- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdady
nagyúr
válasz
sajti_pajti #8798 üzenetére
Igen ki is jön. Viszont vámkezelési díj mindenképp van akkor is ha vámmentes és csak áfa köteles UK-ből?
-
sajti_pajti
tag
válasz
tupacamaru #8797 üzenetére
UK Amazonnál a rendelés végén a megerősítő oldaon egy eygszerű számítási művelettel megállapítható, hogy a nettó ár 27%-át számítják fel ilyenolyan fee-ként.
Csakszóltam. -
bigdady
nagyúr
válasz
bigdady #8795 üzenetére
1. Vám nem lesz csak áfa ha jól értelmezem. És vámkezelés díja ÁFA esetén is van ? (150 EUR alatt vagyok)
2. Igen.
3. TárgytalanÚj kérdés? Mit fizettem amazonnak 14,32 GBP import fees depostitot? ÁFÁ-t nem? És ha kifizettem az áfát kvázi akkor UPS-t hogy értesítem vagy hogy jelölöm a vámkezelési megbízás import küldeményre nyomtatványon vagy csak nem kéri majd a futár mikor jön?
-
bigdady
nagyúr
Hali
Valaki tudna segíteni?
UK-ből rendeltem magánszemélyként 44,99 GBP-ért (szállítás 8,06 GBP). (amazon még levett 14,32 GBP import fees deposit-ot is
).
Most jött a UPS-től a vámkezelési megbízás import küldeményre c. nyomtatvány, hogy töltsem ki és egy elég vaskos díjszabás.1. Mire számítsak most itt lesz vám UK-ből? Vagy UK miatt nem kell foglalkoznom vele?
2. És most a Rendelkezés vámkezelésre résznél a szabad forgalomba helyezést kéne választanom? Vagy amazon-t mint egyéb a deposit miatt vagy hogyan?
3. Pontos áru megnevezés számlaérték (44,99) fuvarköltség (8,06) mellett az "egyéb" micsoda? Az import deposit fee-t be kéne írnom vagy az nem kell? -
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Amazon.es oldalról rendelnék egy Wacom One S digitális rajztáblát. Az eladó az Amazon EU s.a.r.l. Ebben az esetben, ha probléma lenne a termékkel, ingyenesen vissza tudom majd küldeni?
-
warcat
veterán
Jó hírem van, megy amazonon a 2 faktor hitelesítés bankkártyás fizetéskor.
Bank Erste, fizetés helye amazon.it, lehetett kérni szokásos sms/mobilalkamazásos megerősítést a feldobott ablakban. Gondolom a többi aloldalon is megy.
-
GAbre
veterán
Üdv!
Valaki már rendelt sima paket-el dhl-nél németből csomagot?
Elég jó áron van,de infó nincs róla mennyi a szállítási idő. -
somnia
senior tag
-
somnia
senior tag
válasz
bigdady #8785 üzenetére
NEM!
Magánszemélytől magánszemélynek érkező küldemény
0-45 euró között vámmentes/vámeljárás alá nem tartozó küldeményMagánszemély által megrendelt áru (cég-magánszemély reláció)
0-22 euró között vámmentes/vámeljárás alá nem tartozó küldemény
22,1 -150 euró között vámmentes, de 27 % ÁFA terheli a küldeményt -
somnia
senior tag
-
somnia
senior tag
válasz
radi8tor #8778 üzenetére
Szerintem nem azt kérdezte, hogy mi lesz Július 1-től, hanem hogy mi van most.
Márpedig most az van amit írtam és nem tudom miért de te töröltél.Az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2017. évi CLII. törvény 162 § (5) bekezdése alapján a rendelt küldeményben lévő termék értéke a 22 € forintra számított összértékét meghaladja, de nem éri el a 150 € értéket, úgy a termékbehozatal során általános forgalmi adó fizetési kötelezettség keletkezik, amely összeget az ügyfélnek nem kell megfizetnie akkor, ha a kiszámolt – és így az ügyfél által fizetendő – összeg a 10 € értéket nem haladja meg.
Az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2017. évi CLII. törvény 162 §., valamint az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény előírásai alapján kiszámolt alábbi értékhatárokig áfamentes a küldemény:
2021. február: 37,31 €-ig, 45,25 USD-ig, 58,52 AUD-ig, 57,45 CAD-ig, 33,05 £-ig és 40,21 CHF-ig. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bigdady #8776 üzenetére
22 EUR, de:
2021. július 1-jétől a 22 eurónál kisebb értékű, harmadik országból érkező küldemények áfamentessége megszűnik1, ezekre az árukra vám-árunyilatkozatot kell benyújtani. Ettől az időponttól az áfafizetés a 150 eurónál kisebb értékű küldemények importjánál egységesen kötelező lesz, a vámmentesség azonban megmarad (kivéve az alkoholtartalmú termékeket, a parfümöket és a kölnivizeket, továbbá a dohányt és dohánytermékeket, melyek továbbra sem vámmentesek).
-
bigdady
nagyúr
Amerikából mekkora összeg most szállítási díjjal együtt amire nem kell áfát vámot vagy vámkezelés fizetni?
-
Atish19
őstag
Simán bele is rakhattam volna abban a súly értékben bármit. A kártya meg virtuális fogom és megszüntetem. Félreértés ne essék eszembe nem jutna átverni őket vagy ilyesmivel szórakozni, de idehaza ilyet még soha nem tapasztaltam és tegnap nem kaptam szikrát, hogy már vissza is kaptam a pénzt
csupán értetlenül állok a dolog előtt nem vitaindítónak szántam.
-
Atish19
őstag
válasz
sajti_pajti #8768 üzenetére
Ezek szerint pont, hogy bíznak benne. Abban a csomagban látatlanban lehet akár egy zacskó lerágott köröm is. Amíg nem kapja kézhez nem tudhatja ennek ellenére pedig a pénzem már itt van. Mi ez ha nem bizalom?
-
sajti_pajti
tag
válasz
Atish19 #8767 üzenetére
Semennyire nem bíznak a vevőben.
Viszont a csomagot nyomon követő rendszerben, mint harmadik félben már joggal bízhatnak.
Amint feladtad, már regisztrálódott oda és látszik, hogy útban van hozzájuk. Nyilván ennek az infónak a birtokában indítják a refundot (az már nem a te sarad, ha a csomag útban visszafelé netán elkallódik). -
Atish19
őstag
válasz
sajti_pajti #8766 üzenetére
Ennyire megbíznak a vevőben, hogy a termék visszaérkezése előtt visszaküldik a pénzt?
-
Atish19
őstag
válasz
Atish19 #8716 üzenetére
Sajnos ahogy a felhasználói visszajelzések sejtették valóban bontott terméket kaptam így elálltam tőle a portéka kényes mivolta miatt. Mivel a kérdésemre nem kaptam itt választ ezért leírom ide a történteket hátha valakinek hasznos lesz egyszer. Support felkeresése nélkül simán elindítottam a visszaküldést sérült csomagolásra hivatkozva. Feldobta lehetőségnek a pre-paid szállítást. Ezt ki is választottam. Kinyomtattam a feladáshoz szükséges iratot amit elküldtek nekem e-mailben. Beballagtam a postára és ingyen és bérmentve elszállították. A csomag csütörtökön került postára és pénteken 11 órakor már a számlámon volt a teljes rendelés vételára (rendelt áru ellenértéke és a kiszállítás díja is)!!! Fogalmam sincs hogyan intézték ezt ilyen gyorsan, de abszolút csillagos 5 az ügyintézés gyorsasága. A termékkezelésen viszont még csiszolgathatnának kicsit. Szvsz a gyártói dobozt az első akinek ki kell nyitnia az a vevő. Ebben sajnos nálam zéró tolerancia van főleg drága és sérülékeny termékeknél, mint jelen esetben is. Ez volt az első termék amit közvetlenül az amazontól rendeltem. Amit amazonon keresztül gyártótól/boltoktól rendeltem minden sértetlenül és bontatlanul ideért.
-
Jinxb1rd
addikt
Jól látom, hogy most minden megrendelt cuccot február 28-ig vissza lehet küldeni?
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
s7evcsenko #8761 üzenetére
Pontosan, én is szóval írtam alá a kerítés mögül. Még arról is beazonosított, hogy "Igen, én vagyok."
Fejlődik a technika na. -
sajti_pajti
tag
válasz
GabeE3e #8758 üzenetére
A logikus válasz úgy szól, hogy vélhetőleg a külső csomagolás láthatóan megsérúlt, ezért kibontják és lecsekkolják, hogy a beltartalomnak is baja esett-e.
Amúgy, majd ha ideért Magyarországra, a magyar Eurodis oldalon a belföldi követésnél add meg az eredeti tracking numbert és látni fogod, hogy mi a futár száma, hanyadik vagy a sorban, mikorra várhatod a leszállítást. (Amikor nekem hozták, olyan fél 9 körül tették fel az adatokat.) -
GabeE3e
tag
Sziasztok lenne egy kérdésem, csomag nyomonkövetésnél ezt írja a Deutsche Post:
Verzögerung wegen Beschädigung - Inhaltsprüfung (HU-Eurodis)
Találkozott már valaki ilyennel?
Az lenne a kérdésem, hogy kiszakadt a csomag és ezért ellenőrzik, hogy sérült-e benne a dolog vagy tartalom ellenőrzés okán felnyitották és ezért írja, hogy sérült.
Mondjuk valami drogellenőrzés v nemtoM
Mert Pont a Német-Osztrák határ mellől lett feladva és én meg szintén a Szerb határhoz közel élek, ezért gondoltam a másodikra -
Jinxb1rd
addikt
Nah megjött a csomag végre, 1 hét vámon töltött idővel. Semmit nem kellett fizetni. Papírok szerint közel 30k Áfát az Amazonnak számlázzák.
Az viszont röhej, hogy semmit nem kellett aláírni, semmit nem ellenőriztek. Ennyi erővel ha rossz helyre szállítják és átveszik, a büdös életbe nem kapom meg és valakinek ingyen lesz egy VR headszette.
Angliából vásárlást és ezt az UPS-t mint kiszállítót kerülni kell, ha lehet.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
sajti_pajti #8751 üzenetére
-
somnia
senior tag
válasz
zsoltzsolt #8750 üzenetére
Payment Total:USD 66.91+27% ÁFA+a vámolási költség-attól függ ki a szállító...3-7000 HUF
-
sajti_pajti
tag
válasz
Jinxb1rd #8752 üzenetére
Ahogy fentebb írtam, a vámkezelési kérelmet már befogadták és a vámkezelést megkezdték.
Ez után küldtem el a postának a kérést, hogy küldjék vissza a csomagot.
A refundot ezután indítottam, akkor, amikor az eredeti tracking number alatt már látszódott, hogy elindult vissza a csomag. -
sajti_pajti
tag
USD-EUR-HUF?
Mondjuk esetleg pl. AUD-EUR-HUF az tényleg elképzelhető lenne, de fentebbi szerintem nem.
Egyébként meg:
Csak úgy hasraütésre beszórtam most valamit az Amazonos kosaramba és elvittem a rendelés megerősítéséig:
119,99 euro
vagy
43697,79 HUF
1 euro most Amazonnál így 364,179 HUF
Mutass egy bankot (többet) ahol most az eur deviza vételi/eladási 348/364 (kb. 356 most a közép). -
Jinxb1rd
addikt
válasz
sajti_pajti #8751 üzenetére
ha vámolják el lehet indítani a refundot?
-
sajti_pajti
tag
válasz
zsoltzsolt #8750 üzenetére
Passz.
Tavaly német Amazonról rendeltem egy cuccot a piactérről, amiről csak utólag derült ki számomra, hogy azt Japánból szállítják. Ide is ért, meg is kezdték a vámkezelést, még a nyomtatványt is kitöltöttem és elküldtem nekik, de arra - ezzel párhuzamosan - képtelen voltam rájönni, hogy mennyi plusz zsébe fájna ez a móka.
Végül aztán inkább visszaküldettem a csomagot a feladónak. Amazonon elindítottam a refundot, a kereskedő megpróbált lepattintani, de nem hagytam magam és eszkaláltam Amazonnak a dolgot, ők meg perceken belül megindították a refundot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest