Hirdetés

2024. június 23., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4563) bambano válasza albiosz (#4562) üzenetére


bambano
titán

az attól függ, hogy hogyan jössz el. ha nem volt túl sok balhé, békében akarsz elválni, akkor rendkívüli, mostani mt szerint azonnali felmondásra nincs lehetőséged.
marad a közös megegyezés és a munkavállalói rendes felmondás.
ha rendessel jössz el, akkor a felmondás közlése utáni következő nap indul a felmondási idő (2012. évi 1. törv, 68. par. 1. bek), ami 30 nap. vagyis a felmondás utáni 31. napon vagy szabad. a papírjaidat az utolsó munkában töltött napon szokás kiadni, a fizetéseddel együtt.

vagy felmondhatsz közös megegyezéssel, ott az a szabály, hogy a felmondás paramétereit a felek *közös, egybehangzó* akarata alapján állapítják meg és nem lehet egyik félre nézve sem különösen hátrányos. Egyébként bármi lehet benne. tehát ha jó fej a főnököd, akkor közössel akár aznap is elengedhet.

a lényeg, hogy a régi céged időben kijelentsen a tb-ből, az új céged időben bejelentsen a tb-be, és ez folytonos legyen.

arra figyelni kell, hogy a tanulmányi szerződés nem része a munkaszerződésnek, tehát ha ilyened volt, annak felbontásáról külön egyeztetni kell.

szerk: szerintem olyat lehet, hogy ma kötsz új munkaszerződést, amelynek hatálybalépése későbbi dátum, vagy hatálybalépése egy konkrét esemény bekövetkezte, értelmesen a régi cég elbocsátásának dátuma.

[ Szerkesztve ]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.