Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- New Game Blitz - 2024
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- Astra kalandok @Első rész
- No Voice in the Galaxy
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Sencor SDC 4800B Teszt – Praktikus Ébresztőóra Színes Kijelzővel
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz Csabi1984 #8600 üzenetére
Nem csak előfordulhat, hanem természetes, gyakori eset. Nem csak a kapocsfeszültség számít, hanem a belső ellenállás is. Elhasználódás során utóbbi megnövekedése szokta okozni a problémát, korlátozza a leadható áramot, illetve a bekapcsolás pillanatában annyira lecsökken kapocsfeszültség, hogy a gép már nem bír elindulni.
Lámpa attól még működhet, más áramfelvétel, más küszöbfeszültség.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
-
Kernel
nagyúr
válasz Csabi1984 #8606 üzenetére
Piros villogásról nem ír a kezelési utasítás:
De ilyen töltőknél a 9 V-os rész általában csak fix árammal szokott tölteni, automatikus kikapcsolás nélkül. Mint itt is olvasható, noha ez más típus, de ezekben a töltőkben sok a közös vonás:
http://kernel.uw.hu/Aldi-Active_Energy_tolto-Hasznalati_utmutato_s.pdf
A doksit egy itteni fórumozó szkennelte, a topikban volt régebben, én csak feltöltöttem.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Csabi1984
addikt
Kicsit OFF de azért mégsem Multiméterről mi a véleményetek?
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=124401 -
Blue Eagle
őstag
válasz Csabi1984 #8609 üzenetére
A feszültség méréshatár elég karcsú (nekem legalábbis), ha tényleg csak 250 Voltig képes mérni. A többi az rendben van, Dióda teszt/szakadás vizsgálat is van látom. Ha neked ennyi elég, márpedig ennél több nemigen kell egy kezdőnek, ill. általános használatra, akkor simán jó lehet. Különben is aki barkácsol otthon ezt-azt, annak kötelező darab egy ilyen. Nekem 100 éve már egy Ganzuniv 3 multim van, én ezt az analógot szoktam meg/szeretem. Van digitálisom is ezer funkcióval ,de nem hat meg. Valakinek oda is adtam.
Inkább ezt a Voltcraftot válaszd mint egy olcsóbb nevesincs valamit, mert mocskos pontatlanok is tudnak ezek lenni. Azért mert digitális, még nem biztos, hogy pontos is. A Voltcraft meg azért az egy megbízható márka ebben a szegmensben.
Magam is most rendeltem tőlük egy Voltcraft Charge Manager 410 Akkutöltő állomást, nagyon meg vagyok vele elégedve és pontos mint állat.[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
válasz Blue Eagle #8610 üzenetére
Szia. Kérdés mit jelent a kezdő cimszó? Azért írtam be a kérdésemet mert van egy multiméterünk de még név sincs feltüntetve és egy "márkásabbal" összevetettük kicsit pontatlan a mi műszerűnk - azaz ahogy írtad pontatlan. De nem elem vizsgálathoz kellene hanem bármi más méréséhez. pl PC feszültség mérés mert ugye a szoftveres mérés nem igazán pontos Magyarán nincs szükségem ledes háttérvilágításra mert nem intenzív használatról lenne szó, de azért ha mérek azért ne tévedjen sokat. Nem mindegy, hogy 3,3 V vagy 3,45 vagy 3,5V
-
Blue Eagle
őstag
válasz Csabi1984 #8611 üzenetére
Nyilván nem ismerem a kiszemeltedet, annyit látok, hogy 0,5% alaptűrése van a méréspontosságban. Létezik 0,025% pontosságú is, csak jóval többe kerül. Attól még a 0,5%-os is lehet jó, ha precízen be van kalibrálva. Ha tényleg pontos, megbízhatót szeretnél, lehet, hogy nem ebben a szegmensben kéne gondolkodnod!
-
Csabi1984
addikt
válasz Blue Eagle #8612 üzenetére
Még názegetek akkor
-
Csabi1984
addikt
Nézegettem magasabb árban 12.000 Ft-ig +- 0,5 eltérés. Az árakban leginkább a plusz szolgáltatás tesz különbséget. Minek vegyek 9000 ért valamit ha megkapom 5000 azt is ami elég
Egy biztos olyat veszek ami legalább 3 számjegyes. Nem mindegy, hogy 1,2 két számjegyes vagy 1,2(1-9) kiírhatja Mert elemnél nem mindegy,hogy elemnél ami 1,2-1.5V azt írja ki ,hogy 1,2 vagy 1,23
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz Csabi1984 #8615 üzenetére
"Egy biztos olyat veszek ami legalább 3 számjegyes. Nem mindegy, hogy 1,2 két számjegyes vagy 1,2(1-9) kiírhatja Mert elemnél nem mindegy,hogy elemnél ami 1,2-1.5V azt írja ki ,hogy 1,2 vagy 1,23"
A létező legócskább típus is legalább 3+1/2 digites, vagyis 2V-os méréshatárban 1mV a felbontása. Azaz ki fogja írni nem hogy az 1,23-at, de még az 1,234-et is. Csakhogy a felbontás nem egyenlő a pontossággal. Amúgy ez a téma itt eléggé offtopik, a Hobbi elektronika vagy épp a Modding és elektronikai kérdések topikok valamelyikében sokkal inkább elférne, szokott is azokban szó lenni a multiméterekről. -
törölt tag
válasz Dluinet #8553 üzenetére
Megfogadtam a tanácsodat, és LIDL-ös TRONIC Rapid Charger TLG 1000 C4 töltőt vettem 4500,- forintért. Plusz vettem még 4db AA Eneloop akkumulátort, és még maradt is pénzem!
(Mármint ahhoz képest, mint ha IPC-1L töltőt vettem volna akkuk nélkül)
A kérdésem az lenne, ha jól értelmeztem a használati utasításában leírtakat: ha egyidőben akkumulátorokat, és USB készüléket is töltök, akkor az akkuk töltőárama feleződik. Tehát ha mondjuk 1000mA helyett 500mA-rel szeretnék tölteni régi, nem LSD akkumulátorokat (AA méretben), akkor elég rádugnom egy USB készüléket, és amíg ki nem húzom felével tölt?
Vagy csak addíg tölt fél árammal, amíg az USB készülék fel nem töltődik, függetlenül attól meddig van rádugva? -
nagyúr
válasz #67544576 #8619 üzenetére
az USB készülék függő, de veheted 100%-nak, hogy nem folyamatosan vesznek fel 1A-t és feltöltődéskor már semmit sem, mert szinte mind lítiumos akkumulátorral rendelkeznek, beépített töltővel
a feleződés is csak a max felvételnél van.
viszont ha veszel egy USB-s min i ventilátort és az az elemekre irányítod, akkor garantált a folyamatos áramfelvétel
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
xXxian
senior tag
Hej!
Uniross piros / zöld aksi mind hibrio?
Köszi,
XEladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
pingvi
csendes tag
válasz #67544576 #8624 üzenetére
Sziasztok !
A korábban kapott tanácsok alapján Energizer akkukat Eneloopra cseréltem, most már csak egy rendes töltő kellene.
A fórumot olvasgatva az IPC-1L igen jónak tűnik, de az interneten keresgélve mindenütt plusz (nem Eneloop) akkukkal adják, és talán valamennyivel drágább is, mint pl. a MRQ-06.
A fényképezőgépet nem használom napi szinten, máshoz meg nem nagyon használom a töltőt.
Ezeket figyelembe véve elég lehet-e egy MQR-06-os, vagy annyival jobb az IPC-1L, esteleg valami más ?
-
xXxian
senior tag
-
nagyúr
LSD akksihoz a töltő elég ha csatornánként tölt és deltaU lekapcsolást tud
"Uniross piros / zöld aksi mind hibrio?"
Ha rá van írva hogy HYBRIO akkor az.
Ez nem HYBRIO:különben meg régiek is a piros / zöld csomagolásúak, és nem érdemes megvenni őket, ha nem használták őket
-
Blue Eagle
őstag
válasz Dluinet #8557 üzenetére
Na, ma Nagykanizsán 3 helyen is érdeklődtem Eneloop után. Az első helyen (Elektromodul) nem tartanak, de legalább képben volt a srác. "Minek tartson LSD akkut, Nagykanizsán még azt sem tudja senki, hogy mi a különbség elem meg NiMh akku között". Jóvan, akkor menjünk máshova: a másik két helyen mondom, hogy Eneloopot kérek! Kérdezik: "Micsodát?" Jóvan, akkor marad a netes rendelés!
Fájdaloooom!!!!!!!!!!!!!!!
-
nagyúr
válasz Blue Eagle #8635 üzenetére
postával neten rendelni ugyan annyi mintha megvennéd a boltban, csak meg kell várni
-
nagyúr
válasz Blue Eagle #8637 üzenetére
én a munkahelyemre kérem, akkor áttudom venni személyesen a postástól
-
mexel
veterán
Sziasztok! Régebben volt egy jó kis töltő, a Soshine SC-C3. Sajnos már nem nagyon kapni. Van most valami ami hasonló tudású és ajánlott és főleg olcsó darab? Ha jól emlékszem ez annyit tudott hogy 4 külön csatorna volt, volt kisütés funkció és automatikusan kapcsolt le. Elvileg egy egész jó kezdő darab volt. Szülőnek kellene egy, a lényeg hogy tudja kezelni is
-
kaliber
aktív tag
Ez egy picivel újabb, de gyakorlatilag ugyanaz Soshine SC-C5
Most nézem ez kisütést nem tud.
[ Szerkesztve ]
Miért jársz futni? Mert az élet rövid, a futástól kicsit hosszabbnak tűnik :)
-
Ádyka
őstag
válasz Blue Eagle #8642 üzenetére
Ha azt mondom, hogy más helyen 2 vagy 2,5 csomag normális akkut is kapni ennyiért, akkor szerintem te is tudod a választ.
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
M_o_g_y_i
őstag
Basszus, ezt nem értem...
Ott az aláírásod, ennyire vakok az emberek???
Árak jók, akkuk jók, minek jönnek ilyen 5-6-8 ezres kérdésekkel???(#8640) kaliber: ez egy jó töltő
A kisütés hiányától függetlenül, attól eltekintve.[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
Autóval elindulni városon belül is 500Ft-ról indul...
A tömegközlekedés sincs ingyen.
No, mindegy is, tudod miről beszélek.
Fillérb.szás van mindenhol, pedig csak okosan kell beosztani a kiadásokat.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
nagyúr
válasz Blue Eagle #8649 üzenetére
Szívesen
Új hozzászólás Aktív témák
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Interactive Brokers társalgó
- Autós kamerák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gitáros topic
- Házimozi haladó szinten