Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
qqzs
őstag
Sziasztok
Nemet amazonrol rendeltem. Kosarba meg teljes aron kerult be de fizeteskor mar afa nelkuli ar volt. Ki is fizettem , ingyen szallitas 5-8 munkanap,
1. Mennyi a valos tapasztalat mennyi lesz ebbol az 5-8 munkanapbol?
2. Mi a helyzet az afaval? Tenlyeg afa nelkul lehet rendelni vagy vamolni fogjak es ott raraknak afat?Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
válasz notafa3 #4062 üzenetére
Azzal indultam hogy a nemet oldalon afa nelkul vasaroltam. Es nem ertettem miert. mert azt olvastam en is hoyg a magyar afat adja hozza.
Ha angol oldalon vasarolok es magyarorszagra atallitom a postacimet akkor egybol megemeli az arakat es amazon eura kapcsol at amazon ukrol es eszement postakoltsegeket ad hozza nekem.Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
13ikan rendelt ket kisebb cucc egy csomagban vegig dhl-el megerkezett ma
egy nagyobb 120 euros csomag meg "atadva magyar postanak mai napon" statuszban van.Es az afa nelkuli vasarlas relytely is megvilagosodott.
EUs ceg is van az uk accountomhoz csatolva. Ha HUba rendelek mindegy mivel fizetek ceges vagy magan kartya a nemet amazonnrol afa nelkul tudok vasarolni. Ha UKba rendelek akkor marad az afa. Erdekes hogy UK amazonrol rendelve HUba rarakja a nagyobb adot. Remelem nem valami bugot talaltam amire majd nemsokara rajonnekEladó: GTS450
-
qqzs
őstag
válasz radi8tor #4121 üzenetére
ez alapjan kezdtem vizsgalodni. De nincs benne logika hogy csak DE-HU viszonylatban nincs afa.
Barmelyik EUs orszagbol barmelyikbe megy a cucc lehetne afa nelkul. Ha meg mar egy ceg tobb iranyba is erkezesi orszag afat szamol (amit gondolom nem fizet be) akkor miert van ez a kivetel, gondolom bug lesz inkabbEladó: GTS450
-
qqzs
őstag
válasz grizlisandor #4134 üzenetére
kuld vissza, ott van minden lehetoseg a rendelesed menuben.
Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
válasz grizlisandor #4136 üzenetére
de minden egyebet szedj le rola mert ujra megkapod veletlenul
Egyebkent le van irva arra amit kaptal hogy pontosan mit kell csinalni
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
válasz sunny1986 #4147 üzenetére
Nekem eddik egyiket DHL szallitotta masikat MPL
Ma jott meg meg ket csomag ezt most kisteherautos postas hozta lehet ez is MPL
Egyiket e het szerdara masikat e het pentekre jelezte elore az amazon, 23ikan rendeltem oket.
Nagy erteku cuccok es az egyik papir dobozba volt a masik meg sajat dobozaba ket pici celuxal leragasztva. Egyebkent az elozo ketto is igy jott. Neha latok egy csekboxot amit be lehet jelolni hogy kulon dobozba rakjak bele de ujabban mar nem latom. Ez meg igy eleg gaz.Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
Eloszor is szerintem hulyeseg venni amazonon mas eladotol barmit.
Eloszor is egy csomo jogtol elesel megbonyolodik stb. Ezeknek fele kamureggelt kinai elado kb olyan mintha kinabol rendelnel.
Nekem uk amazonon cegre vasarolva volt mar olyanom hogy mikor afas szamlaert csapkodtam az asztalt inkabb visszautaltak az afat az eladok. Az amazon meg tudja ki afas ki nem mert a vegen az afareszletezore nyomva minden latszik megsem jeleniti ezt meg automatikusan meg a termeknel, ami eleg szivatos.Nem tudom nemetben van e olyan ami ukban hogy nem amazonos de fullfilled by amazon ami azt jelenti hogy az amazon kezeli a elado raktarkeszletet meg az is egy fokkal jobb mint a sima mezei akarhonnan jott elado
-
qqzs
őstag
Mar mindenre van eus garancia, aki ad magara ott vilag garancia is van.
De szerintem ez nem az amazontol fugg hanem a termektol. Amazonnal van nem tudom pontosan mennyi par het meggondolom magam meg hibas a termeket kaptam ilyesmi utanna mindent a gyartoval kell intezni. Vagy ha nem amazon az elado ott tud meg erdekes lenni a kerdes ezert csak amazontol erdemes venni egyeb eladoval sose foglalkozom.Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
A nemet afa nelkuli vasarloktol kerdem hogy nem lehet hogy ev vege kap az adohivatal egy listat hogy kinek mennyi afa befizetes elmaradasa van? Erdekes moka lenne.
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
válasz Mercutio_ #4277 üzenetére
Nem afakulonbozetrol van szo, teljesen afa mentesen tudok vasarolni meg meg egy paran itt. Mar a pelenkat is onnan vesszuk
Mintha mar lett volna valami hasonlo akcioja az amazonnak hogy masik orszag adohivatalat tajekoztatta vagy valami hasonlo de lehet csak keverem kavarom. Bar ugy erzem ez elobb utobb megszunik hiaba torvenyes. Hivatalosan CMR is kene mikor eu-n belul mozog az aru[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Azert ez kicsit bonyolultabb. Nem visszaigenyelem hanem annyival kevesebbet fizetek be. Mikor afa nelkul vasarolok akkor az afa meg lessz fizetve a celorszagba. Egy helyen fizethetek csak adot errol szol az egesz.
Ami erdekes hogy en UK vat regisztralt vagyok es ha DE->UK viszonylatban vasarolok akkor nem afa nelkul kuldik viszont ha DE->HU akkor igen.
Talaltam par erdekes help linket egyik, masik.
Ezek alapjan szerintem ugy bele vannak kavarodva hogy ez egy bug. Azert bug inkabb mert nalam peldaul semmi nem egyezik ugy ahogy a help szerint kene. Account tulajdonos neve, vat number ceg neve cime, raadasul mindegy milyen kartyaval fizetek UK ceges, magan vagy HU magan, plusz a kezbesitesi cim meg aztan total nincs koze semmihez. Tehat Nemetorszagbol rendelek egy Angol afa szammal Magyarorszagra mindegy milyen cimre es mindegy milyen kartyaval fizetek afa nelkul de ha ugyanz UK-ba akkor meg afaval. Ebben semmi logika nincs.Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
Akkor hagyjuk az afa torvenyt az elmult 30evben csak megertettem mar
Nincs magyar cegem. Angol van ukban afa registralt. Semmi logika nics benne hogy magyarorszagra szallitva afa mentesen araznak de ukba szallitva nem.
Barmit vettem barhonnan eubol mindenki afa mentesen szamlazott ukba.
Plusz ezt az amazon talalta ki, sehol semmi felelosegem nincs abban hogy veszek e valamit nemet amazonrol vagy nem mert mindegy mivel fizetek ceges vagy magan kartyaval mindenkeppen levonjak az afat es a szallitasi cimnek sinvs koze ceghez. Soha nem kerdeztek meg majd be fogom e vallani vagy ceg rendeli e. Egy tobb mint tiz eves amazon accountrol van szo ami csak bovult cimekkel fizetoeszkozokkel.
Az adoszamomat meg akkor adtam meg amikor az uk cimunket commercialnak jeloltem hogy max otig szallitsanak mert iroda vagyunk nem lakas.
Szoval nekem tovabbra se tunik ok-nak a dolog. A hu cimunkre kaphatunk egy listat max hogy x afat fizessunk be bar mivel nevhez sem kotheto aki ott lakik ezert behajthatatlan.
Remelem sokaig megtartja ezt a szokasat az amazon.de[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
-
qqzs
őstag
Szo-veg-kor-nye-zet.
"Semmi logika nics benne hogy magyarorszagra szallitva afa mentesen araznak de ukba szallitva nem.
Barmit vettem barhonnan eubol mindenki afa mentesen szamlazott ukba."
leforditom a nemet amazonon kivul.
De mindegy hagyjuk ne segits tovabbJa es vedd mar eszre hogy nem az abaj hogy veszek valamit hanem az hogy ok afa nelkul adjak el nekem
Summazuk. Bug van az amazon rendszerben
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Szerintem valos folyamatot mutat, majd ha elkuldtek fog valtozni a kezbesitesi datum is vagy pontositjak
-
qqzs
őstag
Csak akkor netto ha amazon az elado es a nemet amazonon.
-
qqzs
őstag
válasz Melorin #4760 üzenetére
Te erted ezt a levelet? Ez nem a par napja leadott rendelesedrol szol szerintem. Ketszer probaltak penz behajtani es nem sikerul amirol neked mar papir levelet is irtak.Es arra sem erkezett payment...ez biztos nem most keddi rendelesrol szol
Plusz szerintem ez nem amazon irta. En csomoszor kommunikaltam veluk ez nem az o stilusuk de az a "Are you so nice to give us a call" a vegen az nagyon gaz.
Tehat ez konkretan penzbehajtasrol szol. szerintem mutasd meg egy angolos ismerosodnek.[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Ez az amazon de afa nelkuli vasarlas egy nagy kavar. Eloszor is ha ukbol vagy fr it stbol rendelek ott miert nem afa nelkul kuldik. Masodszor 15 ev uk amazon hasznalat utan van beregisztralva UK ceges kartyan kivul 3 szemely 4 kartyaja es 2 orszag uk,hu 6 cime. Teljesen mindegy mivel fizetek hu-ba de-bol afa nelkul kuldik.
Uk adoszam van beirva tehat akkor mikor magyar cimre rendelek uk privat kartyaval fizetek miert kuldi afa nelkul? ha de-rol ukba rendelve is afasan kuldi de uk-bol huba rendelve mar afa kulonbozettel novelt aron
Semmi logika nincs benne.Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
-
qqzs
őstag
válasz Rellind #5050 üzenetére
Ezekre semmilyen ertelmes magyarazat nincs. Nyaron gardena ontozofejet neztem ki kb ot fele volt mindet amazon árulta es pont azt amit kinéztem nem szallitottak magyarorszagra. Vagy ot levelet valtottunk es esze agaban se volt utanna nezni vagy megoldani az egyertelmu hujeseget. Sablon szoveg jott higy a logisztikara nem tudnak jatni bocs. Azota is talalkoztam ilyen ertelmetlenseggel.
-
qqzs
őstag
Egyet tranoflex hozott egy kis bigyot dhl es ma ketto nagyot sima postas auto nem mpl es dhl-es tn szammal gondolom permutaljak a lehtosegeket
-
qqzs
őstag
amazon.de-rol rendelt DHL-el feladott cuccot rendszeresen autos postas hozza ki
-
qqzs
őstag
Tudtok ajanlani amazon price trackert ami bevalt?
-
qqzs
őstag
válasz andrisbandi #5242 üzenetére
huuu ez nem semmi. koszi nem csak trackel hanem jelez is ha esik az ar es tobb evre visszamenoleg koveti nemcsak az arat hanem hasznalt arat, kategoria helyezest stb stb stb.
-
qqzs
őstag
Jopar csomagom dhl trackingel a posta hozza ki meglepeteszeruen. Nincs valami modszer hogy a dhl tracking utan megkapjam a posta tn-t is? Ugyanis van mindegyiken posta tn is a dhl-es mellett
-
qqzs
őstag
Valakinek van mar egy evnel hosszabb tapasztalata az amazon.de afa nelkuli szallitasrol, ha van mar olyan regen? ugy ertem hogy tobb mint egy eve rendel ilyen modon
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Magisk
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest