Hirdetés

2024. június 12., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7537) Kernel válasza Imy (#7536) üzenetére


Kernel
nagyúr

Frissítésnél is a legutóbb kisütött értéket mutatja, ámbár az első táblázat alsó sorában jelzett "Betöltött kapacitás" amire most hirtelen nem emlékszem, hogy ilyenkor mi volt.

A "Teszt" hátrányát már sokszor leírtuk: először rátölt az akkura, ami egy töltött akku esetében kellemetlen. Főleg, ha annyira fel volt töltve, hogy az ismételt töltéskor emiatt a -dU érzékelés is már nehézségbe ütközik, így a kelleténél jobban túltöltheti az akkut. Talán ez lehetett az oka annak is, amikor tesztnél valaki nagyobb kapacitást mért, mint egyébként. Amellett persze, hogy a mérhető kapacitás függ a kisütőáramtól is.

De ha eljátszol vele, hogy először kisütöd, közben igyekszel odafigyelni, hogy mikor vált töltésre, utána átállítod tesztre, az is egy lehetőség. Vagy, amikor tudni lehet egy akkuról, hogy tényleg le van merülve. Csak ugyebár azt is többnyire úgy szeretjük, hogy a maradék biztosan ki legyen sütve, az arra alkalmas töltő által, bár nem mondom, hogy ebből nem lehet néha engedményt is tenni. Elvileg / állítólag nem fontos minden egyes alkalommal tökéletesen kisütni.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.