- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lejszi
senior tag
Az ACER 5050-3371 -es laptopomhoz akarok venni egy szunetmentes tapegyseget. Egy ilyet neztem ki magamnak:
kérdésem, hogy jo lesz-e ez nekem???QCM Powercom UPS 500A Black Knight szünetmentes tápegység
[I](Azonosító: 09180) Hardver -> Tápegység, akkuTípus: Black Knight 500VA teljesítményű Szünetmentes tápegyég (UPS)
Villám és túlfesz.elleni védelemmel.Kiválóan alkalmas a kis szerverek, munkaállomások és PC-k védelmére.
(kikapcsolva is töltődik, eseménynaplózás)
Terméktulajdonságok:
- Interaktív tervezés
- Automatikus feszültségszabályozás
- Teljesen digitális mikroprocesszor vezérlés
- Energiatakarékos funkció (UPS green mode)
- 50/60Hz frequencia – automatikus érzékelés és kiválasztás
- Hidegindítás (DC power on)
- Villámcsapás és túlfeszültségvédelem
- Rövidzárlat és túltöltésvédelem
- Fejlett akkumulátorkezelés (ABM technológia)
- Telefon/modem internet túlfeszültségvédelem (BNT-400A)[/I] -
sok0tt
csendes tag
Sziasztok! Elvileg a héten veszek egy
Acer Travelmate 5520G-6A1G08
AMD Athlon X2
Processzor jellemzők: TK55 (1.8GHz)
Memória: 1GB (1x1024MB) DDR2 memória, amely 4 GB-ig bővíthető
Merevlemez: 80GB 5400rpm S-ATA merevlemez Acer DASP-vel (Disk Anti-Shock Protection)
Kijelző típus: 15,4' WXGA
Kijelző leírás: Crystalbrite TFT LCD, 1280 x 800 képpont felbontás
Optikai meghajtó: DVD-Super Multi duplarétegű író
Chipkészlet: ATI M690G lapkakészlet
Videovezérlő típus: dedikált, 256MB-t.
Az lenne a kérdésem hogy erre felmegy-e a 64bites vista mert hogy nem az van ott hogy athlon64..? Meg hogy amugy kinek milyen tapasztalata van a géppel kapcsolatban.
Köszi előre is!
-
Jávi
tag
mondjuk ha több zsém van asszem akkor is acert vettem volna hiszen a régi(2,5év) tftm is acer. azt jósolták neki max 1év és viszlát! máig megy pedig csomószor belenyomtak rokonok a rettegett ujjukkal olyan szép nagyot
-
RI/OS
addikt
csak az a gond ezzel, hogy igy kénytelen vagyok virágbolti vistát használni, mival a lapi alján lévö seriallal SEM engedi aktiválni
-
bandiba1
csendes tag
Egy profinak nem túl nagy kérdésem lenne:
Mi a különbség az Aspire 5520 és TM 5520-as között? Azt látom, hogy a vid. kártyája más, az elsőnek GeForce 8400M-GS 128MB, a másodiknak ATI Radeon X2400XT 256MB. Csak ennyi lenne a két gép között a különbség? Ha igen, akkor melyiket válasszam? Előre is köszi a válaszokat! -
RI/OS
addikt
Legyalultam az egész vinyot, hagy ne mondjam mennyivel gyorsabb a rendszer az acer progik hátrahagyott szarjai nélkül...
-
BluEyes
őstag
Lejszi kolléga Linux-szal kapcsolatos véleménye nem fedi a valóságot. Az Acer gépekre egy alap, bugyuta, grafikus kezelőfelület nélküli Linux van telepítve, mely egyfelől használhatatlan, másfelől a majdani OS (valamelyik win vagy komolyabb Linux disztro) az installáláskor letörli, formázza a merevlemezt, így a gyári Linux nyomtalanul törlődik. Bátran meg lehet tehát venni a linuxos gépezetet, ha van mit rátenni helyette.
Linux alatt a wifi szokott makrancoskodni, némi alap Linux ismeret nem árt, illetve ha az nincs, olyan disztrot kell választani, amelyik felhasználóbarát ebből a szempontból. PcLinuxOS például jól telepíthető bárminemű spéci linuxos ismeretek nélkül is, egyszerű kérdésekre kell egyszerű, logikus válaszokat adni, oszt műxik is a kafa rendszer. Honosított verziója is van.
Xp alatt a beépített kamera lehet kicsit macerás, vadászni kell a drivert, de itt erről nincs szó. -
sulep
senior tag
XP profot tennék fel rá. Szerintem ugyan úgy működik mint az Én HP-m nél (ami alapba free Dosos) hogy lekell töltenem a drivereket és kísérletezgetni mire felmegy minden. Nemigaz? Mert még Asusba láttam egy ilyesmi paraméterű gépet de az már 118-ba kerül és semmivel se jobb.
De amúgy ez a gép amit írtam meg hozzá a perifériák jók lennének nem?
-
sulep
senior tag
Egy ismerős megkért, hogy válasszak neki ki egy olcsó notebookot amit Ő csak skype-ra meg webkamerázásra használna, mivel külföldön élnek a rokonai. Amúgy nem értenek a gépekhez szóval se word se excel se semmi nem kell rá. Tehát valami alap gépet kell kinéznem.
Én a következőt néztem ki:
Acer AS5310-400508MI 15,4"/Cel.M530-1,73GHz/512MBDDRII/80/DVD S-multi/Linux
Gyártói cikkszám: LX.AH30C.023
Operációs rendszer: Linux
LCD: 15,4” WXGA (1280x800) Crystal Brite
CPU: 1,73GHz (533MHz FSB), Intel Celeron-M 530 Processzor 1MB L2
RAM: 1x512MB DDR-II 667MHz, 2GB-ig bővíthető
HDD: 80GB 5400 SATA
ODD: DVD S-multi
WLAN: 802.11 b/g
WebKam.: -
BlueTooth: -
TV-Tuner: -
VGA: Intel 950GM integrált
Chipset: Intel 943GML
Kártyaolvasó: 5in1 (SD, MMC, MS, MSPro, xD)
Interfész: 4x USB, 1x VGA, 1x S-Video, 1x ExpressCard™/54 slot, 1 x modem ˙(RJ11), 1x Ethernet (RJ45), 1 x fejhallgató-/hangszóró-/vonalkimenet-csatlakozó (S/PDIF támogatása), 1x mikrofon bemenet, 1x vonal bemenet
Akkumulátor: 6 cellás (44W)
AC-Adapter: 65 W-os hálózati tápegység
Méret/tömeg: 366 x 274 x 33,6/42.6 mm / 2,8kg
Ajándék: -
Garancia: 1év nemzetközi utazógarancia (ITW) , 6 hónap az akkumulátorra
Garancia: 12 hónap
Szervíz: ACER magyarországi Call Center szám: 06(1)555-5200, munkanapokon 9:00-17:00 között.109.012 Ft + 1GB memória 5000Ft
Ennyi pénzért ez mennyire jó noti? VAgy ennyiért van ennél jobb is? Ha igen ajánljatok.
Ja és ezeket a kiegészítőket írtam még fel ami kellene hozzá szerintem mert ezek aránylag jók lehetnek még:
-A4-Tech X6-10D lézer egér 2.054 Ft
-Creative Live!Cam Notebook webkamera 4.610 Ft
-Trust HS-2500 Multifunkciós Headset 2.812 FtEz így szerintetek jó?
Ténleg csak skype meg ilyesmire lenne használva semmi egyéb mivel nem értenek hozzá. De legalább ha skípon beszélgetnek akkor a webkamera legyen jó és ne szaggasson meg a mikrofon si jobb legyen. Ja és ezért néztem a lézeres egeret is.
-
balage111
csendes tag
Sziasztok Márkatársaim!
Pár napja tulajdonosa lettem én is egy 5520G típusú laptopnak
Annyi problémám van vele, h filmnézés közben, teljes képernyős módon szerintem nem a legszebb-legjobb a képminősége(avi és dvd esetén egyaránt)... Lehet,h csak nekem tűnik annak, de valahogy jobbat várok/vártam... Leszedtem az itt is ajánlott Acer oldalrol a VGA ATI v.8.383 driver csomagot, felraktam de nem érzek változást... Lehet egyáltalán jobbá tenni a képminőséget? Van ehelyett ujabb driver? Próbáltam feltenni a legujabb kodek csomagot is, de ezzel de se lett jobb...Esetleg több memóriával jobb lenne?
Ha esetleg nagy lámaságot kérdeztem, akkor elnézést, ha pedig lenne valamilyen infótok azt megköszönném
üdv: Balázs
-
gygace
csendes tag
Sziasztok !
A közeljövőben tervezek egy notebookvásárlást, a paraméterei alapján egy Acer Travelmate 5720G-602G25 -t néztem ki magamnak. Általában "irodai" körülmények között használnám, de ha úgy adódik akkor olyan gépet szertnék amit buszon vagy autóban is nyugodt szívvel nyúzhatok. Az alkalmazások tekintetében kicsit mindenre kell, persze a legújabb játékokhoz nem ragaszkodom. Van erről a gépről valakinek tapasztalata?
(Nekem megfelel a hozzá adott Vista, de lehetséges, hogy egy linux is felkerülne rá). -
twollah
nagyúr
1.: vedd a maximalis idonek kb. a felet.
2.: fel lehet rakni a bajok meg veletlenszeruek.
3.: ha jol neztem akkor 2x1024Mbyte.
4.: ha ram hallgatasz akkor azt csinalsz amit akarsz. Szerintem ez egyeni izles kerdese.
5.: nekem napokig ment a gepem es meg se kottyant.
6.: inkabb hasznalj 32bitest, a legjobb az lenne ha egybol Vistaval venned a gepet es akkor nem kell szivnod az installal, a driverekkel, stb. -
Jávi
tag
"....simán bír filmezéssel ha róla nézed."-->na ezt úgy értettem hogyha rákötöd vmi kijelzőre vagy tvre akkor saját kijelzőt nem kell használni le lehet nyomni és akkor többet is.
-
Jávi
tag
hali! úgy vegyél táskát ahogy használod. ha buszon egész nap tolakodsz akkor érdemes vmi jól béleltet... ha nem akkor vegyél vmi gagyibbat. 2slot van benne és rak6tsz bele memót. xp simán felmegy rá de ahogy olvastad van az empower progi ami nincs hozzá de ez szubjektív hogy kell-e. személy szerint nekem nem. 1-2órát simán bír filmezéssel ha róla nézed. talán többet is ha leveszed a fényerőt.és a gépet is úgy adják ahogy veszed oprendszerrel ha kéred és van amin nincs win csak linux
-
Blue@X
senior tag
"Graphics Media Accelerator (GMA) X3100 videochip lehetővé teszi például a VC-1 kódolású 1080p videók zökkentőmentes visszajátszását is a processzor leterhelése nélkül"
Akinek X3100 VGA-ja van a notijában, az megtudja ezt erősíteni?
Tehát hardveresen gyorsítja a HD filmeket? -
Blue@X
senior tag
Hy.
Valaki nem tudja melyik a legfrissebb driver GMA X3100-hez? -
SCRIPT
tag
Üdv Mindenkinek!
A jövő héten beruházok egy Acer TM 5520g-6a1g08 -ra.
Lenne 1-2 kérdésem:
1. Az aksi meddig bírja filmnézés közben?
2. Az Xp-t fel lehet rá rakni (nincs rajta alapból semmilyen oprendszer)? Mert olvastam, hogy a driverrel bajok lehetnek. Milyenek?
3. Ramot lehet bele tenni még? Mennyi slot van összesen?
4. Milyen notebook táskát vegyek hozzá? Elég az olcsóbb, vagy inkább drágábbat vegyek?
5. Mennyire "szereti" a gép, ha több napon keresztül be van kapcsolva és letölt?
6. Ha mégis Vista lesz a gépen, akkor jó az, ha 64 bitest rakok rá? Bár nincs olyan programom, ami ki tudná használni, de csak 64 bites vistát tudtam beszerezni magyar nyelvűben.Mennek rajta a 32 bites programok?
Nagyon köszi a válaszokat!
-
twollah
nagyúr
válasz
parandroid #5049 üzenetére
Pontosan!
A kulfoldi forumokon is azt mondjak, hogy erdemes megkerdezni az Acert. -
RI/OS
addikt
És mondjuk mennyinél számit garis cserének?
-
RI/OS
addikt
akkumlátor elhasználódása:1% ezzel lehet vmit kezdeni?
-
papp-imi
csendes tag
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni nem e tud valaki firmware-t pioneer PIONEER DVD-RW DVR-K17RS dvd íróhoz, mert jellenleg 2-4 x es sebeségnél nem ír gyorsabban.
köszi szépen
-
Jávi
tag
játékról ennyit tok hogy a flat out2 megy fulloson!
de amúgy nem nagyon játszom... arra ott az asztali.
-
bLL^
senior tag
válasz
parandroid #5034 üzenetére
Done. Tökéletes. THX!
Kivi vok hogy viszi a 720p-t.
-
kybic
tag
válasz
NovaBlue #5029 üzenetére
1. - igen kétmagos és két 256-os cash van benne.
2. - a LINUX-ból nálam nagyon alap, csak tesztelhető volt.
3. - nem játszom, olvass vissza, valaki írta, hogy fut minden rendesen rajta. (Mondjuk ilyen videokarival "HD2400XT"csúnya lenne ha nem így lenne, a proci sebessége pedig elég.)
4. - elég az 1GB RAM, legalább is XP-hez, de a +1GB-ot meghálálja, mert kevesebbet nyúl a winyóhoz és hát ugye talán kihasználja a duált is. Ha jól tudom 533-as van benne, legalább is 533-ra van beállítva sebessége a RAM-nak, tudomásom szerint a proci 667MHz-en megy. -
RI/OS
addikt
Másik oldalon van az akksi mint ahol melegszik, tehát az akksi szobahömérsékletü állandóan.
De az nem nyirja ki, hogy sokat van tápon használat közben?
-
RI/OS
addikt
következö....ha sokat használom tápról a notit és ilyenkor általában kinzom is (game) az akksit vegyem ki, vagy semmit nem árt neki?
-
bLL^
senior tag
válasz
parandroid #5030 üzenetére
Nem OEM, de már felment. Első error is megvolt. Az acer driveres dvd-n rajta lévő intel display driverre való kattintáskor azt írja ki, hogy
"Ez a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek. A telepíttő most kilép." wtf? -
parandroid
félisten
A 7 (illetve nekem 8 rémlik) MB-os partíció a lemez adatterülete, azt drive-információknak tartja fent partícionálatlan/formázatlan területként az oprendszer. A Linux szerntem csak gyári teszteléshez volt rajta. Ha a Vista direkt ehhez a géphez adott OEM szoftver, akkor telepítsd nyugodtan, mert bármikor egy full formázás után is megteheted ezt, ha meg nem, akkor meg azért, mert nincs miről recoveryt csinálni.
p
-
NovaBlue
aktív tag
Halihó!
Láttam sok embernek van vagyis egynek biztosan van olyan notija minnt amilyen nekem lesz mégpedig.:ACER TM5520G-6A1G08.
Az lenne a kérdésem h ebben ugye 2 magos az az AMD proci ( TK55 )?
Mik a tapasztalatok?Driver stb...
Linux alatt ha van valakinek ilyen notin müködik-e minden és hogy felismer-e automatikusan mindennt legfőképp a VGA-t?
Milyen a grafikus teljesitménye játékok terén?( Nrm kríszisz meg pro sztrit hanem ) 1-2 éves gamok COD UO COD 2 NFS:MW meg hasonló kaliberü gamok?
Elég az az 1 giga ram?( ugye egy modul nem 2*512 )? Hány MHz-en mennek?Ha válaszolnál(tok) a kérdéseimre hálás lennék mer térdekelnének!!!!
Előre is köcceHa meglesz irok róla egy szép kerek irástr blogon mert én kerestem és ilyen kaliberü notiról egy árva teszt sincs
-
bLL^
senior tag
Most telepíteném a Vistát de úgy tűnik vmi Linux volt rajta, igaz nem bootoltam be rá. A telepítő 3 partíciót érzékel két 74,5GB-ost (egyiket teljesen üresnek írja másikat teljesen telinek) és egy 7MB-ost. Mielőtt formáznám az egészet érdekelne, hogy van vmi gyárilag a vinyón ami később kellhet?
-
parandroid
félisten
Rákattintasz baloldalt arra, hogy 'apróhirdetések', és szépen végigmész a kategóriákon. Mivel semmilyen kiindulópontot nem adtál mi is csak ezt tudnánk megtenni helyetted, aztán ide belinkelni, amit találtunk. De miért tennénk meg azt, ami neked is ugyanúgy 3-4 kattintás?
p
-
erasto
csendes tag
Hello!
Meg tudja nekem valaki mondani, hogy ki foglalkozik itt a forumon notebook arusitassal? Olvasgattam a multkor, akkor talalkoztam a hozzaszolasaival, de mar nem emlekszem, es nem is talaltam meg a keresessel... Lenne egy kerdesem hozza priviben...
Köszi elöre is
-
parandroid
félisten
-
twollah
nagyúr
válasz
parandroid #5022 üzenetére
Egyaltalan van ertelme aero feluletet hasznalni?
Sok tornazsak feleslegesen... -
Jávi
tag
emléxem hogy xpt is így fikázták anno 7éve aki mind win2000ret vagy milleniumot használt. és tudom hogy zabálta az 1,6os p4emet... majd eljön nekem is egyszer az az idő hogy vistára váltok de akkor majd kb egy 500e-s notihoz és majd a prezentációknál vagizok azzal hogy forgathatom a több asztalon megnyitott vackokat...
-
RI/OS
addikt
vkinek feltünt, ha kikapcsolom az aerót fél órával többet ír aksira, vagy csak a mérö szórakozott..
-
Olasza
aktív tag
Honnan lehet újabb drivert letölteni a Mobility 2400XT-hez? Olyan kellene, ami működik is.
-
Olasza
aktív tag
A Vista szerintem a videókártyát nem foglalja le. Pedig ezeknél a notiknál az a szűk keresztmetszet még a 8600 gt és 2600XT esetén is. Az XP persze gyorsabb pl. egy új csúcskártyánál, de ezek a CPU-k Vista alatt is simán kihajtják. Egy kétmagos proci és 2 giga ram mellett a Vista notiknál nem lesz lassabb játékoknál, tömörítésnél meg amúgy sem számít az a 1-2 perc, egy órás munkánál. Szerintem
-
RI/OS
addikt
éreztem, hogy ezért kapok xD nekem beta óta egyszer sem halt meg vista.. Emlékszem a napokra, amikor 3x raktam xpt! xD másik dolog, egy közismert teszt 3dmark 06. ugyanazon konfigon jobb eredményt ad vistán, mint xpn. Pedig mikor kijött vista még ablakban sem, tehát? Ez a gépigény dolog, meg olyan, hogy akkor az összes mai game szar, mert nem megy 4megás s3trio 3dn. Persze a microsoft üzletpolitikája egy görény hozzáállás, hogy kiszorítják az xpt, de maga a vista jaúúú... 3010: persze, azok simán menni fognak, annyira azért nem szar az a vga
-
RI/OS
addikt
lol. Azt szeretem, hogy ,,zabálja a ramot,, holott mit is zabál? Ha 64biten beletólnál 32giga ramot, akkor is ,,lefoglalna,, 16gigát. Holott nem foglal le, csak elötölt, amit amint elinditasz vmit, felszabadít.. A másik, hogy egy programhibánál az xp igencsak összedöl, a vistát nehezebb megfektetni. Persze ezek saját tapasztalatok, és ez nem is az a topik, szal hagyjuk! Ja, és mielött vki kérdezné, nem vagyok marketinges a microsoftnál! XD
-
kybic
tag
Üdv.
- ahogy írtad, biztosan: "jobb, gyorsabb, stabilabb ..... "megfelelő vassal" ... de a megfelelő vasakból még egyenlőre kevesebb van....nincs teljesen kiforrva, ugyan úgy mint a kezdetén az XP, az SP1 előtt.
Viszont a jelenleg - kimondhatjuk - elég tűrhető "XP", "hozzáértők" szerint gyorsabb az SP3-al, (ami még béta verzióban van) a VISTA-nál 5-30%-al. És ezt leírták és be is bizonyították. De nem szeretném ha elfogultként nyugtáznátok, csak a tényeket írtam le. Biztosan csiszolnak még ezen is.Ha fixre bejön, és kicsit csökken a rendszerigénye, akkor váltani fogunk. De addig: ??? minek.
Mindenki eldönti, hogy mit akar és aszerint nyomul.
-
RI/OS
addikt
ebben a pillanatban kaptam meg a notitáskám
-
hanee
senior tag
Ez nagyban függ a beállításoktól is. Összességében azt vedd figyelembe, hogy a Vista több memóriát foglal, mint az XP alaphelyzetben, ugyanakkor sokkal hatékonyabban képes azt használni és felszabadítani, ha szükséges. Egy jobb konfigurációnál a Vista jobb választás szerintem, mert sok olyan előnyt nyújt, ami viszont nem jelent észrevehető hátrányt. Ha jól sejtem a gépet minimum T5250-es vagy mekkora procival adják, és 2GB RAM-al, vagy tévedek?
hanee
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Update 06.11. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged