Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
Royalkrisz
csendes tag
A fent leírtak jók de a megjelenés valamilyen szinten számít.Ha esetleg van piercinged az vedd ki.Tőlem ez volt a 3 kérdés hogy kivenném e mivel az ő ügyfeleik nem mindegyike kultiválja az efféle megjelenést.Emelet ha kérdezik hogy értesz egy általad nem ismert dolgokhoz akkor légy őszinte úgyis kiderül hogy nem vágod s mond hogy szívesen meg tanulnád.Lássák hogy nyitót vagy az új szakmai irányok felé.Az önéletrajzodba
írd bele mindent amit dolgoztál még ha nem is szakmai hogy lássák nem egy otthon ülős vagy aki várja a sült galambotA másik remélem van jogsid mert sajna manapság már fontos.Engem ezért nem vesznek fel na meg hogy pálya kezdő vagyok.Szóval kívánók sók sikert.
-
Drizzt
nagyúr
Nem vagyok én megszeppenve az állásinterjúkon, nem kell félteni.
Meg nem mondom már amúgy, hogy miért volt 1 óra, de eleve 3 emberrel beszélgettem, volt amikor angolul kellett, volt amikorViszont a pszichológusos teszt jó rossz volt, az nem teszik abszolút. Főleg ha végül valami ilyen hülyeség miatt nem vesznek fel. Tetszene ez a munkahely, jó helyen van, érdekesnek tűnik a lehetséges munka is, meg minden ilyesmi.
I am having fun staying poor.
-
Miha07
csendes tag
-
doc
nagyúr
azert a tul alacsony fizetesi igeny sem jo, akkor azt latjak hogy nem becsulod, illetve alulertekeled magad - vagy tenyleg csak annyit ersz...
a mostani munkahelyemen pl. azt mondta a fonok, hogy sokallja amit kerek, igy az elso par honapban kevesebb fizetest kapok, de ha meg van velem elegedve, akkor utana megadja amit kertem
ha eleve kevesebbet mondok, akkor alighanem maradtam is volna ugy... -
RoyalFlush
őstag
Azzal nyitott a hölgy, hogy nincsenek nála a beadott pályázatok, ezért szeretné, ha szóban elmondanám az önéletrajzomban leírtakat. Persze, persze .. Nem mintha gondot ozkozna a társalgás .. és nem is okozott
“Mankind invented the atomic bomb, but no mouse would ever construct a mousetrap.” Albert Einstein
-
kavicssli
addikt
Teljesen igazad van!De... 80k Budapesten (is) az éhenhaláshoz elegendő és ha nem keresel semmit az mire elég? ja persze!Megvan.. Otthon anyuék nyakán ülni és kockulni... nem rád értem ne vedd személyesnek...
"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
RI/OS
őstag
Inkább lógatom a lábam, ha 120at mondott volna, azon is elgondolkodtam volna.
Aki elvállalja annyiért az meg is érdemli.
Nem tudom nagyon el vannak szállva az emberek 80e ftért olyan elvárások vannak, hogy némelyiken röhögök. A szaros 80e forintjáért inkább elmegyek egy gyárba robotmunkásnak, ahol a felelősség 0.Ezek betegek -
Goose-T
veterán
Akkor jól át akartak b*szni a palánkon szerintem, mert az egy évre adható adómentes juttatás maximum 400KHUF, ha jól tudom. 50K * 12 az pedig 600K, ha meg egy évre adtak volna 50-et, akkor az elég szánalmas.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
-
t256
őstag
És van olyan számtech nagyker (igazából használt komplett gépeket árulnak), ahol 80 ropi elérhetetlen.
Ugyanis amikor elérkezett az interjún a fizetési igényes kérdés, akkor Én 80-at mondtam nettóban erre azt mondja az ember, hogy az nagyon sok.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Drizzt
nagyúr
Én minden eddigi álláslehetőségre úgy nyitottam, hogy mennyit szeretnének fizetni, most volt először, hogy visszakérdeztek: miért, mennyit akarsz. Amúgy ténylegesen nem dolgoztam még, illetve nagyon rég pár nyáron lehúztak egy elég nehéz melóval, de járt mellé olcsó gépvásár lehetőség is, úgyhogy jól hoztam ki magam...
I am having fun staying poor.
-
kano
nagyúr
-
kano
nagyúr
Tudom, de azért azt nagyon utálom, ha hülyének néznek.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
Azt kellene, de intelligensebbnek tartom magam annál, hogy ott helyben elküldjem anyjába.
Csak egy kicsit fáj a dolog, hogy manapság az emberek hülyének nézik a másikat. Én még abban hiszek, hogy ha én kedves vagyok az emberekkel akkor más is kedves lesz hozzám és így jobbá tehető a világ. Nagyon naív vagyok azthiszem. Nem szeretem fényezni magam és nagyot sem mondani, pedig ahogy nézem csak így lehet munkához jutni.
Utálom ezt a világot.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
raver
aktív tag
A legnagyobb baj velem van... Ha otthagyom őket, akkor megint nem lesz semmi meló= nem lesz pénzem sem. Az pedíg nagyon kell.
Ha pl novemberben hagynám ott őket, akkor sem lenne nekik nagy érvágás. Nagyon sokan hiszik, hogy az értékesítő pozíció menyire jó... 1 hét alatt jönne egy új ember a helyemre.
Pedíg te is mondtad hogy ez nem a legjobb meló... Igazad lett.
Keresgetek más meló után is, de egyenlőre nem találok semmit.
Még próbaidőn vagyok. Decemberíg - ha más meló nem lesz - mindenképp kihúzom valahogy. Munkatársak szerint novemberben és decemberben egész normális fizukat is össze lehet szedni... Decemberben pedíg komolyan el kell gondolkodnom, hogy maradok, továbblépek más munka irányába vagy pedíg főállásba elkezdek méhészkedni.. De addíg még sok víz lefolyik a dunán...PÜ ment.
-
kano
nagyúr
Na erről a 400 euroról jut eszembe. 2006 júliusáig tanárként dolgoztam. Amikor a fizetési jegyzéket megkaptuk figyelmes lettem rá, hogy rajta van az összeg euroban is. Nekem olyan 350-360 euro volt odaírva. Erre egy külföldi (pl. német) munkavállaló megkérdezi, hogy " Na mi van bazz.g csak 1 hetet dolgoztál?".
Szóltam is, hogy a fenének kell kiröhögtetni magunkat ezzel az euros odaírással.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
Én hétvégén meccset vezetek, mert labdarúgó jv. vagyok(lehet fikázni). Ebből is csurran-cseppen valami.
Most voltam déluán egy kis kft.-nél interjún, ahol Operátor/supportost kerestek. Nem is volt gond, de amikor mondtam nekik, hogy min. 120k nettó akkor a fickó nagyon lehajtotta a fejét. Gondolom ez annyit jelent, hogy nettó 50k-ért akart 2 diplomával alkalmazni reggel 8:00-tól este 18:00-ig. De legalább rendesek voltak és egy szimpi családias kft volt. Kicsit reménykedem, csak azt bánom, hogy nem említettem meg, hogy felvehetnek támogatást a béremre mivel mnk. vagyok.
Egyébként az intrejún a szokásos kérdések voltak(Miben vagy igazán jó? Milyen konfliktusod volt?/Hogy tudtad kezelni ezt? Mik a távolabbi céljaid? Hogy jött a labdarúgó játékvezetés? )„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
CallaoW
tag
LOL
Egen,én is hasonlóként érzem,de gondolom így mérik fel a nyelvtudásod szintjét...
Más kérdés,hogy 3.alkalom után már begyakorolt szöveggel lövésük se lesz a valós nyelvtudástudás szintről.kano:Speciel én egy noteszt vittem magammal,amibe beleírtam az előzetesen megadott időponthoz a nevet,munkakört +ami addig a telefonban elhangzott.
Interjú közben,amikor ecsetelte a munkakört ,és a bért akkor pár szót beleírtam.
Nyílván nem az a cél,hogy folyamatosan körmölj,inkább ,hogy jó benyomást tegyél.Nem sokan jegyzetelnek szvsz állásinterjún,igy jobban megmarad a személyed.
"-tudod az az íródeák,na azt (ne) vegyük fel!Egyébként most gondolkozom azon,hogyha nem túl drága akkor izléses névjegykártyákat
készíteni.Utoljára fuvarszervezőként melóztam és ott szinte mindegyiknek volt.Egy-egy állásinterjún én is kaptam.
Talán ez is pozítiv hatást fejt ki.Tudom,hogy ezek külsöségek,de végüli az a cél,hogy magadat,mint "árút"elad,akkor pedig számít a csomagolás.
U.I.:fejvadászcégeket még nem próbáltam,de most éppen az ilyen írányú ismereteimet bővítem.
-
Levi123
senior tag
-
kano
nagyúr
G@bo Te nem pesti vagy? Ha igen akkor tudok neked ajánlani egy helyet ahol nem azt nézik, hogy mit nem tudsz, hanem azt hogy mit igen. Szimpi volt, hogy azt kutatták, hogy a tudásom alapján milyen területen lehetnék a segítségükre.
Milyen műszerész / technikus vagy?
Levi123
Köszi!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
Sokszor már én is annyira unom ezeket a kérdéseket. Teljesen felesleges ezt a sok baromságot nyomatni szerintem. Úgyis akkor derül ki, hogy mit tudsz teljesíteni, ha már ott dolgozol. A sok hülye agyturkász, meg léhűtő HR-es löki a sódert és sokkal inkább ők a klinikai esetek. A végén elmondják, hogy mit szűrtek le az egészből és semmi nem stimmel, na erről ennyit!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
Csak azt nem értem, hogy egyesek meg olyan összegekkel dobálóznak, hogy csak kapkodom a fejem. Nagyon jó volt az interjúm íyg mertem egy kicsit többet kérni, erre...
Most már nettó 120-130k-t fogok.
Gondolja az ember, ha egy cég a MS mellett székel akkor nem sok neki az a 270k, de úgy látszik mégis. De akkor miért nem mondták, hogy te mar*a nem fogsz ennyit kapni, beéred kevesebbel is vagy csááááááá??????„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
''a jó munkaerőnek nincs becsülete, az olcsónak van''
Teljesen egyetértek. Az elmúlt héten jelentkeztem egy IT-s állásra amit egy nagyon frekventált helyen lévő kft hirdetett meg. Elmenetem interjúra és a fickó által feltett kérdések 98%-ra helyesen tudtam a választ. A végén megkérdezték, hogy mennyi lenne a fizetés igényem(gondolkodjak el, hogy a szakmai kérdésekre mennyire tudtam válaszolni - mondta)?
Erre olyan 270k-300k-t mondtam(2 diplomával), de mivel az állás nagyon tetszett így olcsóbban is elmentem volna dolgozni(persze ezt nem mondtam nekik, gondoltam ha soknak találják akkor felhívnak és azt mondják, hogy ennyit nem tudnak adni, majd megegyezünk).
Erre egy érdeklődő e-mailomra azt írták, hogy bocsi, de az első körből sem jutottam tovább.
Olyat koppantam, hogy nem igaz!!!! Tényleg úgy éreztem, hogy végre szakmailag rendben voltam és szimpi is volt a hely, na és a munka is.
Nem igaz, hogy egy frekventáltnak kinéző munkahely nem ad a szakmaiságra csak a költségekre.
Ráadásul a fizetésemre lehetett volna igényelni munkaügyis támogatást(mivel munkanélküli vagyok több mint 1 éve), így a fizumat sem nekik kellett volna fizetniük.
És igazán az fáj, hogy az érdeklődő e-mailomra(hogy miért nem feleltem meg nekik) nem is reagáltak.
És most így szedjem össze magam, és keressek újabb állást.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
raver
aktív tag
Tisztában vagyok vele . A lehetőségek viszont..... hogy is mondjam. Erősen korlátozottak. És nem tehetem meg, hogy ezt kihagyjam, és esetlegesen megint fél évig keresgéljek....
Most úgy vagyok vele, hogy próba csereszne. Ha nem működik, valamelyikünk úgyis elköszön a másiktól.
Ha meg működni fog, akkor lehetek akár supermen is Legalábbis a HR es majdnem ezt mondta.
Ez van ezt kell szeretni.
Jahh alapfizu: le sem merem írni. de komolyan. az a pénz már éhenhalni is kevés. Csak az a tudat ''boldogít'', hogy van aki még enyit sem keres.... -
Levi123
senior tag
manapság a munkaadó nagyobbat hazudik az állásról, mint a jelentkező az önéletrajzában.
Ez mondjuk tényleg így van.. SAJNOS
Amúgy meg ez az általános felsorolás, fejlődés, versenyképes jövedelem, egyéb jutattások stb stb stb. szinte minden hirdetésben megjelenik...
A bérigény megjelöléséről nem is beszélve.Levi
-
Levi123
senior tag
jaja sajnos ez így van...
azt várják el, hogy sz@rért hugyért menjenek dolgozni.
amúgy sztem a legtöbb helyen pont ezért kérik még az önéletrajz mellé a bérigényt, mert ha megkéred azt amiből nem halsz éhen akkor még csak válasz e-mailt, de nem hogy válasz e-mailt hanem még a visszaigazolást sem küldik el...
pff erről ennyit.Levi
-
raver
aktív tag
Ma voltam náluk . Hát ing és nyakkendő sem volt rajtam. De még csak nem is éreztették ennek hiányát.
Egy szavam sem lehet. Tök jófejek voltak.
Beszélgetés erről-arról. Mit konyítok a műszaki dolgokhoz. Próbaeladás ( egy 3 lábú múínyag táblát kellett rásóznom a felvételiztető csávóra. - azt mondta jó voltam-).
Távlati terveknél viszont lehet hogy elszúrtam a dolgot. Mondtam, hogy ha felvételt nyerek, akkor 2-3 év múlva, lehet hogy megejtek egy egyetemet (levelező). Itt húzták kicsit a szájukat, de azthiszem, hogy kijöttem belőle.
Sok vetélytárs nem volt. 3-an voltunk. 1 semitt nem konyított a számítástechnikához. Fél füllel hallottam is hogy ő kiesett.
Hétfőn értesítenek.
Majd meglátjuk. -
raver
aktív tag
Jobbat? keresni fogok... De ha felvesznek és meg is kapom a nettó 80k-t boldog ember leszek.
Dombóvári üzletükben hírdettek felvételt. Önéletrajzomaz elkűldtem, és tegnap hívtak, hogy fel kéne mennem pestre egy interjúra. ugyhogy 7.-én irány pest cirka 250km. De ez a legkevesebb.
Amúgy milyen öltözetben szokás megjelenni? -
mdk01
addikt
Erre gondoltál?
Értékesítési munkatárs kerestetik
Feladat:
- a cég termékeinek értékesítése a piacon
- kapcsolattartás a meglévő ügyfelekkel
- új ügyfelek felkutatása
- értékesítéshez kapcsolódó, naprakész információk gyűjtése, pontos adminisztrációja
Amit kínálunk:
- főállású munkaviszony
- önálló munkavégzés, döntési kogkör
- mobiltelefon, a késöbbiekben vállalati gépjármű
- továbbképzés, karrierlehetőség
- betanulás alatt fix fizetés,utána teljesítményarányos jövedelem
Elvárások:
- legalább középfokú végzettség
- faipari ismeretek
- jó kommunikációs kézség
- terhelhetőség
- telkesítmény- és ügyfélorientáltság
- B kategóriás gépjármű vezetői engedély
- kezdetben saját gépjármű
- mobil vagy vezetékes telefon
- adott területen lévő lakóhely
- alkalmazás esetén erkölcsi bizonyítvány
Ez számomra jól hangzik mert nem lennék helyhez kötve és azt csinálnám amit viszonylag kedvelik is meg amihez részben értek.
Az ilyenekre gondolom nem lehet fix lóvét kérni mert ugye teljesítményarányos.
Vagy annak is van vmi alapja?
Igazából az érdekelne erről mi ŐSZINTÉN a vélemyénetek?
MOD:
Jah és a WÜRTH-ről lenne szó.
Aki nem ismerné a céget:
Évi több milliárdos forgalmat bonyolító, piacvezető multinacionális cég magyarországi leányvállalata, a Würth Szereléstechnika KFT.
[Szerkesztve] -
efge
aktív tag
en konnyen mondom, hogy nem tul jo, mert tobbet keresek.
de felmerul a kerdes, hogy csinaljak a 12orazast? az kicsit sok monitoros melonak, nem? es mikor kell hetvegen dolgozni? arra tulorat fizetnek?
ha igen, akkor szerintem megkeresheted az alap brutto beredet nettoban (110-120e)
bar en nem csinalnam a ''kedves ugyfeleke'' miatt...A tűzfal a gyengék menedéke! A bátrak IEt használnak!
-
g@bo
nagyúr
válasz magamnak.
callcenter.
betanulási idő 6 hét, a végén szóbeli viszga a bank termékeinek ismeretéből, erre az időszakra bruttó 80.000 a zsozsó.
utána 115000 bruttó ( már gép mellett, élesben ), amire jöhet a kiértékelés alapján ( fogadott hivások, etc. ) 7500 - 10xxx bruttó.
3 műszakos munkarend, csak délelőtt 1 hét reggel 6-7-8 órai kezdettel 8 óra, óránként 10 perc szünet 1*25 perc ebédidő. délutános hét ( nemtom pontosan ) 14 órától. és az éjszakai hét, minen másnap 19-07-ig. a beosztásokra műszakpótlék jár ( törvény szerinti ) havi 4 hétvégéből 2 munka ( 2 szombat, vasárnap )
nos, mit szoltok hozzá? -
sandoval
csendes tag
erre egy ismerősőm ilyen válasz is kapott:
''.A munka lényege,hogy a postán kb. 2000ft.-ért átvett anyagot az ön által feladott minél több internethirdetésre jelentkezőnek szintén 2000ft.-ért továbbküldje
amiből kb.1500ft.-ja marad a postaköltségét leszámitva.Akkor
kérdezem én,hol itt az átvágás? .......... ''
no comment -
TheVeryGuest
senior tag
Pályakezdők esetén egy komolyabb helyen (tényleges agymunka) mire megismered a processzt elment fél év. Szóval kell ez. Szerintem garázscégeknél nincs ilyen. Lehet, hogy ezzel az erővel a hasukra is üthetnének, mert nem lehet jól választani a tesztek alapján, de akkor is legalább valami komoly dolognak tűnik. Nem pedig a nemtetszett a pofám eset.
“Perfection is attained not when there is nothing more to add, but when there is nothing more to remove” Antoine de Saint-Exupéry
-
dabadab
titán
Altalaban szoktak javasolni az oltonyt, de a legtobb frissdiplomas jelentkezo ugy nez ki oltonyben, mint aki azert vette fel, mert azt olvasta, hogy interjun abban kell megjelenni.
Szoval szerintem ha vki hulyen erzi magat oltonyben, akkor inkabb ne abban menjen. Nem azon fog mulni.DRM is theft
-
_Hunter_
őstag
Önéletrajz: legyél tárgyilagos, és formális. Nem kell a rizsa. Azt írd bele, amiről papírod van. Ha kell minta akkor holnap átküldhetem az enyémet.
Interjú: megjelenés - de gondolom ezt vágod. Legyél határozott, magabiztos, merj beszélni, s nagyon fontos hogy tudd eladni magad.
Álláskeresés. itt mire gondolsz?Éld úgy a jelened, hogy tudd az lesz majd a múltad, ami meghatározza a jövődet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest