt azért én nem mondanám így ki. Nekem még sosem kellett szólni nekik külön azért, hogy ugyan már refundoljátok. 1-2 napon belül átvétel után már megvolt az email a refundról.
premierpark: nem tudom még így néz-e ki a dolog pontosan, de kb ez a menete kártya hozzáadásának és vásárlásnak: [link]
Prime-al nem lesz gyorsabb a szállítás max olcsóbb lesz a gyorsposta vagy olyan termékeket is megvehetsz, amit csak Prime-osok vehetnek meg.
-
-
kirisz
tag
Sziasztok!
A hét elején rendeltem egy laptopot. Németországban élek, ezét lehetőség volt morning expressz rendelésre. Visszaigazoló emailt kaptam viszont 550 euro helyett csak 1 eurot zároltak azonnal. Azt hittem később fogják levonni a pénzt, esetleg csak nem kaptam smst róla, de vettem csak észre, hogy a rendeléseknél cancelled van írva. Az érdekelne, hogy akkor ez végleges törlést jelent és már biztos, hogy nem fogják levonni a pénzem?
-
Piedon
tag
Jelentkezem, én is rendeltem, nekem április 28-május 2 között kellett volna megérkeznie, de semmi hír róla. A királyi postáról annyit, hogy alis csomagom a holland posta szerint megérkezett az országba április 15én, a magyar posta szerint meg úton van hollandiából április 14 óta.
-
vvh
csendes tag
Koszonom szepen a valaszod! Abban az esetben is megteritik, hogyha kiirtak, hogy 8,40 euroig teritik meg? Valamint a lapra amit ki kell nyomtatnom, es raragasztani a dobozra, es e-mailban kuldtek azt irtak, hogy 168 euro, viszont tolem 213 eurot vontak le, es az e-mailes feluleten is az szerepel, hogy 213 euro 5-7 munkanapon belul. Akkor ez most hogy van? Melyik cimukre jelezzem kulon a termek visszakuldeset, valamint a postai dij kuldeset?
-
-Solt-
veterán
Bevallanod be kell, de az ÁFA összegét csak akkor kell befizetned, ha az adott termék nem kapcsolódik a vállalkozásodhoz! Tehát például grafikusként ne akarj ruhát, pelenkát, stb venni...
Szimpla fordított ÁFA fizetésről van szó, annyi a "kedvezmény", hogy nem kell kifizetni aztán visszaigényelni ÁFÁ-t, de értelem szerűen ez csak olyan termékekre vonatkozik amik után itthon is visszaigényelhetnéd az ÁFÁ-t.
Nem az a kérdés, hogy az Amazon lejelenti-e, hanem az, hogy ha igen akkor van-e kedved az ÁFA csalás következményeit viselni!

-
Beni2360
félisten
Na kéremszépen csak most olvasom a hozzá szólásodat és én pont Németből az Amazontól várom a ZIDOO X8 12.15.-re. Éppen, hogy végig olvastam szól a telefon és a csomagos postás hív, hogy itt van a kapu előtt. Igaz egy utcával előbb lefordult de "postafordultával" máris jelezte, hogy máris fordul az én utcámban. És mire kimentem már a kapuban volt és simát átadta a dobozt. Tn nuku. 35 K

-
Beni2360
félisten
Nekem ma De 9.30 h jelezte, hogy megérkezett a csomag a Posta pontra. ( Megkaptam köszi)
Na gondoltam nem várok holnapig az értesítésre bemegyek érte. Hát előttem két személy volt az egyik posta-borítékot kért majd bele tette a pici csomagot majd 20 percen keresztül próbálta a postás alkalmazott kitölteni a forma nyomtatványt. 3x nem tudta beírni az út kifejezést meg 4x rontotta el a feladó mobil kft nevet. Erről ennyit.
A másik delikvens meg szintén csomagot akart átvenni az értesítés előtt de csak KP-ben adták volna oda, kártya fizetésre nem. Majd holnap már lehet.
Igazad van káosz a tripla köbön.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gitáros topic
- Diablo IV
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- JBL Boombox 2 Brutális hang, számlás, dobozos, patika állapot
- Apple iPod Video (5. Gen) 30GB - A1136 - Wolfson DAC - Gyűjtői állapot!
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)